Cetkovská v Olomouci nezaváhala, o finále si zahraje s Krejčíkovou

18. 7. 2014, 17:16
Aktuality 33
Petra Cetkovská postoupila na turnaji ITF v Olomouci bez ztráty setu už do semifinále. Nasazená jednička dnes ve čtvrtfinále porazila Sophii Shapatavaovou z Gruzie 6-1 6-4. Její příští soupeřkou bude krajanka Barbora Krejčíková, jež ve čtvrtfinále vyřadila nasazenou šestku Renatu Voráčovou. Druhé semifinále obstarají jednadvacetiletá s kvalifikantkou Larou Michelovou ze Švýcarska.
Petra Cetkovská

Nejvýše nasazená hráčka olomouckého turnaje ITF s dotací 50 tisíc dolarů Petra Cetkovská zatím naplňuje svou roli bez větších problémů. Cetkovská přijela do Olomouce podpořena dobrým výsledkem z turnaje WTA v rumunské Bukurešti, kde minulý týden prohrála až ve čtvrtfinále s Italkou Robertou Vinciovou. V úvodních dvou zápasech neztratila v Olomouci ani set a v dnešním čtvrtfinále změřila síly se Sophií Shapatavaovou z Gruzie, kterou porazila poměrně jasně 6-1 6-4.

"Nebyl to lehký zápas. V prvním setu jsem sice hrála to, co jsem potřebovala, ve druhém mě ale trošku zradil servis, takže jsem jí pomohla na nohy, čímž se dostala se zpátky do zápasu a začala si víc věřit. Hrála dost agresivně k lajnám, takže to bylo dost náročné. Jsem ráda, že to dobře dopadlo a vyhrála jsem ve dvou setech," komentovala utkání turnajová jednička. "Dlouho už jsem nebyla nasazenou jedničkou, takže bych byla moc šťastná, kdybych tu pozici potvrdila."

"Cítím se poslední dobou velmi dobře, minulý týden jsem odehrála dobrý turnaj WTA, prohrála jsem až s Robertou (Vinciovou) ve čtvrtfinále a to je poměrně dobrý výsledek. Tady jsem už vyhrála tři zápasy a cítím se skvěle, těším se na další zápasy," dodala Cetkovská, která hraje na olomouckém turnaji vůbec poprvé v kariéře. "Je super, že můžu hrát doma, přes rok těch možností tolik není, proto jsem ráda, že jsem tu. Je to určitě velká motivace dojít co nejdál, třeba až k titulu. Moc mi pomáhají diváci, cítím, že jsou na mojí straně a to je hrozně příjemné, potěší to a jsem jim za to moc vděčná."

V semifinále čeká devětadvacetiletou rodačku z Prostějova teprve osmnáctiletá česká naděje Barbora Krejčíková, která ve čtvrtfinále porazila nasazenou šestku Renatu Voráčovou 7-5 6-3 a na antuce tak vyhrála už osmý zápas v řadě. Před dvěma týdny Krejčíková triumfovala na antukovém turnaji ITF v polském Torunu.

Jednu českou finalistku už turnaj v Olomouci má. To, zda bude mít českou vítězku, může překazit už jen kvalifikantka Lara Michelová ze Švýcarska, která zítra ve druhém semifinále bude o postup do finále usilovat s jednadvacetiletou Češkou Denisou Allertovou. Ta dnes přehrála Ukrajinku Lesju Curenkovou 6-3 5-7 6-2.

Komentáře

33
Přidat komentář
PH94
Allertová 6-3 a neskutečný pecky,co hraje :) Cetkovská zatím vubec nestíhá..
Reagovat
smazaný uživatel
nějak se zaseklo skóre, není tam nějaké zranění nebo tak něco? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
tak už to skóre v poho. Teď se zdá, že je zase Petra nahoře.. po šesti gemech pro Denisu, teď čtyři hry pro Petru :-)
Reagovat
tommr
ten zápas má divnej průběh - Petra vedla v prvním setu už 3:0 ale nakonec ho ještě prohrála 3:6. A ve druhým zase vede už 4:0 ...
Reagovat
smazaný uživatel
v ženském tenise je možné všechno :-)
Reagovat
Frick
Skončilo to podle očekávání, české semifinále vyhrála favoritka a Denisa nedala své soupeřce šanci.

Finále bude otevřené, favoritkou pochopitelně Petra, ale není důvod jí bezmenzně věřit. Denisa by neměla být bez šance. No ale asi to bude o dost těžší jak v dubnu na 50k v Istanbulu, kde hrála finále s Beygelzimerovou (tehdy 172. na WTA).
Reagovat
tommr
sice jsem to finále víc přál Báře Krejčíkový, ale hlavní je, že v něm jsou dvě český hráčky a titul a cenný body tak zůstanou doma. Ani ve finále nebudu přát Petře, protože body ted potřebuje víc Denisa ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
kušuj
Reagovat
smazaný uživatel
osobně to budu přát taky Denise. Když se člověk podívá na turnaje, které se budou hrát teď v Evropě, tak je to bída. Jedna z mála příležitostí, kdy nasbírat nějaké bodíky navíc.
Příští týden padesátka v Polsku, pak už tak nějak nic.
Jak je to vlastně s kvalifikací na US Open, neví někdo? Je už to uzavřené nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
teď sem našel někde na fóru, že uzávěrka hlavní soutěže je 14. července, uzávěrka kvalifikace by měla být 28. července.. tak snad si v Americe Denisa zahraje..
Reagovat
tommr
Denisa už má účast v kvalifikaci na 99% zajištěnou. O účast by ještě mohla zabojovat Bára Krejčíková ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolikátá musí být Bára, aby si zahrála kvalifikaci?
Reagovat
smazaný uživatel
tak Petra podle čísílek zatím jasně lepší. Nj, Petra je výborná hráčka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ze stavu 0-3 (2 brejky dole) nakonec 5-3. Zajímavý obrat .-)
Reagovat
smazaný uživatel
6 her v řadě.
Reagovat
kohlik
Deniso pojď!!!!!!!!!!
Reagovat
PH94
Tak Petra 6-4 ,ale je to vyrovnanej zápas.Bára zahrála spoustu parádních míčů,ale bohužel ještě víc nevynucených chyb..bude to ješte zajímavej zápas :)
Reagovat
EllNino
no druhej set 6:2, tak Petra je ve finále :) Gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapu proc neni stream aspon na semi nebo finale?! :(
Reagovat
PH94
Na tipsportu je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Diky ale nejsem prihlasen
Reagovat
Frick
Carol pochytila něco i od bráchy :o)
Reagovat
Frick
Carol ve svetříku, Karol v tílku a je zpocená jak dveře od chlíva :o)
Reagovat
PetaM
Přijde mi, jako by na kurtu byla spíše Kristýna, než Karolína ...
Reagovat
Frick
Ještě, že maj ty odlišný kérky :o)
Reagovat
tommr
opravte si větu:
"V semifinále čeká dvaatřicetiletou rodačku z Prostějova ..."
Petra Cetkovská je ročník 1985 a není jí tudíž ještě ani třicet let ...
Reagovat
Petr.Pokorny
Děkuji za upozornění, opraveno :)
Reagovat
Frick
Zrovna dámě takto přidávat léta - i vy jedni :o)
Reagovat
tommr
postup tří hráček do semifinále je pěknej výsledek a v deblu už je dokonce jistý, že titul získá aspoň jedna česká hráčka ... :)
Postup do finále budu přát Báře Krejčíkový a Denise Allertový. Pro obě má každej bod cenu zlata. Denisa se už díky postupu do semifinále posunula do druhý stovky a Bára by se tam dostala pokud by získala titul ... :)
Reagovat
Frick
Nevíte někdo, zda není nějakým způsobem zavázaná (sponzorum apod.) či nedostává vysoké startovné? Je to celkem kontrast i k vzhledem k tomu, že jako jediná (vyjma Petry K.) nehraje na SPO...

Každopádně asi je třeba skutečně uznat, že Petra je skutečně kus. :o) Takhle "nenápadně" si profilovku dát fotku z pláže, asi by získala popularitu :o)
Reagovat
Frick
Že "v banku" není tolik bodů. Pro Petru je asi zajímavých jen těch 80 za výhru, Bára nebo Denisa asi budou rády i za těch 29 b., byť druhá jmenovaná by si skutečně měla myslet na finále. V tom případě by tedy bylo finále české, čímž by vlastně byl symbolicky "splacen dluh" v podobě českých krachů na letošním SPO.
Reagovat
tommr
pro Petru je cenná každá výhra. Její nejhorší započítávanej výsledek je 1 bod takže každej získanej bod navíc se jí započítává do žebříčku ...
Reagovat
Frick
To možná, ale sec jenom - pro hráčku její kvality by bylo 29 b. za SF "padesátky" jako plivnutí do rybníka. Je to i o bod méně než za 2. kolo na international.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist