Clijstersová na prvním turnaji na antuce senzačně prohrála

8. 4. 2010, 21:11
Aktuality 14
WTA MARBELLA - Kim Clijstersové se první antukový turnaj po třech letech nevydařil. Belgičanka doplatila na krátkou přípravu a už ve druhém kole překvapivě podlehla 258. hráčce světa.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová o víkendu slavila titul na prestižním turnaji v Miami. Odtud se okamžitě se přesunula na druhou stranu zeměkoule do Španělska, aby si po více než třech letech zahrála na antukovém turnaji. 

V Marbelle se jí však nedařilo. Na antuce nerozehraná Clijstersová se trápila už v prvním kole, když s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou bojovala tři sety.

O čtvrtfinále hrála s 258. hráčkou světa Beatriz Garcíaovou-Vadaganyovou, jež se z kvalifikace dostala poprvé do hlavní soutěže podniku WTA.

A jednadvacetiletá Španělka na domácí půdě dokázala to, co se v minulých dnech na Floridě nepodařilo Azarenkové, Heninové nebo Venus Williamsové - po setech 7-5 4-6 6-4 porazila světovou desítku Kim Clijstersovou. 

Šestadvacetiletá Belgičanka s tak nízko postavenou tenistkou na okruhu WTA dosud nikdy neprohrála.

Naopak obě nejvýše nasazené hráčky proti domácím soupeřkám roli favoritek zvládly. Jednička Victoria Azarenková porazila Cabezaovou 6-2 6-4 a o semifinále se utká s další Španělkou Martinezovou.

Flavia Pennettaová smetla dvakrát 6-2 Pous Tiovou a čeká ji duel s bývalou vítězkou juniorky French Open Simonou Halepovou. Osmnáctiletá Rmunka v Marbelle v pěti zápasech ještě neztratila ani set: po úspěšné kvalifikaci a hladké výhře nad Benešovou si dnes poradila i se zkušenější krajankou Soranou Cirsteaovou.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (08. 04. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Cabezaová-Candelaová (Šp.) 6-2 6-4
Pennettaová (2-It.) - Pousová-Tiová (Šp.) 6-2 6-2
Garcíaová-Vidaganyová (Šp.) - Clijstersová (3-Belg.) 7-5 4-6 6-4
Erraniová (It.) - Medinaová-Garriguesová (7-Šp.) 6-1 7-6(1)
Suarezová-Navarrová (8-Šp.) - Hercogová (Slovin.) 6-4 7-6(2)
Halepová (Rum.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš tak měla haranta na tribuně tak jedním okem sledovala kurt a druhým svojí roztomilou holčičku a pak to dopadá a nebo její starý který seděl na tribuně řekl Kim at to vypustí že si na ní vsadí prá tisíc euro no a při kurzu 7 to dělá slušný balík i když to jsou pro ně drobné !
Reagovat
smazaný uživatel
vapete, kolik tech nicku dohromady mas?
Reagovat
smazaný uživatel
Jajco dost VOKOKUNDA LOFAS ZMRZLINA
Reagovat
smazaný uživatel
A co z toho máš?
Reagovat
carolyn
to víš, asi začal závodit s okounem, kdo jich bude mít víc. My co si vystačíme několik tel s jedním to nepochopíme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proste zensky tenis je ovela labilnejsi ako muzsky a spickove hracky maju casto taketo vybuchy ako Kim ktora uz prvy zapas sa neskutocne trapila.Proste bezohladu na to ze je to iny povrch ak vyhram velky turnaj ako Miami kde Kim okrem zapasu s Justine nestratila ani set a valcovala vsetky hracky a zrazu dojde inde a nic nehra- opakujem zmena povrchu nemoze hrat az taku velku rolu pri spickovej hracke. Proste nerozumiem tomu preco v zenskom tenise pravidelne top hracky prehraju zapasy s hrackami co su ledva v prvej 100ke pripadne mimo, zatial co u muzov sa to stane raz za rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrůza!Asi ženské problemky.:(
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem viděl... jedna chyba za druhou, hrozné představení. Třeba na té antuce ještě pocvičit, protože v takové formě se ukázat na FO rozhodně nemůže. Škoda
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak ten zapas ji totalne nezajimal nebyla schopna odehrat 2-3 gamy soustredena. UE neskutecne moc a dvojchyby , to uz byl vrchol co udelala. Za ten podvod by ji meli zavrit.
Reagovat
skott
Kim nikdy nebyla antukarka, takze z toho pohledu by ta prohra nebyla az takove prekvapeni za tehle okolnosti (nekolikaleta soutezni pauza na antuce, rychly presun z Miami, pomerne schopna domaci souperka..)Hnus byl zpusob, jakym to pustila.Ve tretim mohla pri 4-3 brejknout - hrala forehand po lajne, Garcia jeste stihla kriznej prohoz, ale Kim misto toho, aby ho uklidila, kdyz tam mela raketu, tak ho bez zajmu nechala a hned dalsi dva returny okate vyhodila.Pri svym servisu pak bylo videt, jak to chce mit uz rychle za sebou, zadny pauzy na zklidneni, hlavne konec...
Jinak tu bylo jasne patrny, ze ji o zebricek opravdu nejde.Nevim jestli vazne veri, ze s tim minimem turnaju, ktery ma v planu muze byt opet jednickou, podle me ne, ale tohle je nefer k ostatnim holkam, co bojuji uplne vsude, kdyz se nekam prihlasi.Takova Vera nebo Dinara by si to nedovolily vypustit.
Reagovat
skott
jeste jedna vec me zarazila a to zapasove statistiky v Marbelle.Prestoze Kim delala jednu chybu za druhou, tak mela temer pozitvni bilanci chyb/winneru, domaci Garcia dokonce nejakych 27/12 a dneska to same v utkani Suarez s Tatjanou Malek.Zrejme si to poradatele zamerne upravuji:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a co bys čekal na takovém sračkářském turnaji kde dostane pár desítek tisíc euro za účast předvedla svojí sračkářskou hru , jo Miami to byla jiná káva všude samý luxus za účast dostane už pár set tisíc to se hraje jinak pak . Tobě se taky špatně robí když ti šéf ubere na mzdě .
Reagovat
smazaný uživatel
Clijstersová to odehrála pouze z povinosti a reklamě jinak by tam ani nejezdila
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist