Cetkovská si potřetí v semifinále nezahraje, v Bukurešti nestačila na Vinciovou

11. 7. 2014, 21:49
Aktuality 21
WTA BUKUREŠŤ - Petra Cetkovská si na antuce v Bukurešti o své druhé finále na okruhu WTA nezahraje. Česká tenistka v dnešním čtvrtfinále podlehla ve dvou setech turnajové dvojce Robertě Vinciové z Itálie.
Petra Cetkovská

78. hráčka světa Petra Cetkovská v Bukurešti smetla domácí Cadantuovou, včera zdolala ve třech setech Nizozemku Bertensovou a podruhé v sezoně si zahrála ve čtvrtfinále. Dál ji ale nepustila druhá nasazená Roberta Vinciová, se kterou prohrála i druhý vzájemný zápas.

Cetkovská šla sice brzy do brejku na 2-1, ale vzápětí i ona přišla o podání. V dalších sedmi gamech nebyl k vidění jediný brejkbol, až za stavu 5-6 ho soupeřce nabídla česká hráčka a Vinciová setbol proměnila.

V druhé sadě Cetkovská nezachytila začátek a probudila se až příliš pozdě. Dokázala ještě odvrátit čtyři mečboly a 1-5 snížila na 3-5, více ale zápas nezdramatizovala a světové čtyřiadvacítce podlehla 5-7 3-6.

Prostějovské rodačce žíjící v Paříži se tak nepodařilo postoupit do semifinále, které si zahrála pouze v roce 2011. Nejprve na antuce v Palermu a v srpnu pak zažila životní turnaj v New Havenu, kde porazila Radwaňskou, Bartoliovou či Na Li a z kvalifikace prošla až do svého jediného finále.

- WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (11. 07. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vinciová (2-It.) - Cetkovská (7-ČR) 7-5 6-3
Halepová (1-Rum.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 6-1
Niculescuová (Rum.) - Hercogová (8-Slovin.) 6-2 2-6 7-6(3)
Kučová (SR) - Koviničová (Černá Hora) 6-4 1-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
blixa
Koukáte na to někdo ? Co tam ta Simona provádí ? Break ? Že by nebyla tak neomylná ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím kraluje, nerada někoho hodnotím, ale ta Niculescu tak divně kouká, nevím, jestli je jí do breku nebo co.. divná osůbka, podání trochu podobné Sáře :)
Reagovat
tommr
Niculescová takhle vypadá skoro pokaždý bez ohledu na stav zápasu. Viděl jsem jí už skoro brečet i když jasně vyhrávala. S Klárou tvoří opravdu zajímavou dvojici ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já to přál Monči. Ano je hodně atipickou hráčkou. Mě by z ní asi jeblo, kdybych hrál proti těm hnusným slajzům. Vždycky to vypadá, že bude out a ono dobrý míč. Tak snad Simona prohraje s Robi :)
Reagovat
VlS
jsou ve finále debla koukám
Reagovat
dadaft
no tak moc to nedopadlo.
i když výsledek 75 63 ukazuje, že to nebylo bez boje, celkově ale Petra na Bobinu bohužel opět neměla.

ve druhém zápase Polonu Herzog místy dováděla svou hrou Monica Niculescu k šílenství - pravda, hráčku, která hraje z forhendu čopem a obíhá si ho na nebezpečný bekhend člověk moc nepotká ----- v prvním setu raketa lítala o zem jedna radost. Monica balónům dávala slušné točky a Poloně to při pokusech o zakončení lítalo všechno metr out.
ve druhém setu si Hercog konečně začala hlídat svůj servis - a hlavně hrát zodpovědně - ke každému míčku poctivě nohama, žádná plácanina jenom rukou, a ten Moničin forhendový čop vytáhnout až z kolen a nízkého těžiště (u vysoké hráčky to není jen tak)............. - pak samozřejmě Polonin forhend začal psát body a vypadalo to na obrat a třetí set v klidu,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nakonec nezvládnutý tajbrejk no. (((((((
dost jsem se na zápas se Simonou těšil Polono. ((
(((ale rumunské derby bude taky fajn - minimálně atmosférou.)))

Kr. Kučová hraje životní výsledek.
Reagovat
VlS
Kristýna mě docela překvapila. Zdá se, že Monice se po delší době vrací forma. Jsem zvědavej, jak to zvládne se Simonou, tipnul bych, že ji Simona vyprovodí dost suverénně, ale bemusí to být pravda.
Taky jsem zvědavej na Petko v Rakousku.
Reagovat
dadaft
Simona ve dvou - taky to tak vidím.
Reagovat
dadaft
Petko nic moc zatím.
Reagovat
Frick
PALEC DOLŮ

Klára Koukalová

Prohra by se dala akceptovat, ale ten způsob skutečně ne. 3:6 0:6 je šílené.

Palec nahoru tento týden udělit nelze. ČF od Karolíny nebo Petry špatné není, ale díra do světa rovněž ne. Hlavně u Karolíny vykřičník za tu prohru ve ČF. Celkově to skutečně nebyl moc dobrý týden. Nj, z wimbledonské "Fantastic four" hrála tento týden jen ta Terka, jenž se bohužel předvedla jako pořádná hysterka. Bylo by záhodno s tím něco dělat. Tohle nejde. Taky už jí není 15, v říjnu oslaví dvacet. Před 30 lety v tomto věku už holky měly malý děcko. Jinak tedy hrály jen hráčky, co vypadly ve Wimblu nejpozději ve 2. kole.

Příští týden bude "druhý (nebo spíše třetí) sled" hrát padesátku v Olomouci, pojede se někdo podívat? Měla by hrát Andrea, Lucka H., Katka, Bára K., Renata, Denisa a turnajovou jedničkou bude Petra C.

Docela slušné obsazení na to, že dotace byla zkrácena na půlku. Jak tak koukám, tak dokonce loni byla poslední nasazená na 177. příčce a letos je turnajová osmička 170. Loni to byl skutečně velký kontrast, když vlastně tu byly dvě ženské ITF 100.000 s tak rozdílnou kvalitou startovního pole (SPO 2013 byla tuším bez hospitality). Snad se sprata Prague Open v dohledné době dočká taky zkrácení dotace, p5esněji ztratí lesk nejlepšího domácího turnaje.

Co ale zamrzí je to, že se na turnaji neobjeví (na WC) nějaké mladé hvězdičky - Bouzková, Vondroušová, Heinová. Vždyť co by ztratily? Upozornily by na sebe, byla by to pro ně zajímavá zkušenost...

Když půjdem "o patro výše", tak v Istanbulu by měla hrát Klára s Karolínou a v Bastadu se objeví Bára Z. S.
Reagovat
slacker
proc te mrzi ze nebudou na WC? Tys tam umistil skrytou kameru?
Reagovat
Frick
Tenhle úžasný fór už tu určitě byl...
Reagovat
Frick
Mimoto - potrefená husa se vždycky ozve, tak přeji dobré pořízení s instalací kamerek. Dnes je to určitě snažší než dříve, když různých spy-cam je plnej internet :o)
Reagovat
EllNino
Na Wild Card budou startovat Bára Krejčíková a Bára Štefková, která měla loni 6 mečbolů proti Barče Strýcový ...hergot samá Bára :DD ...
Reagovat
tommr
já si myslím, že bys neměl bejt tak náročnej. Čtvrtfinále WTA turnaje je pro všechny naše hráčky s výjimkou Petry Kvitový a Lucky Šafářový solidní výsledek a Karolína i Petra Cetkovská by si proto Palec nahoru zasloužily ...
Taky moc nerozumím tomu proč doufáš, že se "Sparta Prague Open v dohledné době dočká taky zkrácení dotace, přesněji ztratí lesk nejlepšího domácího turnaje". Nechápu čím by to našemu tenisu prospělo?
Reagovat
VlS
Překvapils mě, u mě máš palec nahoru :-) (neber to jako rejpání, fakt jsem rád)
Reagovat
misa
Pravděpodobně nemá rád Spartu.
Reagovat
Frick
Samozřejmě to myslím tak, že by se na Štvanici vrátil turnaj WTA.

Pořád jen přemýšlím - když se bude našim holkám dařit (a nejen Petře), pomohlo by to?
Reagovat
misa
Pomohlo by nalezení vydatného ropného zdroje na našem území :-) Jinak k tvé otázce, není tady asi vůle dát na takovou zábavu peníze. Vzhledem k omezené rozloze Štvanice by stejně připadala v úvahu jen nějaká 250.

Když jsme taková travnatá velmoc, stálo by za uvážení vybudovat nějaký travnatý areál a hrát tam. Od příštího roku bude týden trávy navíc, to je šance :-) Kdyby Petra a Lucka sbíraly trofeje, mohl by nějaký miliardář objevit vášeň pro tenis.
Reagovat
Frick
Co pan Bábiš?
Reagovat
tommr
můžeš ted vidět v praxi co se děje když se našim holkám daří. Místo aby se oslavoval Petřin wimbledonskej titul tak hyeny typu Humla na ní pořádají štvanici ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist