Chci být opět nejlepší, hlásí před návratem Azarenková

27. 3. 2017, 10:58
Aktuality 34
Viktoria Azarenková plánuje návrat na kurty během letošní US Open Series. Sedmadvacetiletá Běloruska už zhruba tři týdny naplno trénuje a chce se vrátit ještě v lepší formě, než se kterou tenisovou kariéru kvůli těhotenství přerušila. Dvojnásobné grandslamové šampionce bude v návratu mezi elitu pomáhat americký kouč Michael Joyce.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové se v prosinci narodil zdravý syn Leo a běloruská tenistka už se naplno připravuje na svůj návrat, jenž by ráda uskutečnila během letošní US Open Series, tedy po Wimbledonu.

Azarenková v exkluzivním rozhovoru pro americkou televizní stanici Tennis Channel potvrdila, že ji povede Michael Joyce, který v minulosti dlouhodobě trénoval Marii Šarapovovou a ještě nedávno Jessicu Pegulaovou.

Joyce tak v týmu dvojnásobné vítězky Australian Open nahradí Wima Fissetta, jenž momentálně spolupracuje s Johannou Kontaovou, a zároveň i sparing partnera Saschu Bajina, který momentálně pomáhá Caroline Wozniacké.

"Naplno jsem začala trénovat asi před třemi týdny," uvedla Azarenková. "Musím si znovu vybudovat fyzičku. Potřebuju být fyzicky silná. Trénuju i věci, na něž nemají tenisté během přípravy na novou sezonu dostatek času. Chci zapracovat i na pár změnách. Nikam nespěchám. Chvíli to potrvá, než si změny sednou."

"Mým cílem je stihnout letošní US Open Series. Uvidíme, jak to půjde. Chci, aby se můj syn cítil dobře, pokud spolu budeme cestovat po turnajích. Proto nechci nic uspěchat. Občas jsem návrat po zranění uspěchala a nedopadlo to dobře. Tohle je samozřejmě úplně jiná situace. Ani tomu neříkám comeback. Spíš pokračování cesty za mými sny a cíly," dodala sedmadvacetiletá Běloruska.

Dvojnásobná grandslamová šampionka Azarenková na ženském tenisovém okruhu před přerušením kariéry dominovala. Loni triumfovala v Brisbane a poté ovládla Indian Wells i Miami. Rodačka z Minsku ovšem tvrdí, že se můžeme těšit ještě na lepší výkony.

"Chci zlepšit úplně všechno... pohyb, techniku, servis, výběr úderů. Chci být silnější. Možná jste si už loni všimli, že jsem zlepšila podání. Vše je součástí jednoho velkého plánu," svěřila se.

"Chci být silnější i fyzicky a předejít tak dalším zraněním. Vždycky je co zlepšovat. S Michaelem jsme o tom mluvili a měl hodně nápadů. Oba jsme se shodli na tom, co od sebe očekáváme, takže teď je načase začít jednotlivé dílky skládat dohromady," doplnila.

"Věřím, že se mohu ještě zlepšit. Dávám si načas. Chci být lepší hráčkou, a proto se na tour vracím. Nechci se jen vrátit a hrát, chci být opět nejlepší. To je můj cíl," uzavřela rozhovor sebevědomá Azarenková.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

34
Přidat komentář
brixner
Ať si rodí dětičky, je v klidu, utírá prdelky...
Snad se na tůře moc dlouho nevohřeje!
Reagovat
FulnekUltras
těžko v přípravě - a snad nakonec nebude tak zle... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=An4ntg4Ytnk
Reagovat
Denis92
Ja sa tesim na Vikin navrat. Zenskemu tenisu velmi chybaju mena ako Azarenka ci Sharapova. Serena starne a potom je svetova jednotka, taka aka je..
Reagovat
janek_da
nechybi
Reagovat
janek_da
to nemyslim osobne proti nim. ale byla by to degradace, kdyby takova krasna hra zavisela na jednotlivcich
Reagovat
Fandina
to je přece jasné, že každý je nahraditelný, to ví každý
Reagovat
Denis92
Tenis je individualny sport, takze je zavisly na jednotlivcoch. Azarenka aj Sharapova su obe skvele sampionky s obrovskym marketingovym aj hernym potencialom a take hracky proste chybaju.
Reagovat
janek_da
Prostě nechybí. Borg byl ultra persona a tenisový svět se nezbořil a v klidu šel dál.
Reagovat
Fandina
Mně třeba chyběl, když skončil. Ale obecně platí, zže jednotlivci se nahradí druhými, nicméně to neznamená, že někomu mohou jednotlivé hráčky, hráči chybět. A také, že někteří se na historii tenisu podepíší víc, některé méně.
Reagovat
Denis92
Ked ho nahradia ini velikani, tak je to fajn. Ale v zenskom tenise nema kto nahradit tieto hracky.
Reagovat
janek_da
ale má, neboj
Reagovat
Fandina
Každý je nahraditelný a nikdy nevíš, kdo koho kdy nahradí, člověk se stává velikánem když něco dokáže, umí a pak nahradí toho před ním.
Reagovat
George_Renel
Myslíte že bude závěrem FTO?
Reagovat
George_Renel
....zaveden...Feeding Time Out
Reagovat
Fandina
ne :-))) zápasy se zpravidla vejdou do doby, kdy je nutno dát miminku papat :-)))))))))
Reagovat
Krisboy
Fake Time Out už VVV dávno zavedla.
Reagovat
tommr
sebevědomí jí teda rozhodně nechybí. Její návrat na kurty uvítám, ale úspěchy jí přát nebudu ...
Reagovat
Soptik
Bože, já myslel, že už zemřela :D vona zas bude hekat po turnájích? Tak to se netěším, nikdy sem ji neměl rád a nefandil jí :-/
Reagovat
blixa
To se pleteš, ta co nese indiánské jméno "umírající za strašných bolestí" se vrací dříve ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra já se tak těšim :) Tak hodně štěstí Viky!
Reagovat
kada.tom
Už se těším na US Open Series :-)
Reagovat
smazaný uživatel
..dle mého už to nedáš, už nemáš tu rychlost :-)
Reagovat
dadaft
mít na to Azarenková rozhodně má, to bych neřešil.

když si třeba vzpomenu na QF USO 2012 proti Stosurové, nebo dvě finále proti Sereně tamtéž, tak je jasné, že v takové formě by nekompromisně spláchla celou současnou špičku.

ovšem jestli se to stane, to je jiná.
Reagovat
Fandina
To je plánů, co všechno bude jinak, lepší, tak jsem zvědavá, jak to bude. S miminkem to nebude lehké, ale jsou známy případy, kdy to šlo. Tak uvidme.
Reagovat
janek_da
Nikdy's nebyla :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Fandina
51 wochen
Reagovat
kada.tom
byla a bude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná bys neměl furt poslouchat těch Sto zvířat...
https://www.youtube.com/watch?v=Ugj2a0EFIHc
Reagovat
George_Renel
Potěšilo, že nechce být silnější i v hlasivkách :-D.
Reagovat
slacker
a s kym to ma vi?
Reagovat
smazaný uživatel
a s kým tě má tvá matka, víš............
Reagovat
blixa
No a s baťůžkem je to jak ? ;-)
Reagovat
Carter
https://www.instagram.com/p/BR8DHF-g1mL/?taken-by=vichka35
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist