Cilič získal druhý titul, v Čennaí zastavil Devvarmana

11. 1. 2009, 15:30
Aktuality 0
ATP ČENNAÍ - Chorvatský tenista Marin Cilič nenašel na podniku v Čennaí přemožitele a k loňskému triumfu z New Havenu přidal svůj druhý titul. V dnešním finále zastavil domácí překvapení Somdeva Devvarmana, kterého porazil 6-4 7-6
Profily hráčů
Marin Cilič

Marin Čilič vyhrál na úvod sezony turnajový titul v indickém Čennaí, když ve finále porazil domácího Somdeva Devvarmana 6-4 7-6. Své překvapivé tažení už nedokázal 202. hráč světa korunovat prvenstvím, přesto si připsal největší úspěch kariéry.

Utkání mohlo být daleko dramatičtější, kdyby dokázal indický tenista proměnit více než jeden z deseti nabídnutých brejkbolů. Dvacetiletý Čilič, který dnes i přes devět es měl úspěšnost prvního podání jen 52%, vyhrál druhý turnaj kariéry, poprvé se radoval loni v New Havenu.

"Je skvělé začít rok titulem," pochvaloval si Cilič. "Je to odměna za tvrdou přípravu v tréninku," dodal.

"Pro mě to příjemné není, když nevyužiju tolik brejkbolů," litoval naopak Devvarman, který soupeřův servis prolomil jen jednou, to když se dostával ve druhé sadě ze ztráty 0-3 na gamy. "Marin mě dnes svými údery dostával pod tlak. Hrál lépe a výhru si zasloužil," uznal Ciličovo vítězství.

ATP ČENNAÍ (Indie, tv. povrch, 450.000 dolarů) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Cilič (3-Chorv.) - Devvarman (Indie) 6-4 7-6(2)

Čtyřhra - finále:
R. Ram/Butorac (USA) - Scherrer/Wawrinka (Švýc.) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist