Čtyřhru mužů ovládli sourozenci Bryanovi

31. 1. 2009, 13:46
Aktuality 0
Už sedmý společný titul z grandslamů si vybojovali sourozenci Bryanovi. Dvojčata Bob a Mike v dnešním finále Australian Open porazila třetí nasazenou dvojici Bhupatí/Knowles 2-6 7-5 6-0 a z Melbourne si tak třicetiletí Američané odvezou titul již potřetí.
Bob a Mike Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi, semifináloví přemožitelé česko-indické dvojice Dlouhý/Paes, v dnešním finále v Melbourne po nevydařeném prvním setu porazili 2-6 7-5 6-0 indicko-bahamský pár Maheš Bhúpathí a Mark Knowles.

Americká dvojčata v Melbourne triumfovala potřetí, úvodní grandslam sezony vyhrála už v letech 2006 a 2007. Na grandslamu vyhráli podruhé za sebou, když loni v září nenašli přemožitele při domácím US Open, a získali sedmý titul na elitních turnajích.

V žebříčku se vrátí do čela před kanadsko-srbskou dvojici Nestor/Zimonjič, kteří v Melbourne vypadli už ve druhém kole. "Je dobrý pocit zahájit sezonu výborně. Přijeli jsme do Austrálie opravdu hladoví po zklamání v Šanghaji," řekl Mike Bryan.

Bhúpathí s Knowlesem se poprvé od zahájení spolupráce na začátku loňského roku dostali do grandslamového finále. "Maheš a já jsme hráli velmi dobře, ale nebyli jsme schopni to dotáhnout. Ale oni si titul zaslouží a užívali jsme si, že jsme si proti nim mohli zahrát," uvedl Knowles, který už získal tři grandslamové tituly s Kanaďanem Danielem Nestorem.

Soutěž juniorů vyhrál Ind Bhambri a Ruska Pervaková
Dohrána dnes byla také soutěž juniorů. Mezi chlapci uspěl nejvýše nasazený Ind Yuki Bhambri, kterému bude v květnu sedmtenáct let. Ve finále si poradil hladce 6-3 6-1 s nenasazeným Alexandrosem Georgoudasem reprezentujícím Německo.

Nejlepší dívkou se stala Ruska Xenie Perkvakovová, když v boji o titul nezaváhala s čerstvě patnáctiletou Britkou Laurou Robsonovou, jež loni triumfovala ve Wimbledonu.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv. povrch, 15.700.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Čtyřhra - finále:
M. Bryan/B. Bryan (2-USA) - Bhúpathí/Knowles (3-Indie/Bahamy) 2-6 7-5 6-0

Junioři:
Dvouhra - finále:
Bhambri (1-Indie) - Georgoudas (Něm.) 6-3 6-1

Čtyřhra - finále:
Alcantara/Hsieh Cheng-peng (7-Fil./Tchaj-wan) - Birjukov/Učijama (Rus./Jap.) 6-4 6-2

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Pervaková (3-Rus.) - Robsonová (5-Brit.) 6-3 6-1

Čtyřhra - finále:
McHaleová/Tomljanovičová (6-USA/Chorv.) - Kruničová/Zaniewská (Srb./Pol.) 6-1 2-6 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist