Čilič neudržel vedení 2-0 a ve Wimbledonu skončil ve druhém kole na Pellovi

5. 7. 2018, 22:49
Aktuality 16
WIMBLEDON MUŽI - Wimbledon přišel ve 2. kole o nasazenou trojku, loňský finalista Chorvat Marin Čilič překvapivě podlehl v pěti setech Argentinci Guidu Pellovi. Dvaaosmdesátý hráč žebříčku Pella prohrával po středě 0-2 na sety, ale po přerušení kvůli dešti nakonec v dnešní dohrávce po více než třech hodinách zvítězil 3-6 1-6 6-4 7-6 7-5. Světové pětce Čiličovi nepomohlo ani 27 es.
Marin Čilič

Zpočátku přitom šlo všechno podle papírových předpokladů, jenže ve třetím setu chorvatský vítěz US Open 2014 a letošní finalista Australian Open Marin Čilič poprvé přišel o servis a nakonec i o celou sadu. Ve čtvrté si oba hráči neudrželi podání dvakrát, v tie-breaku byl přesnější Guido Pella.

V rozhodujícím setu Čilič za stavu 4-5 ještě odvrátil dva mečboly, avšak ve 12. hře nabídl Pellovi další dva a osmadvacetiletý Argentinec napočtvrté uspěl. Díky tomu poprvé v kariéře postoupil na grandslamu do třetího kola.

"Včera hrál skvěle a trefoval míče tak, že jsem nemohl nic dělat. Takže mi déšť dost pomohl," uznal Pella, který podruhé v životě dokázal otočit stav 0-2 na sety a zaznamenal nejcennější výhru své kariéry. O osmifinále se utká s Američanem Mackenziem McDonaldem.

Po Bulharovi Grigoru Dimitrovovi a Rakušanovi Dominicu Thiemovi tak byl vyřazen třetí z osmi nejvýše nasazených hráčů.

I díky 64 esům jde dál devátý nasazený Američan John Isner, který v pětisetové bitvě s Belgičanem Rubenem Bemelmansem odvrátil dva mečboly. Bez větších problémů naopak postoupili první hráč světového žebříčku Španěl Rafael Nadal, bývalá jednička Srb Novak Djokovič. či Juan Martín Del Potro.

"Bylo to těžké, (Michail Kukuškin) hraje na trávě opravdu dobře, všechny jeho míče létají velmi nízko. Ale já jsem dnes hrál o mnoho lépe než v prvním kole, což je pro mě důležité," řekl dvojnásobný wimbledonský šampion Nadal po výhře 6-4 6-3 6-4 nad Kazachem Kukuškinem.

Del Potro smetl 6-4 6-1 6-2 Španěla Feliciana Lópeze, když po svém podání ztratil jen pět míčků. Ve třetím kole se argentinský tenista utká s Francouzem Benoitem Pairem (h2h 0-1).

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn / Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
čtvrteční výsledky (05. 07. 2018)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Veselý (ČR) - Schwartzman (14-Arg.) 6-3 6-4 7-6(3)
Nadal (2-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6-4 6-3 6-4
Pella (Arg.) - Čilič (3-Chorv.) 3-6 1-6 6-4 7-6(3) 7-5
Del Potro (5-Arg.) - F. López (Šp.) 6-4 6-1 6-2
Anderson (8-JAR) - Seppi (It.) 6-3 6-7(5) 6-3 6-4
Isner (9-USA) - Bemelmans (Belg.) 6-1 6-4 6-7(6) 6-7(3) 7-5
Djokovič (12-Srb.) - Zeballos (Arg.) 6-1 6-2 6-3
Kyrgios (15-Austr.) - Haase (Niz.) 6-3 6-4 7-5
Fognini (19-It.) - Bolelli (It.) 6-3 6-4 6-1
Edmund (21-Brit.) - Klahn (USA) 6-4 7-6(0) 6-2
Nišikori (24-Jap.) - Tomic (Austr.) 2-6 6-3 7-6(7) 7-5
Kohlschreiber (25-Něm.) - Müller (Luc.) 7-6(6) 7-6(4) 7-6(3)
Paire (Fr.) - Shapovalov (26-Kan.) 0-6 6-2 6-4 7-6(3)
Gulbis (Lot.) - Džumhur (27-Bos.) 2-6 6-4 6-3 1-6 6-3
Tsitsipas (31-Řec.) - Donaldson (USA) 6-3 6-2 3-6 4-6 6-3
De Minaur (Austr.) - Herbert (Fr.) 6-2 6-7(8) 7-5 6-3
Ebden (Austr.) - Robert (Fr.) 6-3 7-6(5) 4-6 6-1
Fabbiano (It.) - Wawrinka (Švýc.) 7-6(7) 6-3 7-6(6)
Simon (Fr.) - Berrettini (It.) 6-3 7-6(4) 6-2
Tiafoe (USA) - Benneteau (Fr.) 4-6 6-3 6-4 6-2
Chačanov (Rus.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-4 3-6 6-7(4) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Nola
Marin je na trave nebezpecny, nedokozal sa vyrovnat s odlozenim zapasu, vyhnali ho na kurt v ten den, aj ten nasledujuci... spominam si na Novaka, ked prehraval s Andersonom a otocil a naopak s Querreym, nie kazdy ma tu vysadu hrat na CC, kde ma istotu, ze ten zapas dohra v ten dany den...... jeden den triafate lopticky cisto, returnujete ako maly boh, ten druhy ste v utlme....
napr. vcera by sa porucal Sasha, dnes otocil a uplne vymazal aspon podla skore Fritza, momentum je dolezite, alebo mate niektori kratku pamat?
Reagovat
Franky
Nieje to nahodou ten Cilic ktory niekedy pred mesiacom vyhlasil nech sa maju Rafa s Rogerom mat na pozore lebo sa chysta zautocit na post jednotky?! Marin Marin....davaj si radsej mensie ciele ;)
Reagovat
Mayo
To povedal? Marin srandista
Reagovat
Franky
https://www.total-croatia-news.com/sport/24969-cilic-returns-to-croatia-as-world-number-3-i-ll-be-number-one-this-season
Reagovat
panzer.dragon
Cilicovi se stava celkem casto, ze prohraje z vedeni 20 na sety,ne? Nejak si matne vybavuju, ze i vicekrat rocne se mu to delo..
Reagovat
Kozoroh
Při jeho mentální křehkosti je pozoruhodné, že do WCh 2016 žádný zápas z 2:0 na sety neprohrál. Po ztrátě s Rogerem však ještě v roce 2016 ztratil dvě utkání z 2:0 na sety a obě v DC - se Sockem ve ČF (týden po Wimbledonu) a s DelPem ve finále. Další prohra z 2:0 je ta včerejší s Pellou.
Reagovat
Pe3k
Pro turnaj je to škoda a Fedexovi to bohužel moc nepomůže, neboť ho zastoupi podobě těžký soupeř Miloš Ranhojič, tam Roger o5 sklízí plody těžkého losu.
Reagovat
Kozoroh
Raonič nepředstavuje takovou hrozbu pro Federera jako Ćilič, v tom sem se mj. shodl s Denisem92.

Článek o Fedově půlce pavouka po Čiličově krachu. Možnost, že Federer nepostoupí do finále, je velmi malá:
http://www.tennis.com/pro-game/2018/07/can-anybody-prevent-federer-reaching-wimbledon-final/75069/
Reagovat
Pe3k
Těžko soudit kdo je větší hrozba. Oba těží ze stejných zbraní, servis a fh. Marin má lepší bh a pohyb, ale Vigum zase RF porazil ve svatostánku tenisu... minulý rok měl Roger těžší zápas s Raem a o rok dřív ho tam i porazil, takže...
Reagovat
Denis92
Ono to trochu suvisi aj s momentalnou formou. Celkovo je podla mna Cilic nebezpecnejsi a tazsi super ako Raonic.
Je pravda, ze Milos Rogera uz vo W raz porazil, ale vieme aka to bola sezona a za akych okolnosti Roger ten zapas prehral. Napriek tomu mal ten zapas vyhrat v 4.setoch.

Su to podobni hraci, ale proti Raonicovi verim Rogerovi ovela viac ako keby hra s Cilicom, lebo tam tie posledne zapasy boli velmi tesne a raz by sa to uz mohlo preklopit na Cilicovu stranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má na turnaji soupeře v Djokovicovi, který už začíná pomalu sílit. Myslím si, že má na to, aby s ním odehrál dobrý zápas. Pokud se dostane daleko Nadal, může to být i on. Pak už tam nikoho s kvalitou na výhru nevidím. Možná Del Potro, ale tomu na trávě třeba v pěti setech vůbec nevěřím. Skvěle to má otevřený na minimálně čtvrtfinále můj oblíbenec Isner, doufám, že to neprohospodaří, byl by to hřích.
Reagovat
dappe
Pro Del Potra by to už navíc byl sedmý zápas, což bude případně problém. Myslím si, že pokud je Del Potro ve formě, tak to tentokrát odnese Nadal ve čtvrtfinále a následně v semifinále Del Potro vypadne. Na druhou stranu Nadal bude mít zřejmě dost velký problém již v případném 4.kole s Fogninim.

Pro Federera je současná situace úplně ideální, on neměl ani tak lehký los, ale průběh turnaje mu to zatím dost ulehčuje. Navíc vypadá ve výborné formě. On když bude takto servírovat, tak ho letos neporazí nikdo. Ale v těžších zápasech to může být jiné, uvidíme. Navíc v tomhle věku se už těžko dá cokoliv odhadovat. Každopádně je velký favorit na titul.
Reagovat
panzer.dragon
Dík za info
Reagovat
smazaný uživatel
...jednou se mne tady v diskusi zeptal spaniel...
...ok hraci mimo big4, taky sleduji... ale proc proboha Pella.
Toz po dvou nebo kolikati letech prisla ta nejlepsi odpoved:D)
Kvido poslal jednoho z favoritu Wimbledonu na letiste...

Ovsem ta destova prestavka pomohla, to zase jo:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to otočil Rafa tak je titulek jiný ?Déšť pomohl Nadalovi otočit zapas Cilicem?. Ale chudák Pella na tohle nemá nárok. :D

Je fakt, ze Marin je hodně velký labil. Ve Wimbledonu to není poprvé, co to takhle projel. Naposledy myslím 2016 s Rogerem, ale to není Pella ze.
Reagovat
Pe3k
Přesně, tady ta dešťová pauza pomohla Pelovi a všichni zúčastnění to přiznali, být v té situaci Nadal jeho fans by to nikdy nepřiznali/nepochopili byť sám Nadal by to veřejně uznal. Rafa fans je zkrátka dno tenisové ho fanouškovství, čest výjimkám!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist