Čtvrtý souboj na trávě: V Newportu vyhrál potřetí Isner

12. 7. 2012, 07:59
Aktuality 10
ATP NEWPORT - Už počtvrté na sebe narazili John Isner a Nicolás Mahut a počtvrté na trávě. Na té v Newportu se ze třetí výhry v řadě radoval domácí Isner. Do čtvrtfinále postoupil s potížemi i druhý nasazený Japonec Kei Nišikori či poprvé po 13 měsících také Lleyton Hewitt.
John Isner a Nicolás Mahut

John Isner s Nicolásem Mahutem se poprvé utkali před čtyřmi lety na trávě Queen's Clubu, kde se z výhry radoval o tři roky starší Francouz. Jejich příběh o vzájemných soubojích ale odstartoval až Wimbledon 2010, na kterém svedli takřka nekonečnou bitvu; až po 11 hodinách a 5 minutách hry se z výhry 70-68 v pátém setu radoval sedmadvacetiletý Američan. Asi na dlouho to bude nejdelší zápas v historii.

Po roce se ve Wimbledonu utkali znovu a opět vyhrál Isner. Letos na sebe v All England Clubu mohli narazit třetí rok po sobě, do 2. kola se ale dostal jen Mahut, Isner padl už v prvním kole v pětisetové bitvě s Fallou. Příležitost však dostali hned na dalším turnaji a i počtvrté na trávě. A stejně jako v předchozích dvou duelech uspěl Isner. Ten v zápase ani jednou neztratil podání, nasázel 13 es a za 78 minut vyhrál 6-2 7-6. 

"Příští rok zase ve Wimbledonu, asi na sebe narazíme," smál se Isner v pozápasovém rozhovoru a pochvaloval si zlepšený výkon. "Už po rozehrávce jsem věděl, že dnes budu hrát lépe. Cítil jsem se mnohem víc pohodlně. Zvládnout první vyrovnaný zápas mi hodně pomohlo, i když to nebyl jeden z nejhezčích zápasů," vysvětloval obhájce titulu. "Už od prvního míčku jsem měl ze hry dobrý pocit a myslím, že se to pak odrazilo i na výsledku," dodal  dvoumetrový isner, který se v dalším zápase utká s jihoafrickým kvalifikantem Izakem Van Der Merwem.

Poprvé od loňského června si ve čtvrtfinále zahraje bývalá světová jednička Lleyton Hewitt. Třicetiletý Australan, jenž letos tři měsíce nehrál kvůli operaci prstu na noze, ve druhém kole zdolal 6-4 2-6 6-1 Američana Tima Smyczeka.

V dalším zápase Hewitta čeká Izraelec Dudi Sela, který sice před Newportem prohrál šest zápasů v řadě, na americké trávě už ale smetl Dancevice a udolal i finalistu z roku 2009 Sama Querryho.

Na postup do čtvrtfinále se nadřel Kei Nišikori. Druhý nasazený Japonec zdolal Belgičana Oliviera Rochuse až po setech 6-7 6-4 6-2.

Ve čtvrtfinále dvaadvacetiletý Nišikori narazí na šampiona z roku 2009 Rajeeva Rama z USA. Syn indických rodičů, který na okruhu ATP 12 měsíců nevyhrál jediný zápas a objížděl spíše challengery, ve 2. kole nasázel 14 es, nečelil brejkbolu a krajana Michaela Russella porazil 7-6 6-3.

- ATP 250 NEWPORT -
(USA, tráva, 398.250 dolarů)
úterní výsledky (10. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Isner (1-USA) - Mahut (Fr.) 6-2 7-6(2)
Nišikori (2-Jap.) - O. Rochus (Belg.) 6-7(6) 6-4 6-2
Hewitt (Austr.) - Smyczek (USA) 6-4 2-6 6-1
Sela (Izr.) - Querrey (USA) 5-7 7-6(6) 6-2
Ram - Russell (oba USA) 7-6(6) 6-3
Van der Merwe (JAR) - Sock (USA) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
LLeyton Hewitt-ať se mu konečně začne dařit...
Reagovat
Labi
je to obovský dříč letos jednoznačně nejlepí turnaj na domácím AO kde vyřadil Raonice a tuším i vzal set Djokovicovi
Reagovat
smazaný uživatel
Newport je Tvuj:)
Reagovat
misoSK
mohol by ho Izak potrapit
Reagovat
smazaný uživatel
a jako podklad slouzi okridlene, ze kazdy muze potrapit (porazit) kazdeho nebo neco konkretnejsiho? Kvalifikanti byvaji rozehranejsi nez obhajci titulu a je jiste uctyhodne, ze se tu pri ctvrtem pokusu jiz dostal do hlavni souteze, ale z tohoto soudku mi prijde logictejsi uvaha, ze Johnuv vykon bude mit vzestupnou tendenci a signalizoval to uz zapas s Mahutem.
Reagovat
misoSK
je to skor moje prianie, plus Van der Merwe hra klasicky styl servis-volej cize John sa na brejk hodne nadrie, ocakavam urcite nejaky tiebreak a mozno sa tam zrodi velke prekvapenie, John vie zahrat skvele a o dva dni vybuchnut
Reagovat
smazaný uživatel
a tak to ja zas doufam, ze Merweho servis-volej bude trochu naslepo a John to ustoji i na prijmu.. :-) Jinak nemam pocit, ze by John predvadel letos prilisne propadaky, ty na GS byly navic vsechny petisetove...
Reagovat
misoSK
uvod sezony mal skvely, ale prehra s Fallom ma hodne sklamala, taktiez na Mathieua mohol stacit na RG
Reagovat
smazaný uživatel
Mate tam chybu Mahut postoupil do druhého kola ve Wimbledonu kde prohral s Fallou !!
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist