Chiricová ve Washingtonu vyhrála tříhodinovou bitvu s Cornetovou

5. 8. 2015, 23:39
Aktuality 5
WTA WASHINGTON - Američanka Louisa Chiricová na domácí půdě ve Washingtonu navázala na svou první výhru na turnaji WTA a postoupila do čtvrtfinále. Devatenáctiletá Američanka se do něj dostala po skalpu páté nasazené Francouzky Alizé Cornetové, kterou udolala po třech hodinách boje.
Louisa Chiricová

Louisa Chiricová si poprvé v hlavní soutěži turnaje WTA zahrála letos v únoru v Acapulku, kde prošla kvalifikací. Své první výhry se dočkala ale až na šestý pokus, když v pondělí na domácí půdě ve Washingtonu smetla Britku Heather Watsonovou. 

A možná i nabyté sebevědomí pomohlo devatenáctileté Američance k zatím nejcennějšímu skalpu. Dnes totiž po tříhodinové bitvě udolala světovou sedmadvacítku Alizé Cornetovou. Pátou nasazenou Francouzku porazila 7-5 4-6 7-6.

V prvním setu Chiricová otočila vývoj z 2-4, ve druhém naopak stejné vedení neudržela. V rozhodující sadě sice nezkušená Američanka celkem třikrát neudržela výhodu brejku, ale v tie-breaku nakonec strhla vítězství na svou stranu.

Ve čtvrtfinále se Chiricová utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, nebo s krajankou Sloane Stephensovou.

Samantha Stosurová včera v metropoli Spojených statů oslavila jubilejní 500. výhru na okruhu WTA a už dnes načala šestou stovku vítězných zápasů. Druhá nasazená Australanka potvrdila roli papírové favoritky proti domácí Irině Falconiové, kterou přehrála po setech 7-5 6-1.

Jednatřicetiletá Stosurová po nedávném triumfu na antuce v Bad Gasteinu neprohrála už sedm utkání v řadě. O semifinále se utká s domácí Lauren Davisovou, nebo s Rumunkou Monicou Niculescuovou.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (05. 08. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Stosurová (2-Austr.) - Falconiová (USA) 7-5 6-1
Chiricová (USA) - Cornetová (5-Fr.) 7-5 4-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
tak dlouhé zápasy vyhrává většinou Alizé, je to motorová myš, tentokrát tedy nevyšlo...

další překvapení se zrodila ve Stanfordu,
--------- kde Ajla porazila Madison.
Plíšková (doufám) - Tomljanovič, to bude rubačka totalačka. ))
--------- a Petko prohrála s Monou Barthel. (( ,,,,,,,,,,,,,, zápasy Petko - Caro mají své kouzlo, docela jsem se těšil.
Elina vyhrála ve dvou i když 6x přišla o servis, no, možná urve ještě kolo proti Riske, ale v semi tvrdě narazí na Angie nebo Agu -- tyhle dvě jsou prostě pořád o level výš než Elina, kterou ten její servis mezi elitu zatím nepouští.
jestli chce výš, tak ho zkrátka musí zlepšit, to se holt nedá ani okecat, ani usimulouvat, ani ošulit.
Reagovat
janek_da
Mona byla včera absolutně jiná. Trpělivá, připravovala si útok, servis šlapal (tedy kromě pár DF v důležitých momentech, ale to většinou vedla o 2 fiftýny, tak asi riskla).
V TB měla taky celkem dost štěstí, protože dala 2 těsné lajny. Hlavně ta první tuším za stavu 2:2 byla pro ni hodně důležitá.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká a šikovná! :) Doufám, že bude hrát ve čtvrtfinále proti Sloane, to bych se taky podíval...

BTW: Caro ve Stanfordu by ve čtyři ráno měl dávat SuperTennis. Tak snad se mi povede vstát... :D
Reagovat
dadaft
Kuzněcovová odstoupila, takže bude určitě hrát se Sloane.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, teď to vidím v expreskách. :D Na livesportu ale ještě nic nemají...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist