Další K.O. favoritky: Wozniacká vyřadila Dementěvovou

30. 3. 2009, 20:20
Aktuality 11
WTA MIAMI - Favoritům se na letošním ročníku Sony Ericsson Open nedaří. V ženské části turnaje v Miami dnes vypadla už v pořadí šestá hráčka z Top 10, když Jelena Dementěvová v osmifinále nestačila na osmnáctiletou Dánku Wozniackou.
Jelena Dementěvová

Pouze polovina z deseti nejvýše nasazených hráček postoupila v Miami do dnešního osmifinále, když úvodní zápas nezvládla Jankovičová a včera ve třetím kole vypadly Safinová, Ivanovičová, Zvonarevová a Petrovová.

Ani souboje o čtvrtfinále se neobejdou bez překvapení. Světová čtyřka Jelena Dementěvová měla problémy už v úvodním kole s Pivovarovou, ale včera smetla Suarezovou a zdálo se, že už se rozehrála. Dnes však narazila na osmnáctiletou Dánku Caroline Wozniackou a celkem dvaačtyřiceti nevynucenými chybami se o vítězství připravila. Wozniacká byla úderově jistější a přestože se také nebála zaútočit, chybovala o poznání méně.

"Je to úžasné. Užívám si tu každý den navíc a každý zápas, který hraju, A že jsem dnes vyhrála, je skvělé. Myslím, že jsem hrála opravdu dobře," zhodnotila Wozniacká. "Doufám, že v tom budu pokračovat, ale uvidíme," dodala talentovaná Dánka.

Olympijská vítězka Dementěvová tak neobájí loňské čtvrtfinále, naopak dánská soupeřka si své floridské maximum minimálně o jedno kolo vylepší. O další skalp ruské tenistky bude usilovat proti přemožitelce Vaidišové z 3. kola Světlaně Kuzněcovové. Ta po hladké výhře nad českou tenistkou dnes smetla svou krajanku Alisu Klejbanovovou 6-2 6-1.

"Výborně podává a hraje skutečně velmi dobře," předvídá Wozniacká před čtvrtfinálovým soubojem proti vítězce turnaje z roku 2006 Kuzněcovové. "Určitě to bude hodně těžký zápas. Ona hraje agresivně, musím jí zkusit rozhýbat a hrát svou hru," plánuje osmnáctiletá tenistka.

ČTĚTE VÍCE:
Skvělé! Benešová si v Miami zahraje čtvrtfinále proti Venus

Výkon jako na houpačce dnes podala pátá nasazená Venus Williamsová, která proti Polce Agnieszce Radwaňské vyrukovala s oblíbenou útočnou hrou. Zatímco v prvním setu často chybovala a prohrála 4-6, od úvodu druhé sady na kurtu dominovala a otočila na 6-1 5-1. Získání poslední hry se však proměnilo v takřka neřešitelný výkon. Osmadvacetiletá Američanka dokonce za stavu 4-5 čelila třem brejkbolům, ale kritický game, v němž udělala tři dvojchyby nakonec zvládla a postoupila. Její čtvrtfinálovou soupeřkou bude Češka Benešová.

"Při tréninku ty údery skoro pokaždé trefím jak mám, ale přijde zápas a najednou to nejde. Snad to do dalšího zápasu zlepším," přeje si Venus.

V suverénních výkonech pokračuje devatenáctiletá Běloruska Victoria Azarenková. Turnajová jedenáctka neztratila set ani ve svém třetím zápase, když dnes porazila Maďarku Agnes Szavayovou hladce 6-2 6-4. Semifinalistka z Indian Wells sice prohrála úvodní dva gamy, pak ale získala sedm her v řadě a soupeřku zlomila. V dalším zápase ji čeká nenasazená Australanka Stosurová, jež přešla přes Mauresmovou.

Poslední čtvrtfinalistkou se stala loňská vítězka Serena Williamsová, která letos v Miami útočí už na šestý titul. V posledním zápase ji však potrápila skvěle hrající Číňanka Čeng Ťie, která hned šestkrát prorazila podání Američanky. Nakonec však po setech 5-7 7-5 3-6 podlehla. Serenu čeká v dalším zápase už třetí čínská tenistka v řadě, tentokrát Li Na.

"Nehrála jsem moc dobře, ale soupeřka hrála výborně," komentovala vydřené vítězství Serena, která si už zajistila udržení v čele světového žebříčku. "Chci vyhrávat grandslamy a velké turnaje, ale být světovou jedničkou je také skvělé," dodala desetinásobná grandslamová vítězka.

- WTA PREMIER MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky (30. 03. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
Benešová (26-ČR) - Medinaová (19-Šp.) 6-4 6-1
S. Williams (1-USA) - Čeng ťie (17-Čína) 7-5 5-7 6-3
Wozniacká (13-Dán.) - Dementěvová (4-Rus.) 7-5 6-4
V. Williamsová (5-USA) - A. Radwaňská (10-Pol.) 4-6 6-1 6-4
Kuzněcovová (8-Rus.) - Klejbanovová (24-Rus.) 6-2 6-1
Azarenková (11-Běl.) - Szavayová (25-Maď.) 6-2 6-4
Stosurová (Austr.) - Mauresmová (Fr.) 6-4 6-4
Li Na (Čína) - Makarovová (Rus.) 6-7(3) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wozniacka jí ukázala bíbra a Elena byla v prdeli a prohrála...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Dementieva by vyhrala leda tak challanger ale nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
v celém turnaji!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju vítězství Azarenkové.
Reagovat
smazaný uživatel
moc nevim co se s dementevovou deje......dnes si to prohrala uplne sama:-)tak ted uz zacina antuka tak doufam ze to zas bude ok:-)dnes sem v ni videla tu starou dementevovou:-(
Reagovat
smazaný uživatel
ale bude...Nebude tam Dementieva tak tam bude jiá Ruska..bohužel:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja nwm.....nemyslim si ze by mela v nejblizsi dobe dementevova vypadnout z prvni desitky..to ze ji uplne nevysli ted dva turnaje vubec nic neznamena ne?!sezona je dlouha a myslim ze kdyz by naka ruska vypadla z prvni desitky tak svetlana té se moc nedari ikdyz je ted v QF
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne si myslim ze kdyz zacnem rikat neco o vypadnuti nektere z hracek z prvni desitky,tak urcite nezacnu u dementevový:-)!!
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se blýskalo na "lepší časy"?? Možná, že to v následujících měsících nebude v Top 10 samá Ruska, jak tomu bylo doposud...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
tam bude Ivka Benešůůů - ůůůu aha.
Reagovat
smazaný uživatel
moje princezna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist