Cetkovská opět přijde o Australian Open. Zvonarevová či Tipsarevič jsou přihlášeni

13. 12. 2014, 20:49
Aktuality 46
Petra Cetkovská jako jediná tenistka z první stovky světového žebříčku chybí mezi přihlášenými na úvodní grandslam sezony Australian Open. Česká hráčka, které patří 58. místo, nebude v Melbourne hrát kvůli zranění kyčle. Cetkovská nehrála na Australian Open ani letos a loni.
Petra Cetkovská

Loni Cetkovská chyběla na Australian Open kvůli problémům s kotníkem, koleny a chodidlem. Zdravotní potíže ji na úvodní grandslam sezony nepustily ani letos a minimálně začátek sezony nestihne ani v příštím roce, neboť od letošního US Open stále laboruje se zraněním kyčle.

Devětadvacetiletá Cetkovská letos překvapila postupem do čtvrtfinále turnaje WTA Premier 5 v Dauhá, kde vyřadila i čerstvou šampionku Australian Open Na Li. Jediný titul si připsala v červenci na domácím antukovém turnaji ITF v Olomouci.

Na Australian Open 2015 by se mělo představit minimálně sedm českých tenistek: Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková, Barbora Záhlavová-Strýcová, Klára Koukalová, Tereza Smitková a Kateřina Siniaková. Místo v kvalifikaci mají jisté Denisa Allertová, Kristýna Plíšková, Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková, Barbora Krejčíková a Renata Voráčová.

Po zranění by se na kurt měly vrátit Běloruska Viktoria Azarenková, která letos kvůli zánětu v noze odehrála jen děvat turnajů, či Ruska Věra Zvonarevová, jež se od olympiády v roce 2012 objevila vinou problémů s ramenem a nemoci jen na pěti turnajích.

V mužské dvouhře figurují ve startovní listině dokonce všichni hráči z první stovky pořadí ATP. Tedy i Argentinec Juan Martín Del Potro, který se chystá na návrat po březnové operaci zápěstí. Díky protected rankingu je na listině přihlášených hráčů i Srb Janko Tipsarevič, jenž letos nehrál vinou vážných potíží s patou.

"Tohle startovní pole je jedno z nejsilnějších v historii turnaje. Fanoušci přivítají zpátky na kurtech několik bývalých hráčů Top 10, kteří se vrací po zranění. Tedy vítěze US Open 2009 Del Potra, dynamického Srba Janka Tipsareviče, bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou a bývalou dvojku Věru Zvonarevovou, " řekl nadšený výkonný ředitel australské tenisového federace Craig Tiley.

Z českých tenistů se v Melbourne představí Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý. Jan Hernych a Jan Mertl by měli mít možnost porvat se o účast v hlavní soutěži v kvalifikaci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
Frick
https://www.facebook.com/safarovalucie?fref=nf

Prchej dom, už tam dorazila Nicole.

BTW: Co myslíte, jestli Tomáš bude mít svatbu s Ester, pozve Štěpce? A Lucku? A Petru? Nicole asi určitě, bo kámoší s Ester.
Reagovat
VlS
Ježíši všechny pozve, i nás z TP, ne?
Kolik lidí znáš, kteří na svatbu zvou bejvalku?
Reagovat
Frick
Bruce Willis byl na svatbě Demi s Ashtonem :o)
Reagovat
Frick
A Ted byl na svatbě Robin :-D
Reagovat
Fandina
Nevím, proč by měl Berďa zvát na svatbu někoho, na jehož svatbě sám nebyl. Jinak i když se Nicol baví s Ester, neznamená to, že ta jí pozve na svatbu, kdyby byla. Takže zbytečné spekulace.
Reagovat
smazaný uživatel
bude hrát kvalifikaci Aucklandu a Hobartu, pak samozřejmě kvalifikaci AO

http://www.tennis-arena.cz/novotna-pokracuje-s-krejcikovou-v-plane-je-top-100-5142cz/
Reagovat
EllNino
Tak snad doplní v Aucklandu druhou Báru do hlavní soutěže :))
Reagovat
tommr
zajímavý - to jsem ani nevěděl, že Bára ještě dodělává gympl. Do určitý míry to vysvětluje proč ještě pořád o tolik zaostává za Katkou Siniakovou. Doufám, že se po odmaturování její progres trochu zrychlí ... :)
Reagovat
Frick
Upřímně - má to cenu, motat si do toho tenisovýho blázince ještě školu?

Jak moc jí uškodí to, že po kariéře v roce 2028 nebude mít maturitu?

Sezóna 2015 pro ni může bejt zlomová. Dostat se do TOP 100 znamená mj. hlavní soutež na GS. A jen 4x R128 na GS je asi 120 000 USD za rok....
Reagovat
EllNino
hodně :D ...bez maturity dneska ? kde žiješ ?
Reagovat
PetaM
S maturitou dneska? Stále jsi nikdo :D
Reagovat
Fandina
Faktem je, že se dá maturita udělat i v pozdním věku. Takže když na to přijde, tak si jí Katka může udělat potom, jestli jí nemám.
Reagovat
Fandina
oprava ... nemá ... úsměv
Reagovat
PetaM
Tak se tím asi nechce zatěžovat později, a nebo jí prostě rodiče řekli, že maturu mít prostě musí ... :) Však o nic nejde, jen asi půl rok a konec :)
Reagovat
Frick
Upřímne řečeno, neměla by se druhej tejden soustředit už jen na Melbourne? Hrát (kvaldu na) turnaj s tim, že stejně na něm skončim max. ve druhym kole...

Docela se divim, že pro hráčky, co se chtěj kvalifikovat do Melbourne, se v Austrálii první nehraje nějaký ITF s dotací 50 - 75k...

Asi je pro tento účel "padesátka" v Hong-Kong, před níž se hraje na prapodivná desítka.
Reagovat
tommr
to už se tady probíralo v souvislosti s Denisou Allertovou. Já na tom nevidím nic špatnýho - právě naopak. Primárně jde o to, aby si holky zahrály co nejvíc zápasů před začátkem kvaldy na AO a byly tak dobře rozehraný. S postupem do závěrečných kol v Hobartu se moc nepočítá. Kdyby k němu přece jen došlo tak se holt potom budou muset rozhodnout jestli se to pokusí dotáhnout nebo jestli radši odstoupí a zkusí kvaldu na AO ...
Reagovat
Frick
http://www.tkplus.cz/galerie/novinky/max_1418631469.jpg

No, Petra je hezčí.
Reagovat
Frick
Nevíte, je možný, že se zasčne nová sezóna bez toho, aby se vědělo, kde se budou hrát turnaje? Zbejvaj tři týdny a o nahrádě za Oeirras, Norimberk a WTA 280 v týdnu před USO pořád nic...
Reagovat
tommr
a proč by to nebylo možný? Na zahájení a průběh sezóny to nebude mít žádnej zásadní vliv. Prostě se budou hledat náhrady dál a když se včas nenajdou tak budou mít holt hráčky a fanoušci smůlu ...
Reagovat
Frick
Nevim no. Přijde mi to, jako kdyby se nevědělo, kde bude letos MS v hokeji.
Reagovat
EllNino
trochu blbý přirovnání, navíc jde o celkem nezajímavý turnaje, kdyby to měl bejt Mandatory 5 tak neřeknu, ale za Oeiras ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennisworldusa.org/The-Infinite-Nightmare-Juan-Martin-Del-Potro-Feels-Pain-in-His-Wrist-Again-articolo21603.html?utm_content=buffer92163&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Ten má taky smůlu..
Reagovat
spaniel
Jsem zvedavy na Janka, jestli jeste dokaze hrat svuj top tenis. Jeho zapas s Fedexem na AO 2008 byl neskutečný.
Reagovat
Cico93
Alebo s Ferrerom na US Open12.
Reagovat
smazaný uživatel
z AO08 mě zaujalo spíš tohle :D http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=529324
Reagovat
Frick
Vádí vám / mrzí vás, že je Petra taková uzavřená? Žije "mimo hlavní proud" "kdesi" v Paříži, nedostala se roky do FC, neni aktivní na sociálních sítích, takže prostě o ní víme hrozně málo.

Jediný "spojení s Českem" je v zásadě ten turnaj v Olomouci.
Reagovat
EllNino
vadí, protože je to hrozně milá a hezká holka, ale tak co mužeme dělat :)
Reagovat
VlS
Úplně jí chápu, každýmu se nelíbí žít ve výkladní skříni. Není veřejnej majetek a hlídá si svoje soukromí.
Reagovat
EllNino
Asi tak, někdo na to není :) A Petra je introvert a vždycky byla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já s ní mluvil v Olomouci, mám s ní i foto i podpis, a je moc příjemná . Paříž se jí asi zalííbila, takže ať žije, kde se jí líbí :-) no a co se týče souciální sitích. TO je asi největší škoda,.. Sice nepatří k nejmladším tenistkám, takže chápu, že každá nepotřebuje být aktivní, ale trochu by to chtělo oživit :-D :-)
Reagovat
EllNino
trochu :) dyť Klárka má tky fb :) ...
Reagovat
Frick
JJ, Klárka na starý kolena potěšila tim Facebookem. Ale tak FB os. profil měla už někdy od roku 2010. Psala tam i osobní zprávy, který ale zůstaly jako veřejný (jakože se třeba bojí do letadla pro 20 lidí, když je venku uragán apod..). Takže to neni o tom, že by v 32 letech zjistila, co je to ten Facebook.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda to rozhodně je, ale je prostě taková. Hlavně mě mrzí její zdravotní problémy, kdyby byla v pořádku a mohla hrát naplno, tak by mi ani nevadilo, kdyby ji člověk viděl jen na kurtech... Mimochodem, netuším, kde se Petra aktuálně pohybuje, ale dal bych ruku do ohně za to, že jsem ji dnes zahlédl v Praze. Bohužel nebyla šance si to ověřit.
Reagovat
EllNino
přesně, kdyby nebyla tak rozložená, měli bychom dost možná v tom 30 5 hráček a ne 4 :) ...achjo, takovej talent
Reagovat
Cico93
Sú už ok?
Reagovat
EllNino
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka = najpomalší povrch :D haha pekna prestrelka :D
Reagovat
EllNino
Buhví, jestli si tam ještě někdy zahraje, naposledy v roce 2012, a i tam byla polozraněná a nehrála přípravný turnaje :/ ...
Reagovat
Frick
Třeba se boji klokanů.
Reagovat
Frick
Je mi moc líto, co se dá dělat.

Co se týče kvaldy, tak bych si tipnul, že jí proleze jen Denisa. Ale uvidíme.
Reagovat
EllNino
Jási tipnu Hráďu, tej to tam loni sedělo :)
Reagovat
Frick
Taky možnost. Je fakt, že nevíme, jak to na Denisu může dolehnout.
Reagovat
tommr
já doufám, že z kvaldy postoupí víc našich hráček: vedle Denisy věřím i Kristýně Plíškový a překvapit by snad mohla i Bára Krejčíková ...
Reagovat
EllNino
snad jo :D Báře bych taky věřil
Reagovat
Frick
To by mne hodně překvapilo. Sec jenom, její maximum je jen výhra na ITF 25.000
Reagovat
Frick
Tak pardon, blbnu. Už na USO se dostala do 3. kola kvaldy. Mohla by to dát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist