Chorvatsko - Argentina 1-1. V Záhřebu bodovali Čilič a Del Potro

25. 11. 2016, 15:35
Aktuality 62
DAVIS CUP - Finále Davis Cupu má zatím očekávaný vývoj. Chorvatští a argentinští tenisté v Záhřebu hrají 1-1 na zápasy, když se o body postarali týmové jedničky: Marin Čilič a Juan Martín Del Potro. Oba se však na výhry nadřeli.
M. Čilič a J. M. Del Potro

Letošní ročník Davisova poháru vrcholí od pátku do neděle v Záhřebu, kde se střetávají Chorvati s Argentinci. Jihoameričané vedou ve vzájemné bilanci 3-0, když vyhráli čtvrtfinále v letech 2002, 2006 i před čtyřmi lety.

Dnes však začali lépe domácí Chorvaté. Po úvodní dvouhře je dostal do vedení favorizovaný Marin Čilič, který udolal 6-3 7-5 3-6 1-6 6-2 Federica Delbonise.

Osmadvacetiletý Čilič, účastník letošního Turnaje mistrů, v úvodních dvou setech potvrzoval roli favorita, závěr třetí sady ale nezvládl. Za stavu 3-3 nevyužil dva brejkboly, následně přišel o servis a Delbonis šanci využil. Argentinec pak jasně ovládl čtvrtý set a rozuzlení tak muselo přinést až páté dějství.

V něm už se však šestý hráč světa Čilič dokázal znovu zkoncentrovat a získal očekávaný bod. Po více než třech a půl hodinách boje proměnil první mečbol.

"Federico hrál skvělý tenis. hlavně od toho třetího set. Byl agresivní, neměl jsem to vůbec lehké. Jen jsem se snažil zůstat psychicky silný a čekat na šanci. Ta naštěstí přišla a já jsem šťastný, že jsem vyhrál," komentoval Čilič. "Měl jsem štěstí, ale pomohla mi i skvělá atmosféra."

"Na returnu jsem se trápil. Jeho vysoký nadhoz při servisu je tak trochu specifický a dělal mi problémy. Nikdy jsem ale netvrdil, že to bude snadný zápas. Koneckonců, tohle je finále," dodal šestý hráč světového žebříčku, nejvýše postavený ze všech finalistů.

O zisk druhého bodu usiloval Ivo Karlovič, který se stal v 37 letech nejstarším singlistou ve finále od roku 1920. Chorvatský veterán ale neuspěl, byť nastřílel 35 es (ale také udělal 12 dvojchyb). Proti byl Juan Martín Del Potro, který vyhrál 6-4 6-7 6-3 7-5. 

Argentinský tenista ztratil za celý zápas pouze 18 ze 111 výměn po svém podání. Nečelil jedinému brejkbolu, pomohl si 15 esy a neudělal žádnou dvojchybu.

V sobotu je na programu čtyřhra, do které nastoupí za domácí zřejmě Ivan Dodig s Marinem Čiličem a za hosty pravděpodobně Del Potro s Leonardem Mayerem. V neděli dojde minimálně na jednu dvouhru, ve které se střetnou týmové jedničky - bývalí vítězové US Open Čilič a Del Potro.


Chorvaté jsou ve finále Davis Cupu podruhé, když v roce 2005 slavili triumf na Slovensku, Argentinci ve vítězství neproměnili jako jediní v historii soutěže ani jeden ze svých čtyř předešlých finálových duelů (v letech 1981, 2006, 2008 a 2011).

• DAVIS CUP 2016, FINÁLE •
Chorvatsko / Záhřeb, tv. povrch / hala
páteční výsledky (25. 11. 2016)
Chorvatsko - Argentina 1-1 ... po druhém zápase
Čilič - Delbonis 6-3 7-5 3-6 1-6 6-2
Karlovič - Del Potro 4-6 7-6(5) 3-6 5-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
Alexandria
Prekvapilo ma,ze zmenili ako Chorvati tak Argentinci avizovane zostavy.Mna sice eminentne nazaujimaju 4-hry,ale rada si to obcas, ak mi cas dovoli pozriem.Teraz od zaciatku dost vysoka uroven.Publikum je tiez celkom primerane
Reagovat
Krisboy
Kapitáni vždycky napíšou do rozpisu všechny čtyři hráče bez ohledu na to, jestli s nima opravdu počítá nebo ne. Takže dvojice do debla se mění velice často. Pokud tým nemá opravdové deblové specialisty typu Bryanů apod.
Reagovat
blixa
"Bývalá světová jednička Gustavo Kuerten musí zaplatit přes 2 miliony dolarů. Brazilec byl obviněn z daňových úniků mezi lety 1995 až 2002. Brazilský soud shledal trojnásobného grandslamového šampiona vinným. "Toto je nepřijatelné. Kdybych chtěl daňové zvýhodnění, mohl jsem se přestěhovat třeba do Monte Carla,? vyjádřil Kuerten svůj nesouhlas s rozsudkem."

Vidíš blbe, kdyby se byl učil od zkušených evropanů. Cpeš prachy brazilskejm vyžírkům a stejně tě pak okradou pro jistotu dvakrát. Není nad to "vlastenecky" platit daně tzv. "doma".
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně spíš fascinuje, že mu to můžou doměřit tak daleko zpětně, to je absurdní, něco je i přes 20 let zpátky a to se u nás po 20 letech promlčuje i vražda (jakkoli je to absurdní a nepochopitelné, že vražda může být promlčena).
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CyLYliFW8AAM1bu.jpg:large
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Alexandria
Juan Martin del Potro by sa mal snazit vratit do TOP,je to velky potencial,ktory by sa mal vyuzit!Naviac typ hraca,ktory je slusny inteligentny a skromny aj ako clovek hodne chyba!Mne teda rozhodne chyba!Teraz nepisem o tom komu fandim Chorvatsko vs Argentina...
Reagovat
Alexandria
J.M.del Potro hral vcera vyborne,unikol mu len druhy set a musel ho"odovzdat"I.Karlovicovi,ktory sa hodne zdvihol a vyhral TB.Juan,teda rec tela Juana bola taka,ze tam bolo trochu rezignacie,ale potom sa uz spraval aj proti domacemu publiku sustredene a hral vyborne ako TOP hrac.Chorvati su sympaticki hraci,hlavne Cilic ukazal ,ze je 6.hrac sveta,ale Juanovi Martinovi by som priala aby jeho forma isla hore a to nie len teraz,on skutocne patri medzi TOP hracov na okruhu ATP,ak by hral svoju hru a drzal sa zdravotne,tak sa to nemusi javit ako nerealne aj na okruhu v sezone 2017!Prajem Juanovi Martinovi del Potrovi stastny a zdravy dynamicky navrat na okruh po kazdej stranke!
Reagovat
Frick
se dnes stal dobrý komunista.
Reagovat
kada.tom
tak tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a vichází my žeby to horvacko nakonéc nemuseló vihrád víte
Reagovat
smazaný uživatel
a rozebýral všehny fakta a dospěl sem kná zoru že horvacko vihraje ikdyž maj mezy sebou toho drogystu jak pýchal víte
Reagovat
smazaný uživatel
Cilic/Dodig-DelPotro/L.Mayer
Reagovat
kada.tom
to bude hodně klíčovej bod ... otázka pro koho :-)
Reagovat
J1mmy88
ani ne, podle me to vyhraje Argentina, protoze i kdyz prohraji 4hru , tak DELPO bod da a Bonis porazi Karlovice >]
Reagovat
panzer.dragon
Docela bych uvital, kdyby se z Iva stal chorvatsky hrdina co rozhodne o vitezstvi chorvatu, proste to chce pet zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
a kerej to je ten lev von je na soupysce sem to asy úpně náhodou přehlíd víte
Reagovat
smazaný uživatel
to asy nebude klíčoví bod víte
Reagovat
panzer.dragon
Na jaky misto atp zebricku byste zaradili aktualne delpotra dle jeho formy? Do top 10? Asi jo co?
Reagovat
smazaný uživatel
ja byh ho zařadík ůplně jinam ato všecko po dúkladným zvážení všeh artefaktů kolem akolem víte
Reagovat
kada.tom
normálně bych Karlovice za ten návrat v TB proklínal, ale takhle ... takhle jsem rád :-)
Reagovat
Lunej..
Ja teda ne a doufam, ze to Juan dotahne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Už to vypadá dobře, Juan jde servírovat na vítězství...
Reagovat
Lunej..
Joooo, skvele, Juan je borec:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo!
Reagovat
smazaný uživatel
na karliče my nešahej jo
Reagovat
Tornes
Když člověk sleduje takový zápas, tak nelze nemilovat Davis Cup. Ta atmosféra je prostě dokonalá.
Reagovat
Tornes
Jinak Ivo teď krásně ukázal, jak je tenis hra, ve které se musí hráč naprosto soustředit na některé míče a jiný mu můžou být ukradený. Celej set nevyhrál na Junově podání skoro nic a za stavu 4:6 najednou vyhrál hned 2 po sobě. Celej set neodehrál pořádnej úder z pole a na konci tiebreaku to tam sázel jak Federer ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Musíš mít ale ten jeho servis, aby sis to mohl dovolit...
Reagovat
smazaný uživatel
serviz neni všecko dúležitá je aji mezyhra vokolo víte
Reagovat
Stan_Borowitz
Není, je to jen zbytečné zdržování. Já bych dával za mezihru nejdřív napomenutí a pak trestný fiftýn.
Reagovat
Fandina
Jo jo, DC má vždycky zvláštní atmosféru. Všichni v hledišti fandí, většina těm domácím a hráči ze sebe vždycky dostávají to nejlepší. Na to se vždycky dobře kouká.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
a u holek FED, to je jasňačka
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
PetaM
Chlap jako hora a tak slabý BH ...
Reagovat
panzer.dragon
no jo ale ty forhandy, od obou, i Ivo tam umí poslat raketu viz konec TB
Reagovat
Krisboy
DelPo ve čtyřech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
tomáš prvdu ale prhraje vydim to tak na maxiniálně jeden tajbrek a bude hotovo dlohej ivoš bude absulotně pánem sytuace víte
Reagovat
Krisboy
Oprava: DelPo ve třech.
Reagovat
smazaný uživatel
todle by se v naší republyce nikdy nestaló tady bi sy to pohlídaly víte
Reagovat
smazaný uživatel
takže tým pádem doufam že brazilcí vihrajou když tam nemaj žádního drogystu což je znak vobrovskího ferplej víte
Reagovat
smazaný uživatel
jestly bude tomu dlouhímu ivošovy fungovad hraní vod základní čári jako dycki tak vihraje vo to strah nemam víte
Reagovat
kada.tom
Uff. Marin v první setu vynikající, ve 2. setu se Federico zlepšil, ale Marin prodal své zkušenosti, ale namísto toho, aby ho to nakoplo, tak Delbonis odešel na záchod a Marina totálně vykolejil. Další dva sety byl jednoznačně lepší Argentinec, všechno mu vycházelo. Pak si zašel na záchod Marin a zase on vykolejil soupeře. Rozhodující set byl už docela jednoznačnej. Vlastně krom 2. setu byly všechny sety dost jednoznačné.

Jsem rád za Marinovu výhru, ale teda úplně zbytečně se na kurtu trápil takovou dobu, měl to zvládnout ve třech setech. Ale bod získal, to je pro Chorvaty základ.

Teď se může Karlovic třeba zbláznit, 2-0 by byl ideál, ale počítám se stavem 1-1 po dnešku :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Až si člověk říká, co tam na tom záchodě kluci dělají...
Reagovat
Fandina
Na SuperTennise teď byla reklama na IPTL a bylo tam napsáno live od 2. do 18. prosince, ale podle oficiálních stránek se to hraje jen do 11. prosince. Někde bude chyba.
Reagovat
Krisboy
V Matrixu.
Reagovat
Fandina
tam určitě ne
Reagovat
Fandina
A jinak někdo tu psal, že IPTL bude hrát i Šafi, ale já ji tam nikde nenašla.
http://www.iptlworld.com/
Reagovat
kada.tom
Marine, teď už to pustit fakt nesmíš ..
Reagovat
Fandina
Ale argentinských trik je tam mraky.
A také hezké holky. Kameramani si vždyccky nějakou hezkou najdou.
Reagovat
Krisboy
Federico to sice pěkně zdramatizoval, ale teď už si to Marin asi pohlídá.
Reagovat
kada.tom
ale teda to ukazování si prstem na hlavu je už trapný :-D
respektive je trapný, jak to začala kupa tenistů kopírovat .. :-D
Reagovat
FulnekUltras
normální psychopokusy - na někoho to celkem platí... ;)
Reagovat
kada.tom
normální to je, ale je trapný, jak to po Wawrinkovi najednou začala kopírovat kupa dalších ...
Reagovat
kada.tom
25.11.2016 15:34Od: Stan_Borowitz
Tak to je povinnej bod a vede 2:0, tady snad není co neustát...
[ Reagovat ]
25.11.2016 15:36Od: kada.tom
pořád je to Marin a ne Novak, Andy nebo Federer :-D
ale jako souhlas, tenhle bod je pro Chorvaty naprostá povinnost
[ Reagovat ]

... Marin to neustál ... a v 5. setu mu moc nevěřím :-(
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak nakonec přece jen ano...
Reagovat
kada.tom
nakonec jo, ale hodně a zbytečně to zdramatizoval ... ukázkově posadil Federica na koně ..
Reagovat
kada.tom
Takže místo, aby Marina vítězství ve 2. setu povzbudilo a namotivovalo ho k rychlému konci v chorvatský prospěch, tak ho to úplně uzemnilo a je od té doby jasně horším hráček. Delbonis to tam řeže hlava nehlava a vychází mu to. Takže asi bude rozhodovat 5. set ...
Reagovat
kada.tom
hmm, tak Marin si hned prohrál servis ... opravdu výborný :-/
Reagovat
smazaný uživatel
neni to ten co bral drogi a manypuloval s vísledkima a voni ho eště nechaj hrád za svou vlast toby se nemnělo víte
Reagovat
kada.tom
tak 3. set Marinovi nevyšel, Delbonis ho vyhrál zaslouženě ... snad Marin nedovolí konání 5. setu ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist