Čtvrtfinále v Riu bude bez nasazených. Posledního zástupce vyřadil Nor Ruud

22. 2. 2019, 08:09
Aktuality 1
ATP RIO DE JANEIRO - Do čtvrtfinále antukového turnaje ATP 500 v Riu de Janeiro nepostoupil ani jeden z nasazených tenistů. Poslední zástupce Joao Sousa ve druhém kole podlehl norskému mladíkovi Casperu Ruudovi. Mezi osmičkou nejlepších je bývalý šampion Uruguayec Pablo Cuevas, který si poradil s Argentincem Londerem.
Casper Ruud

Už v prvním kole vypadlo sedm nasazených hráčů v čele s bývalými šampiony Dominicem Thiemem a Diegem Schwartzmanem, čerstvým vítězem z Buenos Aires Italem Marcem Cecchinatem a jeho krajanem Fabiem Fogninim.

A v kole druhém ztroskotal poslední 'válečník' z pole nasazených Joao Sousa. Portugalského tenistu vyřadil dvacetiletý norský kvalifikant Casper Ruud, který zvítězil 6-3 3-6 6-4 a potřetí v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. 

"Ve druhém setu jsem zkazil příliš míčů, ale ve třetím jsem so dokázal zkoncentrovat a jsem šťastný, že jsem dokázal vyhrát," radoval se norský mladík.

Ruudovým maximem je semifinále právě z Ria de Janeiro, které si zahrál předloni. Letos o něj Nor, který dosud nebyl hráčem Top 100, zabojuje v prvním vzájemném střetnutí proti Laslu Djeremu ze Srbska. Ten si po skalpu Thiema poradil ve dvou setech i s Japoncem Tarem Danielem a přidal svou teprve čtvrtou letošní výhru.



Mezi osmičkou nejlepších nechybí šampion z roku 2016 Pablo Cuevas. Zkušený uruguayský antukář si ve druhém kole poradil 6-1 6-4 s argentinským kvalifikantem Juanem Ignaciem Londerem, který před dvěma týdny překvapivě triumfoval v Córdobě.

O druhé letošní semifinále si třiatřicetiletý Cuevas zahraje s Albertem Ramosem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci vysoko 7-1. Španěl Ramos ve druhém kole udolal 3-6 7-5 6-3 Argentince Federica Delbonise, přestože soupeř ve druhém setu podával na vítězství a byl dva míčky od postupu.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.937.740 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ruud (Nor.) - J. Sousa (5-Portug.) 6-3 3-6 6-4
Cuevas (Urug.) - Londero (Arg.) 6-1 6-4
Djere (Srb.) - Daniel (Jap.) 6-4 6-2
Ramos (Šp.) - Delbonis (Arg.) 3-6 7-5 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Jebavý/Molteni (ČR/Arg.) - Demoliner/Nielsen (Braz./Dán.) 3-6 6-4 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
darek.vrana
Na Štvanici jsem naživo viděl jeho otce, hrál tehdy na Škoda Czech Open proti Martinu Dammovi:).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist