Další překvapivá výhra Stachovského

28. 2. 2008, 23:32
Aktuality 0
Na turnaji v Záhřebu nepřitahují ani tak postupy domácích favoritů Ljubičiče s Ančičem, jako tažení dvaadvacetiletého Ukrajince Sergeje Stachovského. Ten dnes porazil i turnajovou osmičku Janko Tipsareviče a a zítra se v boji o finále utká s Italem Bolellim.
Sergej Stachovskyj

Sergej Stachovskyj se do hlavní soutěže dostal jako "šťastný poražený", ale po výhrách nad druhým nasazeným domácím hráčem Ivem Karlovičem a Srbem Troickim se probojoval až do dnešního čtvrtifinále. V něm byl jeho soupeřem další Srb - Janko Tipsarevič. Turnajové osmičce se poslední dny dařilo, a tak se čekalo, že ukrajinského tenistu zastaví.

Tím spíše, když Tipsarevič vyhrál první set 6-3 a na kurtu jasně dominoval. Od úvodu druhé sady se však vývoj utkání otočil o 180 stupňů. Tipsarevič začal chybovat a svému soupeři povolil uhrát dva sety a s turnajem v Záhřebu se rozloučil.

Naopak Stachovskyj si zahraje poprvé semifinále na okruhu ATP - v něm se o finále utká s Italem Bollelim.

Simone Bolelli navázal na dobré výkony z předchozích zápasů a dnes si poradil s Belgičanem Olivierem Rochusem. Ital dokázal využít obou nabídnutých brejkbolů, a když sám čtyři z pěti odrátil, vyhrál poměrem 7-6 6-4.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří domácí favorité; Ivan Ljubičič potřeboval tři sety na to, aby porazil Rusa Gabašviliho, stejně jako Mario Ančič proti Robinu Haasemu z Holandska. V předchozích čtyřech vzájemných duelech Chorvatů Ljubičiče s Ančičem vyhrál třikrát zkušenější Ivan Ljubičič.

ATP Záhřeb - výsledky 4. dne:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ljubičič (1-Cho) - Gabašvili (Rus) 6-2 6-7(5) 6-3
Ančič (Cho) - Haase (Hol) 6-3 3-6 6-3
Bolelli (Itá) - O. Rochus (Bel) 7-6(5) 6-4
Stachovskyj (LL-Rus) - Tipsarevič (8-Srb) 3-6 6-4 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist