Clijstersová: Do dvou let skončím

3. 2. 2011, 12:14
Aktuality 31
Tři ze čtyř svých granslamových trofejí získala až po svém návratu k tenisu a triumf na letošním Australian Open ukázal, že ještě zdaleka nepatří do starého železa. Ani to ale Kim Clijstersovou nepřesvědčilo, aby prodlužovala svou kariéru. Jak Belgičanka oznámila, s profesionálním tenisem chce nadobro skoncovat během příštích dvou let.
Profily hráčů
Kim Clijstersová (© australianopen.com)

Bývalá světová jednička své rozhodnutí oznámila jen pár dní poté, co zveřejnila, že letošní rok je pro ni poslední kompletní sezonou na okruhu WTA.

Sedmadvacetiletá Clijstersová už s tenisem v minulosti skončila, předloni se však po porodu dceru dcery Jady po dvou a půl letech na kurty vrátila. Následně vyhrála šest titulů, včetně letošního Australian Open a posledních dvou US Open.

Před čtyřmi lety Clijstersová končila kvůli zdravotním potížím a touze založit rodinu, kvůli níž chce dát tenisu sbohem i nyní. "Už nejsem nejmladší, Jada bude muset do školy, takže je tady hodně věcí, které pro mě jsou důležitější než cestování s tenisem," řekla. "Takže kdyby mi řekli, ať hned skončím, neměla bych s tím problém. Nemusím hrát tenis každý týden," dodala.

Rodina s ní zatím cestuje po turnajích, to se však v budoucnu změní. "Tenhle životní styl mi nevydrží dalších deset let, ale maximálně dva roky," přidala. "Proto si to snažíme užít, jak to jde. Jada je hodná holka, ráda cestuje a líbí se jí být pokaždé v jiné části světa. Vůbec jí to nevadí, je v ideálním věku a všude objeví něco nového," prohlásila.

Clijstersová si navzdory kočovnému životu uvědomuje, že oproti normálně pracujícím matkám má velké štěstí. "Občas se vůči manželovi s dcerou cítím provinile, ale mám to štěstí, že se s nimi každý den uvidím," uvedla. "Jiné matky, které pracují, musí dávat děti na hlídání k příbuzným, nebo do školek," řekla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
chtěla skoncčit po této sezoně ale pak si vzpomela že je olympiada...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova ma dobry kozy!!!
Reagovat
a.magerova
Hezká debata.
Mě se líbí Ivanovič a Šarapová, Cibulková moc né, ale ta se líbí Monfilsovi :-))
My holky to máme při hodnocení jednodušší - naši kluci tenisoví nebývají mimo kurt "přelíčení" :-))
Reagovat
a.magerova
Souhlasím s tím rušením mně/mě ...
Teď na to tak koukám a asi by mělo být: Mně se líbí Ivanovič ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ono k článku se moc vyjadřovat nedá, jen za posledních 14 dnů Clijstersová vyslovila minimálně tři protichůdná tvrzení o tom, jak dlouho bude ještě hrát. Já doufám, že ještě aspon dvě celé sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
...pánové taková Wozniacki je parádní kus,stejně tak Hantuchová,a Beneška taky není k zahození...
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká parádní kus není, přinejmenším na kurtu.:-) Tam je spíš definicí nepřitažlivosti - včetně jejího neladného pohybu a nehezkých úderů. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si trošku nesouhlasil, já měl tu příležitost Caroline vidět před měsícem a půl na vlastní oči a zejména mimo kurt je opravdu moc pěkná slečna..Pravda, ten tenisový úbor se k ní ale moc nehodí..Ale je to hodně o vkusu samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto vždy zdůrazňuji to "na kurtu"; když ji pak vidím mimo kurt lépe oblečenou a učesanou etc., stále mám před očima to, jak vypadá na kurtu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
12 komentarov o tom kto jak vypada- toto je modny portal ci co? a Co sa tyka Cibulkovej som Slovak ale urcite ne slepy- Cibulkova a pekna? mozno v tvari a je taka zlata ale celkovo ako pekna- tak zdaleka neni top 5-top 10 na okruhu- siroke nohy pekne povedane, cela je nadobjemna... Ivanovic je top
http://www.youtube.com/watch?v=U3RSY8tvEXg

Co sa tyka clanku- tak Kim kludne moze hrat dlhsie a urcite dake tie GS vyhra- dufam ze ziska 8 titulov dokopy nech ma viac ako Henin- ktoru potom doma asi od zurivosti prekoti:D
Reagovat
smazaný uživatel
No je to sice tenisový portál, ale nevidím nic špatného, proč by nemohli tenisoví fanoušci diskutovat o tom, která tenistka se jim nejvíce líbí i jinak než jen po tenisové stránce.
Cibulková podle mého názoru rozhodně patří mezi nejpohlednější tenistky na okruhu, určitě se mi líbí výrazně více než Ivanovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková podle mě pěkná je. :-) "Naobjemná"? To jsi nejspíš asi u vytržení z anorektické / rachitické postavy Hantuchové, ne? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ok ved kazdeho nazor- len podla mna ma moc silne nohy- nevravim ze nie je pekna len podla mna nie top 10. top 5, co sa tyka tenisov. portalu ved ok nech sa riesi hocico len kuknem clanok o Clijsters bolo dole ze 12 komentov tak ma zaujimalo ze kto co napisal a ne ze 12/12 mimo clanku totalne. Hantuchova sa mi nepaci tiez:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně.:-)

Jen k tomu videu -- tam mě trošku vadí, že je Ana asi až moc nalíčená, resp. "přelíčená" (je to vůbec slovo?). Ale jinak super. I když teď je asi podstatně hubenější -- tam působí téměř plnoštíhle. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No kazda hracka - kedze su to zvacsa mlade zeny vyzera kazdy pol rok inac:D No bal som sa ze Ivanovic bude dalsia len na reklamu po tom co vyhrala RG jej tenis isel dole ale teraz minuly rok uz mala vysledky vyhrala na Bali na konci roka a verim ze tento rok bude v pohode- mne sa strasne lubia videa Ivanovic spolu s Djokovicom:D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mně tenisově má možná na to, aby se vrátila na hranici první desítky, ale podle mně je to výrazně limitovaná hráčka. Ona má v podstatě jen dvě zbraně -- podání a útočný forhend, jimž zatlouká kratší míče. Ale má velmi podprůměrný bekhend + při výměnách, kdy se hráčky honí od rohu k rohu, jí moc nepomáhá ani forhend (= její forhend v běhu nic moc). To se jasně ukázalo i teď v zápase s Makarovovou na Aus. Open, kt. jí od základní čáry až neuvěřitelně přehrávala a Ana se prakticky furt jen bránila.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: podle mě ... podle mě ... už aby se to mně / mě zrušilo. :-))
Reagovat
misoSK
Od nadobjemnej ma daleko, a pre porovnanie jedna fotka v plavkach a jedna spolocna s Hantuchovou:http://www.pluska.sk/sport/dobre-tom-bavim.html- posudte sami! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná, pěkná, pěkná. :-) Ale ta fotka je po hříchu tuze malá, resp. s malým rozlišením. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
sharapaova je hezčí... mnohem :D
Reagovat
misoSK
Ivanovicova, Cibulkova, Kirilenkova-3 najkrajsie tenistky sucasnosti
Reagovat
BooOoo
souhlasim .. a co Wozniacki ? mne se libi nejvice
Reagovat
smazaný uživatel
Magda Rybáriková, Urszula Radwanska, Anna Chakvetadze - 3 nejkrásnější tenistky současnosti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pennetta rezai ivanovic ale aj vasa cetkovska
Reagovat
smazaný uživatel
No ještě rozhodně Cibulková, sesty Plíškovy, Pennetta, Cornet, nebo Azarenka nejsou k zahození :-)
Reagovat
misoSK
Vidim ze by sme si vedeli vybrat, este tu nikto nespomenul Mandy Minellu, tenisovo priemerna ale krasna, jednu dobu chodila s Baghdatisom
Reagovat
BooOoo
ale třeba Lucka Hradecká nebo Šafářová
Reagovat
smazaný uživatel
Víc než Hradecká se mi líbí Hlaváčková, velmi pěkná, když si rozpustí vlasy, je i Strýcová. Ivanovičová je krásná ženská, ale z tenisového hlediska je IMHO dost přeceňovaná.

A Wozniacká se mi jako ženská nelíbí (aspoň teda na kurtě), jednak má dvě brady, jednak poslední dobou nosí takové divné oblečky, v nichž vypadá jako přerostlé mimino. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
v pohodke zenska, kludne by som si s nou zapichal
Reagovat
smazaný uživatel
Jen do ní...aspoň ty hezký zbudou..:)
Reagovat
smazaný uživatel
zbydou ty které neumí hrát tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist