Chorvaté mají v týmu pro finále Davis Cupu Čiliče i Čoriče

13. 11. 2018, 16:07
Aktuality 0
Tenisté Chorvatska budou podle žebříčkového postavení favority finále Davis Cupu, v němž se 23. až 25. listopadu představí na půdě Francie v Lille. Chorvatský kapitán Željko Krajan dnes oznámil nominaci s oběma svými hvězdami Marinem Čiličem (7.) a Bornou Čoričem (12.), zatímco jedničkou domácího výběru Yannicka Noaha bude Lucas Pouille, kterému v pořadí ATP patří 32. pozice.

Obhájcům titulu Francouzům budou ve finále chybět tři nejlepší hráči podle žebříčku. V pondělí vzdala účast kvůli zranění jednička Richard Gasquet, v nominaci pak nejsou ani Gaël Monfils a Gilles Simon.

Pouillea, jenž v loňském finále proti Belgii získal rozhodující bod, doplňují bývalý pátý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga, Jérémy Chardy a deblisté Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert.

Vítězové Davis Cupu z roku 2005 Chorvaté mají vedle Čiliče s Čoričem v týmu Ivana Dodiga, Franka Škugora a grandslamového šampiona ve čtyřhře Mateho Paviče.

Poslední daviscupové finále v současném formátu se bude hrát stejně jako loni na antuce v Lille na fotbalovém stadionu Pierrea Mauroye se zatahovací střechou. Od příštího roku se bude konat finálový turnaj pro 18 týmů v Madridu.

FINÁLE DAVISOVA POHÁRU 2018
Francie - Chorvatsko (Lille, antuka / hala)
Francie
Lucas Pouille (32.) / (214.)
Jérémy Chardy (42.) / (138.)
Pierre-Hugues Herbert (55.) / (17.)
Nicolas Mahut (195.) / (15.)
Jo-Wilfried Tsonga (261.) / (-)
Chorvatsko
Marin Čilič (7.) / (-)
Borna Čorič (12.) / (775.)
Franko Škugor (489.) / (28.)
Mate Pavič (-) / (3.)
Ivan Dodig (-) / (35.)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist