Co přinese 16. týden: Na programu je první antukové Masters letošní sezony

12. 4. 2018, 14:56
Previews 0
V příštím týdnu se bude hrát jediný velký turnaj. Muži zavítají do Monaka, kde se v Monte Carlu uskuteční první letošní antukový podnik série Masters. Ten si nenechá ujít většina tenistů z předních příček žebříčku ATP. Ženy mají fedcupovou pauzu.

V příštím týdnu je na programu první ze série letošních antukových podniků Masters. Do Monte Carla se sjíždí většina momentální tenisové špičky. Největším favoritem a nasazenou jedničkou bude světová jednička Rafael Nadal, šampion posledních dvou ročníků, který si z Monaka trofej pro vítěze odvezl celkem desetkrát.

Přestože je Masters v Monte Carlu jediným nepovinným turnajem této kategorie, diváci se mohou těšit také na další hvězdy jako Marina Čiliče, Alexandera Zvereva, Grigora Dimitrova, Dominica Thiema, Novaka Djokoviče nebo Davida Goffina.

Chybět budou naopak Roger Federer, jenž stejně jako loni vynechává celou antukovou sezonu, Juan Martín Del Potro, který dal přednost odpočinku, Kevin Anderson a vítěz posledního Masters John Isner.

Z českých tenistů bude na turnaji startovat pouze Tomáš Berdych. Jiří Veselý by se svým žebříčkovým postavením pravděpodobně musel do kvalifikace, což se zřejmě české dvojce absolvovat nechtělo. Rodák z Příbrami se může do hlavní soutěže dostat jen pouze v případě dalších odhlášek. Momentálně je zhruba čtvrtý pod čarou.

Podrobnější informace přineseme v našem víkendovém preview.

ROLEX MONTE-CARLO MASTERS
• Shrnutí •
Loňské finále: Nadal (4-Šp.) - Ramos (15-Šp.) 6-1 6-3
Kategorie: ATP World Tour Masters 1000
Místo konání: Monte Carlo, Monako
Povrch: antuka
Dotace: 4,872.105 eur
• Česká stopa •
Berdych (hlavní soutěž)
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist