Cibulková vyhrála turnaj v Katovicích. Giorgiová polské prokletí nezlomila

10. 4. 2016, 17:25
Aktuality 23
WTA KATOVICE - Dominika Cibulková v polských Katovicích získala svůj pátý titul na okruhu WTA a navázala na loňský triumf krajanky Schmiedlové. Ve finále slovenská tenistka přehrála Italku Camilu Giorgiovou, která tak zakončila i svůj třetí start v Katovicích finálovou porážkou.
Dominika Cibulková

Camila Giorgiová dnes o jednu sérii přišla, druhou naopak prodloužila. Ale radost neměla ani z jednoho. Poprvé ve třetím vzájemném duelu prohrála s Dominikou Cibulkovou a tak i třetí start na halovém turnaji v polských Katovicích zakončila porážkou ve finále. I před rokem v boji o titul prohrála se Slovenkou, když nestačila na Annu Karolínu Schmiedlovou. Předloni podlehla Francouzce Alizé Cornetové.

Bývalá finalistka Australian Open Cibulková si v úvodu svého 13. finále vypracovala vedení 5-1, ale málem o něj přišla. Obrat zastavila až za stavu 5-4 po odvrácení dvou brejkbolů. Od té chvíle získala sedm gamů v řadě a zvítězila 6-4 6-0. Ve druhém setu ztratila pouze devět fiftýnů. 



"Dnes jsem byla na Camilu skvěle připravená. Moje taktika fungovala na sto procent. Hrála jsem dobře, údery jsem trefovala čistě a dařilo se mi číst její hru. Když jsem měla zahrát jednoduchý úder, vždy jsem to udělala, a to dnes bylo velmi důležité," komentovala Cibulková, jež loni nehrála pět měsíců kvůli zranění achilovky.

Dominika CibulkováŠestadvacetiletá Cibulková tak po roční odmlce přidala svou pátou trofej z turnajů WTA. Předtím ovládla Moskvu (2011), Carlsbad (2012), Stanford (2013) a Acapulco (2014), kde letos ve finále podlehla Stephensové.

"V Polsku jsem hrála poprvé a moc mě to překvapilo. Cítila jsem se tu jako doma. Podmínky zde byly velmi přátelské a pro mě bylo příjemné dojet si pro titul tříhodinovou cestou autem," řekla Cibulková.

Čtyřiadvacetiletá Giorgiová hrála finále popáté v kariéře, jediný titul získala loni na trávě v Hertogenboschi. Kromě tří porážek v Katovicích neuspěla ještě předloni rovněž v hale v rakouském Linci.

"Děkuju za podporu, kterou jsem tady během celého týdne měla. Bylo příjemné si tu zase po roce zahrát a doufám, že se za rok znovu vrátím," řekla Giorgiová.

• WTA INTERNATIONAL KATOVICE •
Polsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 04. 2016)
• Dvouhra - finále •
Cibulková (8-SR) - Giorgiová (5-It.) 6-4 6-0
• Čtyřhra - finále •
Hozumiová/Katová (Jap.) - Ivachněnková/Melnikovová (Rus.) 3-6 7-5 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Frick
Přeju jí to. Určitě by Domča měla být o dost výše než tam, kde je.
Reagovat
Frick
Ne kvůli ní, ale kada.tom bude nasranej!
Reagovat
smazaný uživatel
parada, moc pekne. Vesninu jsem dlouho nevidela, zrejme zivotka. Coby vyborna deblistka krasa a prehled na siti, celkove hezke uhly jeduvky, moc dobre hrala, s postupnym uvadanim. Sloane ma ale ty udery mnohem plastictejsi, pracuje s delkou, silou predevsim, vyskou, radost si ty jednotlive vrstvy odkryvat.. :-) Ani nijak zvlast vybrnkat se nenechala, dobry pohyb, mazacke, obdiv a gratulace!
Reagovat
svetova.dvojka
tlustá,krpatá namyšlená ...
Reagovat
COMEON
si opisal/a seba?
Reagovat
sprchon
Světová dvojka. To jako Murray, jo? To se ti moc nepovedlo. :)
Reagovat
VlS
Sloane, dobrý finálko.
Reagovat
brixner
1.
Reagovat
sprchon
Hezkej zápas zatím. Jedna z těch dvou by to tam mohla vyhrát celé. :)
Reagovat
sprchon
Krásnej tenis. :) Sloane víc winnerů než UE. Možná z ní roste velká šampionka. Na WTA 4 finále a všechny zatím vyhrála. Letos už 3, super. :)
Vesna z kvaldy až do finále, taky krásná pohádka. Škoda, že neurvala ten 1. set, když tam otočila z 2:5 na 6:5. Mohlo to bejt ještě zajímavější.
Ale i tak super finále, který se nemá za co stydět, právě naopak. ;)
Reagovat
COMEON
predpoklady na veľku hráčku ukazala už v roku 2012 a v roku 2013 to potvrdila ale s tym ako rastol jej ranking rastla aj pozornosť o nu a trochu tam nastali menšie komplikácie ( podobne ako pri Genie ) ale znova ide naspäť na miesta kde patrí :) do TOP20 minimálne a postupom času to vidim aj na TOP10
Reagovat
janek_da
Vesna už mlela z posledního. Ta Errani jí asi včera dala do těla.

Sloane se mi moc líbí, jak se chová na kurtu. Takhle si představuju šampionku. A co dneska občas vykouzlila za úder z obrany, to klobuk.
Reagovat
tommr
si zahraje v hlavní soutěži v Bogotě. Dnes porazila ve druhém kole kvalifikace španělskou hráčku Garcia-Perezovou 6:7(5) 6:4 6:4 ... :)
Reagovat
bIbec
je to jako by hrála nějakou ITF pětasedmdesátku. Není se moc čemu radovat :-) Ono z Frickova pohledu je to strašně super, že tam reálně nějaká hráčka může přijít k pěkným bodům, ale stejně to z ní lepší hráčku neudělá.
Reagovat
EllNino
přesně
Reagovat
tommr
pro Terezu to ale důležitý je. Ta ted potřebuje body, aby se dostala v žebříčku na pozice, který by jí zaručovaly přímou účast na WTA turnajích. A až tam bude tak se v přímý konfrontaci s nejlepšíma hráčkama může sama zlepšovat i herně ... :)
Reagovat
bIbec
tady ti odporovat nebudu. Tohle hráčce nakonec pomoct může, to máš pravdu. Mě na Tereze straší ten její kostrbatý progres. Nic moc nevyhrává, často prohrává z kraje turnajů.. ale přesto je každým rokem výš a výš, to zase jo. Takže jako úplně lámat hůl nad ní nechci. Když to bude případ "lepší pozdě nežli později/nikdy", tak ok. Jako stát se to může.
Ono bylo spousta hráček, které jely z kraje jak mašiny, ale pak třeba někde kolem té stopadesátky se zadrhly a šlus. Dál už to prostě nešlo. A pak byly hráčky, které stály tak nějak dlouho za houno a pak na sobě zamakaly a šlo to. Tak třeba.. jednou :-)
Reagovat
jranda
"Dominika předvádí tenis hráčky z TOP 10", byla slova komentátorů ve druhém setu s Camilou. Myslím, že lepší hru předvedla v prvním setu semifinále. Když nejsou české hráčky, fandím slovenským.
Ještě poznámka k turnajům v USA. Dost mě štve diskriminace ženských deblů v přenosech TV a IE, a to tam hrály i domácí hráčky. Fuj Indian Wells, Miami I Charleston!!
Reagovat
PetaM
Tak z IW byl debl na streamech aspoň ve finále :D
Reagovat
VlS
ty jsi nervačka po tatíkovi, viď? Na finále ti vypoví hlava služby.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, předsedo, kdyby tam neseděl trenér, ten její rtuťnatý táta, ale např. David, bylo by to jinak!
Reagovat
EllNino
po roce opět titul ve slovenských rukou, Dominika předvedla super tenis a Camila měla zase jedou den, kdy se rozsekala sama, vlastní hrou :) ...no finále celkově nic moc, Camila to pak odevzala
Reagovat
Cico93
dobre Domča!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist