Clijstersová se přiblížila prvnímu letošnímu titulu, je v semifinále

21. 6. 2012, 18:26
Aktuality 15
Už v roce 2003 tu zvedala nad hlavu trofej pro vítězku a po dlouhých devíti letech je Kim Clijstersová v nizozemském Hertogenboschi blízko dalšímu triumfu. Bývalá světová jednička si dnes bez ztráty setu poradila s Italkou Schiavoneovou a na svém prvním turnaji od březnového Miami si zahraje o finále.
Kim Clijstersová

Italce Francesce Schiavoneové se sice ve včerejším zápase na nizozemském turnaji povedl málo vídaný kousek, když odvrátila šest mečbolů v řadě a osm celkem, dnes ale nastoupila proti soupeřce, se kterou prohrála všech 11 dosavadních zápasů. A přestože Kim Clijstersovou potrápila, na vítězství nedosáhla ani dnes.

Clijstersová byla od začátku při svém podání jistější, své servisy si dlouho bezpečně držela a díky jednomu brejku se brzy dostala do vedení. Za stavu 5-3 konečně Schiavoneová zahrozila i na příjmu, někdejší nejlepší hráčka světa ale oba brejkboly odvrátila a úvodní set vyhrála 6-3.

Prolomený servis ve čtvrté hře byl první a také poslední, který dnes diváci v duelu mezi Clijstersovou a Schiavoneovou viděli. Italka si v následujícím dějství vypracovala celkem šest brejkbolů, nevyužila ale ani jeden. Když v devátém gamu pohrdla třemi příležitostmi v řadě, přišel po hodině a půl na řadu tie-break. Schiavoneová se v něm dostala ke dvěma setbolům a mohla tak zápas přinejmenším zdramatizovat, druhou zkrácenou hru v řadě ale pro sebe nezískala. Při mečbolu své soupeřky zahrála dvojchybu a s turnajem se rozloučila porážkou 3-6 6-7.

O finále si Clijstersová zahraje s Urszulou Radwaňskou, pro kterou to bude teprve druhé semifinále na turnaji WTA v kariéře. Mladší z polských sester už letos měla jednou semifinále na dosah, zkušená Švédka Sofia Arvidssonová ji do něj ale na bruselské antuce nepustila. Dnes jí to Radwaňská oplatila, zvítězila 6-2 a 7-6.

Loňské semifinále v Hertogenboschi neobhájila slovenská tenistka Dominika Cibulková, která letos o kolo dříve vypadla na raketě Nadi Petrovové z Ruska.

Cibulková s Petrovovou už se na okruhu WTA dvakrát utkaly a oba zápasy vyhrála Slovenka, po čtyřech letech jí to ale Petrovová oplatila ve velkém stylu. Cibulková dokázala s Ruskou držet krok jen do stavu 2-2; od té chvíle ji soupeřka nenechala uhrát jediný game a za rovnou hodinu zvítězila 6-2 6-0.

Semifinálovou soupeřkou Petrovové bude vítězka duelu mezi Belgičankou Kirsten Flipkensovou a Italkou Robertou Vinciovou.

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Petrovová (8-Rus.) - Cibulková (3-Slov.) 6:2, 6:0, Clijstersová (Bel.) - Schiavoneová (It.) 6:3, 7:6 (9:7), U. Radwaňská (Pol.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 7:6 (7:3).

 

Komentáře

15
Přidat komentář
Heather_Fedex
sice me netesi, ze bude hrat proti urszulce a 1 z mych oblinenkyni bude muset prohrat, ale i tak se tesim, ze pred wimbledonem a oh chytla takovouhle pozitivni vlnu. hlavne zdravi kim, hlavne zdravi! vse ostatni je v jejim pripade vedlejsi
Reagovat
smazaný uživatel
Ula ma cas, titul z mesta, jehoz nazev pravidelne zapominam, preju jednoznacne Kim!!! :-)
Reagovat
Heather_Fedex
nottingham ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že je to Hertogenbosch.:)
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky a vzdycky se mi jeste mihne hlavou Zahrada pozemskych rozkosi.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Bosch - dobrá evokace, jak jsi bystrá sojko.:-)
Reagovat
VlS
Sojka pokušitelka :-D
Reagovat
tommr
já teda budu přát jednoznačně Ule - Kim už má těch titulů víc než dost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
... a Ula by si polepsila v zebricku, vid? ;-) Nechci te zatezovat, ale snazim se vzdycky o sirsi pohled. Kim je skvela hracka, jeji tenis mi vzdycky delal radost a konci. Je to sympatacka. A maminka - dokazala se odpoutat, jit si za svym, to je hodne tezky. Urcite nejen miluje tenis, ale i svoji rodinu, chtela teda jeste pojistit jeji prijmy, silna osobnost. Imponuje mi to. Kim, vyhraj to tam! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám Kim rád, přijde mi milá, dokázala se úžasně po tom mateřství vrátit a oživit tenis o hezké momenty. Vítězství na celém turnaji přeji jí. A také bych ji přál, aby udělala nějaký hezký výsledek na OH a když bude zdravá, tak se jí určitě může zadařit i na USO a hezky se tak už definitivně s tenisem rozloučit.
Reagovat
tommr
nezastírám, že se mi Ula líbí, ale že bych sledoval její postavení na žebříčku to zase ne - to dělám jen u našich hráček ... :)
Jinak chápu, že chování Kim může někomu imponovat, ale mě to její "odskočení si na zplození potomka" uprostřed kariéry moc sympatický není a doufám, že Petru něco podobnýho nenapadne. Jsem v tomhle ohledu dost konzervativní a myslím si, že ženská by se měla rozhodnout co vlastně chce - jestli rodinu nebo kariéru. U sportovkyn je navíc kariéra časově značně omezená a na děti je tudíž víc než dost času až po jejím skončení ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
me z tebe snad klepne.. :-) Jake odskoceni? Co my vime o Kim? O jejich citech, zdravi, rozpolozeni, momentalnich prioritach, co kdyz byla uz psychicky unavena a dite ji znovu nakoplo, co kdyz si prala dat lasce smysl ... zivot je pestry a to je na nem prave pekny! Suchare. :-))
Reagovat
tommr
no já mám pro to počínání Kim trochu jiný vysvětlení - více pragmatický - ale radši to nebudu rozvádět, abych od tebe nebyl počastovanej ještě mnohem peprnějšíma výrazama než je suchar ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ho napis, nenakusuj jenom...! A nebooj, nenapadam lidi, jen pripadne vyroky... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš něco jako doping? Z toho byla snad údajně nařčena Justine Henin, ale nebylo to podloženo.
Já jsem s ní v rozhovoru po návratu slyšel, že se cítila taková vyhořelá, chtěla si dát pauzu, chvíli od tenisu úplně vypnout a věnovat se rodině......
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist