Další pauza? Půjdu na vyšetření a uvidím, co se v ruce děje, řekl Djokovič

23. 1. 2018, 12:15
Aktuality 32
Novak Djokovič se po půl roce vrátil na kurty, zranění loktu ale vyléčené nemá a hrozí mu další vynucená pauza. Srbský tenista po vyřazení z osmifinále Australian Open přiznal, že bolesti ho dál limitují a musí na vyšetření. Po něm udělá další rozhodnutí.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič po loňském Wimbledonu ukončil sezonu a půl roku léčil dlouhodobé zranění loktu, který ho trápil už několik měsíců. Bolestí se však dosud nezbavil.  Odhlásit se musel z generálky na novou sezonu v Abú Dhabí i prvního turnaje roku v Dauhá a jen přes bolesti absolvoval Australian Open. 

První tři kola třicetiletý Srb ještě zvládnul, čtvrtý soupeř už ale byl nad jeho síly. Ve včerejším osmifinále šestinásobný šampion prohrál 6-7 5-7 6-7 s jednadvacetiletým Korejcem Hyeon Chungem, který předvedl parádní tenis a využil toho, že bývalý první hráč světa měl po dlouhé pauze daleko ke své nejlepší formě.

Djokovič po zápase pěl chválu na soupeřův výkon a zároveň přiznal, že loket zdaleka nemá dobrý. S bolestí bojoval po celý zápas a zatím neví, zda si bude muset dopřát další pauzu.

"Úroveň bolesti ale nebyla tak vysoká, abych to musel vzdát. Ovlivňovala však hlavně servis, což je proti tak dobrému hráči na returnu složité. Musím si teď sednout s celým týmem, nechat se zase vyšetřit a zjistit, co se uvnitř (ruky) děje," prohlásil Djokovič.

Svěřenec Andrého Agassiho a Radka Štěpánka se kvůli problémům s loktem snaží změnit styl servisu. Přesto ho bolest ruky omezuje hlavně při podání. "Servis je v tenisu hodně důležitý a samozřejmě je to problém," řekl rodák z Bělehradu.

Nejbližšími turnaji, na které je vítěz dvanácti grandslamů Djokovič přihlášen, jsou březnové Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
duhove_hovinko
Chtěl bych vidět jejich vzájemný souboj na kurtu :)
Reagovat
Mayo
Forehand by zvíťazil forhendami po lajne :)
Reagovat
Pe3k
Ho dam lehce téměř ve všem, jen tenis není zrovna můj top sport, tam by měl šanci, jinak v suchým.
Reagovat
Nola
dajte si sachy, precvicte si mozgove zavity
Reagovat
Pe3k
Já šachy rád.
Reagovat
Nola
to ocenujem, tam treba zamestnat iba hlavu, slovne vypady smerom k superovi su zbytocne
Reagovat
lars
das ho i v jizde na koni ?
Reagovat
Pe3k
Nevím, asi ne.
Reagovat
Franky
Ja si okrem sprintov verim celkom aj v sachu alebo aj v tenise som sice rekreacny hrac ale match sa somnou zahrat da :) kludne s hocikym tu - dajte cas a miesto a nemam problem pogratulovat vitazovi a pozvat ho na jedno dve desat orosenych :)
Reagovat
letityfanousek
Buď jsem zdravý a hraju naplno a naplno i prohraju (bez kňourání). A nebo se léčím. Dobře mu tak. A vůbec, má ještě v týmu toho šamana? Ten mu sebral jeho dravost a vůli po vítězství. Pohnul jeho myslí a to se odrazilo i do jeho hry možná i do toho lokte. Psycho je sviňa. Tělo mu to dalo najevo v tom lokti. Dám mu recept zadarmo, vyhodit blábola z týmu a Radek by ho měl nahecovat správným směrem
Reagovat
Krisboy
Jj, to máte z toho stupidního western gripu. Mnoho trenérů to odmítá děti učit a dobře vědí proč!
Reagovat
Mayo
Čo je western grip?
Reagovat
Pe3k
Lol, odborník na tenis, fanda Nadala se nezapře...
Reagovat
Mayo
Asi som slabý odborník no.
Reagovat
Mayo
Jedna sa o držanie rakety ale neviem rozdiely.
Reagovat
Krisboy
Je to fh držení rakety, které sice umožňuje dát míči maximální spin, ale za cenu extrémního až nezdravého zatížení ruky, hlavně tedy zápěstí ale i loktu...
Reagovat
Kojinho
A nehraje Djoko se semi-western gripem respektive nehrával dřív s ním?
Reagovat
Krisboy
Myslím, že teď hraje určitě western. Jak dříve, nevím...možné to je.

https://www.google.cz/search?q=western+forehand+grip&client=ubuntu&hs=tO3&channel=fs&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj8_Y6_te7YAhVDJFAKHWBxABgQsAQIJg&biw=1641&bih=929
Reagovat
turista
Western grip ale Djoko používá jen na FH, na BH ne.
Reagovat
slacker
a chinese grip alias tuzkove drzeni se uz nepouziva?
Reagovat
Krisboy
Turista možná ano...western na fh, tužkovej na bh...
Reagovat
turista
No na BH Djoker používá pro pravou dominantní ruku kontinentální držení a pro levou nedominantní východní držení jako u forhendu. Tužkové asijské držení jsem u něj nějak nepozoroval. Tužkové držení dnes moc nepoužívají ani hráči ping-pongu v Asii, spíš používají to evropské.
Reagovat
Mayo
Ďakujem, si milý.
Reagovat
Pe3k
Vždy jsem ho mel za chytrého kluka, nepochopím však, proč se vracel na okruh, když ta ruka ještě není ok?
Reagovat
Marduch
říká ti něco pojem plné zápasové zatížení?
Reagovat
Pe3k
Hmm, taky sem ai říkal, že to prostě jel vyzkoušet... jenže neříkej mi, že v tréningu není schopen plného zápasového zatížení...
Reagovat
Marduch
Trénink je trénink a ostrej zapas je ostrej zapas. Navíc GS zapas, x kol za sebou, s tim vsim mumrajem kolem.
Reagovat
Pe3k
Jasně, jenže loktu je jedno jestli ho zatezujes na treningu nebo v zápase na ostro...
Reagovat
Pavol
To povedia na vyšetrení. Ale na niečo sa treba vyhovoriť.
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
Marduch
bla bla.. Prostě další z těch svátečních nicků, co sem postnou jednou ze 10 let příspěvek typu pšouk.
"Předvedl neskutečný výkon. Byl lepším hráčem a vyhrát si bez debat zasloužil. Když byl v úzkých, předvedl neuvěřitelné údery. Chvílemi byl jako zeď. Bylo to působivé," prohlásil Djokovič
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist