Co přinese 37. týden: Na turnaji v Římě se vrací Nadal, představí se šest Češek

11. 9. 2020, 11:34
Previews 2
Na odloženém turnaji Internazionali BNL d'Italia v Římě, který zaštiťuje podniky ATP Masters 1000 a WTA Premier 5, se po koronavirové pauze poprvé představí antukový král a šampion posledních dvou ročníků Rafael Nadal, nasazenou jedničkou bude Novak Djokovič. V ženské části turnaje bude nejvýše nasazenou Simona Halepová, v hlavní soutěži se představí kvarteto Češek v čele s obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou. Další dvě české naděje by měly zasáhnout do kvalifikačních bojů.

Řím - muži
Nasazenou jedničkou bude loňský finalista Novak Djokovič. Poprvé po koronavirové pauze se představí Rafael Nadal, antukový král vyhrál poslední dva ročníky římského podniku. V Římě by měli z elitní desítky chybět pouze Roger Federer a Daniil Medveděv, který stále bojuje na US Open. Ve Flushing Meadows z Top 10 hrají ještě Dominic Thiem a Alexander Zverev, ale zatím se neodhlásili.

Do hlavní soutěže se přes kvalifikaci pokusí projít Slováci Andrej Martin s Jozefem Kovalíkem.

Divokou kartu obdrželi domácí tenisté Lorenzo Sonego, Jannik Sinner, Gianluca Mager a Salvatore Caruso.

Více informací přineseme ve velkém preview.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA
• Shrnutí •
Loňské finále: Nadal (2-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6-0 4-6 6-1
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Řím, Itálie
Povrch: antuka
Dotace: 6.168.080 eur
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace


Řím - ženy
V ženské části turnaje bude nasazenou jedničkou Simona Halepová, dvojkou loňská šampionka a česká jednička Karolína Plíšková. Z elitní desítky by měly chybět jen světová jednička Ashleigh Bartyová, která letošní sezonu odpískala, a Bianca Andreescuová. Na US Open však stále bojuje Naomi Ósakaová a teprve včera dohrála Serena Williamsová, obě se tak mohou ještě odhlásit.

V hlavní soutěži se kromě Plíškové představí ještě Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová a Marie Bouzková. Kvalifikaci budou hrát Kateřina Siniaková (potřebovala by jednu odhlášku na přímou účast v hlavní soutěži), Kristýna Plíšková a Slovenka Viktória Kužmová.

Divokou kartu zatím dostaly Viktoria Azarenková (v sobotu bude hrát finále US Open), Venus Williamsová a domácí Jasmine Paoliniová.

Více informací přineseme ve velkém preview.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA
• Shrnutí •
Loňské finále: Kar. Plíšková (4-ČR) - Kontaová (Brit.) 6-3 6-4
Kategorie: WTA Premier 5
Místo konání: Řím, Itálie
Povrch: antuka
Dotace: 2.098.290 dolarů
• Česká účast •
Kar. Plíšková, Vondroušová, Strýcová, Bouzková (hlavní soutěž)
Siniaková, Kr. Plíšková (kvalifikace)
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fransoas
Obhájkyně titulu může být pod tlakem.Snad bude hrát lépe než na USO.Blížící RG je prověrkou.
Reagovat
tommr
v Římě by Karolína pod tlakem neměla být. Vzhledem ke změně bodování jí zůstanou body za lonskej titul i když ho letos neobhájí. Dá se tak říct, že letošní turnaj má jen na rozehrání před FO ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist