Challenger v Limě okupují Argentinci

26. 11. 2008, 11:11
Aktuality 0
CHALLENGER LIMA - Hlavní soutěž antukového challengeru v peruánské Limě obsadila téměř polovina Argentinců. Sedm z nich je nasazeno a až na jednu výjimku úvodní kolo zvládli. Z osmi domácích tenistů se do druhého kola dostali pouze dva: daviscupoví reprezentanti Horna a Miranda.
Sergio Roitman

Celkem 15 tenistů ze země finalistů letošního ročníků Davisova poháru obsadilo místa v dvatřicetičlenném pavouku hlavní soutěže. Hned sedm jich do challengeru vstoupilo v roli nasazeného hráče. Pouze turnajová osmička Horacio Zeballos pozici favorita nezvládl, když už v prvním hracím dnu nestačil na krajana Miganiho. Dál však postoupili nasazení Argentinci Vassallo-Arguello a Sebastian Decoud.

V Limě chybí obhájce titulu Pablo Cuevas z Urugaye, a tak se do pozice největšího adepta na triumf dostal 79. hráč světa Diego Junqueira. Nejvýše nasazený Argentinec už letos tři antukové challengery vyhrál, nicméně v posledních týdnech se mu nedařilo podle představ. V Limě, kde loni vypadl ve čtvrtfinále, ale vstup do turnaje zvládl, když s domácím Barettou ztratil jen čtyři gamy. V dalším zápase narazí na krajana Amada.

Loni sezonu zakončil triumfem na domácím challengeru v Buenos Aires, letos si však devětadvacetiletý Sergio Roitman rok s tenisovou raketou prodloužil. Po titulu v oblíbeném ekvádorském Guayaquilu hrál ve finále v kolumbijském Medellinu a šanci na úspěch cítí jako turnajová pětka také v Peru, kde hraje vůbec poprvé. Na úvod neměl problémy s krajanem Alejandrem Konem a o čtvrtfinále si zahraje s Rumunem Rajanem Luchičim, jenž se do hlavní soutěže dostal jako "Lucky Looser" z kvalifikace.

V případném pátečním boji o semifinále by Roitman mohl narazit na dalšího Argentince Leonarda Mayera, kterému dluží odvetu za proážku z Medellinu. Třetí nasazený Mayer v Limě v 1. kole smetl 480. hráče světa D`Agorda z Itálie 6-1 6-3.

Pouhé čtyři gamy ztratil také jediný nasazený "neargentinec" Luis Horna. Domácí turnajové čtyřka si poradila s Cristobem Saavedrou z Chile a čeká ho duel s Brazilcem Juliem Silvou. Z dalších sedmi domácích tenistů se do druhého kola dostal už jen Ivan Miranda, kterého ve středu čeká zápas s druhým nasazeným Vassallem Arguellem.

Mezi nasazenými je také levoruký Mariano Puerta. Finalista French Open z roku 2005 si v prvním kole nedělal těžkou hlavu s osmnáctiletým dabutantem na challengerovém turnaji Raposoem de Oliveirou z Peru, kterému nadělil dva "kanáry".

Turnaj dotovaný částkou 50.000 dolarů je bez české účasti.

CHALLENGER LIMA (Peru, antuka, 50.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Junqueira (1-Arg.) - Beretta (Peru) 6-1 6-3
L. Mayer (3-Arg.) - D`Agord (It.) 6-1 6-3
Horna (4-Peru) - Saavedra (Chile) 6-3 6-1 Roitman (5-Arg.) - Kon (Arg.) 6-3 6-2
Puerta (7-Arg.) - Raposode Oliveira (Peru) 6-0 6-0
J. Silva (Braz.) - Demoliner (Braz.) 6-2 6-2
Poch Gradin (Šp.) - Veronelli (Arg.) 6-4 6-7 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist