Co přinese 44. týden: Paříž bude hostit poslední Masters sezony, v pondělí startuje Turnaj mistryň

27. 10. 2022, 15:45
Previews 2
Ke konci pomalu směřuje už i sezona na mužském tenisovém okruhu. V Paříži se v příštím týdnu uskuteční poslední letošní podnik série Masters, po jehož skončení budeme znát kompletní složení blížícího se Turnaje mistrů. V hale Bercy se mají představit téměř všichni zástupci Top 20 pořadí, chybí pouze dvě jména. V pondělí odstartuje Turnaj mistryň.

Paříž - muži
Nasazenou jedničkou bude lídr žebříčku Carlos Alcaraz, titul se pokusí obhájit Novak Djokovič. Z Top 20 světového hodnocení chybí pouze Alexander Zverev s Nickem Kyrgiosem.

České barvy bude reprezentovat Jiří Lehečka, v kvalifikačních bojích je i Slovák Alex Molčan.

Všechny čtyři divoké karty obdrželi domácí tenisté, konkrétně Adrian Mannarino, Arthur Rinderknech, Richard Gasquet a Gilles Simon.

ROLEX PARIS MASTERS
• Shrnutí •
Loňské finále: Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (2-) 4-6 6-3 6-3
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Paříž, Francie
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 5.415.410 eur
• Česká účast •
Lehečka (kvalifikace)
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace


Turnaj mistryň
V pondělí vypukne Turnaj mistryň v americkém Texasu, finále je na programu přesně o týden později. Na akci pro osm nejlepších tenistek sezony budou účinkovat Iga Šwiateková, Ons Džabúrová, Jessica Pegulaová, Cori Gauffová, Maria Sakkariová, Caroline Garciaová, Aryna Sabalenková a Darja Kasatkinová.

Závěrečného vrcholu se zúčastní i osm nejlepších párů letošního roku: Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, Gabriela Dabrowská s Giulianou Olmosovou, Cori Gauffová s Jessicou Pegulaovou, Veronika Kuděrmetovová s Elise Mertensovou, Ljudmila Kičenoková s Jelenou Ostapenkovou, Yi-Fan Xu s Zhaoxuan Yang, Anna Danilinová s Beatriz Haddadovou Maiaovou a Desirae Krawczyková s Demi Schuursovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.tennis.com/baseline/articles/tbt-11-iconic-wta-finals-photoshoots-singapore-istanbul-serena-konta-azarenka?

taky menši prehlad
Reagovat
vavrinec
"to byly časy, to byla vidila, nikdy se nevrááááátí ta doba spanilá, ach jo ..."

Oblíbená píseň mojí babičky. (vidila kupodivu není překlep, babička to tak opravdu zpívala)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist