Cornetová kvůli zmeškaným antidopingovým kontrolám trest nedostane

16. 5. 2018, 09:53
Aktuality 20
Alizé Cornetová nebude za tři zmeškané mimosoutěžní antidopingové kontroly během jednoho roku potrestána. Mezinárodní tenisová federace v tiskovém prohlášení oznámila, že osmadvacetiletá Francouzka za třetí zmeškanou kontrolu nemohla.
Profily hráčů
Alizé Cornetová

Cornetová totiž ve svém bytě v uvedený čas opravdu byla a jen díky rozbitému zvonku u dveří se na ní dopingovová komisařka nemohla dozvonit. Komisařka ovšem nevyužila všechny možnosti, jak se k hráčce dostat.

"Když vycházeli jiní obyvatelé domu, mohla vejít dovnitř, najít si byt Cornetové a zaklepat na dveře. To však neučinila a ani ji nezkoušela kontaktovat telefonicky. Na plánovanou antidopingovou kontrolu ji navíc nijak dopředu neupozornila," uvedl obhájce vítězky pěti turnajů WTA Alexis Gramblat.

Právě s tímto argumentem francouzská tenistka prostřednictvím svého právníka uspěla a utekla hrozícímu trestu. Mezinárodní tenisová federace se případem zabývala od ledna. Cornetová směla hrát na turnajích, francouzský svaz ji však provizorně vyřadil z fedcupového týmu.

Aktuálně 32. hráčka světa a někdejší světová jedenáctka si tak může oddechnout a znovu se v klidu soustředit na tenis. Příští týden by měla startovat na domácí antuce ve Štrasburku a poté ji čeká domácí French Open.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
Frick
Že Petra taky neměla rozbitej zvonek.
Reagovat
Stan_Borowitz
U ní by to na výsledku nejspíš nic nezměnilo. Ta měla mít vypnutý zvonek dlouho předtím ;-)
Reagovat
janek_da
No a co ty první dvě zmeškané kontroly?
Reagovat
freeteepek
To už teď není podstatné. Vše se maže a začíná od nuly. Zase další dvě může prošvihnout a pak by si měla už konečně nechat spravit ten zvonek:-)
Reagovat
janek_da
Bude stačit potvrzení, že ještě nesehnala elektrikáře.
Reagovat
Krisboy
Znám jednoho spolehlivého. Snad to tady Alizé čte...

https://www.youtube.com/watch?v=MSTxoSvupqk
Reagovat
janek_da
super, tak už méme Helmuta na kominy a Clousea na telefony
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to Francie, potvrzení netřeba...

https://www.youtube.com/watch?v=JIK4aSyje-g
Reagovat
janek_da
jj :D
Reagovat
Haitik
První kontrola - letěla na FC nějak dřív a myslela si, že do systému uvedla, že domov opouští dřív, ovšem neuvedla..
Druhá kontrola - ten den co proběhla druhá zmeškaná kontrola doma opravdu byla, jen odlétala na turnaj do Moskvy a bála se dopravní zácpy a aby všechno stíhala, tak vyrazila o 15 minut dřív a zrovna během tich 15 minut přijeli ti kontroloři..
Reagovat
EllNino
nějak moc náhod ... to je jak ta Errani s tim práškem, co spadl mámě do polívky :D ...
Reagovat
Fandina
To bych nesrovnávala, protože ta měla nález, tady jde o to, že nebyla dostižena.
Reagovat
janek_da
jdeme zkontrolovat Mademoiselle, je doma?
teď, teď tady byla. Museli jste se minout.
Reagovat
Mayo
Všade doping.
Reagovat
blixa
Papáš ?
Reagovat
Mayo
Už som.
Reagovat
fretek
Takový zvonek po francouzsku chrání lépe před "údržbářem".
Reagovat
lvicek
To mi připomíná, když česká pošta doručuje balík... Zjevně někoho zastihnout doma v bytě je obrovský problém (i když máte jeho telefonní číslo), jinak si neumím představit, jak je možný, že jsem měla tolikrát avízo o nezastižení adresáta...
Reagovat
Fandina
:-)) mám podobné zkušenosti s Českou poštou, narozdíl od PPL, Geis, DPL a další. Ale na omluvu musím říct, že máme taková hluchá místa na zvonku, protože někdy to nezvoní. Ale ČP nechá lístek ve schránce, ti ostatní zavolejí telefonem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Můžu potvrdit, stejná zkušenost. Navíc když už jednou ten pán z ČP opravdu zazvonil, nefungoval mu karetní terminál, takže jsem stejně nakonec musel na poštu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist