Čtyřhru v Hertogenboschi ovládli čeští tenisté

18. 6. 2011, 11:57
Aktuality 8
Českým deblistům vyšla generálka na Wimbledon v Hertogenboschi skvěle. Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová získaly ve finále na nizozemské trávě první společný titul, soutěž mužů vyhrál spolu s Italem Danielem Braccialim František Čermák a připsal si 24. triumf ve čtyřhře v kariéře.
Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová

Čtvrtým nasazeným Češkám dnes stačilo získat proti slovensko-italskému páru Dominika Cibulková, Flavia Pennettaová jen sedm míčků. Finále totiž bylo v pátek kvůli dešti přerušeno za stavu 1:1 na sety a 3:3 v takzvaném super tie-breaku. Ten české tenistky nakonec vyhrály 10:7.

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová přidala do své sbírky už čtvrtý letošní deblový titul a celkově 14. v kariéře na okruhu WTA. Většinu těch předchozích i všechny v této sezoně vybojovala s Ivetou Benešovou. O čtyři roky starší Zakopalová proměnila v premiérové vítězství svou čtvrtou finálovou účast ve čtyřhře.

Generálka na Wimbledon, který začne v neděli, vyšla i Čermákovi. Deblový specialista ve svém 40. finále v kariéře porazil s Braccialim švédsko-rumunskou dvojici Robert Lindstedt, Horia Tecau 6:3, 2:6 a 10:8. Také jejich zápas byl dnes přerušen kvůli dešti.

 

- HERTOGENBOSCH (Holandsko, tráva) -
sobotní výsledky (18. 06. 2011)

Čtyřhra ženy - finále:
Záhlavová-Strýcová, Zakopalová (4-ČR) - Cibulková, Pennettaová (SR/It.) 1:6, 6:4, 10:7

Čtyřhra muži - finále:
Čermák, Bracciali (ČR/It.) - Lindstedt, Tecau (2-Švéd./Rum.) 6:3, 2:6, 10:8.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
gratulace holkám! Bára ten debl umí fakt výborně, to se musí nechat
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace. Vím, že singl je důležitější, ale titul je titul a k tomu se pogratulovat musí. Přeji holkám i úspěch ve wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Opet celkem pravidelna vec. Nase tenistky maji titul a klid, zadny prispevek. Takze to napravuji a gratulace obema. Mohlo by Vas to nakopnout i do singlu. Muzete se ukazat hned pristi tyden, takze obe chladna hlava, pevna ruka a nejake to vitezstvi by nebylo spatne. At se dari.
Reagovat
BooOoo
Už jsem si nějak zvykl, že na turnajích WTA mají Češky velké úspěchy, často titul, ovšem ve dvouhrách je to trochu jiné, tam je často konec tak v osmifinále, popř. ve čtvrtfinále
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, já gratuluji. :-) Porazit ve finále Cibulkovou a Pennettou, to je celkem slušný úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
je od tebe moc sportovni, zes ten "problem" nakousla, hezke gesto. Urcite vsichni holkam gratulujeme, ale ma to hacek. Nechci tu za nikoho mluvit, sama za sebe vsak priznavam bez muceni, ze singl je pro me divacky atraktivnejsi a specialne damskou ctyrhru (coby fanynka limitovana i osobnim casem) prozivam snad jen pri tymovych soutezich :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to asi taky tim, ze vetsinou mame moznost ctyrhry videt prave jen pri tymovych zapasech.Pro me jsou take atraktivnejsi singly a to jeste vice muzske,ale bylo mi to lito, ze celkove vitezstvi v turnaji zustalo bez povsimnuti.
Reagovat
VlS
|Já osobně mám trochu problém s Bárou a nemám nějak chuť spolu s ní oslavovat i její sprosťáctví a nevychovanost. Zat klára nemůže, ale tým je tým.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist