Co přinese 5. týden: Po karanténě začnou v Melbourne přípravné turnaje, na programu je ještě ATP Cup

28. 1. 2021, 13:14
Previews 0
Tenistům za několik hodin skončí povinná 14denní karanténa před startem netradičního a posunutého australského léta. Australský tenisový svaz před úvodním grandslamem sezony Australian Open, který startuje 8. února, naplánoval hned šest generálek. Všechny včetně týmového ATP Cupu se uskuteční v Melbourne a do akce půjdou všichni nejlepší čeští tenisté v čele s jedničkami Karolínou Plíškovou a Jiřím Veselým.

Melbourne I, II a III - ženy
Všechny účastnice letošního Australian Open budou před úvodním grandslamem sezony hrát generálku v Melbourne. Vzhledem k velkému počtu aktérek museli pořadatelé tenistky rozdělit do více turnajů. Původně se zamýšlelo, že budou dva, kvůli pozitivním testům na koronavirus a pobytu některých hráček ve velmi přísné karanténě bez možnosti tréninku ale vznikla další akce speciálně pro ně s názvem Melbourne III. Turnaje tak budou celkem tři.

V tom prvním bude nejvýše nasazenou světová dvojka Simona Halepová. Z Češek se představí pouze Karolína Muchová, Slovensko bude reprezentovat Anna Karolína Schmiedlová.

Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Kristýna Plíšková budou hrát turnaj s označením Melbourne II, v němž bude roli jedničky plnit vedoucí žena žebříčku Ashleigh Bartyová. Slovenské barvy bude hájit Viktória Kužmová.

Ve speciální trojce budou po přísné karanténě účinkovat Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Post nejvýše nasazené by měl připadnout Biance Andreescuové, která odehraje svůj první soutěžní zápas od Turnaje mistryň 2019.

Podniky Melbourne I a II odstartují v poslední lednový den, trojka by měla vypuknout až ve středu 3. února.

MELBOURNE I, II a III
• Shrnutí (platí pro každý turnaj) •
Kategorie: WTA 500
Místo konání: Melbourne, Austrálie
Povrch: tv. povrch
Dotace: 565.530 dolarů
• Česká účast •
Muchová (I)
Kar. Plíšková, Kvitová, Vondroušová, Bouzková, Kr. Plíšková (II)
Strýcová, Siniaková, Krejčíková (III)
Seznam přihlášených


ATP Cup - muži
Nejlepší tenisté povedou své země v ATP Cupu, jehož premiérový ročník loni ovládlo Srbsko v čele s Novakem Djokovičem. Světová jednička bude tahounem srbského týmu i letos. Pro letošek byl kvůli pandemii koronaviru omezen počet týmů z 24 na polovičních 12 a hrát se bude jen v Melbourne (loni se bojovalo v Brisbane, Perthu a Sydney). Představí se všichni hráči elitní desítky kromě Švýcara Rogera Federera.

Kompletní soupisku najdete zde.


Melbourne I a II - muži
Ti, kteří ATP Cup hrát nemohou, budou bojovat na turnajích Melbourne I a II. V jedničce budou nejvýše nasazenými David Goffin a Karen Chačanov, ve dvojce vedou herní pole Stan Wawrinka s Grigorem Dimitrovem.

Oba čeští zástupci Jiří Veselý a Tomáš Macháč, který úspěšně prošel tříkolovou kvalifikací Australian Open a musel do přísnější 14denní karantény, budou hrát turnaj s označením II. Slovenští tenisté Norbert Gombos s Andrejem Martinem jsou naopak v jedničce.

MELBOURNE I a II
• Shrnutí (platí pro každý turnaj) •
Kategorie: ATP 250
Místo konání: Melbourne, Austrálie
Povrch: tv. povrch
Dotace: 373.465 dolarů (I), 311.665 dolarů (II)
• Česká účast •
Veselý, Macháč (II)
Seznam přihlášených
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist