Cetkovská ve Fesu na semifinále nedosáhla

26. 4. 2012, 17:19
Aktuality 0
Česká tenistka Petra Cetkovská se v marockém Fesu nedočkala prvního postupu do turnajového semifinále od loňského srpna. Proti Francouzce švédského původu Mathilde Johanssonové dnes nesplnila roli třetí nasazené favoritky a prohrála 3-6 a 4-6.
Cetkovská Petra

Sedmadvacetiletá rodačka z Prostějova bojovala o postup do semifinále na okruhu WTA poprvé od loňského října. Po vyřazení Světlany Kuzněcovové byla Petra Cetkovská po Španělce Medinaové druhou největší papírovou favoritkou turnaje ve Fesu, ale to jí dnes v souboji s Mathilde Johanssonovou nebylo nic platné. Cetkovská sice do zápasu vstoupila rychlým brejkem, její soupeřka jí to ale oplatila, což se v dalších dvou gamech opakovalo. Další prolomené podání viděli diváci až za stavu 4-3 pro Johanssonovou, která vzápětí set bez potíží doservírovala.

I ve druhé sadě udeřila nejdříve česká tenistka, jenže o náskok opět rychle přišla a po pěti prohraných hrách v řadě svítil na ukazateli stav 2-5. Cetkovská ještě závěr setu zdramatizovala, když snížila na 4-5, Francouzka ale ukázala, že má pevné nervy, a utkání po 79 minutách ukončila.

Petra Cetkovská si tak vzájemnou bilanci s Johanssonovou pokazila na 1:2 a pokračovat bude v Maroku už jen ve čtyřhře.

Dnešní vítězství Johanssonové nebylo ve čtvrtfinálových duelech ve Fesu jedinou výhrou papírové outsiderky. Mimo hru o titul už je také nasazená jednička a vítězka turnaje z roku 2009 Anabel Medinaová. Španělka ve druhém vzájemném souboji nestačila na Simonu Halepovou z Rumunska, kterou před rokem v Estorilu porazila. Tentokrát byla jasně lepší turnajová pětka, která nečelila jedinému brejkbolu a za necelou hodinu a čtvrt si připsala cenné vítězství 6-2 6-1.

Výsledky - Fes (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Johanssonová (Fr.) - Cetkovská (3-ČR) 6:3, 6:4, Halepová (5-Rum.) - Medinaová (1-Šp.) 6:2, 6:1, Bertensová (Niz.) - Muguruzaová (Šp.) 6:1, 6:4, Pousová (Šp.) - Beguová (Rum.) 6:4, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist