Čtyřhra Turnaje mistryň rozlosována. Krejčíkovou a Siniakovou čeká Peschkeová, soupeřky znají i Sestini Hlaváčková se Strýcovou

23. 10. 2018, 13:04
Aktuality 5
TURNAJ MISTRYŇ - V deblové soutěži letošního Turnaje mistryň v Singapuru se představí celkem pět českých zástupkyň. Nasazené a světové jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou začnou proti krajance Květě Peschkeové a Američance Nicole Melicharové, Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou, na které mohou narazit v semifinále, se utkají s dvojicí Andreja Klepačová, María José Martínezová.

Nasazené a světové jedničky Krejčíková se Siniakovou zahájí svou premiéru na akci pro osm nejlepších párů sezony, kam se kvalifikovaly hlavně díky triumfům na French Open a ve Wimbledonu, proti zkušené krajance Peschkeové, jež se do Singapuru dostala s Američankou Melicharovou, která se narodila v Brně a má české kořeny.

Jediný dosavadní souboj vyhrály Krejčíková se Siniakovou ve finále letošního Wimbledonu. Peschkeová startuje na závěrečném vrcholu sezony už poosmé, ale titul ani s jednou předchozích čtyřech parťaček nevybojovala. "Tak se musíme polepšit!" podotkla s úsměvem Američanka s českými kořeny Melicharová.

"Jsme tu proto, abychom se snažily co nejlépe. O to jde. A vychutnaly si poslední turnaj nejlepších hráček," řekla třiačtyřicetiletá Peschkeová, která poprvé hrála Turnaj mistryň roce 2006 v Madridu. Litovala, že deblistky podobně jako singlistky nehrají ve skupinách, ale klasicky vyřazovacím způsobem. "Musíte být ready od úplně první minuty. Nemůžete si dovolit nějaký hickup," řekla Peschkeová.

Už v semifinále mohou vítězky "českého derby" narazit na české duo Sestini Hlaváčková, Strýcová. Zatímco Sestini Hlaváčková loni Turnaj mistryň ovládla s Maďarkou Babosovou, Strýcová si střihne premiéru. Ryze česká dvojice ve čtvrtfinále změří síly s párem Klepačová, Martínezová. S nimi se Češky utkaly jen jednou, když je smetly v cestě za nedávným prvenstvím v Pekingu.

Sestini Hlaváčková si tlak obhajoby loňského triumfu nepřipouští. "Nepřijde mi, že obhajuji. Jsme nový tým, beru to jako nový turnaj. Jsem ráda, že mám tu zkušenost za sebou a nezapomenu na to, ale tohle je nová kapitola," řekla Sestini Hlaváčková.

Druhá polovina pavouka nabídne souboje Mertensová, Schuursová - Bartyová, Vandewegheová a Dabrowská, Yifan Xu - Babosová, Mladenovicová.

Deblový turnaj začíná ve čtvrtek 25. října, finále je na programu v neděli. Vítězky získají deblovou Trofej Martiny Navrátilové, jedenáctinásobné vítězky čtyřhry na Turnaji mistryň, která byla nadšená, že mezi osmi páry je tolik českých hráček. "V Česku je něco ve vzduchu, že tady máme tři páry," smála se Navrátilová při losu. "Učí se tam údery na dvouhru i čtyřhru a tohle je výsledek," doplnila.

TURNAJ MISTRYŇ 2018
• Přehled účastnic (vyhrané turnaje) •
Krejčíková/Siniaková (ČR) - Wimbledon, French Open
Babosová/Mladenovicová (Maď./Fr.) - Birmingham, Australian Open
Sestini Hlaváčková/Strýcová (ČR) - Peking, New Haven
Dabrowská/Yi-Fan Xu (Kan./Čína) - Eastbourne, Sydney
Mertensová/Schuursová (Belg./Niz.) - Wuhan, Hertogenbosch, Hobart
Melicharová/Peschkeová (USA/ČR) - Tianjin, Praha
Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) - Mallorca
Bartyová/Vandewegheová (Austr./USA) - US Open, Miami
• Los •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Melicharová/Peschkeová (USA/ČR)
Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (3-ČR)
Mertensová/Schuursová (4-Belg./Niz.) - Bartyová/Vandewegheová (Austr./USA)
Dabrowská/Yifan Xu (Kan./Čína) - Babosová/Mladenovicová (2-Maď./Fr.)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
stejně jako v singlu tak i v deblu nám los TM vůbec nepřál a všechny naše hráčky jsou v jedný polovině takže se budou vyřazovat mezi sebou. Je to velká škoda, protože na rozdíl od singlu by v deblu při jiným losu šance na ryze český finále byla hodně velká ...
Reagovat
Hypertac
Ber to pozitivně. Na druhou stranu máme velkou šanci mít zastoupení ve finále.
Reagovat
Fandina
V singlu byl los sice špatný, ale nevylučoval možnost českého finále, v deblu k tomu dojít ani nemůže.
Reagovat
tommr
v singlu los sice český finále nevylučoval, ale pravděpodobnost, že k tomu dojde byla už předem velmi malá a to hlavně kvůli špatný formě našich hráček ...
V deblu patří naše týmy mezi favoritky, ale blbej los jim naději na ryze český finále vzal ...
Reagovat
Fandina
Nemusíš mi vysvětlovat, jaká je forma nebo neforma a koho, já to myslela čistě možnostně, to je, jestli ta možnost vůbec byla, bez ohledu na formu kohokoli.

U deblu ta možnost neexistovala, proto blbý los. U singlu ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist