Chorvat Čilič počtvrté vyhrál domácí turnaj v Záhřebu

9. 2. 2014, 22:48
Aktuality 2
ATP ZÁHŘEB - Marin Čilič obhájil titul na domácím halovém turnaji v Záhřebu, kde zvítězil celkově už počtvrté v kariéře. V dnešním finále chorvatský tenista porazil německého veterána Tommyho Haase.
Profily hráčů
Marin Čilič

Téměř dvoumetrový Marin Čilič sice hned v prvním gamu ztratil podání, ale v dalším průběhu zápasu už se mu to nestalo a Tommyho Haase nakonec porazil 6-4 6-3. S pětatřicetiletým Němcem tak vyrovnal vzájemnou bilanci na 2-2.

"Celkově jsem dnes hrál velmi dobře. Výborně jsem podával, i když hlavně v prvním setu nebyla úspěšnost mého prvního podání příliš vysoká. Celý týden jsem se tu cítil velmi dobře a ani jsem neztratil příliš energie, což je důležité pro další turnaje," řekl Čilič, kterého příští týden v Rotterdamu vyzve český tenista Lukáš Rosol.

Pětadvacetiletý Chorvat navázal na záhřebské triumfy z let 2009, 2010 a z loňska. Své poslední tři tituly Čilič získal na domácí půdě, před minulým vítězstvím v Záhřebu vyhrál ještě v červenci 2012 na antuce v Umagu.

"Je to skvělý pocit vyhrát znovu v domácím prostředí. Tento týden byl opravdu skvělý. Pomůže to mé sebedůvěře i mé hře, obzvlášť teď na turnajích v halách. Teď poletím do Rotterdamu a těším se, protože tam jedu s dobrou formou," pochvaloval si Čilič.

Dnes si připsal jubilejní 10. titul, čímž se vyrovnal krajanu Ivanu Ljubičičovi. Více turnajů ATP vyhrál z Chorvatů už jen Goran Ivaniševič, který má ve sbírce 22 trofejí.

Dvanáctý hráč světa Haas v sobotním semifinále s Britem Danielem Evansem zaznamenal 550. vítězný zápas na okruhu ATP a dnes usiloval o šestnáctý titul v kariéře, za hodinu a 21 minut však Čiličovi podlehl a ani na třináctý pokus nedokázal vyhrát turnaj, na němž startoval jako nasazená jednička.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
kada.tom
jsem rád, víc takových vítězství :-))
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace, Marine, dobra strilecka.. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist