Čiliče mrzelo zatažení střechy. Federer to za výhodu nepovažoval

28. 1. 2018, 21:10
Aktuality 241
Chorvat Marin Čilič si po pětisetové prohře ve finále Australian Open se Švýcarem Rogerem Federerem posteskl, že pořadatelé v souboji o vítěznou trofej na centrálním dvorci zatáhli střechu. Chystal se totiž na to, že se bude hrát ve velkém horku, které v Melbourne panuje.
Profily hráčů
Marin Čilič

"Během turnaje jsem hrál všechny zápasy venku, připravoval jsem se na další horký den, 38 stupňů. No a pak ve finále poprvé hraji pod zataženou střechou. Bylo to složité," řekl po finále Čilič.

Centrální dvorec v Melbourne je vybavený střechou a vzhledem k tomu, že vlhkost vzduchu překročila stanovenou hranici, rozhodli pořadatelé o jejím zatažení. "Musím se ptát, jestli to rozhodnutí mohlo být jiné? Myslím, že ano. Myslím, že bylo docela těžké se přizpůsobit, hlavně na začátku zápasu. Bylo mnohem chladněji, než jsem očekával. Když jste vešli, bylo nějakých 23 nebo 24 stupňů," uvedl devětadvacetiletý Čilič, který první set prohrál za 25 minut hladce 2-6.

O sedm let starší Federer zataženou střechu za svou výhodu nepovažoval. "Samozřejmě jsme se ocitli jako by v halových podmínkách. Ale abych byl upřímný, horko mi nevadí," podotkl legendární Švýcar.

O svém šestém titulu na Australian Open, jímž vyrovnal rekord Novaka Djokoviče a Roye Emersona, rozhodl až v pátém setu. V jeho úvodu se štěstím odvrátil dva brejkboly a pak poslední sadu s přehledem ovládl 6-1.

"Do zápasu jsem vletěl, ale v tie-breaku druhé sady jsem zamrzl. Prohrál jsem druhý set a ztratil jsem kontrolu nad zápasem. Myslím, že jsem měl dneska štěstí," připustil Federer.

Od svého loňského návratu po zranění vyhrál tři ze čtyř grandslamových turnajů, na kterých startoval. V 36 letech se stal druhým nejstarším vítězem turnaje "velké čtyřky" po Kenu Rosewallovi, jemuž bylo v roce 1972 při triumfu v Melbourne 37 let.

"Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrál za poslední rok tři grandslamy. Pohádka pokračuje," rozplýval se Federer, který se při slavnostním vyhlášení dojetím rozplakal.

"Musím si udržet dobrý turnajový rozvrh, zůstat hladový a pak ještě mohou další dobré věci přijít. Nemyslím si, že věk je problém, je to jen číslo," dodal Federer, jenž se přiblížil návratu na první místo žebříčku ATP. Na vedoucího španělského rivala Rafaela Nadala bude v novém vydání ztrácet už jen 155 bodů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

241
Přidat komentář
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5381--video-tak-sel-cas-s-rogerem-federerem
Reagovat
Roger_Federer
https://youtu.be/RZXkdFlwYT0

finale AO14, muzes me rict, kde a kdy Rafa nemuze behat, nebo podava 140h ??
Prvni set a pul hral Wavrinka takovy tenis, ze Nad vubec nevedel co ma delat, az ho pribrdil taktickym MT tak se najednou dokazal vratit a cyhrat set v hroznych bolestech..
Reagovat
Roger_Federer
https://youtu.be/0bywJf5xN38

Ja uznavam a vzdycky jsem to rikal, ze nejaka lehka indispozice ve 2setu byla..ten nechutne dlouhy MT, byl takticky, chtel vyhodit Wawrinku ze sedla.
Ve 3 a 4 setu kdy mu zabraly leky nebo co mu daly, mu bylo uplne kulove.
Reagovat
Pe3k
Lol a to si zjistil až teď? To tady píšu od AO 14. Navíc Nadal pár dní po AO Už zase běhal jak fretka, po zranění ani stopa...
Reagovat
kubiik
Pokud vím tak Rogera taky minulý rok chytly záda v Montrealu a doteď tady naříkáte, jak mu to zkazilo US open. Takže když se Rafa zraní, tak nemůže bojovat do konce zápasu, má to skrečnout a jít na měsíc do nemocnice, ale Roger zápas dohrát může a dokonce jít hrát potom hned na GS? Ok. Jenom hate proti Rafovi, v čr typickej, protože obíral Rogera o GS. :)
Reagovat
Franky
Roger minimalne nehra take divadla na kurte jak teraz na AO...po vitaznom sete sa tam napina jak posledny primitiv v sedlackej posilke v niznej sebastovej a ked dostava slapaky na tvar v 4.sete zrazu zacne krivat, nevie podat vola si medikov - vlastne sam hlada na ktoru cast tela by to zhodil...primitiv sedlak
Reagovat
Franky
jak Nadal teraz na AO*
Reagovat
kubiik
Bože každej je nějakej a vyjadřuje emoce jinak. Někdo slaví, někdo to bere s ledovým klidem, někdo trhá trička a někdo bulí po prohře při ceremoniálu na GS :) Tebe to třeba se**, ale mě se to líbí a je vidět, že to chce zkusit ubojovat. Takovej Berďa u toho člověk málem neví, jestli ho vůbec zajímá, že prohrává nebo vyhrává.
Reagovat
Franky
ale preco tie vykyvy? ved ked citi ze nieco nieje ok naco tam pilkuje a napina sa jak orangutan? Cilic mu to pekne potom po zapase vratil...Pri Fedexovi by to neurobil lebo vie ze je to gentleman a ne gadzo z Mallorcy
Reagovat
Fandina
:-))
Protože takový je, tak reaguje. Protahuje se, natáčí, je to taková nátura.
Reagovat
kubiik
A ty myslíš, že nad tím přemýšlí? Je to prostě spontánní. Má to v sobě. A s tím gentlemanství už se to všude přehání, až mě to leze na nervy. Je to sport, tvrdej zápas, vyhecovaný, emoce v plným proudu. Takže pokud tam někdo někoho nemlátí, nebo nenadává soupeřovi či rozhodčím, tak je to v rámci zápasu. Psychika pracuje a každej se snaží tomu druhýmu nějak dostat pod kůži. MTO z taktických důvodů třeba neřeším. Je to zakázaný? Není. Takže se to může využít jako taktickej prvek. Necháš se promasírovat, oddechneš si, pročistíš hlavu, soupeř vychladne. Nevydím v tom nic špatnýho. Neříkám, jestli byl Rafa při všech MTO zraněný, to asi ne. Určitě to někdy vzal i takticky. Ale zas na druhou stranu se mu nedivím. Už z těch všech lapálií musí být tak v prd***, že když ucítí menší píchnutí, nebo tahání ve svalu, tak se radši nechá ošetřit. Ale ať ho pořád jenom neomlouvám...třeba ten výstup s Bernardesem byl úlet. To si nemůže dovolit a měli mu napálit nějakou pokutu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamarát, prajem vela trpezlivosti. Vysvetlovat simpanzom malú násobilku..:)
Reagovat
kubiik
Tak trpělivosti a času mám dost :)
Reagovat
Roger_Federer
Ovce, simpanz..tvuj slovnik se ted aninal omezil?;)
Reagovat
Roger_Federer
Ja Ti na nejaky hejt uplne kaslu, Rafa je Rafa, je pan hrac, ale taky komediat a za dratky taha Tonda.
Ta komedie z wimbledonu roku 2012 byla taky na Oskara.
Reagovat
kubiik
Jasně. Rok 2012 úplná komedie...do konce sezóny nehrál, aby to vypadalo, že je zraněnej. Nebo vyrukuješ s pohádkou o dopingu? :) Tady je to fakt marný.
Reagovat
Pe3k
Lol zapoj mozek. K žádnému zranění během zápasu o5 nedošlo...a i Tony přiznal, že Rafa léčí psychiku (prohra s Rosolem ho zlomila)...
Reagovat
kubiik
Tak to by mě zajímalo, kdy to Toni řekl. Borec je do té doby 5x za sebou ve finále Wimbledonu, čerstvej vítěz FO a zlomí ho prohra s Rosolem, ze které se dává dohromady až do února. Jasně :) Tak blbej snad nemůžeš být ani ty.
Reagovat
Pe3k
Ukaž mi kdy ve W 2012 došlo ke zranění...

Btw. Že si neumíš najít článek, za to ti nemůžu.
Reagovat
kubiik
Opravdu nebudu hledat nějakej bulvární článek. A opravdu nemá cenu bavit se o zranění s člověkem, kterej snad musí vidět zlomenou nohu, aby uznal "ok, zranil se". Já sem si taky zlomil prst na noze a cítil jenom takový mírný štípání a až doma to přišlo k sobě a hurá do nemocnice. A garantuju ti, že bys nepoznal okamžik, kdy se mě to stalo.
Reagovat
Pe3k
Jenže tebe nezabírá 30 kamer jako jeho a on si taky nic nezlomil...ke zranění musí dojít, ono se prostě neobjeví, když se to hodí...Nadal měl 60 zranění a z toho bylo vidět 0 a vyžádalo si to 0 operací a objevilo se když prohrává ve 100% případů...lol ovce bez mozku aneb Vamos brigade.
Reagovat
kubiik
No s tebou se rozhodně bavit nedá. Štěkej si jak chceš, ale ukazuje to akorát tvou ubohost, takže čau
Reagovat
Pe3k
Jasně, pro vás jsou argumenty a pravda ubohost, to odpovídá...
Reagovat
annah
Roger na letišti v Curychu

https://twitter.com/twitter/statuses/958313483443064832

https://twitter.com/twitter/statuses/958308292840841216

https://twitter.com/twitter/statuses/958316584178679808

https://twitter.com/twitter/statuses/958311528687702016

https://twitter.com/twitter/statuses/958311121261297664
Reagovat
ipko
Tomáš Berdych: "Skvelé zvládnuté, Roger Federer. Pôsobivých 20."

Eugenie Bouchardová: "Nechýbalo veľa a zvládol by tú reč šampióna bez sĺz! Teraz plačem s ním."

Pat Cash: "Pred niekoľkými rokmi sa zdalo, že je za zenitom. Redizajnoval však svoju hru, je znova fit a vrátil sa ako kvalitnejší hráč. Netuším, či nastúpi na Roland Garros, ale neviem si predstaviť, že ho niekto ohrozí na Wimbledone."

Chris Evertová: "Nik ma nerozplakal ako Roger. Nik. Niet iného takého ako on."

Brad Gilbert: "Pozdravte úžasný výkon RF2.0 v piatom sete v druhom melbournskom finále v rade."

Rod Laver: "Emerson. Djokovič. Federer. Všetci 6x austrálsky triumf. Nádherné kedysi, neuveriteľné teraz."

Patrick McEnroe: "Fed..... Znova."

Jamie Murray: "Absolútne neskutočná zbierka. A dosiahol ju v takejto ére tenisu!"

Martina Navrátilová: "Gratulujem, Roger - GOAT, najväčší všetkých čias!!!

Stan Wawrinka: "Neuveriteľné, deduško!!!!!!"
Reagovat
Pe3k
Lol ten Warinka.

Btw. Viděl sem nasazené hráče v Dubaji, tam by RF vyhral i na autopilota. Jednička Dimitrov...
Reagovat
Kojinho
Ale teď po AO říkal, že už ho ke konci trochu bolely záda. Mohlo by to být riskantní.
Reagovat
Pe3k
Jehom team to zvažuje.
Reagovat
Franky
aby sa neukvapil jak na Montreale min rok a potom mu primat 1 usiel pred nosom. Ja by som radsej pockal az na IW a MI a siel na jeden antukovy masters a RG vyskusat on si nazenie ciste body narozdiel od kolosalnej obhajoby Nadal kt. ma pred sebou
Reagovat
Ondra979
no je to trochu jina situace, Montreal byl rozhodne chyba, ted ovsem Wimbledon je daleko a nr1 blizko, i kdyby to melo byt jen na chvili bylo by to velke. Ale kdyby se jen trochu necitil tak souhlasim radsi kaslat na to a zkusit obhajit IW..musel by byt 100pro ready.
Reagovat
Franky
ved to ze je otazne ci by po dubaji nevybuchol hned na IW...dalsia vec je ci by tam nevypadol zbytocne jak min rok. Radsej by som volil +2 turnaje na antuke ako ten dubaj...
Reagovat
Ondra979
no vybuchol to by se videlo, jde o nr1, jiank by to samozrejme nemelo vubec smysl. A s antukou nevim, spis si myslim, ze zase hrat nebude ale nechme se prekvapit
Reagovat
Franky
je to otvorene uvidime :)
Reagovat
ipko
https://sport.aktuality.sk/c/318296/komentar-zasluzeny-tenisovy-kral/
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennis.com/pro-game/2018/01/2018-atp-tour-mens-tennis-dubai-roger-federer-no-1/71812/
Reagovat
Ondra979
doufam ze si zahraje, kdyby to nebylo tak blizko, tak je to fuk, ale tady by mohl propasnout velkou sanci, IW a miami neobhaji..
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Kozoroh
Mohla by se rozhořit i jiná diskuze - proč je Fedex od včerejška úspěšnější na AO, než na USO? Proč Federer po pětileté šňůře USO 2004-2008 nikdy poté v NY neslavil titul, zatímco na AO vyhrál poslední dva ročníky ve věku 35-36?
Reagovat
Denis92
2009 mal vyhrat, 10 a 11 prehral z MB v semi proti Novakovi. 2012 a 13 nemal vykonnost, 14 ho vystrielal Cilic. 2015 mal vyhrat ale posral to vo finale s Novakom a 2016 bol zraneny a 2017 tiez resp. nebol v uplnej pohode tak ako vo zvysku sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
To su take argumenty.

W2007 mal prehrat, RG09 mal prehrat s Haasom a W09 s Roddickom, USO08 by nevyhral ak by Rafa nevypadol v SF s Murray, A017 mal prehrat, atd atd...

Proste kazdy jeden hrac má GS, ktore akoze mal vyhrat, len mal smolu ale zaroven ma kopu takych, ktore vyhral len kvoli smole ostatnych.
Reagovat
Ondra979
tak zrovna Federer ma tech GS, ktere mel na to, aby vyhral, ale nevyslo to, nejvic. Schvalne - AO 05 - prohra z MP v SF, ve finale souper, krereho pravidelne porazel, W08 - asi nebudes souhlasit, ale ten zapas byl velmi tesny, takze ho sem davam. USO09 - prohral si skoro vyhrany zapas, W14 - opet dost vyrovnane a USO15 - marnost na BP 4/23, Novakovi se za rok stalo to same v opacnem gardu. To mame 5GS, kde aspon jednou to dotahnout mel. Ale vubec to nevadi, ted si to trochu Roger vynahrazuje :) No a Rafa - tak tam vidim jen AO12 a AO17 - dost vyrovnane zapasy, mohlo se to preklopit na obe strany. W07 neberu, to bych za Rogera pocital i AO09, ale posledni sety byly pomerne jasnouo zalezitosti.
Reagovat
smazaný uživatel
W08 mal Rafa vyhrat 3:0 a vo W14 bol taktiez Federer horsim hracom..To neboli GS, kde to mal dotiahnut, on cely zápas dotahoval, to súperi boli stále vpredu. Ak toto beries, musis brat aj W07, kde bol po styroch setoch 2:2 a oba vyhrané sety vyhral Federer az v TB..

AO05, USO09 beriem, zbytocna prehra, a s Novakom v roku 2015 nebol horsim hracom, ale nedostal sa ani do piatich.

Naopak RG09, W12, AO17 (SF, aj F) tam čelil vyslovene kritickým momentom, kde sa uz dotýkal pomyselného turnajového nebíčka pre neboštíkov, ale vylízal sa z toho..Ak by Cilic premenil jeden z dvoch BB v piatom, mohol to byt iný piaty set..
Reagovat
Ondra979
no tady se neshodneme, ja beru jen zapasy ktere se daly zvratit i na druhou stranu. To W07 ani AO09 nebyly. W08 - urcite ano, kdyz prohrajes v patym 7:9 a mas uspesnost na BP 1/13 tak jsou to zahozene sance, Roger sice nemel MP ale chybely dva mice takze o prsa, tezka prohra pro nej. W14 - tam byl Novak jen o kousek lepsi, jeden BP mel Fed v patem ale zase nepromenil, navic prvni set prohral. A USO15 byl strasny zapas, na ten nerad vzpominam, Novak vypadal ne uplne koncentrovany a rozhodne byl k porazeni.
Reagovat
raduz
Federer zle podcenil zápasy na AO 2005 v semi a USO 2009 ve finále.Nabyl pocitu neporazitelnosti a bylo vymalováno.Naopak Wimbledon 2008 vyhrát měl,byl lepším hráčem a diktoval tempo zápasu,stejně jako při AO 2017,kde to naopak dotáhl.Naopak finále Wimbledonu proti Roddickovi a AO letos byla vítězství z průměrného výkonu,kde naopak hru určoval soupeř.Dokonce i jedno finále na RG s Nadalem jsem měl pocit,že byl 3 sety hráčem,který diktoval tempo zápasu.To už je ale spekulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Diktoval, akoze udieral silnejsie do loptičky, alebo čo znamená diktoval?..:)

Federer cely zápas dotahoval a odvrátil zda sa, ze niekolko MB v TB. Mal stastie, ze do piateho vobec došlo.
Reagovat
Pe3k
S tou tvoji "logikou" každý zápas co Nadal dotahoval, byl horší a měl prohrát? Ok, takže Rafa má + několik stovek proher :p
Reagovat
raduz
Působil dominantně.To není fantasie,na to stačí dobré oko
Reagovat
smazaný uživatel
Takze udieral silnejsie do lopticky.

Lebo herne dominantne nikdy neposobil, ked v zápase nikdy nevyhrával.
Reagovat
raduz
Až budeš někdy sportovat a ještě lépe vykonávat práci trenera pochopíš.Je to jedna ze součástí znalostí o životě.Někdy si zkrátka diskutéři nejsou konfrontačními partnery.Někdo si třeba může myslet,že Lucie Bílá je dobrá zpevačka.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku. Aj vela trénerov je blbcov, zahladených do seba. Neuvedomujúc si kvality jedného hráča a slepo preferujúco kvality druheho. Necakam, ze sa v tom najdes.
Reagovat
blixa
Tak záleží na tom. Pokud ti nevadí poslouchat úplné sračky, tak v podstatě je dobrá zpěvačka. V popu se toho zase tak moc nechce. Tón nasadí i udrží, falešně moc nezpívá. Všechno je záležitost osobních kritérií.
Reagovat
Ondra979
jakym kritickym momentum celil Roger v SF AO17, krome toho ze to byl 5ti setak - to si nevybavuju, jestli byl taky o break dole v patem nevim, nechce se mi to hledat. V ostatnich pripadech ustal opravdu tezke momenty, no taky si to zaslouzil, vcera mu podle me karma vratila USO09.
Reagovat
smazaný uživatel
15:40 v piatom sete za stavu 2:2 tusim s Wawrinkom. Alebo 1:1, alebo 3:3...Ale urcite dva BB pre Stana, ktore odvratil aj po Stanovych UE. Nasledne si Wawinka pochopitelne a ocakavane prehral servis :)
Reagovat
Ondra979
ok, to beru. Jinak k tem zapasum co se daly otocit -uznavam ty, kde to bylo vyrovnane v patem, nepromenene MP, nebo byl nekdo o brejk nahore jako AO17, i kdyz k vitezstvi chybelo jeste porad dost, nebo pripady jako USO15, ale tech moc neni.
Reagovat
Ondra979
a pak jeste pripad US 09 - prohrany tiebreak ve 4. setu pri vedeni 2:1, coz je rozdil od W07 pro Rafu - ten prohral 2. TB za stavu 1:1, takze od vitezstvi byl v tom zapase pomerne daleko
Reagovat
smazaný uživatel
Daleko, ale blizsie ako Roger na USO15..Je to vsetko relativne, mozno ak by mal Federer lepsiu bilanciu na BB, tak Djokovic zapne na vyssie obratky..
Reagovat
Ondra979
jo, de fakto to tak je. jen ty nevyuzite BB tam krici tak moc, ze je nelze prehlednout, to same bych asi priznal Novakovi ve finale o rok pozdeji proti Wawrovi
Reagovat
kubiik
Tak mě toho teda u Rafy v žaludku leží víc než 2 zápasy. U AO jsou to ročníky 12,14,17 - 12 a 17 v pátým setu break nahoře a mohl soupeře dorazit. Pravda u Novaka to bylo blíž. Rok 2014...ano Stan hrál výborně, ale ruku na srdce? Opravdu někdo věří, že by Rafu dal, když by se nezranil? Že mu tam první set spadlo všechno a i na začátku 2. setu se mu dařilo ještě nic neznamená. Do té doby s ním Rafa neprohrál a věřím, že svou zarputilostí by to úspěšně vybojoval. U RG škoda zranění kolena 09, nepochybuju, že by to tam vyhráli tenkrát. Wimbledon 07 už tady byl zmíněnej a US open...rok 08, kdyby dal Murrayho, věřil bych mu i na Rogera, kterej z něho měl tenkrát totální blok. Naději jsem spatřil i v zápase s Novákem 2011, kde ho sice ze začátku přehrál, ale pak mě přišlo, že přišel zlom a nastala neskutečná řež. Urval set a začal si tam podle mě víc věřit, že ho může porazit. Sice to pak nevyšlo, ale hned v AO už byl kousek od výhry a pak už si na něho zas věřil. Čili každej fanda najde u každýho svýho hráče víc duelů, co ho mrzí. :) Ale nejvíc mě ser** ty 3 AO + W 07. Zbytek už je spíš spekulace. :)
Reagovat
Pe3k
Lol Nadal na něj absolutně Neměl, proto to fake mto a fake injury. Wawa s ním vytíral kurt od prvního gemu, než se Rafa rozhodl, že je teda zraněný.
Reagovat
kubiik
Absolutně na něj neměl...a proto i zraněnej vyhrál set. Stan by celej zápas nevydržel hrát tak, jak do Nadalova zranění. Přišel by pokles výkonu, nervozita a Nadal by se dřív nebo pozdějc do tempa dostal. A fake zranění? To asi netřeba komentovat. Finále GS by odchodil nebo předstíral zranění snad jenom taková existence jako Tomic, o kterým dneska vyšel pěknej článek :)
Reagovat
Kojinho
A co to, že to vydržel ve finále na FO 2015 a USO 2016?
Reagovat
kubiik
Žeby jinej soupeř? Na Djoka jeho hra sedí. A Djoklv styl je jinej než Rafův. Rafa s ním do té doby neprohrál. Proč by pochyboval o tom, že tomu bude jinak zrovna ve finále GS, ve kterým byl Stan tenkrát poprvé. Ale nehodlám se hádat...je to prostě můj názor.
Reagovat
Pe3k
Stan byl ve formě a Nadal mohl jen chodit pro míčky. Nemá nic čím by ho zastalvil tak zkusil mto, ale nevyšlo...
Reagovat
Pe3k
Kubik, kolik ti je? Hádám tak 12.
Reagovat
kubiik
A co má společnýho věk s mým komentářem? Je mě 28 a nemyslím si, že to má nějakej vliv na můj názor. Ty si Nadala pomlouvej jak chceš, když ti to dělá dobře, to je mě opravdu jedno. Já se k pomlouvání Rogera nemám potřebu snižovat a ani se hádat. Zvlášť s někým, kdo místo, aby napsal nějakou věcnou reakci, tak radši napíše nějakej nesmysl z věkem.
Reagovat
Pe3k
Sry, je ti 28, tak jistě chápeš, že se nechci bavit s nějakým 12 ti lettym fanouškem Nadala... zmátl me tvůj nick.

Ano Nadal vyhrál set jen díky tomu fake mto, kdy Stana rozhodil z tempa i koncentrace. Pár dní po AO Nadal zas běhal jak fretka.
Reagovat
kubiik
Hele asi se budu opakovat, ale řeknu to znova. Proč by takovej šampion jako Nadal předstíral zranění? Proč? K tomu prostě nemá důvod. Myslíš, že místo, aby bojoval do krve až do posledního míčku, tak se radši vymluví na zranění a vzdá se o možnost získat GS??? Odpověz si sám. Takhle může kdokoliv zpochybňovat třeba Rogerova záda, nebo mononukleózu. Ano s kolenem byl na operaci a Rafa nikdy žádnou neprodělal. Protože se jich bojí, jak čert kříže. Říkal to v někde v rozhovoru, nebo možná v knize to bylo, už nevím. Snaží se to léčit tak, aby se za každou cenu vyhnul operaci. Jestli je to dobře nebo špatně, to už je věc druhá. Novak taky nebyl na žádné operaci s loktem. Tyhle tvoje názory vyplývají akorát z toho, že Rafu nesnášíš. Buď to píšeš jenom, abys popíchnul zdejší Rafovi fanoušky a nebo si to fakt myslíš. Tu první možnost chápu, tu druhou bych ale fakt nepochopil.
Reagovat
Pe3k
Lol to sou zas názory... věř si čemu chceš, vamos!
Reagovat
kubiik
Aspoň nějakej názor mám a né jenom jak opice opakovat pořád dokola, že je nadal křivák, neunáší porážky, vymýšlí si mto a dokonce i ve finále GS hraje zraněnýho, protože ví, že nedokáže vyhrát. Takže tě nechám žít si svou pohádku. Fakt nemám zapotřebí s tebou ztrácet víc času.
Reagovat
Roger_Federer
No pockej, ale Rafa finale AO14 dohral do konce..
V prubehu si vzal MT a tim realne a viditelne vyvedl Wawrinku z rytmu.
A jestly by si ho mohl vzal schvalne?, rozhodne ano.
Zabralo to a on vedel, ze Wawra zadny mentalni titan dote doby nebyl.
Nebudu se vyhadrovat tomu zraneni, ale urcite tam byl kus taktiky jak prvnicku ve finale vyvest z brutalniho a strojoveho tenisu.
Reagovat
kubiik
Ano zápas dohrál. Kdy přesně ke zranění došlo ví jenom Rafa. Je možný, že se zranil třeba o 2 gamy dřív a pak vzal mto, protože se to nelepšilo a Stan byl rozjetej. Ale nikdo nepopře to, že Rafa byl pohybově limitovanej, bylo to vidět na jeho hře. Prostě jenom doufal, že to Stan brutálně podělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapci, vy ste úplne v lese aj s tajtrlíkom. Rafa podával 140km/hod a nevedel behat, aby súpera vyviedol z rytmu a prestieral zranenie?..

Vy sami seba pokladáte za normánych ludi?
Reagovat
Roger_Federer
Ano, Rafa podaval 140 v hodine, nevedel behat, ale dokazal v tom stavu odehrat 2,5 setu, dalsi cca 1,5 hodiny na kurtu.
A ja netvrdim, ze nebyl zraneny(necim limitovany), jenom říkám, ze dobre vedel, ze za kazdou cenu musi vlak Wawrinka pribrzdit, eliminovat, rozhodit..a jeste v tom smrtelnem zraneni dokazal jeste vyhrat set.
Reagovat
Franky
klasika ale trollo toto nikdy nepochopi...preco teraz skrecoval a vtedy nie? ci tamto neznesitelne zranenie vtedy premohol a teraz to nezvladol ? a v acapulku zas bude behat jak zajac...
Reagovat
kubiik
Protože to bylo finále? Chodit mohl, míček taky nějak vrátil, tak prostě doufal, že se Stan sesype a třeba to uhaluzí. Teď to bylo semi...i kdyby to uhaluzil, tak by ho čekal další zápas, takže asi nemělo smysl se o nic snažit.
Reagovat
Franky
ved ked som raz zraneny tak je snad jedno ci finale alebo stvrt...bud som naozaj zraneny a odstupim (bezohladu na vysledok) alebo proste to dohram (unava, mensie krce alebo mierne natiahnutie svalu) a nie tvarim sa ze umieram a potom beham za loptickou jak zajac...alebo opacne pumpujem jak king lebo som vyhral set a zrazu prehravam a neviem chodit....
Reagovat
kubiik
No tak já nevím, každej to má asi jinak, ale kdybych byl ve finále, tak pokud si "nezlomim nohu" tak se budu rvát o výsledek ať už to dopadne jakkoliv. V hokeju ti taky hráči hrajou, i když jsou zranění. Thornton měl v play off něco s meniskem, nebo vazama a hrál pod injekcemi...každej zas nemusí být padající modelka jako fotbalisti.
Reagovat
Pe3k
Přesně,. Všichni hrajou zranění, jen Nadal předvádí divadlo a přitom stále 0 operací...
Reagovat
kubiik
No něco bych ti odepsal, ale nebudu se snižovat na tvou úroveň, abych ti pomlouval idol. Takže klidně plivej dál, asi nic jinýho neumíš.
Reagovat
Pe3k
Pomlouvej si koho chceš, mysli si co chceš... mě je to fuck.
Reagovat
Franky
Nehovorim ze priamo s Cilicom bol uplne fit a v poriadku..ale proste uz ma nebavi jak vecne okolo neho sa tocia tie (kuriozne) zranenia a najma ked prehraje na vacsich podnikoch...proste bud nastupim a hram ako chlap alebo poviem ze nieco nieje ok a nehram. Rog ked mal v montreale problem nehral divadlo ale vyhadzal to a zobral to normalne i ked vseci sme videli ze nieco nieje ok..naco to krivanie po kurte a grimasy ako keby mu robili obriezku? ale chapem spanielska natura..
Reagovat
kubiik
Ano pojmenovals to v poslední věte. Nátura. Holt Roger to prostě vyhází a čau. Rafa prostě nechce prohrát a občas naivně bojuje. A rozhovory před zápasem anebo po vítězných zápasech bych nebral vážně. Nikdo ti neodkryje karty a neprozradí slabinu. Takže když po zápase řekne, že je ok a nic ho nebolí tak to má vypovídací hodnotu 0. Je to prostě klišé, který říká kde kdo. Ale přiznávám, že někdy mě štve, že do toho zápasu jde, nebo to neskrčeně hned. A nebo se pořádně neuzdraví. Pak se to zranění akorát zhorší.
Reagovat
Franky
no jedna vec ze je tvrdohlavy v kalendari a style hry..druha su teatralne vystupenia...to je proste jednak taktika z jeho strany a jednak znizovanie vitazstva supera...vrchol bol AO14, to bol beast mode od Wawrinku kde by ani Djokovic ako naj AO hrac nezvladol ale Nadal to zhodil vsetko na zranenie..to ze Wawra hral ako kingpin uz ale slo automaticky bokom co nieje pravda..ale, spanielska natura
Reagovat
Pe3k
Je sice Španěl, ale nemusí být takový srab a sore loser...
Reagovat
Franky
bohuzial je :'(
Reagovat
kubiik
Hele v té tvrdohlavosti se asi shodnem. Ten jeho kalendář je špatně a hraní přes bolest taky. Měl by hrát víc antuky...jednak je pro jeho tělo šetrnější a druhak je tam prostě nejlepší, takže body zdarma. K tomu AO. Budu se asi opakovat, ale Stan s ním do té doby nevyhrál a to už párkrát předvedl super výkon, ale stejně to nedopadlo. Že ovládl první set a vedl i ve druhým ok. Do té doby byl prostě lepší. Ale kolik takových zápasů už Rafa dokázal zlomit...hodně. A Djokovič by to třeba nedal, protože Stanův styl mu nesedí. Takže s ním má větší problémy než Rafan. Nadal zas třeba nemusel hru Davyděnka. Djokovi zas nevadil...Takže tady si prostě budu stát za svým, že AO14 by bylo jeho, kdyby ho nechytly záda.
Reagovat
Pe3k
Prohrál s ním pak i na antuce... další zranění? Další náhoda? :D
Reagovat
kubiik
Roky 2015 a 2016? Nadal úplně mimo? To byla určitě tvá největší radost v životě, to si musíš pamatovat. Ale zraněnej nebyl, prostě prohrál a Stan ani nemusel předvést nic převratnýho. Tečka.
Reagovat
Pe3k
Aha, takže 2015,16 prohrát mohl, ale 2014 ne? Rofl...
Reagovat
kubiik
Prohrát samozřejmě mohl, ale nevěřím tomu. Do té doby prostě předváděl super výkon. Ani náznak té bídy, co potom přišla. Roky 15 a 16 tam podle těch výkonů to vypadalo, že může prohrát s kýmkoliv a kdekoliv. Nebo ti opravdu přišlo, že hraje stále stejně dobře jako roky předtím? Ale no ták, aspoň trochu soudnosti :)
Reagovat
Pe3k
Nehledě na to v jaké formě byl Nadal, Wawrinka ho na AO 14 deklasoval.
Reagovat
kubiik
Když to říkáš, tak jó teda
Reagovat
Franky
Keby som to bral z uplneho globalu...nezajima ma Nadal a jeho zranenia ani...zaujimaju ma GS tituly vitazstva atd...tlacovky ani nepozeram a to co keca ma nezajima...aj tonpatri k tenisu...Mario Lemieux mohol byt najlepsi hrac NHL ale...nebol a neni..tych 915 zapasov co odohral je biede a skoda a tak zostava prvy Gretzky.na tom sa nemeni nic. Je to fakt.Roger je prvy zvysok su prazdne vykriky looserov..dovi dopo
Reagovat
Franky
Keby som to bral z uplneho globalu...nezajima ma Nadal a jeho zranenia ani...zaujimaju ma GS tituly vitazstva atd...tlacovky ani nepozeram a to co keca ma nezajima...aj tonpatri k tenisu...Mario Lemieux mohol byt najlepsi hrac NHL ale...nebol a neni..tych 915 zapasov co odohral je biede a skoda a tak zostava prvy Gretzky.na tom sa nemeni nic. Je to fakt.Roger je prvy zvysok su prazdne vykriky looserov..dovi dopo
Reagovat
dappe
Podle mě hrál celou kariéru na AO lepší tenis než na USO, ale je to víceméně vyrovnané. Poslední roky už je pro něj těžké být v druhé části sezony 100%, loni ho pravděpodobně o titul připravilo zranění v Kanadě, 2015 také nebyl daleko. Na AO ale zase mohl vyhrát 2005 nebo 2009. Nejlepší tenis na grandslamu hrál z mého pohledu určitě na AO 2007.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v Austrálii ma aj viac ucasti, viac vyhier je preto logickych...Navyse tu vyslovene vybuchol len so Seppim, v NY Robredo, Berdych, Cilic.

Paradox je, ze v Austrálii triumfoval 6krat, hoci sa 4 krat stretol s Novakom aj Rafou, samozrejme 6krat z 8 stretnuti z turnaja vypadol. Ale v NY len 3krat s Novakom, a aj edicie, kedy sa nestretol s ani jednym nedokazal dokoncit.
Reagovat
smazaný uživatel
4krat s Novakom. Stále su to len 4 zápasy oproti 8 s najvacsimi rivalmi.
Reagovat
Ondra979
ale no tak, v NY hral s Novakem 6x, 3x vyhral, 3x prohral, z toho 2x z MP - to ho neomlouva, ale vsechny prohry byly zapasy, ktere se daly strhnout i na druhou stranu
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, zabudol som na zapasy 08-09...Kazdopadne prehral s rivalmi, teda s rivalom len 3krat, za normalnych okolnosti mal z ostatných rocnikov vytazit viac. Evidentne je tam viac zranitelný.
Reagovat
turista
Djoker v rozhovoru z roku 2015 řekl:" Některé finálové zápasy v letech 2012-2014 proti Nadalovi jsem měl zvládnout."
Reagovat
Pe3k
2013 US odevzdal
Reagovat
kubiik
Tak to měl udělat a né o tom mluvit...Nadal taky může říct, že se neměl nechat zaskočit jeho zlepšením v r.2011 a nedopustit takovou dominanci dominanci. Koneckonců nedávno myslím řekl, že je škoda jeho zranění, protože veří, že by dokázal ještě víc.
Reagovat
stopan
kamarat nadal nemal zbran na to porazit djokovica v tom case, 75% vymien stal dva metre za ciarou a vracal co sa dalo.
Reagovat
turista
Proti Djokerovi v roce 2011 neměl šanci ani takový kalibr jako je Nadal. Novakova bekhendu po čáře se Rafa dodnes bojí a z BH proti Djokerovi hraje výhradně kvalitní krosy a FH po lajně. Koneckonců ani Federer Novakův BH po čáře nemusel.
Reagovat
kubiik
Ale ja nepopirám, že Novak přišel s něčím, co na Rafu platí. Nicméně si dovolím tvrdit, že se i na tu jeho hru naučil hrát. Zejména FH po lajně na Djoka platí. Psychiku mu nahlodal to je nepopíratelný, ale postupně si myslím, že se s tím Rafa srovnal. Bohužel jeho výkonnost šla v půlce roku 2014 rapidně dolů, ale Novakova ne, takže ho trhal na hadry. A mám dojem, že Novak někdy řekl, že Rafa v top formě je pro něho největší výzva. Myslím, že to platí i opačně a celkem mě mrzí, že Rafa na ty 2 roky úplně odpadl. Mohli sehrát o několiv pekelných GS bitev víc :)
Reagovat
Franky
jesis ten argument: bohuzel jeho vykonnost sla dole.. to je co za subjektivna blbost? Rogerova vykonnost nesla medzi 2013-2016 dole? alebo v r.2011? proste Djoker upravil par veci vybuchal kondicku a zacal ho bit. jednoduche...To iste Roger teraz s Nadalom...kde sa stretnu tam mu poskace po hlave a je otazka casu kedy zleti z n.1
Reagovat
kubiik
A kde se zmiňuju o Federerovi? Že byl Nadal od půlky roku a sezóny 15 a 16 nekonkurence schopnej to snad viděl i slepej. To je jak kdyby hrál současnej Djokovič s Nadalem 2013 nebo mladším. A ano Roger měl slabší období a Rafa ho tam v pohodě porážel. Takže je jasný, že Djok, kterej byl na vrcholu řezal Nadala, kterej byl mimo.
Reagovat
Franky
Djokovic od chvile kedy dozrel vekovo (najma na GS) zacal bit Nadal tak ako tu hovorite (FFN) ze Nadal s Djokom dozreli po r.2007 a 'nicili' Fedexa. Cize nevidim to nejakym prepadom Nadala.Nadal hra vacsinou svoj standart.Stale je schopny byt takmer neporazitelnym na antuke..to ze nestiha na rychlejsich povrchoch je aj o inych hracov ktory z neho uz nemaju bobky
Reagovat
kubiik
Ok se zaslepeným se nemá cenu bavit. Tady je to marný, ten hejt proti Rafovi je strašnej. Užívejte si svou modlu Rogera. :)
Reagovat
Franky
Uzivame :) a 20GS tiez :) tesis sa na Wimbledon? ;)
Reagovat
kubiik
Teším se na každej turnaj a GS jakbysmet. Budu věřit, že se Rafa prokouše prvníma 4. kolama a pak se může stát cokoliv. Snad po těch hubených letech opráší úspěchy na Wimledonu :)
Reagovat
Ondra979
jo a taky to SF2013 na RG - tam to teda zlamil dokonale :) ve finale cekal Feru a pri vsi ucte by nemel sanci
Reagovat
Herbert_Hoover
Mimochodem, na zahraničních fórech se otevřelo téma, kdo je skutečný GOAT AO...jestli Nole nebo Fedex. Jak to vidíte vy a proč? :)
Reagovat
Tornes
Pokud už Nole nikdy nevyhraje/nepostoupí do finále, tak to pro mne bude Roger. Má navíc jedno finále a neuvěřitelnou konzistenci (14 x SF v 15 letech)+ vítězství bez ztráty setu. A i co se týká samotné hry, jeho roky 2007, potažmo 2004/2010 jsou zcela srovnatelné i s těmi nejdominantnějšími roky Noleho. Ale klidně můžou být i rovnocenní, je mi to celkem jedno :)

Na druhou stranu, Nole má ještě spoustu času to obrátit a strhnout na svou stranu...
Reagovat
Tornes
Pokud už Nole nikdy nevyhraje/nepostoupí do finále, tak to pro mne bude Roger. Má navíc jedno finále a neuvěřitelnou konzistenci (14 x SF v 15 letech)+ vítězství bez ztráty setu. A i co se týká samotné hry, jeho roky 2007, potažmo 2004/2010 jsou zcela srovnatelné i s těmi nejdominantnějšími roky Noleho. Ale klidně můžou být i rovnocenní, je mi to celkem jedno :)

Na druhou stranu, Nole má ještě spoustu času to obrátit a strhnout na svou stranu...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic. Cudujem sa, ze diskusie prebiehajú.

Závažné argumenty v jeho prospech. V poradí dolezitosti.

1.Rovnaký pocet titulov, menej startov.
2. V styroch Austrálskych súbojov s Fed odchádzal ako vitaz 3-krat, prehral len ako tínedžer.
3. 4-krát Murray, Nadal a Tsonga sú neporovnatelne tazsie finále, okrem Tsongy s mnohonásobnými GS vitazmi, nez súperi Federera typu Gonzo, Marcos, Cilic.
4.Finále nikdy neprehral.
Reagovat
Kozoroh
Novaka favorizuje hattrick 2011-13, který nemá v open éře AO obdoby.
Reagovat
smazaný uživatel
Taktiez. Ale to sú len detaily. Federer moze machrovat ze vyhral vo veku 35-36. To Nole asi nedá.

Podla mna to, ci niekto vyhral 2 alebo 3krat posebe je úplne jedno. Rovnako statistika SF, to je statistika porazených. Skor 14r medzi prvym a posledným titulom je pre Federera lichotivých. To má váhu.
Reagovat
Kozoroh
Šňůry titulů jsou druhé nejcennější rekordy v pořadí, hned po celkových počtech. Stačí se podívat na wiki-seznamy GS vítězů. A není to jen o titulech, třeba u Samprase se cení hodně to, že 6x za sebou ukončil rok na 1. místě, nebo že Fedex byl 237 v kuse světovou jedničkou atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, 6-krat po sebe ako koncorocna svetova jednotka je cool..

Ale séria 3 vyhier, oproti sérii 2 výhier ako argument?..Ved to je to iste v podstate.
Reagovat
kubiik
Hmm těžká volba. Argumenty pro Noleho, který vypsal Forehand, hrajou pro něho. Ale zase Roger tam vyhrával i na rychlejším povrchu, než na kterým dominoval Novak. Ale asi bych zvolil právě Noleho zejména kvůli finálovým soupeřům a h2h s Rogerem.
Reagovat
Kozoroh
25. místo - Andy Roddick
http://www.tennis.com/pro-game/2018/01/50-greatest-players-open-era-no-25-andy-roddick/71656/

Při příležitosti blížícího se 50. výročí začátku otevřené éry začal Steve Tignor vydávat svůj seznam nejlepších tenistů profi-éry, a to prostřednictvím sériových článků. Seriál začíná posledním Američanem, který vyhrál mužský singl na GS.
Reagovat
turista
Kozorohu, to máš fuk. Těšme se na Novakův 69. a 70.titul. Kéž by to už přišlo brzy.
Reagovat
peggy
Myslim,ze poradatele udelali vse aby vyhral Federer,proc se strecha nezatahovala pri jinych zapasech.V horku museli hrat jak Noe,Rafa a ostatni.To se vse delalo pro starsiho pana?Umi to neberu,ale ve sve hre nepredvadi nic noveho.Vsichni z TOP pomalu odchazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně.

Navíc jsem četl, že Rogerovi řekli pořadatelé předem v kolik se bude hrát a že bude zatažená střecha. Marinovi to nikdo neřekl a proto se nemohl připravit. Navíc schválně nechali Rafu a Djokoviče hrát v horku aby vypadli a Roger vyhrál

Brutálně ho protěžují snad v každém zápase.

Já bych mu normálně ty GS odebral a rozdal je po TOP10.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já bych mu vzal jen ten loňský na AO :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Normálně všechny.

Ve Wimbledonu hraje pořád na centru, na AO mu zatáhnou střechu, US Open hraje jenom Night session a na RG nehraje, protože tam protlačují Rafu.

Takže Federerovi všechny tituly sebrat a hlavně ten z FO 2009, protože tam prostě byl špatný soupeř ve finále a Rafovi všechny French Openy, protože neměl prostě konkurenci.

A dal bych to všechno Murraymu s Djokovičem. Ti si to zaslouží.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já bych je prodal na blešáku a peníze dal Bakalovi.
Reagovat
tenista1
Chlape Ty si opravdový somár, ako to, čo si napísal myslíš vážne !!! Ano je pravda, že Federerovi usporiadatelia tento rok vychádzali v prospech. Ale po 1. začiatok zápasu je vypísaný oficiálne deň vopred, po 2. podmienky boli rovnaké pre obidvoch a po 3. tie , keby sa nejednalo o jubilejný 20. grandslam tak by bol Fedo vyhral 3:0 !!!
Reagovat
Kojinho
Pevně věřím, že jen dál rozvíjíš jeho trolení a nemyslíš to vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vážně určitě nemyslím, snad to z toho co píšu jde pochopit. :D
Reagovat
Pe3k
Teď jo, jindy ne.
Reagovat
PetaM
Já to pochopil, super sarkasmus :D :D Lépe bych to nenapsal :D
Reagovat
a.magerova
Bylo to takhle.... pořadatelé schválně řekli Marinovi, že finále se bude hrát až v pondělí... a když už se Roger chystal pečlivě upravený na kurt, aby tam byl jakože sám a po akademické čtvrthodince čekání mu pořadatelé chtěli pohár rovnou předat, tak se tam nečekaně přiřítil Marin, protože nějaká sketa neudržela za prachy jazyk za zuby... :-/
Reagovat
Herbert_Hoover
Fedex hrál jedno cvičné finále pod střechou s Berdychem a čekal podle toho, jak to dopadne, jestli svolí k zatažení střechy nebo ne.
Reagovat
a.magerova
No ono se totiž neví, že klíče od zatahování střechy má jenom Federer !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Ostatní musí hrát v horku, nebo dešti.

Navíc dali Marinovi ještě špatné rakety a proto prohrál první set. Od pátého setu mu začali servírovat vodu napuštěnou rohypnolem, aby prohrál 1:6
Reagovat
a.magerova
No a protože na FO střechu nemaj čili žádné klíče k dispozici, tak proto tam Roger loni ani nejel... ;-)
Reagovat
annah
:-)))))))))))))))))
Reagovat
tenista1
dobre si to, pre tých neprajníkov Federera zosmiešnila !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherné čtení.

http://www.telegraph.co.uk/tennis/2016/05/03/roger-federer-will-never-win-another-grandslam---heres-why/

The injuries

Probably the biggest area of concern. Federer has played just three events this year, with knee surgery, illness and now a recurrence of a back injury meaning he has spent the bulk of 2016 out of action

The rise of Novak Djokovic

Last year against Djokovic Federer played almost to peak level in the US Open final, and for periods at the Wimbledon final, and yet was still beaten in four sets in both matches

He has been close in the last four years, but has not been able to grind out tight finals against Djokovic, and the worry is that the longer the wait goes on, the harder it will become for Federer to add to his already unbeaten 17 grand slams.

The return of Rafa

As well as Djokovic, Federer has also had to watch on in the last few weeks as his old foe Rafael Nadal has returned to something approaching his best form.

Rivals' increasing physicality

Federer will worry that his injury problems will be exacerbated by the ever-increasing physicality of the sport, with the likes of Djokovic and Andy Murray in particular setting new standards for endurance

The rise of the next generation

With all due respect to Federer, his ability to stay competitive at 34 has been helped by the slow progress of the players who were tipped to take on the mantle of the 'Big Four'.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ten. link moc nefunguje, takže si zadejte do googlu Roger federer Wil never win another granslam a najdete to. Jinak článek luxusní.

Zranění? Koho? Rogera, nebo celé TOP 20? :D
Rise of Novak Djokovič - extra dobrý džouk, bývávalo
Return of Rafa - Který Rogera už nikdy neporazí

Ale tyhle dva jsou extra dobré

Rivals increasing physicality - to mě bavilo

A nejlepší nakonec - Rise of the Next gen :D - Zverev, Dimitrov, Raonic vyhučí v průměru v druhém kole na GS
Reagovat
ipko
naozaj po SF vo Wimbledone 2016 si toto nikto nevedel predstaviť.. jeho poslednú šancu mu vzal Raonic.. o rok a pol neskôr Roger je na čísle 20 a prepisuje históriu tenisu.. uvidíme, kde je jeho limit, ale určite žiadne pripadne odpisovanie ako v prípade Forehanda nie je na mieste
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že autor tohoto článku už dostal nejednu vtipnou SMSku/email/telefonát.
Reagovat
smazaný uživatel
Strechu neriešim, Cilic by prehral kazdopádne. Je to labil, Federovi stacila na vyhru skusenost...

Moj vnútorný hlas mi hovori, ze toto bol posledný Rogerov GS titul mimo trávy. Definitívne. Finálový výkon nič moc a neverím, ze sa takéto extra lovely friendly podmienky, okolnosti mozu este niekedy zopakovat. To proste nie je možné. Nejaké stávky?...zatial som vsetky podobne stavky vyhral, nikdy som vsak nebol vyzývatel. Deadline USO 2020. To máte 5 pokusov, vyhral dva z posledných 3...To je pre vás vyhodné, so mnou je radost obchodovat.
Reagovat
Labi
upřímně, nemyslím že to je z tvé strany předpověď založená na reálných faktech ale na tvém přání ;)...i kdyby Roger už nevyhrál nic tak z gleku by mohl raketu pověsit na hřebík ;)
Reagovat
Labi
* z fleku
Reagovat
Pe3k
Taky dával 2% Wawrinkovi a všichni víme, jak to dopadlo...trefil se jednou za 10 let co tu píše a musí to neustále připomínat :D lol on vždy najde cestu, jak se ještě víc zesměšnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Písat si s tebou nehodlám. Len ťa chcem upovedomit o tvojej zhruba 10-15 reakcii na moj prispevok, vlákno. Vacsinou si velmi promtný. Bez ohladu na fakt, ze k dialogu neprichadza. Naozaj chorý clovek :)
Reagovat
lars
on daval 1% Wawrovi
Reagovat
Pe3k
1% nebo 2% to je jedno, ukazuje to, že tenisu vůbec nerozumi stejně jako ti co psali jak Fedex vyhraje 3:0 nad Cilicem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Po bitvě každý generál :) mnohem horší je nepřijít s žádným tipem a pak mudrovat (neříkám, že to je tvůj případ, ale takových lze nalézt spousty napříč těmi internety) :) Na jedné špatné progńoze je imho dost nešťastné usuzovat, jestli někdo tenisu rozumí nebo nikoliv. Po prvním setu a ještě i před tím TB by asi spíš menšina čekala, že to bude pětiseťák a možná i ne zrovna málo lidí si myslelo, že Roger vyhraje ve třech.
Reagovat
Pe3k
Pokud by RF vyhral 2 set, pravděpodobnost, že to bude ve 3 by rapidně vzrostla. Já sem se tu před zápasem x krát zastával Cilice, že může RF porazit...
Reagovat
Herbert_Hoover
Ok, jak jsem psal, netvrdím, že je to tvůj případ.

No právě :) Cokoliv predikovat je ošemetné a i vývoj se dokáže jedna dvě zvrtnout na druhou stranu.
Reagovat
Pe3k
S tím naprosto souhlasím. Když někdo něco tipne a nevyjde to, neznamená to nic. Ovšem když tu někdo x let píše nesmysly, pak to znamená, že tomu nerozumí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nebo si zkrátka libuje v tom, že někoho namíchne, že někdo kvůli němu obsáhle vysvětluje, v čem se mýlil (a on třeba danou problematiku zná ve skutečnosti lépe než ten, kdo mu ji objasňuje). Těžko říct, je více variant. Každopádně, jak tu bylo psáno, i takoví jsou kořením diskuse a jsou fóra, která už jen takoví drží při "životě". Samozřejmě tím nevylučuji, že jsou i takoví, co neví, která páčka mačká, ale urputně si to obhajují.
Reagovat
Pe3k
Z části máš recht
Reagovat
smazaný uživatel
Ve sportu se může otočit úplně vše o 360 stupňů.

Dva roky zpátky byl Roger na dně a s 1% šancí na další GS. Vyhrával Nole, Rafa, Murray byl v laufu, rval se na povrch Zverev a co se nestalo.

Nole zdravotně upadl, Murray po operaci, Zverev usnul na vavřínech a Féďa sbírá tituly. Člověk nikdy neví.

Kdo by tipl, že Portugalci vyhrají EURO? Nikdo.
Reagovat
Tornes
Tehdy nešlo o jednoduchou predikci (tu by každý zapomněl, takových chyb udělal každej za život mraky), ale o to, že se ohledně zcela očividné hlouposti dokázal hádat ve snad stovce příspěvků. A mimochodem, tehdy mou sázku nepřijal, byť dle jeho podmínek pro něj měla být výhodná. Škoda, mohl jsem tehdy docela vydělat.

Prostě tvrdit, že má kdokoli (a už vůbec top 10 hráč, který právě porazil nejlepšího hráče daného povrchu) 1% šanci, když i šance že Nadal odstoupí pro zranění je vyšší, to už je opravdu velmi mimo. A obhajovat takovou hloupost v desitkách dalších příspěvků... No... Těžko říct :D

Ale jinak obecně za mě Forehand rozhodně není hejtr. Je pouze velmi zaujatý fanoušek (což já jsem vlastně taky, takže co si budeme vyčítat), který si ovšem velmi často nedokáže pohlídat pravdivost informací, které podává a jimiž se snaží argumentovat.
Reagovat
blixa
No.... a není "velmi zaujatý fanoušek, který si ovšem velmi často nedokáže pohlídat pravdivost informací, které podává a jimiž se snaží argumentovat." vlastně poměrně dobrá definice hatera ? :D
Reagovat
Pe3k
Kolega Tornes se vyzná v tenise, méně už v lidech.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já jsem reagoval na tu část obsahu příspěvku Petříka, který odkazoval na onen smělý tip Roger - Marin 3:0, protože k tomu jsem se právě klonil i já. Jak to bylo tehdy při finále AO 2014 buď vůbec nevím, nebo si nemůžu vzpomenout. A to opravdu, přeci jen jsou to čtyři roky. Ono symbolické 1% jsem samozřejmě ve zdejších diskusích mnohokrát viděl exhibovat. Každopádně jsem se rozhodně neměl teď v úmyslu Forehanda zastávat. :) Jinak nepřiznat chybu/hloupost je jistě špatné, i když moc dobře asi každý víme, jak to leckdy "bolí". Ono taky samozřejmě dost záleží na tom, před kým se od nás očekává, že tu chybu uznáme. Osobní antipatie je zde docela snadné indikovat.
Reagovat
ipko
bolo to finále FO 2015 Djokovič-Wawrinka, keď Novak mohol zavŕšiť kariérny GS.. po 1.sete to mal vo svojich rukách, ale potom Stan zapol svoj mode a Noleho v ďalšom priebehu zničil.. na Novaka si ale FO počkal budúci rok
Reagovat
smazaný uživatel
Aku stavku, pripomen mi..
Reagovat
Tornes
Žádná nakonec nebyla, jen jsem tehdy navrhoval sázku s kurzem 1:49 (což, pokud by šance byla opravdu 1 %, by byl skvělý kurz).
Reagovat
panzer.dragon
nejsem si jistej jestli si to byl ty, ale už několik let zde čtu, že "to byla fedexova poslední šance urvat gs, když byl s djokem ve finále", pak "labutí píseň" atd :) a výsledek?
Reagovat
spaniel
Časem se to samozřejmě splní...
Reagovat
Kozoroh
Časem dojde i na poslední triumf Rafy a No1eho, otázkou je, jaké bude konečné skóre... Doufám, že Djokovi se podaří předskočit Samprase.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě na to má herně. Otázka je, jak dá dohromady loket. Jestli se mu to bude pořad vracet, tak nemusí už vyhrát nikdy nic. Což by bylo smutné
Reagovat
zube
no,jestli ho štěpánek odháčkoval,tak už nevyhraje nic
Reagovat
turista
I kdyby Novak už nepřidal žádný GS tak doufám, že vyhraje ještě spoustu tisícovek a pětistovek.
Reagovat
turista
To máš asi pravdu. Nicméně Novakovým cílem vždycky bylo přeskočit Rafu Nadala v celkovém počtu titulů.
Reagovat
Tornes
Takovou sázku neberu, sorry. Další hardovej slam je příliš daleko a Federer příliš starý a i dle tohoto zápasu pořád dost křehký. Stačí jedno vážnější zranění a už se nikdy nemusí vrátit, stačí aby se pár hráčů dostalo do lepší formy a najednou už tenhle Federer není favorit, atd. atd.

Já budu velmi rád za jakýkoli další slam, přičemž samozřejmě největší šanci má na trávě. Kdybych měl říct dle mne nejpravděpodobnější variantu, tak Roger vyhraje ještě 1 slam na trávě (letos nebo za rok).

Ale navrhnu jinou sázku - kdo vyhraje víc GS mimo svůj nejoblíbenější povrch, Roger bo Rafa? Tam bych Rogerovi věřil, protože Rafovi už mimo antuku věřím ještě o kus míň než Rogerovi mimo trávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize Roger na antuke a harde?
Rafa na tráve a harde?

To je pre mna este vyhodnejsie..predsa
Reagovat
Pe3k
Až na to, že Roger jich má mimo trávu 12 a Nadal mimo antuku 6. Takže i když Roger vyhraje 0, stejně jich bude mít vždy víc...
Reagovat
Kozoroh
Takovou kombinaci (tráva/hard) nemá Rafa šanci zvládnout, přemýšlej!

12 > 6
Reagovat
smazaný uživatel
12:6 je rozhodne skreslujúca stats, ktorá dnes nehrá ziadnu rolu.

Ak to das za posledných 10r je to kolko 6:5 pre Rafu?

Rafa zacne tuto stavku plnit v 32r, Federer v podstate v 37.
Reagovat
Kozoroh
Víš, na tu tvou hru s ohýbáním faktů odmítám přistoupit.
Reagovat
Tornes
Ve chvíli, kdy považuji Rogerovo vítězství na trávě za pravděpodobnější než na hardu, potažmo než Rafovo vítězství jak na hardu, tak trávě, tak nikoli.

Znamená to, že tedy sázku bereš? Limit stejný jako jsi navrhoval, tj. USO 2020, případně když oba skončí s tenisem? O co?
Reagovat
Tornes
A jen aby bylo jasno, zejména pro Petrika a Kozoroha výše - mám samozřejmě na mysli tituly získané v budoucnu, tj. od příštího GS, celkově by to nemělo smysl.
Reagovat
Pe3k
Odvážný jsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize, aby bolo jasno. Kto vyhrá od dnešného dňa viac Grandlamových titulov (Roger, antuka a hard) a Rafa (tráva a hard)...Dobre tomu rozumiem? Deadline USO2020...

Ja som ti dal ponuku, ci Roger vyhrá jeden titul na GS harde dovtedy.

Ty mi dávas vyhodnejsiu, kedze jeden titul Rogerovi nemusi stacit, ak bude mat Rafa tiez jeden napriklad...

Takze, áno beriem...

O čo navrhujes?
Reagovat
Tornes
Ano, takto jsem to myslel.

Těžko říct o co :) Klasicky o flašku nějakýho alkoholu, ne? :D

Petrik: No tak by to nebyla žádná sranda ;)
Reagovat
Tornes
Takže třeba rum? Bo co piješ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, suhlasim. O nejakú kvalitnejsiu flasu od 50eur trebars..

Rum moze byt..
Reagovat
Tornes
Ok, dohodnuto.
Reagovat
blixa
Pijte RUM ! Doporučují čtyři z pěti opilců ;-)
Reagovat
a.magerova
Tento můžu vřele doporučit, je výbornej !!!

https://img.thewhiskyexchange.com/900/rum_pla12.jpg
Reagovat
blixa
No dobrá, tak pět z pěti ... :D
Reagovat
a.magerova
http://img24.cz/images/55824370723897174783.jpg
Reagovat
blixa
:D :D No vidíš, nemýlil jsem se ;-)
Reagovat
a.magerova
Njn... odhalils mě... chlapi a chlast.... to je TO, proč žiju... ;-)
Reagovat
blixa
Tak TO první bylo jasný :D
Reagovat
a.magerova
Bez toho druhého se někdy to první nedá vydržet.... :-P
Reagovat
Franky
takze ak bude remiza automaticky vyhravas ty? preco?
Reagovat
smazaný uživatel
Remíza značí remízu drahý Franky.

Logický paradox, čo?
Reagovat
Franky
oukeeeeeej tak remiza znamena ze si kupite flasku a spolu sa opijete :D
Reagovat
Kozoroh
Připomeňme si, co psal loni Forehand po Federerově 8. triumfu ve Wimbledonu:

"Nieco mi hovori, ze to je Rogerov posledný triumf. Ten casto prichadza vtedy, ked sa to najmenej caká."

Článek - http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-ziskal-bez-ztraty-setu-8-wimbledonsky-titul-z-grandslamu-ma-uz-19-trofeji-21194/#comments
Reagovat
smazaný uživatel
Je vtipné sledovat, jak si to po titulu n.20 užívají fans Rogera a dávají to tady i na sociálních sítích sežrat všem pochybovačům a haterům.

Tohle je na tom vždycky nejlepší. Taky se tady kámošům, kteří si od r.2012 dělají z toho "dědka" prdel dávám luxusně vyžrat.

Někteří hateři se možná už rozbrečeli. :D
Reagovat
panzer.dragon
pecka
Reagovat
Kojinho
Přání otcem myšlenky...
Reagovat
Tornes
Jen reakce na několik tvých komentu, dostavas se jejich faktickou kvalitou skoro na Forehandovu úroveň...
1) Rovnost podmínek (viz článek o Halep) - máš pravdu, podmínky rovné nejsou, jelikož ženy mají nárok na přestávku, zatímco muži ne. Dále viz níže.
Tvé komenty ke střeše u zapasoveho clanku totálně mimo a zcela vytvořené pouze tvou nenávisti k Federerovi. Třeba že Marin není halový hráč... Asi proto v hale vyhrál půlku svých titulu a má tam výrazně lepší bilanci než venku, co? Mimochodem, Rogerma přes všeobecně mínění bilanci v hale o kousek horší než bilanci venku, takže kdyby něco výhoda Cilic...
Napsala si tu snad deset komentu jak je to strašně preferencni zacházení, zkusila sis najít alespoň jeden fakt? Tu ho mas:Na AO mají přesně stanovena kritéria, kdy se má z důvodu vedra zatáhnout střecha. Jedná se buď o teplotu (40 stupňů) bo o index, který kombinuje teplotu s vlhkosti. Dnes bylo poprvé, co bylo na letošním AO dosaženo těchto kritérií (index) a světě div se, oni se normálně zachovali dle svých vnitřních předpisů a zavřeli střechu! Neuvěřitelné! Nikdy dřív se toto nestalo (ani Djokovic X Monfi, ani ženské finále), a proto nikdy dřív střechu nezavreli.
Jo, prostě Federer je strašně protezovanej... Dokonce kvůli němu i dodržují své vlastní vnitřní předpisy! Hrozné toto...
Reagovat
Pe3k
Taky mě mrzí, že se nolka propadla tak hluboko, dokonce až na úroveň Forehanda...
Reagovat
lars
A kde je ten prispevek od Nole ?
Reagovat
Marduch
Že byl Ferda protěžován časy zápasů je snad bez diskuzí, shodla se na tom řada osobností a současně to vzhledem k popularitě Fedi, ke svým vlastním zkušenostem a vzhledem ke komerční povaze akce vnímají jako přirozené.
Reagovat
spaniel
Vždyť píšu už dávno že je to špína.
Reagovat
Lunej..
A proc je spina? Ze napise svuj nazor? Nikoho neurazi, na rozdil od tebe. Zastupujes skvele roli iqe, nekdo neco napise o tvem idolu a uz mu nadavas. Drive jsi byval vtipny, ted jsi jen sprostej. Tezko uverit, ze v realu jsi pry prijemny clovek. A to byli Kvitovci brani jako fanatici. Bejvavalo...
Reagovat
Pe3k
No souhlasím, že slovo špína nevystihuje Nolku dobře, je zbytečně hrubé a vulgární. Nolka je jen neinformovaný hejtr Federera.
Reagovat
Lunej..
Nola, na rozdil od jinych, neni hater, na to jsou tu jini. Jako hejtovani beru vase nekonecne rypance s Forehandem. Jen si dovolila napsat nazor, ktery ma vice lidi. Stacilo normalne reagovat jako treba Padme, coz je jedna z mala sympatickych fandu Rogera tady na TP.
Reagovat
Pe3k
No však já na to reagoval a jako jediný tady jsem napsal pravdu! Nolka se bohužel jako hejt zachovala už x krát, takže u mě hejtr je.
Reagovat
Lunej..
Ja vase diskuze nesleduju, jen jsem zaregistrovala jak jste se tu do ni opreli. Tak to je hejt asi kazdy, co ma jiny nazor nez vy Federovci, ze? Takze zrejme i ja, kdyz jsem se ji dovolila zastat.
Reagovat
Pe3k
LoL lunej, me je jedno, jaký má kdo názor, jenže když tu Nola napíše nesmysly, tak jí opravím, protože znám pravdu a o to jde. Btw.ja se jí taky zastal...
Reagovat
Lunej..
0k, nechci tady uz spamovat, jen jsem se ji chtela zastat, protoze napsat o nekom, ze je spina je opravdu velke hrdinstvi. Tot vse.
Reagovat
Pe3k
Jj to bylo nevhodné a zbytečné.
Reagovat
spaniel
Pro me je spina. A ty taky nemoralizuj...mas toho za nehty víc než dost.
Reagovat
Lunej..
Jsi fakt ubohej, skoda slov..
Reagovat
spaniel
Tak jimi neplytvej. Stejně o tvé plky nestojím.
Reagovat
Fandina
:-))
líbí se mi, jak se rád hádáš, hlavně s babama. Už jsi skoro jako já :-)).
Ale chápu to, někdy se to nedá ... úsměv
Reagovat
Nola
pred pravdou si nie je potrebne zakryvat oci, ze nevidia fanatici, ze Fedexovi sa dostalo preferenceho zaobchadzania? nic nove pod slnkom, ak napisem pravdu som spina - aj taki su zial fanuskovia,
je smutne, ze namiesto toho aby ste priznali, ze Fedex dostal najlepsie casy, nehral v teple a pod. zaradite tych, ktori to tu spomenu medzi nenavistnikov
tu som jedina, ktora o tom pise, lebo vsetci normalnejsi to uz tu vzdali, najsmutnejsie je z toho, ze o tebe som mala lepsiu mienku

je necerpam svoje info zo vzduchu, su na to kompetentejsi, ktori poukazali aj na tu zatiahnutu strechu a to su ine osobnosti ako FFF tabor, ktory si este aj z Cilica dokaze utiahnut, pretoze sa vyjadril, ze netrenoval pred zapasom v hale ako jeho protivnik
Reagovat
Roger_Federer
Me prijde naprosto prirozene, ze 36 lety hrac, ktery je na okruhu 20 let, je vítězem 20 Granslemu, a hlavne jeho jmeno tech 20let dela tenis a miliardy dolaru, celemu kolotoci, ma urcite vyhody a umi si vytvorit podminky a vyuzit toho..
Nevidim v tomto ohledu zadny rozdil, jako kdyz napr si Nadal a Djokovic vyrvali , ze se nebude hrat na modre antuce, nebo kdyz Nadal vyhrozoval primo na kurtu rozhodcimu a ten potom nekolik mesicu nesmer snim ani na spolecnou chodbu..a tech veci bych za tech poslednich x let nasel desitky..
Cilice chapu, nechapu proc se tim nekdo potrebuje pitvat.
Reagovat
Pe3k
Lol Nolka to co si napsala nemá s pravdou vůbec nic společného a RF pod tebou taky mimo. Dovol abych tvůj hejt a nesmysly v něm opravil a uvedl na pravou míru...

Co se týče tech nočních zápasů RF tak se to má takto: Roger Federer požádal organizátory o noční čas (což pravidla umožňují) a hádej co? Novak Djokovič organizátorům specifický čas neřekl, bylo mu to jedno... Takže chyba Novaka byla, že taky nepožádal a chyba tvoje, že si nezjistis pravdu a raději tu píšeš úplné nesmysly...

Co se týče střechy ve finále: tohle překvapilo všechny. Organizátoři to udělali jen proto, aby ochranili hráče neboť Halep skončila den předtím po finale v nemocnici a Monfils a mnoho dalších byli na umreni. Pro zatažení střechy musí být splněny podmínky teploty (40 stupňů) i vlhkosti no a hádej co? Obě tyto podmínky byly splněny, tak organizátoři střechu zatáhli.

Btw. Tebe a podobných je mi líto. Ohanis se tu pravdou, ale sama si jí minula obloukem. Pure hejting a la forehand čili ubohost.
Reagovat
Marduch
Zrovna ty Petřiku tady můžeš někoho osočovat z hejterství. Zášť, kterou tady vůči Nadalovi léta vypouštíš, to se jen tak nevidí. Že tě huba nebolí.
Reagovat
Pe3k
Proč? Si myslíš, že když jsem tu léta hejtoval Nadala, že nepoznám jiného hejtra?
Reagovat
Herbert_Hoover
Já myslím, že právě ty bys to poznat měl lépe než ostatní. Vždyť se říká, že homosexuálové taky bezpečněji poznají jiného homosexuála, který třeba o tom, že je homosexuál, vlastně ještě ani neví nebo si to neumí vnitřně připustit. :)) Takže možná dáš světu nové perspektivní hejtry, kteří o svých "přednostech" ještě ani nevědí nebo si tohle své já nechtějí připustit.
Prosím ber to s nadsázkou :D
Reagovat
Pe3k
Sis trochu ujel... teď si navíc myslím, že si skrytý gej!
Reagovat
Nola
okrem ineho aj klame, vraj boli splnene obe podmienky, vecer teplota presiahla 40 stupnov :D, ja som hater a on je zase klamar
Reagovat
Pe3k
Četl jsem, že dvě...v žádném případě nechci byt klamar jak vravis!
Reagovat
Padme
Určitě je pro hráče lepší, když hraje ve stínu a při nižší teplotě. Taky chodím o prázdninách běhat až večer. Určitě organizátoři přihlíží i k atraktivnosti a sledovanosti zápasu. Roger hrává večer na všech turnajích a občas si říkám, že nastoupit do finále, které pak je v 15h v horku, na slunci, v situaci, kdy míčky skáčou jinak i povrch se chová jinak, je risk (což není tenhle případ). Taky si nemyslím, že čekat na začátek zápasu třeba do 20-21h je nějaký velký terno, celý den máš stres a někde kroužíš kolem stadionu nebo trčíš vevnitř několik hodin. Každopádně finálové podmínky už pro oba byly stejné, dá se polemizovat, jestli by dřív fyzicky odpadl Roger nebo Čilič, já si to odhadovat netroufám.
Reagovat
Tornes
Momentálně jsi ty jediná, kdo zavírá oči před pravdou. A ve svém komentáři jsi neodpověděla na jediný z mých argumentů. Asi proto, že fakta na svou obranu nějak nemůžeš najít? Nebo proč?

A ne, ty obvykle hater nejsi. Tentokrát ovšem ano.

Jak se pozná hater? Uvidí něco, okamžitě si to vyloží tím nejhorším možným způsobem a začne to tak všude prezentovat, a ani poté co je opraven fakty neuzná, že se minul. Zrovna teď jsi takřka ukázkový příklad hatera.

Dokážeš páteř aspoň natolik, abys uznala alespoň jednu svou chybu? Bylo jich několik. Marin a hala, ženy a rovné podmínky, Roger a ovlivnění zavření střechy/jeho informovanost o tom, a tak dále...

Ohledně preferenčního zacházení obecně - ano, dostává nejlepší časy zápasů. Proč asi... Podobně jako Shapovalov dostával nejlepší časy po celou dobu v Kanadě i na USO. Strašné, jak se ti organizátoři snaží vydělat a neúměrně prosazují nejvíce táhnoucí hráče na nejlepší termíny, no...
Ale se střechou jsi mimo zcela.
Reagovat
a.magerova
Nola tady ráda reje do Rogera dost často...

20.01.2018 12:04 Od: Nola
Tom gratulka, snad ti v zapase s Fedexom nevypnu Jastraba ako sa to stalo Gasketovi.....

20.01.2018 12:06Od: Nola
Fedex dal DF, Cicak opravila, ale to fakt vyzeralo na DF
[ Reagovat ]

20.01.2018 18:58 Od: Nola
nechcem provokovat, ale myslite, ze Fedex dostane dalsi vecerny zapas na CC? Novak hral 2 x na MCA, 1 x CC denny zapas v najvacsej horucave, ktory si vraj vybral :D organizatori dali prednost Zverevovi na CC, ale iba cez den, tak nech im to vydrzi, radsej Nole na MCA vecer ako cez den na CC
[ Reagovat ]
Reagovat
Lunej..
Nereje tu o nic vic nez nekteri do Nadala, ze simuluje, Djokovic, ze hraje divadlo, Tomas jak je arogantni atd. To jsme tady spiny potom vsichni.
Reagovat
Nola
nemam tolko casu, aby som vyhladavala, kto, kedy a ako napadol Noleho, tenis ako sport milujem, ale nepredstavuje cely moj zivot, iba sa pozastavujem nad tym, ze dotycnej dame vadi, co som napisala na jej modlu, ale vyjadrovanie clena fanklubu jej absolutne nevadi, prehliada ho, dokonca s nim v diskusii co spomina veselo diskuruje, lebo ju vynasa do nebies.....
Reagovat
a.magerova
Já do Noleho nekopla NIKDY, ty do Rogera MNOHOKRÁT.... to je asi tak vše, co se k tomu dá pravdivě napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak Nolka.

To je na zamyslenie, s kym si tu ludia drukujú, len preto ze fandia rovnakemu tenistovi, ktory by ich na ulici ani nespoznal a bez kamier zrejme nedal ani autogram.
Reagovat
Nola
argument strecha

strecha - bola splnena iba jedna podmienka, ta bola splnena aj v dennom zapase, kedy hral Novak, a nielen iba on, strechu vtedy neuzatvorili, nech sa paci clanok
http://www.news.com.au/sport/tennis/australian-open/controversial-decision-in-australian-open-final-divides-tennis-world/news-story/ba6cabafdd3fd772f7547cc9ee2d708d#.5eofm

argument hala
Marin je halovy hrac, mozno na turnajoch nizsej kategorie, vyhral 1 x Bazilej, 1 x si zahral semi v Parizi, na TM dokazal zatial vyhrat jeden jediny zapas, halovy hrac je Federer a Djokovic, ktorym vyhovuju tieto podmienky - su viacnasobnymi vitazmi TM, ak nechces uznat, ze Fedex je ovela lepsi halovy hrac ako Marin, nie je co riesit

argument zeny
su tiez spomenute v tom clanku, zeny kludne vynechajme, ale podmienky boli zrejme totozne ako v panskom finale

koniec clanku - hracom v nedelnom finale prejavili milosrdenstvo

ak si myslis, ze som hater, nech sa paci, snazim sa veci si overit, skor ako nieco napisem a nikde som nepisala, ze by Marin vyhral, ak by sa hralo na otvorenom kurte
Reagovat
Herbert_Hoover
Nolko, já sám bych tu halu a Marina taky nepřeceňoval, ale podle mě nejde o to, že by Fedex nebyl lepší halový hráč než Marin, ale jde o to porovnat, nakolik je Fedex lepší pod střechou oproti tomu, nakolik je lepší než Marin pod otevřeným nebem. I já sám vnímám, že jedna pětistovka je málo v hale, ale stejně tak vnímám, že těch finále venku moc nehrál. Pravda je, že se vymykají USO a Cincinnati a že Fedexe na rozdíl od haly už venku porazil, ale vzhledem k tomu, kolik je možností prorazit venku na betonu oproti možnostem uspět v hale (počet turnajů)...tak se zase přikláním spíše na Tornesovu stranu.
Reagovat
Pe3k
Ve W to bylo venku a jaký to byl výprask... teď hráli uvnitř a na 5 setů... každopádně Roger je lepší halař nez Marin.
Vzhledem k všem těm skrecim a zdravotních problémech organizátoři zvolili jistotu a tak celý svět mohl znovu sledovat jak Federer psal historii. Najdou se nespokojeni lidé, chtěl bych je vidět, kdyby i ve finále jeden z aktérů skrečoval zápas, jestli by pak byli spokojenější.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mně to žíly netrhá, pokud jde zrovna o to finále, neznám přesné okolnosti, kdo to věděl dýl, že se tak bude hrát, ani jestli opravdu musela být dle interních nařízení zatažená střecha, ani jsem si je nezjišťoval.
Každopádně mi docela vadí, že Nole nehrál v rámci night session s Gaelem. :) To by bylo asi docela úměrné prestiži toho zápasu (ohlídnu-li se za seznamem nabízených zápasů) i tomu, jaká je Nole persona, jeho návratu po zranění.
Reagovat
Tornes
Střecha - zde máš částečně pravdu, jelikož byla splněna jen jedna podmínka. Z původního vyjádření ředitele AO to vypadalo, jako že tato podmínka stačí sama o sobě. Zde se omlouvám. Ovšem vzhledem k tomu, jakým způsobem se vedra řešily třeba v roce 2014 to řešili relativně konzistentně.

Hala - ano, má tam lepší bilanci, mnohem lepší bilanci proti top 20, více titulů... Je tam prostě chudák marnej ;) Samozřejmě, že je Roger stále lepší halový hráč než Roger, ale to jen proto, že je lepší hráč obecně. A v hale je ten rozdíl menší než jinde. A velké halové tituly nemá jednoduše proto, že jich je fakt málo.

Ženy - pokud je mi známo, v sobotu bylo v Melbourne mnohem menší vedro, teploty se 40 ani neblížily a vlhko také nebylo, takže nebyla splněna ani jedna podmínka. Takže stále jako jediná změna zůstává, že ženy mají povolené pauzy z důvodu vedra a muži ne:)

Jinak Roger sám se vyjádřil, že chtěl hrát venku, jelikož dle jeho názoru by vedro více vadilo Marinovi, že by se rychleji unavil a hůře pohyboval. Což mimochodem podporuje i jeho vyjádření z roku 2014, kdy byl taky proti střeše. Takže pokud to udělali kvůli němu, jak jsi naznačovala, asi se ho nějak zapomněli zeptat na jeho názor.

A ano, tvoje vyjádření u zápasového článku považuji za vyjádření hejtra, kdy jsi všemožně naznačovala, že to je jen kvůli Rogerovi a že je to konspirace, jak Rogerovi pomoct a Marinovi ublížit.
Reagovat
Tornes
A jen ještě jedno doplnění - nebylo to tak, že by pro zápas Rogera a Marina zatáhli střechu. Pod střechou se hrál už předchozí zápas.
Reagovat
dappe
Je neuvěřitelné číst některé názory ohledně vedra. Federer snad za celou kariéru neměl s tímto jediný problém, naopak jeho soupeři často v těžkých podmínkách odpadli. Alespoň mají i lidé, kteří nemají Federera rádi, o čem mluvit. Například pro jednu nejmenovanou zde na tp je to článek, na který čekala celých 14 dní...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist