Čorič přežil pět mečbolů proti Kohlschreiberovi a má premiérový titul

16. 4. 2017, 18:16
Aktuality 56
ATP MARRÁKEŠ - Dvacetiletý Chorvat Borna Čorič na antuce v marockém Marrákeši udolal po odvrácení pěti mečbolů Němce Philippa Kohlschreiber a ve svém třetím finále na okruhu ATP získal premiérový titul.
Borna Čorič

Borna Čorič si loni zahrál finále v Čennaí a v Marrákeši a vyšplhal se na 33. místo světového žebříčku. Jenže v uplynulých dvanácti měsících se mu příliš nedařilo. Pouze jednou vyhrál víc jak dva zápasy po sobě, v září byl na operaci s kolenem a v žebříčku klesl na 79. místo. 

Náladu si dvacetiletý Chorvat zvedl až tento týden na svém prvním antukovém turnaji v sezoně. V marockém Marrákeši se poprvé po osmi měsících dostal do čtvrtfinále a nakonec dosáhl na nejlepší výsledek v kariéře. V pěti zápasech nenašel přemožitele a došel si pro premiérový titul. 

Nejvíce se na výhru nadřel v dnešním finále proti Philippu Kohlschreiberovi. S o třináct let starším německým tenistou prohrával 5-7 a 0-3 a pomalu se zdálo, že Čorič ani ve třetím vzájemném duelu neuhraje set a prohraje i své třetí finále.

Ještě blíže porážce byl Čorič za stavu 5-7 a 5-6 při svém podání, kdy postupně čelil celkem pěti mečbolům. Všechny však dokázal odvrátit a vynutit si třetí set. V něm byl znovu brejk dole, vývoj však opět otočil. Od stavu 2-4 získal pět ze šesti gamů a zvítězil 5-7 7-6 7-5.

"Philipp hrál skvěle, ale já se nevzdával. Jsem šťastný, že jsem získal první titul z turnaje ATP!" napsal na twitter Čorič, který se vrátí do Top 50.

Třiatřicetiletý Kohlschreiber hrál ve finále pošestnácté v kariéře, sbírku sedmi titulů však rozmnožit nedokázal.

Oba finalisté se příští týden představí na Masters v Monte Carlu. Čorič v 1. kole vyzve Francouze Jeremyho Chardyho (h2h 1-1), Kohlschreiber narazí na Argentince Carlose Berlocqa (h2h 6-3).

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 540.310 dolarů
nedělní výsledky (16. 04. 2017)
• Dvouhra - finále •
Čorič (Chorv.) - Kohlschreiber (3-Něm.) 5-7 7-6(3) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
Pe3k
Forehand; roky ses tu snazil byt nejvetsi trol, coz se ti nakonec povedlo ale nechapu o co se snazis ted? Byt nejvetsi trol Cesko-slovenska? Napsat, ze Coric ma vetsi potencial na antuce nez Federer? ROFL
Federer ma 11 antukovych titulu z toho 1 FO a 7 masters, byl 5x ve finale RG a prvni masters 1000 na antuce vyhral ve 20...gl Coric :D
Reagovat
Nola
Borna pekne, konecne 1.titul, z celeho turnaja som nevidela ani lopticku, tak vlastne netusim ci hral ako Djokovic, alebo Murray :D, Kohli nie je ziadny nazdarek, cenny titul, ktory mu moze slusne nastartovat karieru , samo, ze z neho nikdy nebude druhy Fedex, ten je iba jeden..... ale druhy Rafa, alebo Djok mozno ano....
Reagovat
Lunej..
Nejsi carodejnice?:) Tak ti gratuluju a nemam te rada:,D
Reagovat
Nola
bosorka :D
dnes som priala Markete, Bornovi a este prajem Belluccimu, ale zase nemusi mi vsetko vyjst, doprajem aj tebe, proti Johnsonovi nic nemam, ale ten Bellucci mi skoro vzdy trapil Djoka, ale je to velky sympatak a vobec nevyzera zle :D
Reagovat
a.magerova
Mně se cosi plete, že o Bornovi se kdysi mluvilo jako o nástupci Rafy nebo obdivovateli Rafy... nebo se pletu ?!
Reagovat
Nola
to netusim, je to celkom mozne...ale tu zdvihol mandle viacerym uzivatelom svojim prehlasenim, ak vraj hra na najvyssom leveli, hra ako Djokovic, ked horsie, tak ako Murray....
Reagovat
a.magerova
Tak to mi uniklo...
Reagovat
sprchon
Tak aspoň ten Steve ti to vyhrál. ;) Viděl jsem až poslední dva gamy, Steve sotva chodí...
Reagovat
Lunej..
Mam velkou radost, uplne se mu trasla ruka. :) Je to borec.
Reagovat
Nola
tak ti to nakoniec vyslo , sme si kvit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Federer finále z antukového turnaja pamatá, este z čias čiernobielych televízorov. Borna má urcite na tomto povrchu vacsi potenciál...
Reagovat
Nola
:D ty si nedas pokoja...
Reagovat
a.magerova
Tvl... vy ještě nemáte barevnou televizi?
Reagovat
spaniel
On je z chudé rodiny...
Reagovat
smazaný uživatel
My máme čiernobielu televiziu a vy fanatici mate čiernobiele videnie...Aky je ten svet plný paradoxov..:)
Reagovat
Marduch
Kokos vo Švajčiarsku už dávno staví z úplně iných, pokrokových stavebných materialov, nemal bych Rožérovi za zlé, že už ho cihla nepotrebuje.
Reagovat
Tornes
Jediný rok od roku 2002, kdy Federer nebyl ve finále antukového Masters 1000 nebo RG, je loňský, kdy byl stále po zranění a hrál pouze 2 turnaje. Jestli jsi ještě v roce 2015 měl černobílou televizi, tak máš asi pravdu.

Takže uvidíme, jestli Borna dokáže 14 let po sobě být minimálně ve finále na některém z antukových Masters 1000 nebo RG. Že mu přeju hodně štěstí.
Reagovat
kada.tom
Neviděl jsem ani míček, ale titul Bornovi moc přeju!
Zaslouží si ho!
Reagovat
smazaný uživatel
Krásna odpoved spanielovi a ďalším, ktorí ho podceňovali, porovnávali s Thiemom, Kyrgiosom a slepo prehliadali vek...

Takze vážení, Coric prvy titul v 20 rokoch..Ziskal ho Thiem a Kyrgios skor?...Odpovedzte si sami :)
Reagovat
janek_da
Nohy jsou vytrenovanější rychleji. A taky rychleji odcházejí. To bys mohl vědět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som si dovolil odbočiť k téme Janku :)

Bolo tu xy diskusii, kde sa tato trojicka porovnávala a Coric u toho vychádzal ako nímand, hoci bol o poznanie mladší ako jeho konkurenti. 3 roky su vo veku okolo 20ky ako dve desaťročia, obrovský rozdiel...Ale tak oponenti boli tí istí ľudia, ktorí porovnávali 18 ročného Nadala s 23 ročnym Federerom na harde, takže v podstate určitá zaslepenosť sa očakávala.
Reagovat
janek_da
nadhodils tému "Ziskal ho Thiem a Kyrgios skor?...Odpovedzte si sami"

tak jsem ti odpověděl
Reagovat
smazaný uživatel
Coric lepsi jak Tím. Ten je asi najviac overhyped hrac sucasnosti.
Reagovat
Tornes
No Kyrgios ho vyhrál též ve 20 a hlavně to na rozdíl od Čoriče nebyl jeho největší úspěch. Už měl v kapse 2 čtvrtfinále na GS, o čemž si Borna zatím může nechat zdát. Ten má zatím jen dvě 3. kola na FO, což je fakt dost málo i na jeho věk. Dokonce i Thiem měl už alespoň jedno 4. kolo.

Borna podle mne nemá údery na to, aby byl opravdovou (nejužší) špičkou. Proto, bez ohledu na jeho věk, nevěřím příliš velkému pokroku.

A tvým narážkám nelze než se zasmát. Vyčítáš porovnávání 19 letého Nadala (předpokládám, že 18 letého nemyslíš, jelikož to hráli jednou a Rafa vyhrál, a nikoho jsem v životě neslyšel tvrdit, že měl mít Rafa v sezoně 2004 lepší výsledky, než měl) na hardu, kde měl v kapse dva turnaje Masters, další finále z nich nebo další titul (pouze hard, celkově titulů 11) (sezona 2005) a sám pak porovnáváš s 32 letým Federerem se špatnými zády s jedním titulem z 250 (sezona 2013).
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, cize ho nevyhrali skor...Otazka zodpovedaná...Dakujem

S tym vekom si to nepochopil. Cirkus spaniel&Petrik&Humberto casto Rafu konfrontovali s jeho prehrali na GS s Roddickom, Ferrerom a pod., pritom na logický argument, ze v tom čase bol Nadal este mladučký a nevyzretý nebrali ziadny ohlad. Úplne rovnako ako ked sme sa bavili o 19 ročnom Coricovi v porovnaní s vyrazne starsim Thiemom alebo starsim Kyrgiosom. Vysledky hraca tínedžera proste treba brat s rezervou, a este k tomu mimo svoj povrch. Ukazalo sa, ze tento typ ludí chronicky neuvazuje v sirsich suvislostiach a vnima veci kratkozrako.
Reagovat
Tornes
Tvůj problém ovšem je, že vyzrátost hráče posuzuješ podle toho, kdy začal vyhrávat. Proč by vítěz dvou hardových Masters a finalista třetího neměl být vyspělým hráčem? Protože i něco prohrál. Samozřejmě...

Jednoduše řečeno u Nadala použiješ každou výmluvu, kterou dokážeš vymyslet, ale proti Federerovi se neštítíš použít jakkoli pitomý argument. Tvoje konzistentnost v argumentaci je neexistující.

A jinak Čorič vyhrál dřív než dva výše zmiňovaní, ale to samo o sobě nemusí znamenat nic. Chang taky vyhrál GS dřív než kdokoli jiný, ale i přesto nikdy žádný další nevyhrál. Čorič vlastně hraje docela podobně, jako Chang - ovšem ten měl v jeho letech už největší úspěch kariéry dávno za sebou.

Dle mne Čorič na rozdíl od Nicka nemá zbraně, kterými by vyhrál GS. Dom teoreticky může urvat nějaké RG. U Čoriče to prostě nevidím a tenhle titul na tom nemění vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj problém ovšem je, že vyzrátost hráče posuzuješ podle toho, kdy začal vyhrávat. Proč by vítěz dvou hardových Masters a finalista třetího neměl být vyspělým hráčem? Protože i něco prohrál. Samozřejmě...

A čo iné ako výsledky majú byť bernou mincou?..A aké iné turnaje, než Grandslamové majú byť tie kľúčové a smerodajné?...Veď si to porovnaj trebars na Federerovi s kým prehrával na majoroch dokým na daných povrchoch nevyhral GS. A po druhé, je predsa logické, že tínedžer spravidla ešte nedosiahol vrchol svojej výkonnosti..Veď to sa nedá ignorovať, to je proti zdravému rozumu..

Aj ja si myslim, ze má Kyrgios vacsí potenciál. No aspoň sa tu hrdinsky nebijem do hrude a Corica som nikdy neodpísal, hlavne pokial je vo vekovej nevýhode. Myslim si, ze na harde moze byt taktiez velmi nebezpečný, skalp AM a RN pred 20kou mu uz tiez nikto nevezme..
Reagovat
Tornes
A btw - třeba Tomic vyhrál svůj první titul dřív než Thiem, Kyrgios i Čorič. Kam to dotáhl? Nikam. Titul získaný o pár měsíců dřív není žádným důležitým ukazatelem. Z větší části je to prostě náhoda, že mu soupeři a turnaj sedli zrovna tu a ne o pár měsíců později.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale Tomic nesplna zakladne ludské poziadavky profesionálneho sportovca, to je zavádzajúci príklad...Jemu predpovedali svetovu jednotku, to bolo zrejme pritiahnute za vlasy, ale v TOP 10 kludne mohol byt..
Reagovat
Kozoroh
Věk, v nemž lze tenistu považovat za vyzrálého není pevně stanovený. Liší se. Borg, Becker, Wilander, Nadal a další dosahovali opakovaných úspěchů před dosažením 20. narozenin. Taky ale odpadli předtím, než dosáhli třicetin. Federerovi sice zrání trvalo déle, ale zas dokáže být úspěšný i hluboko po 30.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad nejdeme porovnavat old school tenis s tým súčasným..

V globále platí čo som napísal, zbytočne tu tendenčne vypichneš tri mená z milióna...Good try :)
Reagovat
Kozoroh
Připomenul jsem ta nejslavnější jména, ale tak třeba takový Chang rovněž dosáhl největšího výsledku před 20, který už poté nezopakoval, McEnroe svůj vrchol prožíval v 20-25 letech, poté už byl jen stínem toho bouřliváckého šampiona.
Hráči, které jsem připomenul, jsou šampioni otevřené éry. Neuvedl jsem jména Rosewalla, Gonzalese, Hoada a dalších z před roku 1968, tak si ty řeči o old school tenisu nech stranou.
Reagovat
spaniel
:D ty jsi ještě větší tragéd jak ten tvůj býček. Já nikdy netvrdil, že nevyhraje nějaký MM turnaj. Na Thiema i Nicka zatím ztrácí. A stejně jako Nadal bude žít jen z pohybu a mít úspěchy jen na pomalých površích.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako ti chutí tvoja vlastná stolica?..Keď si tak kakáš do úst...

Hovoril si, ze vzdy bude strácat, nemá zbrane a bla bla...Samozrejme, ze zatial stráca..Kedze je MLADSI...EM, EL, Á, DÉ, ES a dlhé í..Rozumeno?..:To je tá pointa, ktorú si dokátal nepochopiť aj po dnešku. Tragikomické.
Reagovat
spaniel
Jake je to ztrapnovat se tolik let? Ty jsi uz pro smich vsem. Motas pate pres devate, jako obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Opat došli argumenty, strielaš slepými. Na smiech vsem?..Klasicky zbabelý diskusný faul, kedy sa jednotlivec schováva za anonymnú skupinu. Ak budem chciet mená, začneš lapať po dychu, alebo máš na mysli len vás ovečky?..
Reagovat
spaniel
Protoze davat tobe argumenty, je naplneni povestneho hazet perly svinim. Vzdyt s tebou nesouhlasi uz ani Nadalovci, mozna az na Frantze, coz je tva uroven. Clanek o Coricovi zacnes rypnutim do Rogera a nasledne vytahnes starou debatu, kterou si jako obvykle nepochopil. A ze te Tornes nahore utrel jak sopel uz poste, neni co dodat.
Reagovat
smazaný uživatel
Kto so mnou nesúhlasí a s čím konkrétne?...Teraz sa zas začneš vykrúcať jak taká kŕčovitá vretenička, že áno..:)

Apropos, pozri na titulnú fotku článku. Stará debata je opat aktuálna, lebo len ukázala, že si bol opat v lese, ako obvykle. S tým chápaním si snáď robíš srandu, že áno. Neexistuje človek, ktorý by na tomto portáli mal tolko nedorozumení s pochopením písaného textu, než ty sám. Ty si jak ten povestný Móricko v škole :)
Reagovat
dappe
Ty už to tady raději vzdej, chudáčku :) Těžko můžeš klesnout ještě níže. Začít rýpat do Federera skrz antuku, je docela slušný dno. Zvlášť když fandíš Nadalovi, který snad ani na svém druhém nejoblíbenějším povrchu nemá lepší statistiky než Federer na antuce...
Reagovat
smazaný uživatel
Ďalší z radov fanatikov citlivých jak predkožka, ktorý rýpanec na Federera berie ako osobnú urázku.

Ale kedze si myslis, ze Federer moze vyhrat RG, fakt ta fakt clovek nemoze brat vážne.
Reagovat
dappe
Jsi nejpopulárnější postava tenisportálu, zdá se. Gratuluji :)
Reagovat
smazaný uživatel
U mna si sa celkom spopularizoval aj tým, ze Nadal ma menej uspechov zo svojho druheho naj povrchu, nez Federer z antuky. Ideš hore. Pokračuj :)
Reagovat
Kozoroh
To si trochu přehnal, že Federer má na antuce lepší výsledky než Nadal na svém druhém nejlepším povrchu (dle výsledků hard). Nazval bych to jinak - Federer má na antuce lepší výsledky než Nadal v hale.
Reagovat
spaniel
Sorry, maďarskou kulturu neznam, takze Moricko se me moc nedotkne :)
Pointa je v tom, ze vyhra MM turnaje absolutne nic nemeni. Ja nikdy netvrdil, ze nic nevyhraje. Naopak cekam od nej vic. Jen jsem krotil tehdejsi nadseni, kdy v nem nekteri videli pomalu dalsiho Goata (jako jeden 1% klaun). A jestli nechapes, jak te Tornes utrel, tak neni pochyb o tom, kdo je nechapavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tornes?..Ty o čom točíš, ty kameraman?...Alebo si fakt taký slaboch, ze sa musis neustále skrývat za ostatných?..S tebou musí byt sveta žiť :)
Reagovat
Kozoroh
Spaniel se neschovává za Tornese, akorát nebude psát to, co už napsal Tornes (pro méně chápající - nebude nosit dříví do lesa).
Reagovat
spaniel
Tak tak. Tolik k nechapavosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nehovor :)..Zlatý..

Tornes vobec nefiguroval v davnych debatách mna a spaniela na tému Corica a nasa diskusia bola úplne nezávislá a nekonfliktná. Ale som rád, ze si sa ujal pozície hovorcu :)
Reagovat
Kozoroh
A co je podstatné na tom, že Tornes v dávných debatách nefiguroval? On ti ve vlákně tvého zakládajícího příspěvku vyvrátil tvé myšlenky, spaniel s tím, co napsal Tornes souhlasil a odkázal na ně. Nemá potřebu je tu psát podruhé, když byly jiným uživatelem vypsány. Jasné jak facka.
Reagovat
Torn
Možná není třeba tak kvalitní, ale rozhodně mi je z trojice Coric - Thiem a Kyrgios asi nejvíce sympatický a jeho hra se mi nejvíce líbí. :) A kdo ví, třeba se rozjede, i kdyby hrál dobře jen na antuce, tak co. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Inak to je jeho prvy titul, nie druhy.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
LubosZabloudil
díky za upozornění
Reagovat
smazaný uživatel
Super. Gratulacie!! . Pamatam jak o sebe povedal, ze hraje jak Djokovic, tak snad ho to nakopne, aby to aj nam ukazal :-)
Reagovat
Dobry-den
To je bohužel obrovská tenisová tragédie, ale radost z vítězství Markéty je silnější ;-)
Reagovat
24tomas
tenisová tragédie? výbornej bojovník, víc takových!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist