Čilič vyhrál travnatý turnaj ve Stuttgartu. Auger-Aliassime neuhrál set ani v 8. finále

13. 6. 2021, 14:04
Aktuality 6
ATP STUTTGART - Félix Auger-Aliassime ani v 8. finále na turnajích ATP neuhrál jediný set. Na trávě ve Stuttgartu 20letý Kanaďan podlehl 6-7 3-6 Chorvatu Marinu Čiličovi, který ve svém prvním finále po třech letech získal celkově 19. titul.
Marin Čilič (© AFP)

V červnu 2018 vyhrál Marin Čilič turnaj na trávě v londýnském Queen's Clubu a získal 18. titul. Od té doby si ale tři roky finále nezahrál.

Čekání ukončil až tento týden ve Stuttgartu a znovu na trávě. Nenasazený Chorvat v pěti zápasech neztratil ani set, ve čtrvtfinále vyřadil nejvýše nasazeného Denise Shapovalova a v dnešním finále si poradil i s další Kanaďanem - třetím nasazeným Félixem Augerem-Aliassimem.

Marin Čilič32letý Čilič získal vyrovnaný úvodní set proti o 12let mladšímu soupeři až v tie-breaku 7-2, druhý set rozhodl jediným úspěšným brejkbolem v osmé hře, po němž zápas dopodával. Po hodině a 50 minutách zvítězil 7-6 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 3-0.

Bývalý třetí hráč světa Čilič ve svém celkově 33. finále získal 18. titul. Ve sbírce má například trofej z US Open (2014) či finále ve Wimblerdonu (2017) a na Australian Open (2018).

20letý Auger-Aliassime hrál finále už poosmé v kariéře a podruhé během tří let ve Stuttgartu, ale ani tentokrát neuhrál jediný set. Déle na premiérový triumf čekali jen Pat Dupre a Cedric Pioline, kteří uspěli až v 10. finále.

Kanaďané z posledních 20 finálových zápasů na okruhu ATP vyhráli jediný.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, dolarů
nedělní výsledky (13. 06. 2021)
• Dvouhra - finále •
Čilič (Chorv.) - Auger-Aliassime (3-Kan.) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
RF46
Cilic nehral vubec spatne, docela bych si pral aby se vratil do formy a obcas nekoho potrapil.
Reagovat
ipko
mal som na tikete aspoň set Felixa, takže rád som mu pomohol k predĺženiu sériesmile
Reagovat
Patik
FAA vytvorí vlastný rekord v prehratých finále.
Reagovat
Pe3k
Felix chce překonat všechny rekordy, zatím to má ve finále 0:16 na sety smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Reagovat
hippos
kdyby nebyl černej, tak se mu to nestalosmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist