Challenger v Helsinkách ovládl favorit Tursunov

23. 11. 2008, 16:34
Aktuality 1
CHALLENGER HELSINKI - Sedmadvacátý hráč světového žebříčku Dmitrij Tursunov potvrdil roli největšího favorita challengeru ve finských Helsinkách. V dnešním finále nezaváhal proti nenasazenému Karolu Beckovi ze Slovenska a v závěru sezony přidal ke dvěma trofejím z turnajů ATP také první challengerový titul.
Profily hráčů
Dmitrij Tursunov

Pětadvacetiletý Dmitrij Tursunov finským turnajem suverénně neprocházel, ovšem tři německé soupeře i krajana Kunicyna vyřadit dokázal. Dostal se tak do svého celkově jedenáctého finálového souboje, osmého na challengeru.

O titul si zahrál překvapivě se slovenským tenistou Karolem Beckem, který v žebříčku figuruje až ve druhé světové stovce. Cestou do finále sice vyřadil čtvrtého nasazeného Selu i domácí turnajovou dvojku Nieminena, ale na jedničku Tursunova už nestačil a prohrál 4-6 3-6.

Ruský tenista na podniku dotovaném částkou 106.500 Eur získal svůj osmý challengerový titul. Letos triumfoval také na turnajích ATP v Sydney a v Métách.

CHALLENGER HELSINKI (Finsko, hala, 106.500 Eur) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Tursunov (1-Rus.) - K. Beck (SR) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Kubot/Marach (Pol./Rak.) - Butorac/Žovko (USA/Chor.) 6-7 7-6 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
tak pro mě osobně je TURSUNOVOVO vítězství v "nějakých" Helsinkách velkým překvapením... musel tam být pořadateli asi pekelně motivován... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist