Další debakl Kasatkinové. V Abú Zabí uhrála jen tři gamy proti Qinwen Zheng

11. 2. 2023, 10:49
Aktuality 4
WTA ABÚ ZABÍ - Osmá hráčka světa Darja Kasatkinová ve třetím z posledních čtyř duelů utrpěla debakl. V Abú Zabí nasazená jednička ve čtvrtfinále prohrála 1-6 2-6 s Číňankou Qinwen Zheng, jež bude proti Ljudmile Samsonovové útočit na vyrovnání svého maxima.
Darja Kasatkinová (© AFP)

Světová osmička Darja Kasatkinová v posledních čtyřech utkáních vyhrála jen dva sety, ve zbylých sedmi setech uhrála dohromady pouhých osm gamů. Poslední debakl utrpěla ve čtvrtfinále turnaje WTA 500 v Abú Zabí, kde ve čtvrtek podlehla 1-6 2-6 Číňance Qinwen Zheng

V předchozích zápasech Kasatkinová prohrála 1-6 1-6 s Varvarou Gračovovou, 0-6 2-6 s Belindou Bencicovou a jedinou výhru navzdory dalšímu nepovedenému setu zaznamenala ve středu proti Jil Teichmannové (1-6 6-0 6-2). Sérii debaklů tím ale pouze rozdělila.

20letá Qinwen Zheng se do semifinále dostala potřetí v kariéře. O druhé finále se utká s Ljudmilou Samsonovovou (h2h 1-1), které může oplatit porážku z loňského finále v Tokiu. Osmá nasazená Samsonovová ve čtvrtfinále přehrála v souboji hráček druhé světové desítky 6-3 6-3 krajanku Veroniku Kuděrmetovovou a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.

Dobrou formu z úvodu sezony potvrzuje Belinda Bencicová. Ve čtvrtfinále odvrátila všech pět brejkbolů, sama obě šance na brejk využila a Shelby Rogersovou porazila 7-6 6-2.

Švýcarka se slovenskými kořeny, která upravila svou letošní bilanci na 10-2, si o své druhé finále v sezoně zahraje s Beatriz Haddadovou Maiaovou,  která otočila duel s finalistkou letošního Australian Open Kazaškou Jelenou Rybakinovou.

• WTA 500 ABÚ ZABÍ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 780.637 dolarů
páteční výsledky (10. 02. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Qinwen Zheng (Čína) - Kasatkinová (1) 6-1 6-2
Bencicová (2-Švýc.) - Rogersová (USA) 7-6(5) 6-2
Haddadová Maiaová (6-Braz.) - Rybakinová (3-Kaz.) 3-6 6-3 6-2
Samsonovová (8) - Kuděrmětovová (4) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
magnus
No to je strašné, chuderka Kasatkina. Nie náhodou Q. Zheng homofobka, ked ju tak vyprášila smile Kasatkina ešte stále reprezentuje homofobne Rusko, ja som si myslel, že už bude hrať za nejaku vyspelu tolerantnu zapadnu krajinu a stále nič.Aj za Slovensko by mohla hrať smile
Reagovat
turista
Byla řeč z její strany o Švýcarsku. Vypadá to, že se z první desítky odporoučí.
Reagovat
tommr
Kasatkina je letos opravdu marná. Kdyby nebylo bídných výkonů Báry Krejčíkové a Petry Kvitové v zápasech proti ní tak má letos jen jednu výhru ... smile
Reagovat
turista
Kosatka to má teď podobně jako Anett Kontaveit. Výkonnost ve sportu je málokdy plató, ale spíš sinusoida. Jednou jsi nahoře jindy dole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist