Kvitová znovu vydřela postup. Cetkovská se Šafářovou končí

30. 7. 2012, 14:57
Aktuality 216
Ze čtyř tenistek, které Česká republika vyslala do boje o olympijské tenisové medaile ve dvouhře, zbývá už jen jedna. Petra Kvitová ani dnes nezaváhala a po třísetové výhře nad Shuai Peng je v osmifinále. Petra Cetkovská i Lucie Šafářová skončily v prvním kole, v němž neuhrály ani set.
Petra Kvitová

Petra Kvitová dnes - stejně jako v prvním kole - nezachytila úvod zápasu a se Shuai Peng rychle prohrávala 1-4. "Nebylo to vůbec lehký, hrála takové placky, letělo to rychle, ale první set jsem ještě vybojovala," řekla Kvitová, která sadu otočila na 7-5. Vyhráno ale zdaleka neměla. Ve druhém setu ji 29. hráčka světa trápila především na returnu, Kvitová se nedokázala prosadit ani po svém prvním podání, dvakrát ztratila servis a prohrála hladce 2-6.

Rozhodující okamžik zápasu přišel hned v úvodu třetího setu. Česká medailová naděje sice dostávala Číňanku pod tlak, Shuai Peng ale především díky dobré obraně dokázala odvrátit čtyři brejkboly. Při pátém poslala Kvitová vítězný úder přesně na čáru. "Buď při těch brejkbolech zahrála dobře, nebo já zkazila. Už jsem si říkala, že na to nemám nervy, ale dopadlo to, což bylo hrozně důležitý," řekla Kvitová, proti jejíž přesné hře od té chvíle čínská tenistka marně hledala účinnou zbraň. Za stavu 5-0 ještě odvrátila hrozícího "kanára", ale Kvitová vzápětí zápas ukončila.

O postup do čtvrtfinále se utká s Italkou Flavií Pennetaovou. S 19. hráčkou světa má negativní bilanci 2-3, ale poslední dva vzájemné duely vyhrála. "S Flavií se známe, je šikovná a běhavá. Umí čop, kraťas i jít na síť," řekla Kvitová o příští soupeřce, s kterou bude hrát ve středu.

Jak nejlepší česká tenistka po zápase prozradila, limitoval ji natažený břišní sval. Ten ji začal "tahat" už včera a do rána se stav zhoršil. "Nevěděli jsme, jak bude schopná servírovat. Nakonec si s tím pohrála, měla tam okamžiky, kdy to začala slušně variovat, a dopadlo to," řekl trenér David Kotyza.

Šestá hráčka světa je v péči lékaře fedcupového týmu Vlastimila Voráčka. "Našeho šamana. Dá Peťu dohromady, že doktore?" otočil se Kotyza po duelu s Číňankou na lékaře. "Na ultrazvuku před zápasem jsme nic nenašli a teď půjdeme na další. Musíme na tom svalu zapracovat a dáme ji dohromady. Snad," odvětil Voráček.

Otázkou je, jestli Kvitová nastoupí do smíšené čtyřhry, na kterou je domluvena s Radkem Štěpánkem. "To ještě nevím," řekla nejistě. Pavouk mixu se bude losovat v úterý a soutěž pro šestnáct pár má začít o den později.

Kvitové dnes pomohli i fanoušci. Začala jako v prvním kole vlažně a díky povzbuzování se dostala do ráže. "Řekl bych, že jí pomohli diváci z českého týmu, protože potřebovala nabudit. Ze začátku se tam trošku loudala," řekl Kotyza. Na konci předvedla dvaadvacetiletá hráčka vedle vítězných úderů také dobrý pohyb.

Atmosféra u kurtu číslo čtrnáct v areálu All England Clubu byla v české režii. Na tribunách, které mají tři řady, vlály české vlajky a často znělo povzbuzování skoro jako při Fed Cupu. Kvitovou hnal dopředu pokřik "Petro, jedém!", nebo "Petra, Petra," a po využitém mečbolu diváci vytáhli tradiční: "Kdo neskáče, není Čech!"

"Tolik (českých) fanoušků jsem tady nezažila. Všude byly vlajky a fandilo se skoro jako při Fed Cupu. Moc děkuji, bylo to super, že lidi věřili. To bylo pěkný" řekla Kvitová s tím, že Wimbledon bývá komornější a usedlejší. U kurtu seděl také hokejista Jaromír Jágr a fotbalový brankář Petr Čech. "Jardy jsem si všimla, ale když hraju, tak se soustředím na sebe a nějak to neřeším," uvedla.

Cetkovská se Šafářovou neuhrály ani set
Vítězství Petry Kvitové bylo pro české fanoušky jediným světlým bodem v dnešních dvouhrách. Další dvě Češky se totiž s turnajem hned v úvodním kole rozloučily.

Petra Cetkovská nastoupila k prvnímu zápasu od Wimbledonu proti Angelique Kerberové, která ve své životní sezoně postoupila v žebříčku WTA už na sedmou pozici a i díky výborným výsledkům z trávy byla proti české soupeřce jasnou favoritkou. A svou roli německá hráčka od začátku potvrzovala. Cetkovská první game získala až za stavu 0-4, a byl to také game poslední. Ziskem dalších dvou her Kerberová vyhrála úvodní set 6-1; v dalším pak vedla už 3-0, když 32. tenistka světa kvůli podvrtnutému kotníku utkání vzdala.

Cetkovská tak na hrách v Londýně uhrála dohromady jen šest gamů. V úvodním kole čtyřhry s Lucií Šafářovou nestačily na druhý nasazený pár Erraniová/Vinciová z Itálie a prohrály 2-6 3-6.

"Dá se to hodit za hlavu, los jsem neměla zrovna ideální. Jsem ráda, že jsem tady mohla být s týmem. To je důležitější, být částí toho společenství. Chtěla jsem na olympiádu, byli jsme na zahájení. Užili jsme si ho, bylo fantastické," řekla Cetkovská po své olympijské premiéře a doufala, že zranění nebude nijak vážné.

První kolo bylo konečnou také pro Lucii Šafářovou, kterou vyřadila osmnáctiletá Laura Robsonová. V utkání s talentovanou domácí hráčkou utekl české hráčce začátek, rychle prohrávala 1-5. Manko sice stáhla a vynutila si zkrácenou hru, ale prohrála ji 4-7.

Průběh druhé sady byl vyrovnanější a Šafářová dokonce za stavu 4-3 vedla 40:0 při podání soupeřky. "Ona dobře zaservírovala a nebyla šance to proměnit," vysvětlila, proč ani jeden brejkbol nevyužila. Vzápětí sama ztratila servis. Při podání Robsonové se dostala k dalším brejkbolům, ale skvěle servírující Britka je odvrátila. Esem si vynutila mečbol a pokažený return Šafářové ukončil zápas.

"Výborně servírovala, umí tady hrát a Britky na trávě hrají dobře. Hrála rychle, hrála na dva údery a já na trávě nejsem schopna se dostat do hry a variovat to, abych jí to třeba mohla rozhodit," řekla Šafářová, které se prý na trávě nehraje dobře. "Ale tohle mě mrzí. Neměla jsem žebříčkově dobrou hráčku, ale dobře podávala, hrála, co měla, a mně se na tom těžko hledají protizbraně," doplnila.

První krok na cestě za olympijskou medailí udělaly Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká . České naděje vstoupily do soutěže ve čtyřhře výhrou 6-1 6-7 6-2 nad maďarským duem Babosová/Szavayová. O postup do čtvrtfinále si zahrají s čínskou dvojicí Na Li a Shuai Zhang.

Tři sety potřebovala světová jednička Viktoria Azarenková k postupu do druhého kola olympijského turnaje v Londýně. Běloruská tenistka prohrála s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou druhý set 3-6, v třetí sadě ale hrozící senzaci odvrátila a zvítězila hladce 6-1. 

Naopak snadno prošla do třetího kola wimbledonská šampionka Serena Williamsová, která porazila 6-3 6-2 Polku Urszulu Radwaňskou. Set ještě neztratila ani Kim Clijstersová. Belgičanka dnes porazila dvakrát 6-3 Španělku Carlu Suárezovou a v souboji bývalých světových jedniček s Anou Ivanovičovou si zahraje o čtvrtfinále.

Dánka Caroline Wozniacká na olympiádě zvládla už druhý třísetový zápas. Belgičanku Yaninu Wickmayerovou dnes porazila 6-4 3-6 6-3 a vyhrála tak i šestý vzájemný duel. Ve 3. kole na Wozniackou čeká Slovenka Daniela Hantuchová.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - ženy:

Dvouhra - 1. kolo:
Kerberová (7-Něm.) - Cetkovská (ČR) 6:1, 3:0 skreč, Robsonová (Brit.) - Šafářová (ČR) 7:6 (7:4), 6:4, Wozniaková (Kan.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:2, 6:1, Martínezová (Šp.) - Hercogová (Slovin.) 6:2, 6:4.,  Azarenková (1-Běl.) - Beguová (Rum.) 6:1, 3:6, 6:1, Kirilenková (14-Rus.) - Duqueová (Kol.) 6:0, 1:1 skreč, Petrovová (16-Rus.) - Čeng Ťie (Čína) 6:4, 7:6 (9:7), Lepchenková (USA) - Cepedeová (Parag.) 7:5, 6:7 (6:8), 6:2, V. Williamsová (USA) - Erraniová (9-It.) 6:1, 6:3, Watsonová (Brit.) - Solerová (Šp.) 6:2, 6:2, Lisická (Něm.) - Džabeurová (Tun.) 4:6, 6:0, 7:5. 

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Shuai Peng (Čína) 7:5, 2:6, 6:1, S. Williamsová (4-USA) - U. Radwaňská (Pol.) 6:2, 6:3, Zvonarevová (13-Rus.)- Schiavoneová (It.) 6:3, 6:3, Hantuchová (SR) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:0, Ivanovičová (11-Srb.) - Baltachaová (Brit.) 6:4, 7:6 (7:5), Wozniacká (8-Dán.) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 3:6, 6:3, Clijstersová (Belg.) - Suárezová (Šp.) 6:3, 6:3, Pennettaová (It.) - Pironkovová (Bulh.) 7:5, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Babosová/Szávayová (Maď.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

216
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Sonja
Oskare, vše nejlepší k svátku;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Sonjo, díky moc za přání.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
A vlastně když vnímáš kompromisy jako popírání vlastních názorů a píšeš mi, že jsem hodně kompromisní diskutér, vyjadřuješ tím tedy, že v diskuzích hodně popírám vlastní názory? To by ale nebyl kompliment nýbrž skrytá narážka....:)
Reagovat
Fandina
Já nejsem psycholog podle mě je kompromis částečné nebo úplné popření svého já podle velikosti kompromisu, ale neznamená to, že je to něco špatného je to prostě tak. Život. Mám ráda lidi kompromisu. Je s nimi snažší komunikace a život vůbec, člověk ví, že je to člověk vstřícný a to je každému příjemné, takové lidi má člověk rád. Byl to kompliment nic jiného ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já kompromis chápu jako ústupek za účelem toho, aby došlo k vzájemné shodě. Že nastal kompromis, mi však nebrání v tom, ponechat si svůj vlastní názor a své "já".
Částečné nebo úplné popření svého "já", považuji jako potlačení něčeho proti své vůli. Např. jako něco, s čím se nedokáži identifikovat, vědomě to musím popírat a je mi to nepříjemné...někdo mě k něčemu proti mé vůli přinutí, kývnu na to, ale vím, že jsem tím potlačil své já...
Reagovat
Fandina
V pohodě ... jak opravdu nejsem psycholog a můžeme být naprosto ve shodě jen každý jinými slovy. Já jsem opradu spíš ranařka s nekompromisními výrazy, jak jsi psal, citím to podobně jako ty, píšu třeba jinak ... úsměv

A také ti přeji hezký svátek!
Reagovat
smazaný uživatel
Se ti divím, že tady ztrácíš tolik času odpovídáním na úsměvné názory čtenářky Fandiny (20:48 ...fandit tady protivníkům českých hráčů je absurdní... 23:23 ...fandění jiným tady na českém webu je mi nepříjemné) !!!!!!

Já osobně jsem psaní výrazně omezil a mám klid. Stejně to nemá žádný význam. Poradím se satelitním příjmem, napíšu krátký text a končím.
Bývaly doby (2008-10), kdy tady téměř žádní fandové "našich" tenistů nebyli! Vždyť tenis je individuální sport, proč taky vyšilovat kvůli nějakýmu směšnýmu Cechrepu.
Během DC a FC u článků k těmto soutěžím dřív bývalo minimum příspěvků, skoro nikoho to nezajímalo (velký rozdíl proti mafráckému idnes, kde k těmto zbytečným akcím vlastenci naplácají nejvíc ubohostí a stupidit).
Mnohem větší počty příspěvků na TP vždy byly u turnajů ATP a WTA, vlastenci tenhle web objevili až později.
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, bylo to hodně náročné a stejně k ničemu. Dobře mi tak, alespoň jsem se poučil a příště se nebudu do ničeho takového pouštět.
Všiml jsem si, že už sem skoro nepíšeš...
Ono čím je kde více lidí, tím to je složitější.
Já to právě také nechápu, v tenisu fandím na základě sympatií, herního stylu a ne státní příslušnosti.
Idnes už ani skoro nečtu, jaká je to tam někdy žumpa.
Ale ještě jednou díky za ty odkazy na vysílání BBC. Je to vážně moc fajn, že si člověk může takhle nezávisle přepínat a v klidu si ty sporty vychutnat. Je to od BBC dobrý počin, že to vysílá zdarma.
Reagovat
Denis92
docela by ma zaujimalo co za inteligenta vymysla schedule..lebo Berdych so Stepankom dohravali dnes a dalsi zapas hraju dnes este skorej ako Federer s Wawrinkom ktory dohrali vcera..a pritom dobre vedia ze Berdych so Stepankom uz nehraju na rozdiel od Federera dvojhru a tak by im nerobilo problem keby dnes nestihnu odohrat dalsi zapas..Federer s Wavrinkom to uz urcite nestihnu a tak sa Rogerovi program pekne zhusti co moze byt nevyhoda
Reagovat
gigin
No, tak zatím v klidu ... Až nezvykle ...
Reagovat
smazaný uživatel
Máte postup v pohodě, Andy holt už není to, co býval. Tak si to v klidu vychutnej, dokud je čas....,těžké zápasy vám ještě začnou.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, to vypadá na výprask, ale tak Andy má to nejlepší asi už za sebou, jen jsem myslela, když je to tráva, že to bude minimálně vyrovnanější..no jo, narazila kosa na kámen.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole zatial najlepsi zápas v Londyne tento rok,celkom jednoznacne...
Reagovat
gigin
Přesně. Novak hraje velmi dobře a v pohodě. Andy na returnu neškodný.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy byl dnes úplně bezzubý, nenabídl proti Novakovi nic, čím by ho alespoň potrápil. Holt už to s ním asi lepší nebude, stárne a zranění bylo poslední dva roky hodně...
Z tohoto zápasu bych ale Noleho formu tak jasně nesoudil, hrál určitě dobře, to jo, ale soupeř byl od půle prvního setu dost marný..
Reagovat
gigin
Díky moc. A jinak jas, souhlas. Na konci trošku i exhibice a jak tam doběhl to zkrácení, tak se i pobušil do hrudě, ukázal svatou trojici .. Já jsem spokojenej :)))))
Reagovat
Sonja
A já to neviděla!!!:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: pobušením do hrudi nezklamal, to mi vyvolalo úsměv na tváři:)

Sonja: přišla jsi o poklidný zápas tvého favorita, mohla jsi si to krásně vychutnat bez nervů, protože vývoj byl od půlky prvního setu bohužel jasný.:-(
Reagovat
Sonja
Zrovna když si to můžu krásně vychutnat bez nervů, tak to nevidím...to je fakt pech:-/:-)
Reagovat
Denis92
ach nie..zase prsi
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.youtube.com/#/watch?v=RGeNsUaGTdk
;))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je moc pěkné! Osobně se mi nejvíc líbí část mezi 3:16 a 3:46, kde jdou po sobě Ana Ivanovic, Alex Morgan a Maria Sharapova. :) Jak je vidět, olympiáda je plná krásných žen. A to tam ještě spousta z nich není... Ono by se klidně dalo udělat video jenom z tenistek. :) Nebo mi tam třeba úplně chybí basketbalistky. Anebo tyhle dvě holky, o kterých teď docela často píšu. :)
http://www.youtube.com/watch?v=3zHSPLrBZdI
Reagovat
Fandina
olympic holky ... dvě slovenky ... super
Reagovat
Heather_Fedex
ja vedela, ze ty to ocenis, monty :)
Reagovat
dadaft
na centrkurtu.
dnes máš Venus smůlu.
c´mon Aleks !!
Reagovat
tommr
zatím to vypadá, že smůlu bude mít Wozniaková. Abychom se ještě nedočkali sesterskýho souboje v semifinále ... :)
Reagovat
dadaft
hmmmm, slušná nakládačka. no nic Aleks, tohle se nepovedlo...
Reagovat
dadaft
helemese, brejk. ))
Reagovat
dadaft
tak teď Aleks nezvládla dva skvělé míčky, které si vypracovala. dvakrát out. to je pak těžké. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Kauzu slečny Kvitové sleduji jen zpovzdálí...je to talentované děvče, avšak může mi někdo sdělit proč ještě nemá kondičního trenéra?
Reagovat
smazaný uživatel
To asi sleduješ z hodně velké dálky, protože kondičního trenéra má.
Reagovat
VlS
má kondičního trenéra už několik let, je to pan Ivanko.
Reagovat
tommr
otázka je jestli se Ivanko dá považovat za kondičního trenéra. Soudě podle toho v jakým stavu je Petra od začátku tohoto roku bych řek že ne ...
Reagovat
VlS
To je druhá věc, taky nejsem přesvědčený, že jeho snaha udělat z Petry rychle superženu může být zdrojem problémů, ale nerozumím tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm Ivanko...měl jsem na mysli skutečného kondičního trenéra...také o sobě mohu tvrdit, že jsem např. hudební skladatel Max Braun...podívám se a vidím, že kondiční stránka této slečny potřebuje odborníka...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, o její kondici se může každý přesvědčit na vlastní oči. Je těžký vydedukovat co nebo kdo za tím je, ale bylo by dobré na to přijít a něco s tím udělat. To oni snad ale vědí nebo pátrají, alespoň doufám.
Reagovat
VlS
A vy pana Ivanka znáte? Z čeho soudíte, že není odborník?
Reagovat
Andrew89
jak někdo tak nekontroverzní jako je Petra, může ležet v žaludku tolika zdejším odborníkům:D. To už ani nestojí za komentáře.

Ps: Soustředění pouze na singl je jediná možná varianta a jsem za ni rád. Peto držim palce, protože ted si naše jediná teniska v singlu, ale to ti k*eténi nevidí:) Pojd pojd pojd!
Reagovat
pepin
Když tu píšeš o tolika odborníků vůči Petře, tak bud konkrétní. Jediný kdo je k Pétě dosti kritický je Tommr, ale u něj je to v tom dobrém určitě ne ve zlém úmyslu.
A že se tady o Petře bavíme, to se bavíme i o jiných a určitě to není myšleno špatně.
Reagovat
Andrew89
Pesek12,jan(v téhle diskuzi)... je jich víc stačí to tu dlouhodobě sledovat:)
Reagovat
pepin
Ale přece to, že někdo hodnotí, byt kriticky výkon nějakého hráče neznamená, že mu leží v žaludku. Přece nechceš, aby tady každý chválil své oblíbence jak to tu někdo předvádí a vše ostatní je proti nim.
Reagovat
smazaný uživatel
to nemá cenu vysvětlovat. Někteří lidé tady prostě mají názor, že cokoliv jiného než oslavné písně, je nemístná kritika. Tímto přístupem jde ale tím pádem diskuze do kopru, protože každý příspěvek, který zavání kritikou okamžitě zavrhnou.
Přitom nemyslím samozřejmě provokatéry, kteří se vyrojí po neúspěchu a exhibují tu. Myslím "normální" diskutéry, kteří prostě chtějí napsat svůj názor. Vždyť přece z různých názorů ta diskuze vzniká, jinak to nemá ani cenu.
Když už by Petra třeba vypadla, tak je na místě jí podpořit. Napsat, příště to snad bude lepší apod...
Ale myslím si, že pokud je stále v turnaji a neodehraje zrovna podařený zápas, diskuze se může klidně rozvinout....

Andrew89 - to nebylo myšleno na tebe, ale obecně.
Reagovat
Andrew89
v pohodě já si to neberu.:D Ti, kteří ví jak to myslím, ti pochopí ..ostatní ne. Mě je to celkem jedno.

Ale neustálé narážky jak je tlustá atd to je fakt už trapné.

Jinak jsem její fanoušek a opravdu nemám problém uznat,že je něco špatně. Její vystoupení na OH neni vůbec ideální a může být ráda, že neměla na začátku těžkou soupeřku. Čínanka není žádné ořezávátko, umí zahrát. Petra hrála ideálně pouze poslední set. Nicméně jsem rád, že se drží a postupuje. a pro mě je ted hlavní aby se nezranila nějak vážně. tot vše:)..fandit jí budu stejně pořád:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, tomu rozumím, takové nařážky ubohých diskutérů ani nečtu. Proto jsem psal, že to není na tebe, ale všeobecně. Někteří tady vážně ale nesnesou jakoukoliv kritiku Petry nebo jejího výkonu a to zase přijde divné mě.:-)
Reagovat
pepin
Chlapi, o těch provokatérech není třeba psát. Že má Petra obrovský potenciál, to je vidět pokud se jí to v hlavě srovná, bohužel zatím to má výpadky. Ale to jak najednou začala ve 3 setu hrát to jen dokázalo. Těžko kdokoliv jiný může posuzovat, zda by bylo potřeba u ní něco změnit z jakéhokoliv pohledu. To musí vědět ona a její team. Že to ale umí a má o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, že má obrovský potenciál je jasné. Co z toho nakonec bude se uvidí. Ale věřím, že ona i její týp pro to udělají maximum.
Reagovat
VlS
Monty, méně je často více a u tebe podstatně méně by bylo mnohonásobně více. Nepsal bys pak takovéto nesmysly, lépe řečeno pí...ny:
Begu podávala, byl zahlášen aut. Vika ten míč zasáhla, i když nepřešel síť. Pak si Begu vzala jestřábí oko a míček byl dobrý.

Jak do pr..le Vika ten míč zasáhla, i když nepřešel síť? To hrála na půlce Begu?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to tedy pochopil v tom smyslu, že Begu podávala, rozhodčí jí zahlásili aut. Vika míč ve chvíli ohlášení autu zasáhla, ale dala to do sítě na její půlce, ne na polovině Begu....
Reagovat
pepin
Uvedený inkriminovaný okamžik jsem neviděl a tak se k němu nemohu vyjádřit, ale líbí se mi jak Monty píše v článku, že Viku vyrušil výkřik rozhodčí. Ona celou dobu řve jak pavián a pravděpodobně tím nikoho nevyrušuje. Taky zajímavý ne? A o těch dlouhotrvajících článkách, každý má na ně právo, to je pravda, ale jak je vidět každý si na ně udělá vlastní názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopils to prakticky správně... Ten míček tedy do sítě nedošel, ale Vika ho jasně hrála. Pokud vím, tak eso může být jenom tehdy, když se hráč na příjmu vůbec nedotkne. Nebo prostě by na ten míček neměl dosáhnout, ale Vika ho bezesporu zasáhla, takže z mého pohledu není o čem. Něco podobného jsem viděl poprvé a divil jsem se ještě předtím, než Vika začala protestovat... Ono je to těžké takhle vysvětlovat, lepší je to vidět. :)

VIS, pepin: Já vím, že jsem si tady založil takové "olympijské okénko" a ne každému se to musí líbit. Ale prostě mě to baví a chci se podělit o zápasy, které jsem viděl... Nikoho to nenutím číst, vás dva tedy rozhodně ne. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten okamžik jsem neviděl, tak nemohu přesně soudit. Ale je to tak, jak píšeš. Pokud by měl hráč na příjmu možnost míček odehrát nebo ho zreturnuje a je jedno, zda přes síť nebo ne, podání by se mělo opakovat. Něco jiného je v případě, pokud by ten míček jenom tečovala a bylo by to prakticky nechytatelné podání. Ale i v těchto případech někdy nařídí rozhodčí opakování podání.
Tady více lidí píše o jiných sportech, někdo tu psal o šermu, někdo o lukostřelbě...Jsou OH tak je to vše takové jiné.:)
Reagovat
Heather_Fedex
v tomhle te MUSIM podporit- rozhodne si tvoje reporty o tenisovych zapasech moc rada prectu, nemam totiz velkou moznost na olympiade tenis sledovat, takze jsem vdecna za to malo, co tady obcas nekdo napise o zapasech. takze se nenechej odradit a pokracuj dal ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za podporu a pochopení. Odradit se určitě nenechám. :) Přesně tak, olympiáda je něco výjimečného. Až skončí, tak se zase trochu sklidním. :D
Reagovat
pepin
Máš pravdu, to by tak ještě scházelo, aby jsi to někoho nutil číst i když je to někdy pro zábavu co tam dokážeš ve své uzavřenosti k těm mušketýrkám vyprodukovat. Svědkem je toho poslední psaní o vyrušení Azar. výkřikem rozhodčí.
Reagovat
gigin
Je monty pozitivní a nepyskuje !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale jestli neznáš základní tenisová pravidla, tak je to tvůj problém... Ale aspoň se netajíš tím, že ti prostě nejsem sympatický. Dokážu ocenit i upřímnost. :)

gigin: Taky mám rád pozitivní lidi, třeba tebe! :)
Reagovat
VlS
A ty sis ta pravidla přečetl? Myslím, že ne. Rozhodčí rozhoduje, jestli hráč mohl míč vrátit, ne jestli to bylo eso. Je to kontroverzní pravidlo a taky ho nemám rád, rozhodčí se více méně rozhoduje, jak se mu chce, ale porušení pravidel to nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš dobrý s tím giginem.:)

Já nevím, zda ho budu mít po dnešku rád, možná budu mít do konce OH strašné noční můry...., že gigine:-))
Ale jestli by měl Roddick porazit Noleho, tak bych to kvůli němu snad i vydržel.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Všechna pravidla jsem si samozřejmě nepřečetl, ale tohle považuju za celkem základní a ještě nikdy jsem neviděl, že by to rozhodčí vyřešil(a) takhle...
Reagovat
gigin
:))
Děláš to pro Andyho nebo pro Emu ?? :))) Jen aby monty nežárlil, víš ?? :)))
monty : díky a bacha !!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jdi ty! :D Já mám naprosté pochopení pro kohokoliv, kdo má Emičku rád. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je otázka, jestli by o to Ema vůbec stála, abych to vydržel kvůli ní?:-))
Původně jsem myslel, že bych to vydržel kvůli Andymu, protože mu už dlouho fandím, ale kdyby Ema chtěla, tak bych to možná vydržel i kvůli ní...., ale jestli už je nápadníkem monty, tak mu nepolezu do zelí.:-))
Nevím, jak to tady přesně s těmi vztahy je.:))
Reagovat
a.magerova
Ty už nepij, jako chápu, že máš dnes velký důvod (Vika), ale co je moc to je moc !!! Prý gigin pozitivní člověk....
A jestli A-Rod splní dnes mé přání, tak budu mít důvod se napít taky :-))))
Reagovat
gigin
monty: ok, díky to je pozitivní informace :)
Oskar: Na vztahy je tu odborník a znalec a.magerova !
Magerka: Bavíme se o povaze, ne o nějakých virech, víš ??
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, už jsem Vice popřál na twitteru k narozeninám i hodně štěstí na dnešek. :) Já nevím, ale mně přijde gigin opravdu jako velmi pozitivní člověk a ještě k tomu fandí Aničce, to je další plus. :)
Reagovat
smazaný uživatel
gigin je pozitivní asi tak do té doby, než nastoupí na kurt Nole.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nech toho !! :-)) ale jinak JSI pozitivní a máš smysl pro humor, díky, rozesmál jsi mě :-)

Oskar - ano, stojím, čím nás bude víc, bude to mít Nole těžší..třeba :-)

Monty - :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já se tedy na ty vztahy budu muset informovat u a.magerové...zatím jsem o ní věděl, že tu funguje jako módní okénko.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že se Ema již vyjádřila a svolila...., vydřržím hrůzostrašné psycho strašení za ní i Andyho.:-))
Takže až pak dnes po prohře usušíš slzy a vzpamatuješ se, přijď strašit jenom mě, ať má Ema klidný spánek.:-)))
Reagovat
pepin
Monty, já o voze a ty o koze. Jinak Vis Ti to napsal správně. To zas jen Ty ukazuješ jak všichni kolem Vám ubližují.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, kdo tady utíká od tématu... Že jsem ten zmiňovaný moment viděl a že se stal právě Vice, to je samozřejmě shoda okolností. Ale zdůrazňuju, že kdyby se to stalo jakékoliv jiné hráčce, tak je to prostě špatně a z mého pohledu jasná chyba rozhodčí. Tohle vůbec není o tom, kdo je a není moje "mušketýrka", jak ty s oblibou píšeš. A taky to není o tom, jestli někdo heká nebo ne... Snažil jsem se tu situaci vysvětlit a třeba Oskar ji pochopil dobře.
Reagovat
gigin
:))))
Však mne humor brzy přejde ...
Reagovat
Fandina
gigine ne ne ne to ti nepřeji :-)))) humor nade vše ... úsměv
Reagovat
gerd
Zase tu píše tlupa fanatiků,kteří nechtějí vidět jak Kvitová hraje!?!Dobře,vyhrála.A 3 set v pohodě,ale do té doby?Měla obrovské štěstí,že Peng nevyužila v 2 setě její "masivní nástup".Co k této tlupě fanatiků dodat?Trotlové!!!
Reagovat
pepin
Nevím o jaké tlupě píšeš asi to máš odněkud odjinud a nebo máš nějaké barevné brýle.
Reagovat
Fandina
k postupu do třetího kola, držím palce, přeji zdraví a pojď ... jedem ... do toho
Reagovat
dadaft
připojuji se.
jinak kromě té čtvrtiny, kde je Azarenková, nás čeká jeden zajímavější zápas za druhým.
Serena - Věra, Daniela - Caroline, Kim - Ana, Sabine - Yarka ........
paráda. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsi včera hrát Zvonka s Fran? A jestli jo, mohl by jsi hodit krátký report? Bylo to o chybách Italky nebo se Zvonareva vrací ke své formě? Já spíš myslel, že vypadne ona.
Reagovat
dadaft
bohužel neviděl. ale na zápas se Serenou se těším, i když to asi žádné drama nebude.
už se rozjela házená (Dánky hrály super) a volejbal, dneska je navíc SF fleretu mužů (včera se v ženském SF kordu udála jedna hodně podivná událost, něco takového se nevidí) a to je prostě 2,5 hod špičkového šermu....
nestíhám. ))
Reagovat
dadaft
ještě k tomu včerejšku a kordu žen. je to pochopitelně jiné než šavle, ale když šerm miluješ, tak samozřejmě není co řešit. ))
vyhrála sympatická Ukrainka Jana Šemjakinová a třeba poslední rozhodující zteč by mohla dělat reklamu na šerm. útok Britty Heidemannové, kterému se Jana nádherně vyhla a výpadem zespoda nahoru ukončila finále.
viz:
http://img7.ct24.cz/cache/616x347/article/39/3812/381138.jpg?1343680958
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já také doufám, že to žádné drama nebude, ale z jiného důvodu než ty.:))
Jo, já to mám taky našlapaný a sotva stíhám, těch sportů je fakt hodně, co by chtěl člověk sledovat.

S tím šermem to může být zajímavé, když tomu rozumíš a zajímáš se o to. Já na to včera koukal jen chvilku a líbilo se mi to.:)
Reagovat
dadaft
rychlost, mrštnost, přesnost, předvídavost - to jsou klíčová slova šermu. ))
fleret, kord i šavle mají své kouzlo. nejefektnější je určitě šavle, to je zkrátka útočný mazec a strhující podívaná. fleret a kord ale zase nabízejí jiné vychytávky - a s jistou diváckou zkušeností jsou lepší a lepší. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za vysvětlení:)
Já na to kouknu jen občas, když na to náhodou narazím a člověka to docela rychle vtáhne...
Reagovat
tommr
na představení páru Kvitová-Štěpánek jsem se celej rok těšil a myslím si, že to byla naše největší medailová naděje ...
Snad se dá do zítřka dohromady aspon jeden náš pár. A ideální by bylo kdyby se nějak zkombinovaly dvě smíšený dvojice z párů B+Š a H+H ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda to bude, ale je lepší neriskovat. V singlu má na placku celkem reálnou šanci a ten mix je přeci jenom trochu loterie.
Reagovat
rib
škoda to není, mohla by to být legrace... Mně osobně se rozhodnutí o zaměření na singl líbí. S mixem má Petra minimální zkušenost a jak i uváděla v Hopmann cupu - "naše taktika s Tomášem na mix je vyhrát oba singly..." (tedy vlastně mix už nepotřebovat hrát :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si myslel, že by jednoho mixa mohla hrát Lucka Š., když vypadla už včera. Bylo by ale fajn, kdyby obsadili oba páry, když vypadl i Tomáš. Je ale taky otázka, jak by jim to stačilo žebříčkově, když přímo postupuje pouze dvanáct párů. Bude záležet jak to nasadí ostatní země.
Té Petry je škoda, ale takhle je to asi lepší, aby neriskovala.
Reagovat
tommr
ideální by bylo samozřejmě v mixu obsadit dvě místa. Nevím ale jestli by to bylo vůbec možný, když se přímo kvalifikuje jen 12 párů. Lucku Šafářovou to jako možnou kandidátku nespíš předem vylučuje, protože má příliš nízký žebříčkový umístění ...
Reagovat
Bob
http://navratdoreality.cz/?p=view&id=14194
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné! Většinu těch fotek jsem už viděl. :)
Reagovat
Bob
Mě nepřekvapuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Begu: Přišel jsem k tomu za stavu 1:3 ve 2. setu, protože jsem se předtím koukal na basket. Vice se ve 2. setu nedařilo. Přesto měla v pátém gemu šest brejkbolů, kterými se mohla vrátit do setu, ale bohužel je nevyužila. Je tedy nutné říct, že jich vlastně měla pět, protože jeden jí doslova ukradla norská rozhodčí, kterou nemám rád od letošního osmifinále RG mezi Mashou a Klárkou. Begu podávala, byl zahlášen aut. Vika ten míč zasáhla, i když nepřešel síť. Pak si Begu vzala jestřábí oko a míček byl dobrý. Jenže místo toho, aby se výměna opakovala, protože Viku vyrušil při úderu výkřik čárového, tak byl fiftýn rovnou přidělen Begu. Podotýkám, že to bylo na brejkbol Viky. Taky potom Vika tu rozhodčí pěkně zpražila. Zaznělo tam "What the hell!" a pak jí Vika vysvětlovala, že ten míček zasáhla a říkala jí, že by se měla naučit pravidla. :D No nic, to jen tak pro zajímavost... Zkrátka druhý set se nepovedl a šlo se do třetího. Ani ten pro Viku nezačal dobře, když hned v prvním gemu přišla o podání. Pak ale Begu paradoxně znervózněla a Vika toho využila. Od toho stavu 0:1 ve 3. setu vyhrávala gemy už jenom Vika. Trochu se chytla a bylo to taky tím, že Begu začala chybovat... Jinak na twitteru už Vika napsala, že dneska byla hodně nervózní. Ani se nedivím, protože je na ní vidět, že je pro ni velká čest reprezentovat svou zemi na olympiádě. Taky to bylo trochu složité z toho důvodu, že musela na zápas čekat o den déle. Takže se ta nervozita stupňovala, ale to asi poznalo více hráček... Hned zítra hraje Vika zápas 2. kola proti čerstvě vdané Martinez Sanchez. Snad se bude Vice dařit lépe než dneska. Od její soupeřky očekávám časté zkracování hry...
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Baltacha: Příliš jsem nevěřil, že bych dneska mohl vidět zápas Any, ale hrála proti domácí hráčce a přece jenom se jeden stream na netu objevil. A pozor, byl to stream na BBC! :D Úvodní brejk prvního setu získala Ana ve druhém gemu, Baltacha jí to vrátila v sedmém. Rozhodující moment v 1. setu přišel za stavu 5:4, kdy Ana získala brejk čistou hrou. Druhý set byla velká přetahovaná, obě hráčky si držely podání. Za stavu 5:4 měla Ana tři setboly při podání Baltachy, které zůstaly nevyužity. Set dospěl do tie-breaku, ve kterém Ana vedla 4-0, ale zanedlouho už to bylo jenom 5-4. Pak si Ana vypracovala další dva mečboly. Při podání Baltachy to ještě nevyšlo, ale premiérový mečbol při vlastním podání už Ana proměnila. Radost Any a jejího srbského kotle byla velká. :) Zápas to byl dobrý a musím přiznat, že mě Baltacha dost překvapila. Hrála rychle a byla velmi houževnatá. Opravdu nechala na kurtu všechno. Četl jsem o ní nějaký článek, že má dlouhodobé problémy s kotníky (měla je zatejpované) a bude muset jít na operaci. Takže jí přeju, ať to dobře dopadne! Aně zase přeju hodně štěstí do dalšího kola, kde ji čeká opravdu těžká soupeřka - hrající legenda Kim Clijsters.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Yanina: To byl mač! Tenhle zápas mě opravdu dostal. :) V prvním setu mi přišlo, že Caro na Yaninu umí (vzájemná bilance 5:0) a prostě ví, co má hrát. Caro hrála opravdu chytře a přestože nevyužila nějaké možnosti, dotáhla první set do vítězného konce. Taky je zajímavé, že všechny gemy při podání Yaniny šly přes shodu... Druhý set se odvíjel od svého začátku. Yanina získala hned ve druhém gemu brejk a ten udržela až do konce. Nutno říct, že se Yanina ve 2. setu zlepšila. Hrála moc dobře a padalo jí to tam. Caro tam udělala nějaké chyby a trochu vypadla z tempa... Ve třetím setu se situace přesně obrátila. Ve druhém gemu získala brejk tentokrát Caro a dovezla ho až do cíle. Jednoznačně klíčový byl pátý gem třetího setu. Caro v něm vedla 40-0, ale náskok ztratila a musela o tuto hru hodně zabojovat. Ten gem byl nekonečně dlouhý, nabídl celkem 13 shod. Chvilku měla Caro gembol, chvilku zase Yanina brejkbol. Nakonec Caro po obrovském boji využila svůj desátý gembol a zvýšila na 4:1. Pak už si holky držely podání. Za stavu 5:3 měla Caro při podání Yaniny jeden mečbol, ale ten ještě zůstal nevyužitý. Při vlastním podání už Caro rozhodla o svém vítězství... Mám velkou radost! :) Byl to opravdu parádní zápas a musím říct, že jsem po něm zatleskal i Yanině, protože byla prostě skvělá. Zároveň jsem už dlouho neměl takovou radost z úsměvu Caroline. :) Podobných zápasů už letos prohrála spoustu, ale tenhle dokázala vybojovat. Věřím, že ji to povzbudí. Caro čeká v dalším kole Daniela, která se v Londýně prezentuje skvělou formou. Vyřazení Na Li a kanár proti Alizé mluví za všechno... Ale už teď jsem spokojený s výsledkem Caro i Any. Před začátkem OH jsem si přál, aby všechny moje favoritky byly aspoň ve 3. kole (což je vlastně osmifinále) a ony dvě mi to už splnily. Samozřejmě bych byl rád, kdyby to tam ještě neskončilo, takže budu moc držet palce! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Laura - Lucka: Musím přiznat, že jsem to Lauře moc přál. Původně ani neměla hrát dvouhru a teď je ve 2. kole a zahraje si proti Mashe, se kterou před OH trénovala... Neskutečné! :) Když Laura ztratila náskok 5:1 v 1. setu, tak jsem se obával, že už to nedotáhne. Přesto se jí nakonec tie-break povedl... Druhý set byl jiný, až do devátého gemu si obě holky držely podání. Právě v této hře Laura brejkla a pak dopodávala zápas, ačkoliv měla Lucka dvě šance na rebrejk. Je ale nutné dodat, že Laura podávala v tom posledním gemu líp než Pán Bůh. :) Hlavně na brejkboly, to bylo úžasné. Když si vezmu, jak je mladá... Jen doufám, že takhle nebude podávat proti Mashe. :D V deblu Laura prohrála spolu s Heather hodně smolně proti Sabine a Angelique. Britské holky to měly dobře rozehrané, ale nedotáhly to. Tak si to Laura vynahradila ve dvouhře a musím říct, že jsem za ni moc rád. :)

Petra - Peng: Spíš jsem koukal na zápas Any, ale chvílemi jsem se díval i na Petru. Ten začátek byl hodně podobný jako v zápase proti Bondarenko. Petra prohrávala 1:4, ale zlepšila se a otočila vývoj 1. setu. Druhý set jsem moc neviděl a ve třetím už Petra neměla žádný problém... Přišlo mi, že Peng nepředvedla nic moc. Měla celkem dobrý pohyb a podařily se jí nějaké servisy, ale jinak mi její hra přišla taková nevýrazná. Letos asi neprožívá zrovna povedenou sezonu... Co se týče Petry, tak jsem samozřejmě zaznamenal, že má problémy s břišními svaly. Já myslím, že to leccos vysvětluje. Pořád jsem si říkal, že Petra nehraje na sto procent a teď už asi vím proč... Takže nezbývá než popřát Petře zdraví! :) Je celkem obdivuhodné, že i s těmito problémy zůstala jako poslední zástupce ČR ve dvouhře. V příštím kole se k mému překvapení neutká s travařkou Pironkovou, ale čeká ji Flavia.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď ještě pár slov k basketu, když už jsem to tady nakousnul... Fakt mě to mrzí a štve. Je mi holek moc líto, protože dneska bojovaly, ale když se nedaří, tak se prostě nedaří. První poločas byl hodně kritický, z naší strany se vůbec nepovedl. Vyčnívala tam pouze Jana Veselá. Ve 2. poločase jsme se už zvedli a slibně jsme dotahovali. Bohužel, na vyrovnání to nestačilo... Dneska se vůbec nedařilo našim pivotkám (Burgrová, Kulichová) a nemůžu si pomoct, ale Hanka Horáková taky nehraje to, co bych od ní očekával. Zároveň je ale třeba jedním dechem dodat, že není konec nadějím. Teď je jasné, že musíme porazit Chorvatsko a Angolu. Jinudy cesta do čtvrtfinále nepovede... Holky do toho! Věřím vám! :)
Malý vzkaz pro ČT: Už byste mohli vyměnit toho tragéda Bažanta. Jeho citace ze Švejka před začátkem zápasu ("Válka s Turkem musí bejt...") byla slušně řečeno nevhodná a ještě k tomu na olympiádě. Navíc tento rádoby komentátor ani neví, že jsme loni na ME Turecko porazili... Bažant ven!

Jinak o půlnoci se budu koukat na beachvolejbalistky Markétu a Kristýnu. Dneska budou mít asi těžké soupeřky, ale stejně se moc těším. Na takové holky se nejde netěšit. :)
Reagovat
Fandina
monty jdi se bodnout s tím přáním proti Lucce !!!
Reagovat
rib
monty - jdi se bodnout, nejen s tím přáním proti Lucce, ale i s těmi dlouhými texty. Když je jeden text kvalitní, tak dobrá, ale tady se nám to zvrhlo ve 100x dobrý dort...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Co tě nutí to číst? Každý má snad právo se vyjádřit a je jeho věc, jakým to bude způsobem. Když je to v rámci slušnosti, nevidím v tom žádný problém. Pisatel musí počítat s tím, že vzhledem k obsáhlosti jeho textu ho nebude číst třeba tolik lidí jako kratší příspěvky...
A co se týká fandění - toto je snad portál o tenisu všeobecně a ne fan fórum českých tenistů. Já včera fandil Lucce, ale to, že monty fandil Lauře mě vůbec nevadí. I když připouštím, že napsat pod článek, který se týká pouze českých tenistek, že fandil někomu jinému, je poněkud nešťastné a hned po přečtení jsem si říkal, že se to některým asi nebude líbit. Ale nemyslím si, že by to bylo schválně s úmyslem provokovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: V klidu, ne? :) Já nepřál proti Lucce, ale pro Lauru.

Oskar: Přesně tak. Ale já už si zvyknul, že rib asi nejsem sympatický... V žádném případě to nebylo myšleno jako provokace. Už den předtím jsem psal, že budu přát Lauře a přál bych jí proti spoustě dalších hráček. Není to o tom, že hrála zrovna s Luckou...

Jinak abych to doplnil: Beachvolejbalistky včera začaly ještě trochu později a musely hrát trochu víc oblečené, protože hrály v noci. Ale stejně jim to slušelo i tak. :) Jinak předvedly moc pěkný výkon proti asi nejlepšímu páru světa. Jenom škoda, že holkám nevyšel ten druhý set. Vedly v něm 18:15 a prohrály ho 19:21.
Reagovat
rib
Nikdo mě nenutí to číst, jen mi vadí, že mi to zabírá moc velký kus monitoru a zajímají mě názory i jiné než jen Montyho. A Monty, moji favoriti jsou sice jiní než tvoji, ale tvoje texty se mi většinou líbí, dobře se mi u nich přemýšlí. Jen tentokrát byl ten objem trochu moc...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale když ono se pořád něco děje. :) Ok, já se teda pokusím být aspoň trochu stručnější, ale nevím, jestli se mi to povede... Anebo si budeš muset pořídit větší monitor. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ono je hrozně náročné přeskočit rychle ty příspěvky, které mě nezajímají.:-))
Reagovat
Fandina
fandi si komu chceš, ale měj ohled na to, že píšeš na českém webu a vychvalování tvých favoritek na něm se mi zdá absurdní a necitlivé. Neviděla jsem jak hrála Lucie, ale dovedu si přidstavit že měla hodně momentů, které mohly být lepší, nebo případně i rozhodnout o výhře. Ten tvůj přístup a priory fandit vždycky proti naším holkám a není to jen tento případ, děláš to pokaždé je podle mě poťouhlost a provokace. Můj pohled na věc ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To už jsme tady jednou řešili. Kdybych měl být "citlivý", tak bych tady asi vůbec nemohl psát... Jinak já že fandím vždycky proti českým holkám? Vždyť třeba Klárce jsem v 1. kole přál a proti ostatním jsem taky nefandil. Navíc Andrejce a Lucce přeju medaili z debla. :)
Reagovat
smazaný uživatel
U mě je třeba potouchlost a provokace, když někomu něco vytýkám a dám za to - úsměv.
Dále si vzpomínám, že jsem tu s Montym napsala, že fandíme Lauře, a ty jsi pod to dala "provokativní" básničku, to by tak bylo, aby se na českém webu nefandilo českým hráčům..nechceš to nechat na uvážení každýho, komu fandí ?
No, každý si pod pojmem "provokace" prostě představí něco jinýho.
Reagovat
Fandina
píšeš až moc citlivě, ale o svých favoritkách, tak doporučuji jejich mateřské stránky, aby jsi nepůsobil jako provokatér ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Každý si přece může fandit komu chce. Stále nemohu pochopit, co je absurdního na tom, fandit na čekém portálu, který se zabývá světovým tenisem, jiným než českým hráčum a hráčkám?

Montyho jako provokatéra rozhodně neberu. Ty příspěvky mohou dělat někdy takový dojem, ale je to i proto, že se jedná o psané slovo a lehko může právě v diskuzích docházet k omylům a následným sporům, protože stačí něco jinak pochopit, špatně přečíst, mít špatnou náladu a hned se "startuje"....

Kdybych chtěl být rýpavý a necitlivý, tak mi snadno může přijít absurdní, psát neustále příspěvky "pojď, pojď, pojď, jeď, jeď, jeď", které ani nic nesdělují ostatním. Protože se právě nejedná o fan stránky toho dotyčného tenisty třeba na FB, kde se takové věci píší a možná si to tam i ten sportovec někdy přečte..
Ale právě proto, že je to veřejná diskuze, má KAŽDÝ právo psát co chce a je na KAŽDÉM, zda to bude číst nebo ne a jaký názor si na to utvoří.:-))
Reagovat
Fandina
Někdo píše oslavné vychvalování druhý jen napíše pojď jeď ale fandění je obojí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je pouze tvůj a některých dalších subjektivní pocit, že monty působí jako provokatér. Druzí to vidí jinak. Tak proč mu neustále doporučuješ navštěvovat mateřské stránky "jeho" favoritek?
Také ti někdo doporučuje, psát své povzbuzující příspěvky na web Petry a ne sem?
Nedoporučuje, proč by také měl? Monty, stejně tak i ty, máte oba rovnocené právo psát sem co chcete a mít z toho třeba dobrý pocit. To, že by se zde mělo fandit jen českým tenistům, je pouze tvůj osobní názor. Stejně jako to, jak by takové "správné" fandění mělo vypadat. Proto nechápu, proč to neustále ve svých příspěvcích zmiňuješ, ale pochopil bych to rád - bez úsměvu.
Reagovat
smazaný uživatel
Reaguji na tvůj příspěvek ve 12:05.
Právě proto, že fandění je oboje, tak nechápu, proč ti to vadí nebo proč je monty označován za provokatéra, který by měl vyhledávat jiné stránky.:)
Reagovat
Fandina
Každý tady přece píše co chce. Fandím tomu a tomu tak to tu napíši. Jako názor na jiného nicka. Dělá to tak každý ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Pojd, pojd..a podobné hlášky mi přijdou dětinské, ale proč ne, je to každýho věc.

Fandina - když je fandění obojí, tak nech fandit každého PO SVÉM.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.:)
Reagovat
tommr
nenech se otrávit těma žlučovitejma příspěvkama - některejm lidem se prostě nezavděčíš at uděláš/napíšeš cokoli. Já třeba ty tvoje dlouhý texty čtu moc rád, zvlášt když se jedná o komentáře k zápasům, který já sám z časovejch důvodů nemůžu sledovat ... :)
Reagovat
Fandina
Já nerozhoduji o tom, koho tu nechat nebo nenechat psát, fandit :-). Kdyby to tak bylo, tak by ten web vypadal podle mého ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
"Každý tady přece píše co chce. Fandím tomu a tomu tak to tu napíši. Jako názor na jiného nicka. Dělá to tak každý"

Už zase vysvětluješ něco, na co jsem se vůbec neptal.
Ale ano, máš pravdu. Každý má svůj styl fandění i své favority a svůj způsob fandění. Tak proč to neustále někomu vytýkáš a nenecháš montyho psát co chce? To byla má otázka.
Proč se tedy neřídíš tím, co jsi napsala výše a nenecháš každého ať fandí jak chce a komu chce?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: Já nejradši píšu v češtině, takže by mi na mateřských stránkách asi moc nerozuměli. :D

Ema, Oskar, tommr: Děkuju vám všem za podporu! :) Na této diskusi je dobře vidět, že někomu se moje příspěvky líbí a někomu prostě ne. Každopádně asi nikoho nenechávám chladným. :D Myslím, že nepíšu nic pohoršujícího...
Reagovat
Fandina
Ty píšeš co chceš, já také. Mám tento názor, tak ho napíši, ty máš jiný a napíšeš ho. Každý jsme jiný a máme jiný pohled na věc. Výše jsem psala, že nejsem vlastníkem tohoto webu, abych mohla ovlivňovat co se tady může nebo nemůže psát ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj příspěvek Emě ve 12:28. - přijde mi úplně zcestný, o ničem takovém tu nebyla řeč.
I tvé příspěvky by se někdy mohly zdát jako provokativní, protože ty leckdy (ne v tomto vlákně) odpovídáš tím stylem, že vysvětlíš znovu to, co dotyčný napsal a ještě to podáš tak, jako by byl v opozici.
Proto se třeba já s tebou do diskuze pouštím nerad. Protože vím, jak to dopadne a že to bude ve stylu "já o voze, ty o koze"...
Tvé příspěvky často nechápu, nerozumím jim. Ale to není tvá chyba, je to můj problém. Ty si piš co chceš, kdy chceš a jak chceš a buď hlavně spokojená, ale nech ten prostor, prosím, i druhým a nedoporučuj tu montymu ať jde psát na jiné stránky.
Tady se nabízí jedno logické doporučení nečíst to a je to.;)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, vždyť ty tady v těch svých odpovědích píšeš to, co píšeme my tobě. Akorát používáš jiná slova. Tak proto se neustále ptám, proč ti dělá problém respektovat fandění druhých, když vlastně sama přiznáváš, že každý jsme jiný?
Chtěla bys, aby ti někdo stále psal, že tvůj způsob fandění není důstojný nebo že by si měla jít fandit na mateřské stránky Petry? Asi nelíbilo. Tak proto se tě neustále ptám, proč to děláš druhým? Rozumíš mi? Jestli ne, nevadí, necháme to tak.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, přesně :-) vždycky si říkám: co tím chce básník říci :-)
s Fandinou je to jak v té pohádce - Byl jednou jeden král. Viděla jste Marušku? Proč já bych lezla na hrušku? :-)))
Reagovat
Fandina
Nemám tolik času, abych přesně reagovala na jednotlivé příspěvky. Tenis moc ráda sleduji, fandím a to že tady někdy něco napíši není moje priorita, tak to tak ber a neřeš mě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ema:-))

Fandina: řešit tě tedy nebudu. I bych to tak bral a vůbec se k tobě nevyjadřoval, kdyby jsi ovšem nebyla tak direktivní k některým uživatelům.
Reagovat
Fandina
Oskar :-))) musíš počítat s tím, že nickové jsou různě direktivní a každý na něco jiného :-), je to součást diskuse, které bývají různorodé, emotivní, racionální ... Ale v běžném životě a to nejen v příslušné pozici je racionální direktivita součást úspěchu ... Stejně tak jako ve sportu dobře řízený a povedený úder na kurtu je winner ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
racionální direktivita = asertivita.
Reagovat
Fandina
Asertivita k někomu nebo něčemu je v pohodě, vlastně je to vědomé jednání ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš vážně nebo si děláš srandu? Proč mi zase něco vysvětluješ a pleteš do toho, s čím vším musím počítat? Ale když už jsi to načala, doplnil bych, že na diskuzích se také setkáváme často s iracionalitou. Se všemi těmito věcmi jsem srozuměn, ale někdy mám podle tvých reakcí pocit, že ty ne. A Pouze jsem se ti snažil vysvětlit, proč jsem na tebe reagoval a snažil se dopátrat odpovědi na to, na co jsem se tě ptal ve svých předchozích příspěvcích. Ale v to už nedoufám.
Reagovat
smazaný uživatel
Běžný život a klíče k úspěchu v něm bych do toho netahal. Souhlasím s tou asertivitou.:-)
Reagovat
Fandina
A co bys vlastně chtěl ode mě slyšet? Zeptej se já ti odpovím.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem se mrknul a zjistil jsem, že tahle diskuze začala dnes ráno v 10:00 a trvá doteď....Už se v tom také trochu ztácím.:-))
Zajímalo mě, proč nerespektuješ ostatní v tom, aby si fandili komu chtějí, jak chtějí a uznají za vhodné. A proč neustále doporučuješ montymu, aby navštěvoval mateřské weby jeho favoritek.
Tak to je snad vše, chceš se mě také na něco zeptat?:)
Dále bych chtěl vědět, proč ti přijde absurdní, když někdo fandí na tenisovém portále věnovaném světovému tenisu jiným než českým hráčům?
Reagovat
Fandina
Píši si tady stejně tak, jako tady píšeš ty. Pokud tomu říkáš respektování, tak prosím. Pokud někdo něco napíše, nic nezbývá, než to respektovat. To je základ diskuse a navíc, nevšimla jsem si, že by byly dány nějaké podmínky nebo povinnost ohledně toho komu se zde může fandit, abych to porušovala, nerespektovala. Když někoho posílám jinam tak je to můj názor, stejně tak jako je můj názor, že fandit tady protivníkům českých hráčů je absurdní. Můj názor je můj, tvůj je tvůj, tak to má být a jinak by to ani nešlo ... úsměv
Reagovat
Sonja
Ty jsi fakt jiná...a neber to jako kompliment.

Oskar: Nechápu, že ti stojí za tolik komentářů:-O
Reagovat
Fandina
Sonja :-) tak nějak, pro sem píši jenom okrajově ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ťaké jsem si právě nevšiml, že by zde byla nějaká pravidla ohledně toho komu fandit a jakým způsobem. Právě proto jsem se divil, proč to vytýkáš montymu a i jiným.
Já chápu a respektuji, že fandíš přednostně "našim" a považuješ to za správné. Proto jsem tě pouze prosil, zda by jsi nemohla též respektovat to, když někdo fandí jiným hráčům a po svém způsobu.

Téma fandění se tu už několikrát probíralo. Já považuji tenis a i některé jiné sporty za nadnárodní, nepřijde mi divné fandit někomu jinému než českým sportovcům. Fandění vnímám jako subjektivní pocit a sympatie, které si na základě něčeho vytvořím k té dané osobě, které pak fandím a sleduji. Každý to má prostě jinak a myslím, že je na tomto portálu prostor pro všechny fandy.:)
Reagovat
Fandina
je vidět, že ty rád diskutuješ :-). Je něco zvláštního, že na jakémkoli webu má někdo jiný názor na diskusi o fandění než ty? Odpovím ti, že je to normální. Prostě já si normálně myslím, že na českém webu se obecně preferuje český tenis. Nechápu, proč tento můj názor nerespektuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsem se dobrat nějaké odpovědi a konce. A nelíbilo se mi, že se montymu vyčítaly ty jeho příspěvky. Proč by se tady nemohl vypsat a zafandit si? Někdo křičí IDEMOOO a druhý zase píše slohovky.:-) Hlavně ať je každý spokojený, ne?
Ale někdy je lépe nechat věci plavat.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli máš nějaký problém s chápáním psaného textu (to neber jako urážku), ale já jsem ti právě napsal, že tvé fandění respektuji!!!
Jen jsem tě žádal, zda by jsi mohla respektovat i opačný přístup než máš ty.
A nevidím nic divného na tom, že mají lidé opačný názor než já. To jsem nikdy nikde nenapsal.
A jestli rád diskutuji? Jak kdy, jak s kým a jak o čem. Dnes mě to opravdu docela vyčerpalo a stejně jsme se ničeho nedobrali.....nechápeme se.
Tak budeme fandit a raději toho necháme.;)
Reagovat
Fandina
Oskare myslím, že mě nerespektuješ. Jinak by ses tak nepodivoval mým názorům na jiné nicky. Ale možná že je to velmi jednoduché vysvětlení. S mým názorem nesouhlasíš a proto si myslíš, že si nerozumíme. To je život, není všechno podle našich představ, jak bychom si někdy přáli. Mnohdy iracionálně, mnohdy citem, mnohdy to nechceme vidět i když to na nás křičí.
PS ... Berdych, Štěpánek přerušeno ve třetím 18:18 tak šance na vítězství ještě žije a volám kluci ... pojď pojď pojď ... jeď jeď jeď ... tak jako kdybychom fandili na kurtu a teď taky při OH ... do toho
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě respektuji. Ale myslím si, že ty nerespektuješ způsob projevu a fandění jiných nicků. Kdyby jsi to respektovala, tak to těm lidem stále nepíšeš.
Tím nemyslím, že na ně nemůžeš mít svůj vlastní názor, který je třeba odlišný od mého. To respektuji, jen nechápu, že jim to stále píšeš, jako kdyby to tvé fandění bylo jediné správné.
Já mám také různé názory na diskutéry. A na koho mám třeba negativní názor, toho prostě nečtu. Ale respektuji jeho právo se zde vyjadřovat.
Tato diskuze prostě vznikla na základě toho, že jsi montymu vytýkala jeho způsob psaného projevu a fandění Lauře v zápasu s Luckou. Prostě jsem tě jen žádal a vlastně pak i Ema, aby jsi nechala každého fandit po svém....
Reagovat
Fandina
Oskar :-))) a má nějaký vliv na to, jestli já vytýkám komukoli cokoli? Nebo mám změnit svůj názor, i když s ním jsem ztotožněná jen proto, že mě někdo o to žádá? A co z toho budu mít? Vždyť popřu sama sebe. V reálném životě se to běžně dělá, ale tady je prostor pro nezávislé svobodné vyjádření. Tedy alespoň podle mě. Stokrát budu někomu říkat, co si myslím, že je správné a možná mě poslechne, nebo ne, ale život jde dál. Povinnosti, radosti, všechno co k tomu patří i diskuse tady, různé názory, doporučení, pohledy fandění ... já to tu neřídím, jen fandím, když je čas a dneska i hodně píšu. Tak tady hlavně ať se daří tenisu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a já si nemyslím, že se nechápeme na základě toho, že máme různé názory. Ale přijde mi, že nechápeš smysl mých příspěvků. Nevím, jestli to tedy není tím, že se špatně vyjadřuji....
Ale to je už jedno.:)
Reagovat
Fandina
:-))))) tak to napiš polopatě. Smysl tvých příspěvků, když už tak dlouho píšeme. Třeba nejsem tak úplně blbá jak vypadám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A tebe třeba nenapadlo, že to může mít ten vliv, že je to tomu člověku nepříjemné, když mu stále píšeš, že jeho fandění se ti nelíbí? Oba máte stejné právo se zde vyjadřovat a on ti taky třeba nepíše, že nechápe, proč fandíš jenom Čechům. Je to stejné, jako když je tobě nepříjemné, když se tě někdo stále ptá na ten tvůj "úsměv".
Své názory rozhodně neměň, to po tobě přece nikdo nechce. My jsme tě žádali, aby jsi respektovala právo druhých vyjádřit svůj názor a ne, aby jsi měnila názor svůj.
V reálném životě se běžně dělá, že člověk popírá sám sebe? To si myslím, že by běžné být rozhodně nemělo....
Víc nemám co napsat, evidentně si myslíš, že je ti upíráno se svobodně a volně vyjadřovat a to nechci.
Dobrou noc.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslím si, že jsi blbá! Není potřeba si psát takové věci. Jsem z toho už unavený a je to o ničem.
Třeba neumím psát polopatě.:-))
Reagovat
Fandina
Oskar ... to je pořád dokolečka. A tebe nenapadlo, že mě to fandění jiným tady na českém webu je mi také nepříjemné, že vidíš jenom toho, koho se ptám? Přece kdyby mě to bylo příjemné, tak se nebudu ohrazovat. Co s tím naděláš?
Příjemnou dobrou noc a vždy příjemné tenisové zážitky ... úsměv
Reagovat
Fandina
Oskar ... PS v reálném životě běžně ustupuješ druhým racionálně emocionálně podvědomě sebezáchovně. Rodičům, dětem, v zaměstnání, ve volném čase. Podléháme zvykům, konvencím, lásce, citům ani si to neuvědomujeme.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš tam všechno, ale zapomněla jsi ještě na světový mír :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Popírání sebe sama a kompromisy a ústupky v běžném životě jsou něco jiného.
Napadlo mě, že je ti to nepříjemné. Ale mě jsou taky některé příspěvky a diskutéři nepříjemní a furt to těm dotyčným nepíšu. Nepíšu jim to právě proto, že respektuji jejich právo na svobodné vyjádření jejich názoru. Prostě to buď nečtu nebo to přejdu a akorát si něco pomyslím. Ale to nemá vážně význam. Prostě se neshodneme, to je normální a nemá to cenu...
Reagovat
Fandina
Možná jsem zapomněla na víc věcí, ale nejsem vševěd, ani něco podobného :-))) a ani si to o sobě nemyslím, jako mnozí jiní zde ... tedy alespoň podle mého :-)))
Reagovat
Fandina
Oskar :-))) kompromisy a ústupky je popírání svého názoru, ale nejsem psycholog, tak ten by mě to třeba vysvětlil, jestli to chápu správně :-). Jinak jsem si všimla, že ty jsi hodně kompromisní diskutér, tak když už se nechápeme, tak přijmi ode mě tento kompliment. Dobrou noc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ústupky a kompromisy nejsou popíráním vlástního názoru. Já mám názor, že je lepší dovolená v zimě a že bych chtěl jet s tebou na dva týdny do Grónska. Ty máš názor, že je nejlepší se vyvalovat u moře a že pojedeme na dva týdny do Egypta. Ani jeden svůj názor nezměníme, ale uděláme kompromis a pojedeme týden v zimě a týden v létě.:-)) Ber to, prosím, jako nadsázku.
Dobrou noc.:)
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
Fandina
:-)))) jsou situace, kde nelze zvolit dvě řešení jako dvě dovolené ... kompromisy už sami osobě znamenají že z původního názoru, pohledu, myšlenky se ustupuje, částečně, úplně ... co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Při kompromisech neslevím ze svých názorů, ale z nároků, které jsou tvořeny na základě mých názorů. Ať už je to kvůli někomu, něčemu nebo mně samotnému...
A nesmíme zapomínat, že na kompromis je potřeba minimálně dvou lidí. Takže nejsem sám, kdo slevuje ze svých nároků a musíme z toho mít prospěch oba. Kdybych ustoupil ze svých nároků pouze já, bylo by to už popření mého názoru a sebe sama ve prospěch někoho nebo něčeho.;)
Reagovat
Fandina
Oskar ... souhlas, nahoře máš můj názor na kompromis kompliment. Kompromisy nemusí být jen mezi dvěma lidmi. Mohou probíhat i v tvé hlavě při vytváření si vlastních pohledů. Například mezi rozumem a citem při rozhodování o určitém jednání ... můj názor ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, souhlasím. S tím tvořením kompromisů ve své hlavě máš pravdu.
Tak už dobrou noc.:)
Reagovat
freeteepek
Tohle já Petře vždycky závidím. Začne jí tahat sval, hned jí vyšetří na ultrazvuku a dostane max. péči. Já mám dlouhodobě problém se zápěstím a nikoho to nezajímá. Ortoped mi nenechal udělat ani rentgen. Prý mám uvolněný vazy, nic se s tím nedá dělat. Prý si zvyknu! A přitom kvůli tomu nemůžu dělat např. kliky. Za 2 roky jsem si nezvyk, že se o ruku nemůžu normálně opřít...:-(
Zpátky k Petře. Tak hlavně, aby to bylo jenom natažený. S tím se dá hrát. Bude ale velká škoda, když kvůli tomu zruší mix se Štěpcem. A to pro oba!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to bude chtít vyměnit lékaře..
Reagovat
rib
to tě musí vážně hodně bolet, když tady veřejně lkáš...
Reagovat
rib
Vážení a milí pánové odborníci na zranění a komunikaci o nich, což takhle si říct - no fajn, je to jediný hráč/ka v singlu, která zatím zůstává v turnaji. To je důvod jí držet palce a nekritizovat, nespekulovat jestli trénuje málo či moc, kolik dnů nehrála zápas (koneckonců stejně jako mnoho jiných účastníků tohoto turnaje, kteří mezi W a OH nehráli žádný turnaj, že...) Což takhle prostě jen fandit, křičet POJĎ a DO TOHO a neléčit si vlastní mindráky vytahováním spekulací jako v bulvárním tisku...
Reagovat
Karolko2
KONEČNĚ NĚKDO ROZUMNEJ!Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím a dodám, že nikdo z nás, jak jsme tady, neznáme její tréninkový a regenerační program natolik dobře (vlastně takřka vůbec), abychom mohli zasvěceně říci, proč je tak často zraněná a co se s tím dá dělat.
Reagovat
Pesek12
Nejsem odborník na zranění, ani na komunikaci s médii. Uznávám, že i nejsem ani bezhlavý fanoušek PK. Samozřejmě přeji jí úspěch na turnajích i na OH, ale její hra je v letošní sezóně o dost horší než v minulé sezóně. A to bych považoval za úspěšnou sezónu vyhrát konečně nějaký větší turnaj (nemusí být GS) a udržet se v TOP10.
Touto formou tedy diskutuji a přemýšlím o důvodech jejího trápení na tomto fóru, který podle mě není fanouškovskou stránkou PK, kde by mohlo být asi nevhodné PK takto kritizovat.
P.S. A třeba Serena nějaký turnaj mezi W a OH přeci jen hrála.
Reagovat
Jan
Rozhodně si neléčím mindrák, když jsem napsal, že mě udivuje, jak před pár dny prohlašovali, že je Petra po dlouhé době zdravá a v pořádku a najednou je zraněná. Pokud to bylo po prvním zápase, dalo by se usuzovat, že nemá dostatečnou fyzičku, ale nejsem odborník. Petra je náš poslední zástupce a mrzelo by mě, kdyby vypadla. Jak ostatní odpadávají, tak klobouk dolů za to, že vydržela aspoň ona. Na druhou stranu obraz její hry je často strašný, aspoň, že to dokáže otočit, což asi moc hráček neumí. Bude škoda, když nenastoupí do mixu nebo kdyby vypadla v dalším kole, ale takový je sport a život. Přeji Petře, ať dojde co nejdál, nejlépe k medaili.
Reagovat
rib
přemýšlení a úvahy vítám, moralizování, "chytré soudy" a návody nepovažuji za otevření přemýšlení :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podstatné je, aby Petřina soupeřka v příštím kole nepožila před zápasem bobří uspávadlo :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
A kde měla jako hrát? To se měla vláčet do USA na betony nebo hrát v Evropě na antuce a pak si zase zvykat na trávu? Já myslím, že dát si pauzu bylo dobré rozhodnutí a udělalala to tak většina hráček a hráčů. Především ti, kteří pomýšlejí na OH na mety nejvyšší.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím mixem, že by nehrála, jste to někde už četli nebo je to jen zatím úvaha?
Samozřejmě, že pokud nebude zdravotně úplně stoprocentní, byl by to risk jít do další disciplíny...
Reagovat
smazaný uživatel
http://oh.idnes.cz/ohlasy-tenistky-petry-kvitove-po-postupu-do-3-kola-na-oh-p2p-/oh-tenis.aspx?c=A120730_191459_oh-tenis_bem
Reagovat
Fandina
Tady také k mixu zranění i povzbuzování dnes
http://sport.ihned.cz/tenis/c1-56822360-kvitovou-trapi-brisni-sval-pengovou-jeste-zvladla-ale-mix-se-stepankem-neni-vubec-jisty
Reagovat
Pesek12
rib:
Prosím konkrétně, kde jsem moralizoval nebo dělal chytré soudy a návody? Moc si toho nejsem vědom.
oskar:
Nějaký bývalý hráč mluvil o tom, že na trávě se moc dlouho nedá dlouhodobě trénovat a trénink na trávu je dobrý na betonu nebo antuce. Nechci radit, ale připadá mi, že nějaký menší vítězný antukový turnaj by Petře jen prospěl mezi W a OH. (viz. Serena)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz, já si to přečetl až večer s tím břichem. Je to pech, snad to nebude moc vážné. Blbé tady je, že se bude hrát bez volna každý den.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, ale trénovat na površích se zcela odlišnými vlastnostmi jako nejlepší příprava na trávu, to jako vážně?
Reagovat
smazaný uživatel
Odkaz na Serenu mi nepřijde zrovna jako dobrý příklad. Tam by se o tom jejím rozhodnutí hrát po W. turnaj dalo hodně polemizovat.
Jasně, že tady všichni plkáme, přemýšlíme atd....,ale já myslím, že volba pauzy je lepší. Vždyť mezi W. a OH byla krátká doba. Oni mají tým a snad vědí dobře, co dělají. A pak to určitě hodnotí, takže když budou mít pocit, že to mohli udělat jinak, příště to tak udělají.:)
Zase kdyby hrála nějaký turnaj, mohlo by tu plno lidí psát, že se přetěžovala.....
Reagovat
smazaný uživatel
No, Stanford není moc antukový turnaj. :D
Reagovat
rib
pes - jasně, stejně jako si k němu čuchla Číňanka dnes po prvním setu, jinak si neumím představit, co to měla v ručníku :-)))
Pesek12 - přečti si prostě jen celý tvůj příspěvek, např. věty obsahující tyto výrazy"...klasické alibi...","každý normální hráč...",atd., nechci opisovat to celé, a pak tvůj druhý příspěvek - napíšeš "nechci radit" a pak hodíš radu, takže asi radit chceš, co ty na to?
Reagovat
smazaný uživatel
:-))..taky bych si čuchnul, třeba bych pak vyhrál turnaj v norování :-). No teď už pravé uspávadlo, dobrou :-).
Reagovat
Pesek12
Opravdu nevím co je moralizujícího na výrazech "...klasické alibi...", každý normální hráč...
"nechci radit" - tady uznávám, že tento obrat byl nešťastný, ale předpokládám, že Petře radit opravdu nebudu (protože naše diskuse snad nečte ona, ani její tým). Ale potěšilo by mě, kdyby třeba příští rok neměla by po W takovou dlouhou pauzu. A trochu jsem chtěl znát i názor ostatních diskutujících, co na to říkají. Připadá mi totiž, že bez letošního turnajového vítězství nemůže mít příliš velkou sebedůvěru.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že ji srovnáváš s ostatními, jejichž chování značně zevšeobecňuješ a dáváš do protikladu s tím, jak se chová Petra..
Reagovat
Pesek12
V tomto případě to platí. Znáš někoho, kdo se chová stejně jako PK? Spousta hráčů má všude plno nalepeno plno tejpů, jsou známy jejich potíže - třeba Nadal s koleny, ale nikdy jsem ho neslyšel před zápasem říkat, že je zraněný. Třeba Sharapova, když je zraněná, vše zabalí a jede domů. Možná ještě Azarenka během zápasu se tváří zraněná a pak hraje jako o život.
Z logiky věci nechce žádný hráč dopředu před zápasem dát protihráči žádnou psychologickou výhodu. Možná se mýlím, ale Petra se mě v tomto zdá opravdu výjmečná... Proto jsem si dovolil toto zevšeobecnit - můžu za to dostat třeba trest smrti nebo přání dobré noci?
Reagovat
rib
ty truhlíku, nějaké "obecně uzávané stejné chování" není možné pro člověka, natož pro tenistu :-))) Taky bys mohl napsat - nikdo se nechová jako Roger, nikdo se nechová jako Rafa, jako Serena, Maria.... Když je někdo osobnost a nebojí se projevit za sebe i s rizikem, že se to někomu nezalíbí, pak může být šampionem, nikoliv žampionem...
Reagovat
rib
jo a btw s tou popravou před usnutím je to velmi kreativní nápad :-))) Já to bohužel četla až ráno :-D
Reagovat
Pesek12
Poprava tedy byla vykonána až ráno a duch již nemá vzhledem ke svému stavu dostatek energie odporovat tvrzení, že Petřina osobnost se nebojí takto za sebe projevit i s rizikem, že se to někomu nezalíbí.
Btw. Petra tímto podle ducha nejvíc ubližuje sama sobě.
A myslíte, že v truhlíku se mě bude od tenisu v pokoji dobře odpočívat ?
Reagovat
rib
rozhodně, ale musí být v pokoji, jinak pokoje není schopen dojít... :-)))))
Reagovat
VlS
Irskej setr a turnaj v norování? K čemu to proboha čucháš?:-)
Reagovat
rib
no přece k bobřímu uspávadlu, a to je v nadměrném množství sakra nebezpečné :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A za chvíli začnu díky uspávadlu ohryzávat stromy! Za to může rib! :-))
Reagovat
rib
hlavně když se z tebe nevyklube nadměrně vyspělá skautka :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))..nadměrně vyspělá ještě ne, ale proměna už asi započala...:-).

http://setrpes.rajce.idnes.cz/nastenka#

(poslední fotka)
Reagovat
rib
nemůžu se přestat smát - ten mundůrek jde opravdu do podoby :-))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys chtěla, tak maj podobný i pro ženboty, jistě by ti slušel :-))).
Reagovat
Pesek12
Klasické Petřino alibi jako pojistka na vypadnutí před dalšími zápasy. Každý normální hráč svá méně viditelná zranění během turnaje spíše tají. Její obvyklá hláška "hraju pod prášky" se před chvílí taky ozvala ve sportu na TV Nova - tudíž je vše ve starých kolejích.
Asi moc odpočívá a trénuje málo fyzičku, když se jí zranění tak často obnovují již při 2.zápase na OH. Předtím hrála naposledy zápas před 25 dny. Je něco špatně v přípravě nebo je spíše bolestínký typ ?
Reagovat
smazaný uživatel
Alibi? Ještě jsem neslyšel, že by se někdy po nějakém zápase vymlouvala na zranění, ani dneska ne, tudíž nechápu, o čem to tady blábolíš.
Reagovat
Pesek12
Tak to jsi docela mimo ty. Asi jsi nečetl článek nad touto diskusí a i ostatní články na jiných serverech po dnešním zápase. A hláška o prášcích byla, jak jsem psal, na dnešní TV Nova ve sportu 20:10.
A opravdu si můžeš dohledat hodně podobných Petřiných vyjádření.
Reagovat
Jan
Mluvili o tom ve zprávách i v olympijském studiu na ČT4. Že hrála s Číňankou pod práškama a proto ten začátek tak špatný. Taky mě to udivuje, když ještě před pár dny říkali, že je po dlouhé době poprvé zdravá a v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopení psaného textu je pro některé koukám pořádný problém. Já nepsal o tom, že by nebyla zraněná, ale že se na zranění nevymlouvá (a nikdy nevymlouvala), to je takový malý nepodstatný detail. Na Nově dokonce přímo popřela, že by hrála tak špatně kvůli zranění.
Reagovat
Pesek12
Takže pokud hráčka sama dobrovolně před dalšími zápasy mluví v médiích o svém zranění, i když si toho zranění během předchozího zápasu nikdo až tak moc nevšimnul, tak to dělá z jakého rozumného důvodu ??? A to ještě popírá, že by hrála dnes tak špatně kvůli zranění. Tak proč to proboha prozrazuje ? Jediná rozumná odpověď je podle mě to co Ty rozporuješ - alibi předem. Když v příštích zápasech prohraje, tak většina médií budou mluvit o jejím zranění a jak se je snažila překonávat, ale nepovedlo se. Nebo máš jiné logické vysvětlení ?
Reagovat
Jan
Budeme si hrát se slovíčky ? Z kontextu tvého prohlášení vyplývá, že to zranění popíráš.
Reagovat
smazaný uživatel
Je ještě jedno podstatně jednodušší vysvětlení než ta tvoje konspirace - prostě se jí po zápase novináři zeptali, jak na tom je. Nebo fakt věříš tomu, že ona sama aktivně volala do všech možných novin a televizí, aby se "pochlubila," že je zraněná?!
Reagovat
smazaný uživatel
Z kontextu mého příspěvku nic takového nevyplývá.
Reagovat
Bob
Dobrou noc!
Reagovat
Pesek12
Už se nechci opakovat, ale ještě pro tebe udělám výjimku. Každý hráč své bolesti a méně viditelná zranění v rozehraném turnaji spíše tají před ostatními hráči. A dále už se nebudu opakovat ohledně toho, proč to Petra asi provádí.
Dále jen připomenu, že přesně podobné chování (hláška "hraji pod práškami") jsem od Petry v minulosti slyšel mnohokrát.
A opravdu si nemyslím, že by sama aktivně volala médiím (to snad nemůžeš myslet vážně). Oni jí totiž ty média volají a žádají o rozhovory sami a jsou moc rády, když jí je dostanou.
Reagovat
Jan
Hlavně aby Petra postoupila v dalším kole. Když se člověk strachuje u každého jejího zápasu o výsledek, tak to jisté není. A jestli je zraněná, tak už vůbec ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Opakovaný nesmysl se stejně pravdou nestane, tak se nemusíš namáhat. Máš pravdu, "hraji pod prášky," to od ní občas slyšíme. Co od ní ale neslyšíme, to je věta "prohrála jsem/hrála jsem špatně, protože jsem zraněná." Protože nikdy nic takového neřekla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tom se shodneme. :-)
Reagovat
Pesek12
To jsem rád, že jsi si konečně vzpomněl na její větu co často používá o práškách. Dále mi pořád vnucuješ něco co jsem nikdy nenapsal že řekla: "prohrála jsem/hrála jsem špatně, protože jsem zraněná." To je mi sympatické, že to neříká, ale já jsem rozporoval něco jiného = alibi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já rozporuju to tvé tvrzení o tom, že si dělá alibi, myslím, že je to dost jasné. Btw. víš aspoň, co je to alibi, když se tu tím tak oháníš?
Reagovat
Pesek12
Rozporujuš mé tvrzení o tom, že si dělá alibi, tím, že tvrdíš to co jsem nikdy nenapsal, že řekla. Dokonalé. Já alibi v tomto smyslu chápu jako její tvrzení před zápasem, že je zraněná. Což, pokud je to pravda, její výkon logicky v příštím zápase musí ovlivnit. A pokud zápas prohraje, tak média (i když to ona přímo neřekne) budou tvrdit, že byla zraněná, hrála a prohrála. Někteří třeba napíšou, že kvůli tomu, i když to neřekla.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tvrdíš, že si tím dělá alibi, já tvrdím, že ne. A vysvětlil jsem, proč myslím, že ne.

Jenže ona těžko ovlivní, co napíšou média. A když bude zarytě mlčet, tak si média sama vymyslí, proč že jí to tak nešlo.
Reagovat
Andrew89
Věrka postupuje...jupííí:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám radost :-) už ji chci vidět opět stabilně nahoře..
Reagovat
Andrew89
dnes bohužel zas veliké trápení(zatím)....ale v mezihře. Servis celkem funguje:)..Čínanka je nebezpečná to se vědělo. Ale věřím, že to Petra zvládne ve dvou:)
Reagovat
Andrew89
tak zas ve třech asi no:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist