Clijstersová: Po US Open končím

22. 5. 2012, 18:07
Aktuality 14
Kim Clijstersová oznámila, kdy definitivně odejde ze světa profesionálního tenisu. Posledním turnajem bývalé světové jedničky bude US Open, na kterém vybojovala tři grandslamové tituly. "Tady jsem zažila své největší triumfy, je to pro mě výjimečné místo," uvedla dnes Belgičanka.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

"Stadion je vzdálený jen 45 minut od našeho domu ve Spojených státech, a budou tam i můj tchán s tchýní," řekla na tiskové konferenci Clijstersová, jejímž manželem je americký basketbalista Brian Lynch.

Kim Clijstersová už s tenisem skončila v roce 2007 a poté se jí narodila dcera Jada. V roce 2009 se ale Belgičanka rozhodla vrátit, a udělala dobře: vítězka US Open z roku 2005 přidala během své "druhé" kariéry do sbírky další tři grandslamové tituly, dva z Flushing Meadows a také premiérový z Australian Open. Díky svým úspěchům se Belgičanka po pěti letech dokonce vrátila na první místo světového žebříčku, ale úplný konec její kariéry poznamenala série zranění, kvůli nimž spadla v pořadí WTA na současnou 44. příčku.

Vinou natrženého svalu v kyčli přijde osmadvacetiletá Clijstersová o French Open, Belgičanka ale doufá, že se stihne uzdravit včas, aby stihla na Wimbledon a olympijské hry v Londýně.

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, že som jej prišiel chuť až na sklonku kariéry. Bude určite chýbať, myslím, že ak by sama chcela, hrala by ešte roky v špičke. Má však dôležitejšie veci na práci..
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš chybět :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci předjímat, ale myslím, že v dohledné době ukončí kariéru víc špičkových tenistek... Kim samozřejmě bude chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
Koho tipuješ, že ukončí kariéru? Fran, Na, Venus?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Venus a Francesca. Na Li ještě bude hrát.
Reagovat
Heather_Fedex
ja si myslim, ze venus minimalne v deblu jedte zostane. a u francesci tezko rict, kdyz se ji zacalo tenisove darit az v pokrocilejsim veku a sice, letos dosahuje bidne vysledky...
Reagovat
dadaft
já se trošku bojím, aby neskončila i Věrka Zvonarevová. to zranění začíná nepříjemně připomínat chronické. navíc ona má dvě vysoké školy, je jazykově vybavená, bohatá, má spousty možností, než každodenní tenisovou dřinu...
doufám, že se mýlím. ))
(přece jen na GS "jen" 2x finále.
******
Kim, budeš chybět. přeju dobré výsledky na těch pár turnajích, kde Tě ještě uvidíme...
skvělá hráčka.
nikdo jiný se tak neumí sklouznout na betonu. ))
Reagovat
Heather_Fedex
taky svetlana kuznetsova se vyjadrila, ze uz ztraci motivaci...
Reagovat
petrulinka
No musím říct, že mně taky budě chybět, tak jako mi chybí Jelena Dementěva. Je to škoda, holky jsou ještě mladé a mohly ještě chvíli na okruhu vydržet.
Reagovat
VlS
Asi je těžké dělit stále čas mezi sport a rodinu a Kim se rozhodla víc pro rodinu. Respektujme to, být dobrý rodič je taky poslání.
Reagovat
smazaný uživatel
Dementěva mi hodně chybí, skončila moc brzy :-/ jako Dinara..
Reagovat
Heather_Fedex
otazne je, jestli se ji bude chtit na wimbledon a bude se soustredit jenom na oh...
navic se obavam, ze nebude mit tak idealne rankingove postaveni, ze by mohla udelat nejaky poradny vysledek...
v kazdem pripade, je to pani hracka a na okruhu bude velice schazet...
Reagovat
VlS
Čekal jsem, že to bude na konci letošní sezóny nebo hned po OH, ale USO dává celkem smysl. Štěstí ji popřejem po USO, teď bych jí přál ještě nějakej hezkej výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna z mých nejoblíbenějších hráček. Bude mi chybět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist