Collinsové se povedla odveta proti Ruseové a v Palermu slaví první titul

25. 7. 2021, 23:03
Aktuality 1
WTA PALERMO - Nejvýše nasazená Danielle Collinsová na antuce v Palermu slaví premiérový titul na okruhu WTA. 27letá Američanka ve svém prvním finále přehrála dvanáct zápasů neporaženou Rumunku Elenu Ruseovou a oplatila jí dva týdny starou porážku z Hamburku.
Danielle Collinsová (© AFP)

Danielle Collinsová už byla 23. hráčkou světa či si zahrála semifinále na Australian Open, na finálový zápas ale dlouho čekala.

Zahrála si v něm až dnes v 27 letech na antuce v Palermu a hned ho přetavila v trofej pro šampionku. Americká tenistka si poradila 6-4 6-2 s Rumunkou Elenou Ruseovou, které oplatila dva týdny starou porážku z Hamburku. 

"Jsem moc šťastná, že jsem si konečně zahrála finále. A titul je sladká třešnička na dortu," radovala se Colinsová, jež v březnu musela na operaci kvůli endometrióze a přišla tak o celou přípravu před French Open.

23letá Ruseová hrála finále podruhé v kariéře. Jen dva týdny po poté, co v Hamburku slavila premiérový triumf. Dnes prohrála poprvé po sérii dvanácti výher a nezajistila si premiérový posun do Top 100.

• WTA 250 PALERMO •
Itálie, antuka, 235.238 dolarů
nedělní výsledky (25. 07. 2021)
• Dvouhra - finále •
Collinsová (1-USA) - Ruseová (Rum.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Routliffeová/Zimmermannová (4-N. Zél./Belg.) - Dzalamidzeová/Rachimovová (Rus.) 7-6(5) 4-6 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
asgard33
Když ne tady jako nasazená 1,tak už asi nikde. G.E.Ruse potvrdila svůj vzestup a kohokoliv jiného by ve finále asi porazila,ale přece jen...Když už se Collie dostala do finále,tak prostě nepovolí a porazit takovou soupeřku dvakrát po sobě je zatím nad síly sympatické Rumunky.Jinak večerní zápasy s umělým osvětlením jako v Palermu mají svoje kouzlo a mohly by se hrát častěji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist