Cibulková: Jsem spokojená s tím, co jsem v Melbourne předvedla

28. 1. 2015, 16:49
Rozhovory 5
Minulý rok došla Dominika Cibulková na Australian Open až do finále, letos však vypadla již ve čtvrtfinále, v němž nestačila na světovou jedničku Serenu Williamsovou. Serena předvedla skvělý výkon, vůbec mi nedovolila hrát to, na co jsem zvyklá, uznala po zápase kvality Američanky Slovenka. Čtvrtfinále je dobrý výsledek, jsem spokojená s tím, co jsem tu převedla, dodala aktuálně desátá hráčka světa.
Profily hráčů
Dominika Cibulková

Máte za sebou těžký zápas, že?
To ano, dnes to bylo opravdu náročné. Na druhou stranu, hrála jsem proti Sereně, takže jsem ani nic jiného nemohla očekávat. Ona dnes předvedla opravdu skvělý tenis, ze servisu i z returnu mě dostávala pod tlak a prakticky mi nedovolila hrát to, na co jsem zvyklá. Celou dobu diktovala tempo zápasu a vše jí vycházelo. Odehrála dobrý zápas a vyhrála naprosto zaslouženě.

Co dělá ze Sereny tak nepříjemnou soupeřku? Co pro vás bylo v dnešním utkání nejtěžší?
Nedokázala jsem číst její servis. Na returnu jsem nepředvedla nic extra, což mi na sebevědomí rozhodně nepřidalo. Cítila jsem se pod tlakem i při vlastním servisu, což by se asi stávat nemělo. Snažila jsem se trefovat co možná nejvíc prvních servisů, ale bohužel mi to nevycházelo. Serena naopak hodně zkracovala výměny a já se tak nemohla pořádně dostat do rytmu. To bylo v tom zápase asi klíčové. Serena opět ukázala, proč je právě ona světovou jedničkou. Když má svůj den, je velmi těžké ji porazit. Snažila jsem se do zápasu vnést něco nového, něco, čím bych ji překvapila, ona mě ale skoro nenechala dýchat. Budu se opakovat, ale hrála opravdu dobře.

Jak byste tento turnaj zhodnotila?
Před chvílí jsem prohrála, takže jsem samozřejmě zklamaná, snažím se to ale brát pozitivně. Opět jsem předvedla dobrý tenis a v Melbourne jsem došla do čtvrtfinále, to nezní špatně. Jsem ráda, že se první grandslam roku vyvíjel tak, jak se vyvíjel. Jsem spokojená se svou hrou a doufám, že jsem na správné cestě k dobrým výsledkům.

Můžete zavzpomínat na loňskou sezonu?
Minulý rok s sebou přinesl dobré i špatné okamžiky, celkově vzato mě ale velmi posílil. Po zkušenostech z minulé sezóny jsem teď trochu upravila herní program. Teď jsem především ráda, že jsem dobře odstartovala novou sezónu. Je to sice teprve start sezony, ale já jsem opravdu spokojená s tím, co jsem v Austrálii předvedla. Na prvním grandslamu roku jsem sice tentokrát nedošla až do finále, ale zahrála jsem si čtvrtfinále a to se taky počítá. Dodalo mi to sebevědomí a moc se těším, co přinesou další měsíce. Ráda bych tentokrát odehrála dobře celou sezonu, tak uvidíme, jak to bude dál.

Před pár lety jste v devatenácti letech překvapila skvělými výkony na French Open. V podobné situaci je tady v Melbourne i Madison Keysová, v devatenácti letech postoupila do semifinále Australian Open. Co byste ji poradila?
Ano, máte pravdu, bylo mi tehdy taky devatenáct, když jsem se probojovala do semifinále Roland Garros (2009). Teď je mi ale pětadvacet, takže od té doby už nějakých pár let uplynulo. Abych řekla pravdu, nevím, co bych Madison měla poradit. Ona je úplně jiný typ hráčky než já. Je vysoká, má skvělý servis, ve výměnách si chodí pro vítězné míče. Už nyní je velmi nebezpečnou soupeřkou a ukazuje, že je velmi silná.

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

5
Přidat komentář
LukasH
Není pravda, že když má Serena den, je těžký jí porazit. Je to přímo nemožný.:-))))
Reagovat
kada.tom
I já jsem spokojen s tím, že jí Serena vypráskala z Melbourne v QF. Sice mi mrzí, že to neudělala už Vika, ale tak co se dá dělat :-)
Reagovat
Jan
Asi by vypráskala úplně každou hráčku. V tom je Dominika nevinně.
Reagovat
Fandina
Tak tak. Serena jí vůbec nedala šanci. Jela si svou!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Cibuli šel servis, měla by šanci. Jinak hrála dobře, měla slušný pohyb a v mezihrách byla možná i lepší, ale když nevyjde skoro žádný prvníí servis a Serena nasází asi 20 es, to je pak těžké...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist