Čilič už byl nad Rosolovy možnosti, v Londýně končí překvapivě i Tsonga

14. 6. 2012, 18:59
Aktuality 24
ATP LONDÝN - Lukáš Rosol se na trávě v londýnském Queen's Clubu poprvé na okruhu ATP přes tři soupeře v řadě nedostal. Sympatické vystoupení českého tenisty zastavil před čtvrtfinálovými branami Chorvat Marin Čilič. Po překvapivém vypadnutí Murrayho se příprava na Wimbledon nepovedla ani Tsongovi, který prohrál s Chorvatem Dodigem a navíc se zranil.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol před letošní sezonou odehrál na trávě pouze pět zápasů a všechny ve wimbledonské kvalifikaci prohrál. Tento týden v hlavní soutěži prestižního turnaje ATP v londýnském Queen's Clubu se však prezentoval povedenými výkony. Nejprve porazil Rumuna Haneska, poté vyřadil nasazeného Kypřana Baghdatise a dnes statečně, leč marně, bojoval proti nasazené šestce Marinu Čiličovi.

Šestadvacetiletý český tenista, který si letos poprvé zahraje v hlavní soutěži Wimbledonu, začal utkání s 25. hráčem světa lépe a za stavu 5-4 podával na zisk první sady. Byl dva míčky od kýženého úspěchu, k setbolu se ale nedostal a dějství nakonec v tie-breaku prohrál. V dalším průběhu hry už Chorvat potvrzoval roli favorita za 76 minut vyhrál i za pomoci 11 es 7-6 6-2.

O další velké překvapení se po včerejší prohře světové čtyřky Murrayho s Mahutem postaral Ivan Dodig, který si vyšlápl na druhého nasazeného Jo-Wilfrieda Tsongu. Chorvat Francouze zdolal i přesto, aniž by za celý zápas soupeři sebral podání.

Jo-Wilfried Tsonga se při pádu zranilPátý hráč světa Tsonga v každém ze tří setů čelil jednomu brejkbolu, všechny však dokázal odvrátit a své podání si po celé utkání uhlídal. Sám úspěšně zaútočil na Dodigův servis hned dvakrát, v konečném zúčtování mu to ale nebylo nic platné. Oba brejky totiž zaznamenal ve druhé sadě, zatímco v prvním a třetím setu zahodil všech pět brejkbolů. A když nezvládl klíčové tie-breaky, po 2 hodinách a 23 minutách prohrál 6-7 6-3 6-7.

Porážka je pro Tsongu bolestivější o to víc, že si během utkání po pádu pochroumal prst na pravé ruce. Francouz kvůli tomu může přijít o Wimbledon, který začíná 25. června. "Myslím, že je to vážné. Ještě mi to neprohlédli, ale znělo to velmi špatně. Měl jsem pocit, jako bych si něco zlomil nebo natáhl hodně šlach," prozradil Tsonga novinářům své obavy.

Nahnuté to ještě před čtvrtfinálovým kolem má v Londýně také třetí nasazený Janko Tipsarevič. Srbův duel s s Tchaj-wancem Yen-Hsun Luem byl za stavu 3-6 a 2-1 kvůli dešti přerušen.

Z bývalých šampionů v soutěži pokračuje už jen vítěz z roku 2010 Sam Querrey. Američan se postaral o vyřazení dalšího nasazeného hráče, když ve 3. kole porazdil 6-3 3-6 6-3 Juliena Benneteaua.

"Každý týden se cítím lépe a skvělý pocit mám hlavně ze svého podání. Ve třech zápasech jsem tu ztratil servis jen jednou," pochvaluje si zlepšené výkony Querrey, který tři zápasy během jednoho turnaje vyhrál poprvé od US Open 2010. Loni i vinou zranění přišel o formu a v žebříčku je až na 77. místě. 

O své první semifinále od července 2010, kdy vyhrál turnaj v Los Angeles, si zahraje s Tsongovým přemožitelem Dodigem.

- ATP 250 LONDÝN / QUEEN'S CLUB -
(Velká Británie, tráva, 625.300 eur)
čtvrteční výsledky (14. 06. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Čilič (6-Chorv.) - Rosol (ČR) 7-6(3) 6-2
Dodig (Chorv.) - Tsonga (2-Fr.) 7-6(3) 3-6 7-6(5)
Anderson (9-JAR) - López (5-Šp.) 7-6(10) 7-6(7)
Querrey (USA) - Benneteau (8-Fr.) 6-3 3-6 6-3
Dimitrov (Bul.) - Mahut (Fr.) 7-6(3) 6-4
Malisse (Belg.) - Bolelli (It.) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
spaniel
Skoda, ze nema Raonice Rafa. Strasne rad bych vedel, jak by to vypadalo na rychlem povrchu. Ale treba to jeste uvidim, i kdyz za tu cenu nechci.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite sa skôr, či neskôr stretnú...
Reagovat
smazaný uživatel
verim, ze pro Rafu dost spatne. Pro nej je rychla adaptace na travu hned po French Open vzdycky velmi slozita. V Queen's nepresel posledni roky pres QF, krome 2009, kdy tam vyhral. To ale pred tim vypadl v Parizi se Söderlingem v QF a mel tedy vice casu k adaptaci na travu. Kdyby na Raonice letos ve Wimbledonu treba narazil, tak to by bych Raonicovi neveril.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem to popletl, v Queens vyhral v roce 2008.
Reagovat
smazaný uživatel
No já sem hlavně zvědavý co proti Rafovi předvede na trávě Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Kei Nišikori je konečně v cajku!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá zpráva :-)
Reagovat
Pe3k
Tsonga nebude hrát ve wimbledonu? A já spoléhal, že vyřadí Nadala :( i když ten by ho stejně do pavouka nedostal. Zítra klidně může Raonic vyřadit Federera. A budu každopádně fandit Dimitrovovi, který není proti Andersonovi bez šance :)

http://www.youtube.com/watch?v=F8YlfKRxbdQ&feature=g-all-lik

Grigor Dimitrov Wimbledon preview.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga vyradit Nadala??..Neblazni :)..Max. Federera..
Reagovat
Pe3k
Nadal vs. Djokovic [French Open Final 2012] HD Part 1

http://www.youtube.com/watch?v=odBrn9lNPYQ&feature=plcp
Reagovat
Pe3k
Tak Rogera už na Wimblasu porazil, takže je nyní na řadě Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala vyradil na turnaji majstrov..Na rade by mal byt teda Djokovic :)
Reagovat
Pe3k
No když vyřadí Djoka tak z Rafy bude dvanácterák...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyřadil Tsonga Rafu minulý rok v Queensu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis,dokonca ano..Takze Tsonga si dokonca nadbehol a do konca kariery sa moze zameriavat na inych hracov :)
Reagovat
Heather_Fedex
a to proc nebude hrat? no, je pravda, ze jsem postrehla, ze si jo zranil zapesti v zapase s ivanem ale netusila jsem, ze je to tak vazne. no to snad ne! i potom vsem, co wilfried minulou sezonu rogerovi provedl, mi je to hrozne moc lito a snad se do olympiady uzdravi. to by pak francie prisla az o 2 elitni hrace z top 10 (spolu s marion)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem proti, ted byl na řadě Djokovič, ale ty 4 mečboly ho budou asi ještě dlouho štvát, ale hlavně, at se uzdraví, snad to nebude nic vážného, zranění nepřeju nikomu.
Reagovat
smazaný uživatel
O Tsongovi jsem taky slyšel. Ale ještě není jistý, že nebude hrát. Každopádně by to byla škoda. Prej něco s prstem.
Reagovat
smazaný uživatel
SOm za..Tsongu by bola škoda, na každom GS je spestrením...Hoci som trochu skeptický, ak hráč sám povie, že to je vážne, zrejme to tak aj bude...Najbližšie dni ukážu...
Reagovat
misoSK
Tipso hra s Luom nie so Sweetingom
Reagovat
smazaný uživatel
Rosolovi možnosti? :O To snad ne. :D
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě by to chtělo opravit toho Sweetinga.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist