Další přešlap Srdjana Djokoviče? V Melbourne se fotil s fanoušky s ruskými vlajkami. Ty pak pořadatelé vyvedli

26. 1. 2023, 10:50
Aktuality 164
Organizátoři Australian Open nechali vyvést z areálu čtyři fanoušky, kteří si do Melbourne Parku přinesli zakázané ruské vlajky a vyhrožovali ochrance. Uvedli to pořadatelé a policie. S muži s ruskými vlajkami a skandujícími proruská hesla se v areálu fotil otec srbského tenisty Novaka Djokoviče Srdjan.
Profily hráčů

Policie zasahovala po středečním čtvrtfinálovém utkání, v němž devítinásobný vítěz turnaje Djokovič hladce vyřadil ruského tenistu Andreje Rubljova. Z videí na sociálních sítích je patrné, že minimálně na jedné vlajce byl i portrét ruského prezidenta Vladimira Putina. Jeden z mužů měl také na oblečení písmeno "Z", které používala ruská armáda k identifikaci svých vozidel při invazi na Ukrajinu. Na jednom z videí je vidět i Srdjan Djokovič, jenž s muži pózuje na fotografii.

"Připomněli jsme hráčům a jejich týmům postoj turnaje k vlajkám a symbolům, aby se zabránilo situacím, jež mohou mít rušivý vliv," uvedla v prohlášení pořádající organizace Tennis Australia. Srbsko je tradičně jedním z nejbližších spojenců Ruska v Evropě. Ruskou invazi na Ukrajinu ale srbský prezident Aleksandar Vučič nepodpořil.

Organizátoři zakázali ruské a běloruské vlajky v areálu hned druhý den turnaje po stížnosti ukrajinského velvyslance Vasyla Myrošnyčenka. Tenisté obou spojeneckých zemí hrají na úvodním grandslamu sezony jako neutrální, nemají u svých jmen vlajky v televizní grafice ani zkratky zemí v pavouku či dalších oficiálních materiálech.

Ukrajinský ambasador pro Austrálii a Nový Zéland komentoval i středeční incident. "Je to kompletní balíček: vedle srbských vlajek tu máme ruskou vlajku, Putina, symbol Z a vlajku takzvané Doněcké lidové republiky," napsal Myrošnyčenko na Twitteru.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

164
Přidat komentář
A211
Rus řekl že chce poroučet od Kamčatky po Lisabon na UK začal.Ne nadarmo se Fin 50 let připravuje na válku s Rusem.Doba dožití Rusa asi 67,Cecha cca 75 let.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/jamesgraysport/status/1618840368329654272/photo/1
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě k tomu článku. Je to samozřejmě zase úplně zbytečný útok a novinářská štvanice na Novaka. Za svého otce neodpovídá a Srdjan má právo fotit se, s kým chce, ať se to kyjevskému velvyslanci nebo komukoli jinému líbí, nebo ne.
Reagovat
Fandina
Může si dělat co chce, ale to samé platí o ukrajinskem velvyslanci, když se mu nelíbí co dělá a kritice ho. Což ty nechápeš.
Reagovat
Fandina
a kritizuje
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdo v tom snad tomu velvyslanci brání? Nebo co má tento mimoňský příspěvek vyjadřovat?
Reagovat
Fandina
Píšeš, jakoby neměl právo se ohradit, když někdo mává zakázáno vlajkou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Lžeš. Nic takového jsem nenapsal. Napsal jsem, že Srdjan se může fotit s kým chce a kde chce, ať se to někomu líbí, nebo ne, včetně kyjevského velvyslance.
Reagovat
Fandina
A já zase psala, že ukrajinský velvyslanec si také může dělat a kritizovat co chce. Proč bych měla lhát? Já se Ruska nezastavam jako ty.
Reagovat
Stan_Borowitz
Opět lžeš. Nikde se nezastávám Ruska. Rusko je mi ukradené, nežiju tam, není to náš soused ani spojenec. Je mi samozřejmě líto, že Rusové nezkoušeli déle vyjednávat na půdě OSN a dosáhnout schválení dalších rezolucí a akcí, jako byla rezoluce č. 76/149, a návazných opatření ze strany mezinárodní komunity, která v té chvíli stála jednoznačně na jejich straně, proto také tuto rezoluci schválila obrovskou převahou 130 hlasů pro oproti pouhým 2 hlasům (USA a Ukrajiny) proti. Mohli třeba zkusit prosadit vyslání Mírových jednotech OSN do míst, kde vojenské jednotky kyjevského režimu osm let ostřelovaly východoukrajinské civilisty, aby dohlížely na plnění Minských dohod. Rusové bohužel ale ztratili trpělivost a uchýlili se k americkému způsobu řešení konfliktů silou. To samozřejmě mrzí každého, nikdo nechce válku, stejně jako ji jistě nechtěli ani bombardovaní jugoslávští civilisté.

Proto je třeba usilovat o co nejrychlejší dosažení míru, třeba tak, jak navrhuje Elon Musk, který ukrajiské vládě a armádě pomáhá od začátku konfliktu a bez jehož pomoci by se neobešli. Na tom se jistě shodneme. Nebo ne?
Reagovat
Fandina
Shodneme se na tom, že chceme mír, ale těžko ho chce ten, kdo při každé příležitosti vytahuje zbraně a jde do války. V 1968 jsem to zažila na vlastní kůži. Není to dobrý pocit, když ti před domem mává někdo ostrými. Teď zase vlítli na Ukrajinu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle první věty jsem si myslel, že píšeš o USA, které už snad ani nepamatují den, kdy se někde ve světě neúčastnily nějakého ozbrojeného konfliktu, většinou jimi zahájeného.

Jak s tím souvisí invaze jednotek Varšavské smlouvy vedených SSSR z roku 1968, které se, pravda, účastnili i vojáci obou přímých účastníků dnešního konfliktu na Ukrajině, tedy Rusové a Ukrajinci, moc nechápu.
Reagovat
Fandina
68 rok s tím souvisí tak, že tenkrát l napadený suverénní stát, jako dneska. Že USA někoho nadlouho neznamená, že to budu dělat taky.
Reagovat
Fandina
neznamená, že to budu dělat taky
někoho napadlo
Reagovat
Fandina
neznamená, že to budu dělat taky
někoho napadlo
Reagovat
Fandina
Píšeš, jakoby neměl právo se ohradit, když někdo mává zakázáno vlajkou.
Reagovat
Fandina
a kritizuje
Reagovat
Ondrej2280
Tak nie Srdjan je hlava stupidna ale media ,za to ze to zverejnili :) Krasne vyhovorky ,miesto toho aby priznal,ze spravil stupiditu
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty ses tady onehdá pohoršoval nad termínem "pražská kavárna" neboli "nová aristokracie", "lepšolidé" a podobně, kterými se obecně označují arogantní povýšenci, kteří svůj názor považují za jediný správný a kdokoli s nimi nesouhlasí je nějakým způsobem pomýlený (má nízké IQ, je to dement, je neschopný se o sebe postarat a další, co tady v "diskusi" zaznělo).

Tak tady to máš černé na bílém přímo v krystalické podobě. Navíc jsi se souhlasně přidal, takže se k nim asi taky hlásíš. No, tvoje volba...
Reagovat
Fandina
Má pravdu, žádná pražská kavárna neexistuje. Je to pejorativní označení pro intelektuály, kterou začal používat Zeman. Jak ubohé.
Reagovat
Stan_Borowitz
Není a nevymyslel to Zeman, jen ukradl (jak je jeho zvykem) a zpopularizoval. S intelektuály to nemá nic společného, jen s namyšlenci a nadřazenci, kteří svůj názor považují za jediný správný a kteří ty, kdo si dovolí mít názor jiný, označují za "dezoláty", "vidláky" a podobně.

Je to sociologický terminus technicus, i když já sám dávám přednost termínu "lepšolidi" nebo odbornějšímu "nová aristokracie", protože samozřejmě to "pražská" je zavádějící, a nakonec i ta "kavárna", protože dokonce i v Praze žijí a do kaváren chodí i jiní lidé než příslušníci nové aristokracie. Můžu to potvrdit z osobní zkušenosti letitého Pražáka a návštěvníka kaváren...
Reagovat
Fandina
Takže tou pražskou kavárnou jsi vlastně ty. Takže si kálíš do vlastního hnízda. Tos mě pobavil. Ale asi to tak bude.
Jinak samozřejmě, že ten termín začal používat Zeman.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně je naprosto jedno, co si myslí obdivovatelka válečných zločinců a nacistů Bandery a Šucheviče, která si říká Fandina. Takovými lidmi pohrdám daleko víc než "pražskou kavárnou". Jsou mi odporní a v přímém kontaktu bych jim plivl do obličeje. Aspoň by to byla symbolická odplata za ty tisíce nevinných lidí bestiálně zavražděných těmi "národními hrdiny".

Tohle dělali ti "národní hrdinové", kteří mají na dnešní Ukrajině pomníky a po sobě pojmenované ulice:

https://www.expres.cz/zpravy/volyn-volynsky-masakr-polsko-ukrajina-ceska-televize.A180910_160140_dx-zpravy_stes
Reagovat
Fandina
Já nejsem obdivovatelka žádných pogromů a zločinů a nikoho takového podobného, nikde jsem to nepsala.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera
Reagovat
Stan_Borowitz
https://cs.wikipedia.org/wiki/Roman_%C5%A0uchevy%C4%8D

Šuchevič je na Ukrajině oslavován stejně jako Bandera. V Kyjevě je po něm pojmenován prospekt nvazující na prospekt Stepana Bandery.

https://forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/?amp=1

A zde překvapivě objektivní článek na Seznamu, který určitě nikdo nemůže považovat za "proputinovský":

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/magazin-historie-bandera-a-jeho-souputnici-masovi-vrazi-narodni-hrdinove-192965
Reagovat
Fandina
Problém je ten, že Rusko obsadilo Ukrajinu. Ne naopak. Jenže ty, místo abys to odsoudil, hledáš mouchy na oběti. Je to ubohé.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to ale odsuzuji, úplně stejně jako odsuzuji napadení Jugoslávie armádami NATO pod vedením USA. To ty odmítáš odsoudit vraždění civilistů americkými bombami v Bělehradu i jinde. Zřejmě to byli podle tebe podlidé, kteří si tu "humanitární" smrt zasloužili. Prostě jsi typická představitelka pražské kavárny, která navíc oslavování nacistů a válečných zločinců považuje za "mouchy". Odporné.
Reagovat
Fandina
Já odsuzuje válku a vraždění kdekoli. Ale ty ne, pro tebe má Rusko k válce na Ukrajině důvod.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já samozřejmě také odsuzuji válku a vraždění kdekoli na světě. A rozhodně to neomlouvám tím, že ti vrazi jsou pro někoho národní hrdinové, jako ty.
Reagovat
Fandina
Nikde jsem nepsala, že vrazi jsou pro mě národní hrdinové. Psala jsem to, že Bandera je považován za národního hrdinu a jinými za válečného zločince. Překrucuješ to co kdo říká. Je to ubohé.
Reagovat
Stan_Borowitz
Skutečně je to, co jsi napsala, pořád ubohé, ať se z toho snažíš vykroutit, jak chceš. Konečně se na něčem shodneme.
Reagovat
Fandina
Ano, je ubohé, jak tu situaci popisuješ ty.
Reagovat
Stan_Borowitz
https://www.facebook.com/groups/Hbhistory/posts/1391160074652479/?mibextid=HsNCOg

smile Styď se!
Reagovat
Fandina
Já se někdy stydím za to, co druzí mohou napsat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ani ty zavražděné děti nepolituješ. Není ti ze sebe sama na zvracení?
Reagovat
Fandina
Já myslím, že politovani obětí je každému tak vlastní, dane a ani o tom nemusí přesvědčovat druhé. Ty ale o tom píšeš, jakoby to tak nebylo. A takových lidí je mi líto.
Reagovat
A211
Co by bylo kdyby to v Jug.nebylo jak to bylo ,Nefidlovali by se mezi sebou ještě dnes??!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hmmm...
Tedy 1) Tady jsem žádný příspěvek nenapsal
2) Vážně nevidím důvod, proč dělat z tenisového fóra sociálně-psychologickou terapii.
3) Někde jsi posílal odkaz k nějakým redaktorům, co podle tebe šíří lži a nenávist - pokud si přečteš svoje příspěvky zde a vedle, kde jsi psal o p.kavárně, možná tě napadne, že také moc nepřekypují pravdou a láskou.
4) Ty ses tedy do Prahy přistěhoval a z nějakého důvodu jsi skoro permanentně nespokojený. Něco/někoho ti vzal válečný konflikt?
5) rozdělení společnosti se prohloubilo díky covidu, teď válečnému konfliktu. Nicméně, jsou lidé, co mají potřebu se v tom neustále hrabat a hledat třídního nepřítele. Já k nim nespatřím a když vidím, co píšeš, je mi jedno, kam si mě zařadíš.
Reagovat
Vlk-v-trave
A small group of people displayed inappropriate flags and symbols and threatened security guards following a match on Wednesday night and were evicted. One patron is now assisting police with unrelated matters.

Players and their teams have been briefed and reminded of the event policy regarding flags and symbols and to avoid any situation that has the potential to disrupt. We continue to work closely with event security and law enforcement agencies.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/26/tennis-australia-pronuncia-polemicas-imagenes-srdjan-djokovic-partidarios-putin
Reagovat
Paixx
Holt jsou dvě věci, který Djokovicovi už nikdo nikdy nevezme:

1) Nejlepší hráč všech dob (jo fandím Rafovi, ale tohle vidím a uznám)

2) Navždycky bude mít status jednoho z nejméně oblíbených hráčů - hodně lidí ho bude mít za podvodníka, lháře, simulanta - NEŘÍKÁM, že si to myslím já, ale prostě to tak bude, protože těch kontroverzních věcí, které se kolem něj točí, nebo co sám řekl, co udělal, je prostě hodně.

Nejvíce bude samozřejmě vyčnívat AO 2022 a vše s tím spojené, pak mě napadá samozřejmě Srbská horkokrevná nátura (není z oblíbených zemí, jako Rafa či Roger), dále trefená čárová 2020, vztekání na kurtu, břišní sval, otec Srdjan, neatraktivní styl tenisu. Všem fanouškům Nadala a Federera prostě nikdy nebude po chuti mu fandit (i když teď je vidět, že Rogerovci mu hodně fandí, protože toho Nadala ve vedení těžce koušousmile).

Nijak tímhle komentem neútočím na Djokovice, jenom říkám, jak si myslím, že ho bude veřejnost vždy vnímat a znova opakuju, že je zřejmé, že Rafu předběhne v GS a nakonec bude GOAT on.
Reagovat
Nola
ktora verejnost, ho bude vnimat ako podvodnika? ta medialna fraska, co kazdym GS prichadza?

mne je tvoj status naj hraca uplne ukradnuty, nesledujem podobne fanaticke vylevy GOATA, to ide mimo mna, iba slepota, hluchota a dokonca aj obrna fanatikov, ktori nie su schopni analyzovat medialny lync, kedykolvek, kdekolvek, do mrtvoly sa nekope, moj nazor....
Reagovat
Paixx
Nechtěl jsem nikoho urazit nebo tak, ale jestli si myslíte, že to co jsem nepsal není blízko k pravdě, tak si lžete do kapsy a myslím si, že to sami víte.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tebe si bude veřejnost pro změnu pamatovat jako toho, který mluví za veřejnost a vkládá veřejnosti do úst své názory. Trochu arogantní.

Břišní sval bude vyčnívat, jelikož s ním heroicky vyhrál turnaj.

Neatraktivní styl tenisu smile ... Čistě subjektivní..... Faktem je, že poté co Federer skončil, je Djokovič jedním z nejútočnějších hráčů na okruhu. Stačí se podívat na toto AO.

Pochopil bych to od fanoušků Federera či Wawrinky, ale fanoušek Nadala tvrdí, že Djokovic hraje neatraktivně? smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A co je teda atraktivní styl tenisu?
Reagovat
Paixx
Sám si to napsal, je to subjektivní...
Pro mě to byl tenkrát mladý Nadal, který svým houževnatým, gladiátorským stylem s neuvěřitelnou mentální silou zvládal přetlačit každého, včetně dokonalého Federera. Líbilo se mi, že hraje neortodoxní forehand, kterým lze jen těžko udělat chybu a zároveň když se mu zachtělo, uměl dát rychlejší plošný úder než kdokoliv jiný. K tomu nejrychlejší sprint na okruhu, žádný míč nevypustit, hrát až do posledního míčku. Ani jedno hození raketou za kariéru či během tréninku, žádné negativní emoce, hádání na kurtu v 99% v právu. Pro mě je to tohle prostě prototyp bojovníka a sportovce.
Chápu, že se to někomu nelíbí, znovu říkám, je to subjektivní.
Reagovat
Tennisfan77
Hele fans Rogera jsou nejklidnejsi komunita v tenisovém světě. Jestli někteří z nich fandí Djokovicovi jen aby vyrovnal Nadala; jejich věc.

Federer je GOAT-všeobecný, takhle to vnímá asi 99% NEtenisoveho světa, ikona, legenda, synonymum pro tenis, vzor prakticky většiny děti na světě.

Nějaký 1-2 GS je velký rozdíl, určitě, ale uvědom si, že to 99% lidi na světě absolutně nezajímá. Řešíme to tady my, par jiných fór existuje taky, jinak cus.

Ja třeba taky nemám ponětí o tom, kdo je nejlepší v historii ve vodním pólu - je mi to jedno ale určitě to někdo někde řeší a hada se. Stejně je to tady.
Reagovat
Paixx
Však souhlas, ale já vůbec nekladl důraz na počet GS v mém komentáři, psal jsem právě podobnou věc co ty, akorát z druhého pohledu - místo oblíbenosti Rogera jsem psal o neoblíbenosti Djokovice, která tu prostě je a ač fanoušci Noleho říkají opak, je to pravda.
Reagovat
Tennisfan77
Djokovic je z big3 jednoznačně největší ko-kot, hned po něm je Murray jakožto bývalý člen b4. Asi není náhodou ze zrovna oni dva jsou kamarádi a vždy si seděli.

Nadal s Federerem jsou úplně jinde, mentálně, vystupováním, proste celkovým obrazem. Tam se Djokovic nedostane ani se 30ti Gs. On je proste Srbsky nacionalista a komediant. Jeho to musí šíleně srat, ale bohužel je nejméně oblíbeny, to je život.
Reagovat
Tennisfan77
Jinak, jsme měli v prosinci tradiční uzeni s klukama, pustil jsem jim video z Manacoru když jsem byl v akademii nadala, video bylo asi z pěti metru od Rafy a z devíti lidi řekli asi dva ze je to Nadal. smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Nevím, co to má co dělat s Novakem. Tyhle incidenty nemají s hráči nic společného, ale vy (média) je do toho pořád zatahujete. Co je vaším cílem? Měli byste se ptát na tuhle otázku sami sebe, ne mě.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
https://twitter.com/ana_mitric/status/1618588218181709824

tady kdyžtak část tiskovky.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=ngaDTgEmyeM

Koukl jsem na to...

1. Namám moc rád, jak lidé oficiálně hovoří z jínými lidmi a mají sluneční brýle, ale chápu případy žen, pokud obrečí prohru, tak jim to asi není příjemné...to byl dle toho jak mluvila atd. asi i ten případ...

2. Tiskovky po prohraném zápase jsou za trest...tam ten hráč-ka je víc náchylný na to, že bude hrát tu novinářskou hru...

3. Píšu níže, že moc nevěřím, že si s tím tenisté, tenistky dobře poradí v rozhovorech s novináři... Ona to spíš povrzuje, začla komplikovat...ikdyž to mohlo dopadnou hůře...

4. klasická novinářská fligna, způsob otazek, jak je vedou...začla se cítit atakována...a o to jim jde...vyvolat emoce a pak z toho napráskat senzační článek...

5. Je na to jednoduchá zbraň, ale těžce se to prochází, necítit se být atakován novinářem, nekomplikovat...jasně říct, krátce co si myslím, ... ale někdy těžší než proměnit MB.

Stačila odpověď v jedné větě,... nejsou to pro mně fans tenisu v případě Djoka, válka je špatná... tečka, v případě konfliktu,...
...z té komplikované výpovědi si to i možná myslí, ale nechala se chytnout do té pasti....kterou na ní připravili, neboť to pěkně zabalili do tzv. válečného balíčku,... vytáhli ostré zbraně...
Reagovat
Marduch
Dobrý postřeh Azy. Svérázný, kontroverzní Djokovič není z nejoblíbenějších hráčů pro tenisovou obec ani pro média. Takže bych se moc nedivil, kdyby se objevily snahy rozhodit ho v momentě, kdy reálně aspiruje na to, na co aspiruje, se všemi "hrozícími" konsekvencemi pro tento sport.
Reagovat
Fandina
To jsou pořád konspirace. Někdo vytahl vlajku s Putinem, ať z přesvědčení nebo z provokace, když se to na AO nesmí a hned je za tím konspirace proti Nolemu.
Reagovat
Nola
smile
nemoze byt oblubeny, je tam dovodov viac nez dost, nechce sa mi znovu rozpisovat, bo budem znovu za konspiratora, ale v dnesnej prehnitej spolocnosti je celkom bezne pouzit akykolvek prostriedok na znicenie postavy.....
ak by v zaciatkoch kariery prikyvol na reprezentaciu Britanie, dnes je vynasany do nebies ......
Reagovat
Marduch
Důvodů je určitě víc, ale nemyslím, že Srbská národnost sama o sobě je tak zásadní, byť nějaké návaznosti tam budou. Ale pragmatický, účelný tenis, neuchopitelný temperament balkánského schizofrenního blížence, nějaká ta pochybná MTO v minulosti, do toho crazy nafoukaný otec a rodinka s traumatem války v Jugoslávii a už se vezeš:) I přes ty mraky titulů a roky no.1 holt není pro lidi jednoduchý se s tím úplně ztotožnit:)
Reagovat
Nola
jj, ale na obranu tej Jugosky - krajina zamerana na zapad, nie na na vychod, na vycestovanie si potreboval devizak, nieco o tom viem, dostala som sa tam s rodicmi, segra zostala doma, nebudem sa miesat do politiky, prieci sa mi to, rozhadali sa rodiny, ale ak by sa tieto krajiny, ktore spaja spolocny jazyk, mozno aj minulost a kultura, dokazali dohodnut a nenechat sa vyprovokovat, nebudem konkretizovat, dnes mohli byt daleko pred vsetkymi slovanskymi krajinami v Europe, vsak jazdit na dovcu do Jugosky za komousov bolo ako navstivit Ameriku, tam sa chodili rekreovat Nemci zo zapadu.....
Reagovat
Liverpool22
smile smile Je pravda, že Jugoslávie byla sice součástí SSSR, ale dělala si tak trochu vlastní politiku - zjednodušeně napsáno jednou nohou byla mimo což bylo dáno i geografickou polohou - přes Jadran Itálie a tak dále. Právě z Jugošky se hodně utíkalo na západ nebo-li dostat se za komančů k moři do Jugoslávie nebylo tak snadné jako např. do Bulharska....
Reagovat
Stan_Borowitz
Jugoslávie byla součást SSSR? To jsou mi věci... Inu všechny ty školské reformy a inkluze nesou evidentně svoje ovoce.

Nejlépe se ovládají nevzdělaní lidé.
Reagovat
Liverpool22
Myslel jsem to pochopitelně tak, že byla součástí východního bloku - patřila pod vládu Moskvy stejně jako Československo - takže jsem se možná jen blbě vyjádřil, ale spousta lidí si to možná odvodila moje myšlenkové pochody smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ani to není bohužel pravda. Jugoslávie rozhodně nepatřila pod nadvládu Moskvy jako Československo. Díky Titovi, který se dokázal Stalinovi vzepřít, Jugoslávie nikdy nebyla součástí východního bloku ovládaného z Moskvy. Nebyla součástí Varšavské smlouvy ani RVHP. Na Moskvě (ale i Washingtonu) byla úplně nezávislá a měla svou vlastní nezávislou politiku. Tedy něco, co jsme jí mohli tehdy, ale bohužel i dnes, jen závidět...
Reagovat
Liverpool22
Nechci se hádat, ale pod nějakým vlivem Moskvy byla - určitě nebyla "neutrální či nezávislá" jako v té době např. Rakousko, Finsko, Itálie....Nicméně se OBA shodneme na tom, že Jugoslávie měla svojí nezávislou politiku - měla mraky výhod oproti lidem v ČSSR. Jak jsem psal bylo to dáno geografií, přes Jadran Itálie + jiná historie a tak dále. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Jugoslávie byla naopak naprosto nezávislá, jak na Moskvě, tak na Washingtonu. Sovětští komunisti a jejich satelitní soudruzi ho bytostně nenáviděli, pro Stalina byl Tito dokonce nepřítelem číslo 1. Je to historicky poměrně dobře zdokumentováno. I na českém netu je o tom dost informací.

Více viz třeba tento článek: https://www.ctidoma.cz/historie/krvavy-pes-tito-v-praze-muz-ktereho-se-bal-i-stalin-varoval-dubceka-tesne-pred-okupaci
Reagovat
A211
Neutralita Finska je 50.let priprava na válku s Rusem a čekám kdy bude Fin nařčen Rusem že je fašista.
Reagovat
Ondrej2280
Krajina lezi pri mori ,to je jedina vyhoda a preto sa tam chodia rekreovat Nemci:) Myslim ,teda este vtedajsiu Juhoslaviu.Co sa tyka ludi,tak je to leniva nepredvidatelna banda.A co sa tyka Srbov tak to pre nich plati dvojnasobne.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dle toho videa, to spíš vypadá, že cílem nebyl přímo Djokovič, ale posloužil jako prostředek k jinému cíli (...známá osobnost, sledovaný turnaj všemi AUS TV stanicemi atd.)...

Tak z první..., si myslím politicka provokace, vyvolat emoce a destabilizaci mezi lidmi v Austrálii, je tam dost politická krize...

Podle mně se to potvrdí, neb je to v řešení policie, tedy pokud to někam nezametou...pod koberec...
Reagovat
Fandina
Zajímavý článek.

https://www.idnes.cz/sport/tenis/john-mcenroe-rozhovor-australian-open-rusko-lehecka-lendl.A230125_180809_tenis_ten&h=F84E6A4073F2EB11F0B3E575D00E1903
Reagovat
Mony
Ať je to jakkoliv, kam jsme to došli, že soudím lidi za postoj!?
Vždyť i náš bývalý a zesnulý prezident veřejné podpořil invazi do Iráku a také ho za to nikdy nikdo nesoudil
Reagovat
Teo
Přesně tak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně podpořil bombardování Djokovičovy rodné země. Vojenské napadení suverenní země bez mandátu OSN. Ničení civilni infrastruktury a zabíjení civilistů. Podle logiky místních fašistickýmu USSA vedenými šíleným Clintontlerem...
Reagovat
Fandina
Nebylo to bez posvěcení OSN.
Motivem bombardování Svazové republiky Jugoslávie byla snaha přinutit jugoslávskou vládu vedenou Slobodanem Miloševičem k ukončení vyhánění, vraždění a provádění dalších násilných akcí vůči albánskému obyvatelstvu Kosova, k němuž docházelo v rámci ozbrojeného konfliktu mezi jugoslávskou armádou a srbskými paravojenskými oddíly na jedné straně a albánskou Kosovskou osvobozeneckou armádou (UÇK) na straně druhé. Rada bezpečnosti OSN situaci označila za hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost v tamní oblasti.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemáš pravdu, nikdy k tomu napadení a bombardování civilní infrastruktury nedostali madndát OSN a mimochodem stát Kosovo, který na základě této intervence vznikl, dodnes většina zemí světa neuznává, dokonce i některé země Západu.

Ale jinak je dobře, že jsi zmínila ty etnické konflikty, které poměrně přesně zrcadlí to, k čemu docházelo po kyjevském puči v roce 2014 v částech Ukrajiny osílených většinově etnickými Rusy. Upálení desítek lidí v Domě odborů v Oděse jen proto, že pokojně demonstrovali za spolkové uspořádání země a uznání jejich národnostních práv, ostřelování a bombardování Donbasu polovojenskými útvary Azov, Ajdar, které používaly otevřeně nacistickou symboliku, s tísíci civilních obětí.

Takže pohledem z Měsíce měli Rusové stejné "právo" k vojenské operaci na ochranu ruskojazyčného obyvatelstva na Ukrajině jako NATO k vojenské operaci na ochranu Albánců v Jugoslávii.

Neříkám, jestli je to dobře, nebo špatně, jen to, že OBOJÍ bylo buď dobře, nebo špatně. A ptám se, proč se jedno hystericky odsuzuje, zatímco to druhé ne?
Reagovat
Fandina
Podobnost Rusko Ukrajina s bombardováním Bělehradu není ani náhodnou, protože tenkrát Rada bezpečnosti OSN konstatovala problém v oblasti. Tady naopak po obsazení Krymu byly výzvy k opuštění Krymu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Co tady blábolíš o Krymu? Tam neumřel ani jeden člověk, k RF se Krym připojil bez jediného výstřelu, protože to prostě tamní obyvatelé (včetně vojenských posádek) chtěli. Nejde o Krym, jde o 8 let ostřelování a bombardování civilních obyvatel Donbasu, kteří neuznali puč v roce 2014, které mělo za následek tisíce civilních obětí. A samozřejmě, že úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva ve svých zprávách vyjádřil také znepokojení nad situací v oblasti.

OSN rozhodně nedala NATO mandát k bombardování Jugoslávie a civilních cílů na jejím území, to je snadno dohledatelné, prostě jen vyjádříla znepokojení, stejně jako výše ohledně Donbasu, takže se jednalo o akci v rozporu s mezinárodním právem, stejně jako vojenská operace Ruska na Ukrajině.

Žed o tom místní propaganda lže, je samozřejmě smutné, ale to v dnešní době nikoho neomlouvá. Každý si může informace dohledat ze zcela věrohodných zdrojů, jako je třeba OSN.
Reagovat
Fandina
Co to blábolíš ty? OSN vyzvalo Rusko, aby odšlo z Krymu před x lety a ono neodšlo a obsadilo ještě další území.
Reagovat
Fandina
https://cs.wikipedia.org/wiki/Anexe_Krymu_Ruskou_federac%C3%AD
Reagovat
Stan_Borowitz
Na Krymu nezahynul jediný člověk a to je podstatné. Ne to, k čemu kdo koho vyzývá.

Na Donbase pobil kyjevský režim po puči v roce 2014 podle odhadů úřadu vysokého komuisaře OSN cca 15000 civilistů.

Pro tebe znamenají nějaké "vyzvy" víc než 15000 mrtvých, z toho stovky dětí? Zvláštní logika, které nerozumím. Ani nechci.
Reagovat
Fandina
Není podstatné, kdo koho vyzývá. Podstatné je, že agresor napadl souseda a je potřeba to odsoudit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, to rozhodně, a to i když nenapadne souseda, ale třeba nějakou zemi na opačném konci světa.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo když pošle vojáky vraždit občany na svém území. To je také agresor, kterého je třeba odsoudit.
Reagovat
Fandina
Ano a kdekoli, v Jugoslávii nebo v Rusku. Je to jedno kde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, ať je to v Jugoslávii, na Ukrajině nebo kdekoli jinde, správně. Ale invazemi se to řešit primárně nemá, dokud k tomu nedá souhlas OSN. Což se ani v jednom případě nestalo.
Reagovat
Fandina
Je velký rozdíl poslat vojsko do jiné země na hašení konfliktu nebo sám být účastníkem, jak to dělá Rusko. Překračuje fakta.
Reagovat
Stan_Borowitz
Odporný dvojí metr a nechutné pokrytectví. Ale co zrovna od tebe čekat, že.

Škoda, že ti tvoji "hasiči" nešli hasit, když ti, pro které jsou Bandera se Šuchevičem národními hrdiny, upalovali v Oděse zaživa své spoluobčany, kteří s nimi názor na hrdinství těch dvou válečných zločinců úplně nesdíleli.

Asi zrovna měli spoustu práce s hašením v Afghanistánu nebo někde jinde. Oni furt někdo něco hasí, aniž by to po nich někdo chtěl...
Reagovat
Fandina
Zajímavé je, že ulice po Stalinovi ti nevadí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty sprostá lhářko, kde jsem něco takového napsal?

Ty jsi fakt odporné prase, které se neštítí nehoházných lží.
Reagovat
HolyMotors
Odporný prase a šovinistický, proruský dobytek jsi ty. Snad to, panebože, už každý vidí. A bude s tebou tak jednat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Už (nebo zatím) nemáme padesátá léta, naštěstí. Ale stalinistů tvého typu se objevuje stále víc a jsou stále agresivnější. Dobře, že ses odkopal. I tohle všichni vidí...
Reagovat
HolyMotors
Já pevně doufám, že to vidí a jen ať si vyberou. Kdo má mozek v pořádku se hloupostem "stalinisté tvého typu" může tak akorát pousmát. Ale tu nebezpečnou demagogii a propagandu, kterou tu nepokrytě šíříš, je potřeba hrubě odsoudit. Navíc ses neudržel a odkopal se i jako nechutné, šovinistické prase smile
Reagovat
Krisboy
Frndina čertužel není o nic lepší, evidentně jí chybí její nejvěrnější "spoludiskutér" Fulnek, tak si našla jiného smile
Reagovat
Fandina
Snad ti to není líto, že jsem si nenašla tebe? smilesmile
Reagovat
Pe3k
Krisboy tady není tak dlouho, on nezná zdejší "historii"...
Reagovat
HolyMotors
Byť mám k Fandině spoustu výhrad a rozhodně mě její nudloválky rozčilují, tady jsem docela rád, že se jako jedna z mála, možná jediná, postavila proruskému a šovinistickému člověku, co se tu snaží vytvořit nějaké zdání o tom, kdo je zodpovědný za válku na Ukrajině a jakým metrem bychom měli všem měřit. Směs různých polopravd, relativizací, srovnávání nesrovnatelného, stavění do jedné roviny zcela odlišných konflitů, výrazně přepálené emoce. Všechno je to takový demagogický tyglík, který není zase tak daleko od různých dezinfo webů. Já mu to nežeru a upřímně mě mrzí, že se proti tomu tady nevymezí víc lidí.
Reagovat
Pe3k
Já jsem sice "protiRuský", ale označovat kohokoliv co kritizuje zápas jako proRuského se mi vůbec nelíbí a teď nemluvím o Stanovi, on třeba proRuský je, já to nedovedu posoudit, ale já chci naprosto svobodně kritizovat "kohokoliv" aniž bych hned dostal nálepku, že jsem proRuský...STejně tak mě označili jako Antivaxera i když sem proti kovidu očkovaný jen proto, že pokládám otázky a zajímá mě "pravda".
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že každý (nejen) inteligentní člověk si udělá o válce na UA obrázek sám a nepotřebuje k tomu její nekonečné rozhovory na tenisovém fóru.
Že se "někomu postaví"? Nebuď směšný, jsme na anonymním diskusním fóru...
Reagovat
Krisboy
Oba dobře víme, že Fandina se ráda hádá s kýmkoliv o čemkoliv, o nic jiného jí nejde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Omlouvám se vám všem, kromě toho zaslepeného fanatika HolyMotors, za debatu částečně mimo téma článku. Zbytečně jsem se nechal Fandinou vyprovokovat, já samozřejmě vím, že ona často mele nesmysly a klidně si ve dvou větách třikrát protiřečí, jen aby ukojila svou zvrácenou touhu po nekonečném dohadování...

Končím, nebudu na ni už reagovat.
Reagovat
Krisboy
smile
Díky.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Fandina
To je škoda, že se se mnou nechceš bavit. Byl si takový typický protiamerický proruský troll. Škoda.
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu, nejde mi o to, bavit se s kýmkoli a o čemkoli. Když ale čtu tu ruskou propagandu od Stana, tak se nejde neozvat.
Reagovat
Ondrej2280
Ak nevidis rozdiel medzi etnickymi cistkami v Juhoslavii zastrešenych Srbskom a potvrdenych nezavislymi pozorovatelmi a organizaciami a vymyslenymi ruskymi blabolmi o cistkach na Ukrajine,tak si poriadne vymetena hlava.Rusky scenar je vzdy ten isty,idu chranit svojich obcanov do inej krajiny. Ako keby Rusom niekedy zalezalo na ludskom zivote....to mozu vykladat len trulom.
Reagovat
Mony
Tady je o masakru v Odese dobrý západní dokument. Celá série je kvalitní a dobře vypovídající.
https://youtu.be/QxcB0PI4ZLg
Reagovat
Fandina
Záleží jaký je to postoj. Některé soudíme, jiné schvalujeme. Tady jde spíš o to, že je to na AO zakázané.
Reagovat
annah
Došli jsme tam jednoduše tak, že Rusaci napadli sousední stát. Postoj k té agresi je důležitý. Schvalovat ji a oslavovat toho jejich Putlera je prostě zavrženíhodné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty jsi prostě blahoslavená a tvoje bude královtví nebeské, annah. A já ti to upřímně přeju...

Američani napadli od druhé světové války mraky dokonce nesousedních států, taky je za to odsuzuješ? Nebo používáš typický dvojí metr a oslavuješ Bidentlera, Obamatlera, Bushtlera, Clintontlera a další americké prezidenty, kteří nařídili vojenské napadení suverenních států, což byli od druhé světové války snad všichni kromě Trumpa?

Oslavuješ taky Zelenstlera, který klidně nechal vraždit civilisty na Donbase a nijak mu nevadí, že jsou hlavní prospekty v Kyjevě pojmenované po masových vrazích a válečných zločincích Banderovi a Suchevičovi?
Reagovat
Fandina
Mně se líbí, že vždycky, když někdo řekne, že Rusko napadlo Ukrajinu, místo abys to odsoudil, tak začneš o USA. Samozřejmě, že každý odsoudí kohokoli, když dělá to co Rusko na Ukrajině. Nebo Bandera. Vytahovat nacionalistu z druhé světové války, jsi s tím směšný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen dávám věci do souvislostí. Třeba nacionalistu a válečného zločince z druhé světové války, který je dnešním režimem na Ukrajině oslavován, má tam pomníky, jsou po něm pojmenovány ulice, mají jej za hrdinu. Nebo napadání jiných zemí jinými mocnostmi než Rusko, která nikdo neodsuzoval a neodsuzuje, přestože při nich umíraly také tisíce nevinných civilistů.

Válku na Ukrajině samozřejmě odsuzuji včetně VŠECH jejích původců, ale ani ruský, ani kyjevský režim, ba ani my (myšleno Západ) v ní bohužel nehrajeme roli kladných filmových hrdinů. Žádní kladní hrdinové v ní totiž nejsou, snad kromě těch chudáků vojáků na obou stranách, které tam většinou proti jejich vůli nahnali, aby se nechali zabít. Těch je mi líto a proto si myslím, že by to zabíjení mělo co nejdříve skončit, ne že se tam mají posílat další zbraně, které jen navýší počet zbytečně mrtvých.
Reagovat
Fandina
Bandera je některými považován za kontroverzní osobnost. Některými je považován za národního hrdinu a jinými za válečného zločince. Jenže ty to podáváš jen, jako by šlo o vraha. Pak se nediv, že jsi směšný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže Fandina je nacistka, fandí ideologům a vykonavatelům pogromů a válečných zločinů ze druhé světové války Banderovi a Šuchevičovi.

A tihle lidi si hrají na ty morálně nadřazené. To je ale mimořádně chucpe. Fuj.
Reagovat
Fandina
Já neschvaluji válečné zločiny, ale nesnáším, když někdo zkresluje fakta ve svůj prospěch a to děláš ty.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaké zkreslování faktů a jak ve svůj prospěch? Já ta fakta prostě uvádím tak, jak jsou, a prospěch z toho určitě nemám žádný. Spíš se v dnešní divné době vystavuju riziku. Kdo tady zkresluje a relativizuje, to rozhodně nejsem já. Já netvrdím, že NATO bombardovalo Jugoslávii s mandátem OSN (což není pravda), netvrdím, že váleční zločinci nejsou až takoví zločinci, protože pro někoho jsou hrdinové (obzvlášť kuriozní tvrzení, takto se dá obhájit i Hitler, ten byl přes deset let hrdinou pro skoro všechny Němce), nezlehčuji utrpení civilních obyvatel Donbasu osm let ostřelovaných a bombardovaných jednotkami vyslanými Kyjevem.

Říkám, že je mi líto všech Ukrajinců, kteří s postupem kyjevského režimu po puči v roce 2014 nemají nic společného a teď jsou v ohrožení života ve válečné zóně, protože vše se dalo vyřešit mírovou cestou řádných voleb, uznání práv cizojazyčných menšin, nevměšování USA a Ruska. Jednáním, při kterém by byly respektovány zájmy všech stran. To se bohužel nestalo a výsledek vidíme online v reálném čase. Vlastně mezivýsledek. Výsledek může být ještě daleko horší, a to pro celý svět.
Reagovat
Fandina
Já nepsala, že NATO bobmardovalo s mandátem OSN, psala jsem že Rada bezpečnosti OSN situaci označila za hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost v tamní oblasti. A to je to tvoje zkreslování faktů. Dtto podobně o Banderovi Některými je považován za národního hrdinu a jinými za válečného zločince.
Ale ty si to vyložíš po svém, jak se ti to hodí. Nerespektuješ co ti kdo říká. Typický populista a manipulátor.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud nebombardovalo s mandátem OSN, pak je to podle mezinárodního práva válečný zločin. Navíc k situaci ohledně nebezpečí plynoucího z rostoucích glorifikace nacismu na Ukrajině i jinde a ohledně oslavování válečných zločinců tamtéž (nejen Bandery) přijalo valné shromáždění OSN odsuzující rezoluci č. 76/149 (https://digitallibrary.un.org/record/3951466 - proti hlasovaly příznačně pouze USA a Ukrajina).

Takže "manipulátor a populista" je podle tebe ten, kdo chce, aby se nelhalo, nezatajovalo a měřilo všem stejným metrem. Kdyby nešlo o tisíce zbytečně mrtvých, tak by to bylo k smíchu. Takto jsi se svým pokrytectvím pouze k pláči.
Reagovat
A211
Rus řeklže bude poroučet od Kamčatky až po Lisabon
Reagovat
Ondrej2280
Preto zacne o USA lebo to nema cim obhajit svoj milovany sovietsky svaz,ludia su fakt dementi,40 rokov tu ludi drzali sovieti pod krkom a oni ich este ospravedlnuju,ved to.je normalny masochizmus.Tu uz by pomohla len poriadna kopacka do zadku a nie zbytocna diskusia.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
v tom, že byli zaplacení a je to další tah médií.

podle dostupných informací jsou totiž všichni fanoušci velmi přísně kontrolováni před vstupem do areálu, jestli u sebe nemají nevyhovující předměty či vlajky. kdo ví, kam všude se ale asi dají schovat :D

a teď je otázka, jak jim mohla uniknout vlajka s Putinem, a že zrovna tito (nevím, kolik jich bylo, tři, čtyři?) fanoušci přišli do kontaktu se Srdjanem Djokovičem, než je stihli vyvést z areálu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Mě to napadlo dle toho videa, co jsem našel...co jsem dával vedle. Hlavně díky tomu, kdo ho publikoval...

Dneska při různých veřejných akcích je tohle bohužel normou, a je to opravdu prokázano, že je vždy pár placených provokatérů - stačí 4 až 5, kteří dostavájí dokonce slušně zaplaceno...horší je, ale že tohle se dostalo opět do areálu AO...

Djokovičovi bude stačit, když udělá krátké prohlášení, že to nejsou za něho fans, ani jeho, ani tenisu...ale nesmí zabřednout do toho nějak komplikovaně...

Určitě teď není v lehké pozici... ale prostě jak to neudělá...tak nevím co pak bude...snad jen to, že se budou dále vesele provokátéři platit a užívat nejen na nějakých mítinzich, v internetu atd. ale i na GS, jiných sportovních akcí...

Celkem jsem z toho smutnej...
Reagovat
Fandina
Další tah médií? To mě celkem pobavilo.
Reagovat
A211
Rus řekl že bude poroučet od Kamčatky po Lisabon.Ne nadarmo se neutrální Fin připravuje na válku s Rusem asi 50 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodičov si holt nevyberáme, je to nešťastník ten Srdjan. Bol v v zlý čas na zlom mieste, stačí okamih a máme novú kauzičku. Fotka Nadala s Monacom a dalsimi 8 chlapcami v spoločnej jazzuci je oproti tomu letný čajový dejchánek :)

Pravdou je, že poznám dosť Srbov, najma z pracovneho prostredia a vzhladom na ich minulost vnímaju konflikt Rusko/Ukrajina velmi vlažne, ba povedal by som, že Rusov viac menej ani neodsudzujú. Tu by som hladal príčinu toho, prečo Srdjan letmo zapózoval s partičkou ortodoxných fanúšikov.
Reagovat
peRFect
To ale nelze porovnávat. Přesah ruské agrese na ukrajině je obrovský, téma společensky téměř celosvětové. Domnívat se, že by to jugošův fotřík vypustil jen tak, je zavádějící.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, suhlasim s tebou.

Neodsudzovat rusku agresiu moze len pomýlený clovek, mozno menej vzdelany, informovaný, pripadne s narušenym hodnotovým kompasom.

Zhodou okolnosti to je z 3/4 presne tá ista skupina populácie (aspon na SR), ktora odmietala očkovanie a má dlhodobo tendenciu veriť konšpiráciám.
Reagovat
Usm
tak já sice odmítač očkování nejsem, ale prostě mi tady něco smrdělo...dost často se zmiňovalo, že vir unikl z laboratoře a kdo na tom celým vydělal nejvíc? Pfizer a spol.
Reagovat
Marduch
Uniklo to s největší pravděpodobností z čínské laboratoře, kde se na výzkumu virů podílí i americké výzkumné kruhy. Už je to takřka veřejná informace.
Reagovat
Tennisfan77
U nás to budou voliči Babiše. smile
Reagovat
vavrinec
No ne všichni. Znám řadu voličů Babiše, kteří jsou silně protiruští. Je to takové zvláštní, získal jsem pocit, že je vlastně úplně jedno, co Babiš říká a na kterou stranu se zrovna přitočí, jeho voliči ho volí s vírou, že to je ten "tatíček", který se o ně postará. Nějak racionálně to ovšem většinou zdůvodnit nedokážou.
Reagovat
Tennisfan77
Já nejsem žádný politolog či fanda Pavla, každopádně za mě inteligentní člověk nemůže Babiše zvolit, zejména poté, co předvádí, jak se vyjadřuje, co z něj vypadne za zvratky. To je něco neskutečného. Počet hlasů které bude ve druhém kole mít je počet dementů, kteří v ČR žijí, konečně takový neoficiální IQ test.
Reagovat
vavrinec
Taky nejsem odborník, ale obávám se, že to je poněkud složitější. Někteří voliči Babiše nemají nízké IQ a přesto ho volí. Mě to přijde trochu obdobné, jako je to s vírou v Boha. To je jakási potřeba, s kterou se většinou prostě narodíš. A tohle je zase jiná potřeba, mít pocit, že tady je nějaký "velký šéf", který se postará. Možná je to do značné míry taky vrozené. Díky tomu se ale k moci dostávají různí Hitlerové a jiné odpudivé postavy, a výška IQ obyvatel je vůči tomu poněkud bezmocná.
Reagovat
woody
Jiříka mám rád a tady o tom mluvi, něco podobného co vlastně píšeš.

https://www.youtube.com/watch?v=c91lh6eLixQ&t=692s
Reagovat
bIbec
já myslím, že potřeba "chcát proti větru" je silný faktor. Ta mediální polarizace je brutální.

Já osobně k volbám nejdu, jinak by mi upadla ruka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
paddy
komunisti
1. kolo přes 70 %
2. kolo 100 %

Václav Havel se musí obracet v hrobě

----------
"Kdo myslíte, že vyhraje volby?"
"Komunisti."
"Já také, a proto jim hlas nedám."
Obecná škola smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Marduch
Řekl abych, že určitá část by prostě volila skoro kohokoli, kdo ve věcech zásadních pro život v ČR nebude jen prvoplánově jako ovce bez vlastního úsudku přejímat vůli zejména Bruselu, ze slepé víry ve všespásnost členství ve stávajících strukturách. A to i když kandidáti typu Babiš jsou lidsky třeba až hrozní. Doba je nepřehledná, svět je propojený víc než kdy předtím a věci se dávají rychle do pohybu.
Reagovat
Tennisfan77
Určitě. Na druhou stranu je komické, že ČR rozděluje volba prezidenta, který je pro chod země méně důležitý, než složení sněmovny, které národem tak moc nerezonoval. Faktem je však to, že Slovák je už k smíchu nejen v ČR, ale i na mezinárodní úrovní a pokud se stane prezidentem, bude to ostuda nás všech.
Reagovat
A211
Když si kandidát na prezidenta pustí domů Foldynu tak to podezřelé.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
mario777
Z akeho dovodu su zakazane vlajky nejakho statu na sportovom podujati ?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak s Ruskem se to už táhne dávno, ještě před válkou přece nemohli startovat ruští sportovci pod ruskou vlajkou (kvůli tamnímu systémovému dopingu). Ta válka na Ukrajině už byl jenom poslední hřebíček do rakve, který ještě zvýšil restrikce.

Pro mě bylo vždycky záhadou proč takový Nadal může startovat po španělskou vlajkou. V tomto případě by to bylo ale opačně, samo Španělsko mu to nemělo umožnit kvůli účelově zneužívanému systémovému dopingu od Dr. Fuentese. Takže by to byl takový reverzní příklad oproti tomu Rusku, ale se stejným dopadem.smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
1) Srdjan se zachoval jako de*il, neměl se tam takhle vystavovat

2) jeden z komentářů napsal toto:
"Srdjan didn't say "Long live Russians", he used idiomatic expression that in the context meant "Cheers, people." So he was greeting people who were present at the scene while he was leaving them.

I wouldn't care had he explicitly praised Russians, or Putin, or whoever, but the truth is he didn't. In gesture - sure, but not in words."

Já to tam pořádně neslyším, řekl Srdjan.... Russia u toho pozdravu? Protože jestli, ne, tak verbálně neselhal. To nic nemění na tom, že selhal symbolicky. Ale byl bych opatrný, tohle vytváří napětí a rozděluje společnost.

Pracuji docela dost často s Číňany (jsem spojka mezi ČR a Čínou v rámci jedné konkrétní kulturní spolupráce), učím se Čínštinu již mnoho let, a mohu vám říct, že některá videa, která vidíme zde v našem prostoru mají titulky, které nejsou totožné s tím, co dané osoby říkají v Čínštině. Takže pozor na propagandu z obou stran. Musíme si zachovat kritický a objektivní přístup + ověřovat!smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tohle asi bude ještě zajímavý...

pár věcí, co jsem tomu našel, v tom videu to slyším také:

https://twitter.com/DeeCuric/status/1618542632321581056

neříká nic ve smyslu, ať žije Rusko, ale "Živeli ljudi", něco jako buďte zdrávi.

a pak ještě info někoho, kdo byl přímo na místě:

https://twitter.com/wild_shutterbug/status/1618538827613900804

Byl jsem u tohoto incidentu. Novakův otec šel směrem k šatnám (players area), tyhle lidi ho zastavili na rychlou fotku... Otevřeli vlajky, které nemohl vidět. Pózoval takhle se spoustou lidí, kteří ho zastavili.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Ano, také bych tipoval ten poslední odstavec....
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile Přesně co píšu nahoře nezávisle na tobě a pak jsem uvedl i příklad s čínským jazykem a svou vlastní zkušenost. Hlavně upřednostnit racionalitu před před emocionalitou no.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak já jsem rád, když jsou dostupné veškeré informace. vím, jak média umí vše krásně překroutit.

bylo by ideální, kdyby se k tomu sám vyjádřil Djokovič. určitě na to otázku dostane, pochybuju, že novináři to nechají jen tak. ještě to asi bude mít dohru.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Djokovič se k tomuto vůbec nemusí vyjadřovat. Jeho otec je samostatná jednotka. Dospělý jedinec. Nevidím důvod proč by to měl řešit Djokovič, ten na záběrech není.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nemusí otce vůbec řešit, stačí, že odsoudí ty pseudo fans...s Putinem...a dokonce si myslím, žeby to neměl udělat jen on...ale jasně i Tiley jako ředitel turnaje, srbští hráči, rušti, také z Běloruska, ale pochybuji, že to zvládnou...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Opět, nevidím důvod proč by to měl komentovat. Tiley možná, on nikoliv.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Z toho důvodu jaký sam obecně říká a opakuje Djokovič, že bez medií a fans by nebyli tam kde jsou, a krom toho jsou to "jeho fans", "alias fans Djoka"... bez kterých normal fans obecně by také neměli tu hodnotu hráči jakou mají.

Ze stejného důvodu, jako kdy si stěžuje u empajru, že se nějaký fanoušek nechová dobře (a to je správně!), tak ze stejného důvodu by se měl vyslovit jasně proti, že tihle "jeho" fans prostě nejsou fans tenisu...ani jeho fans...

Z podobných důvodů by bylo dobré aby nejen Tiley se k tomu jasně vyjádřil...

...jinak nám také hrozí, že se to víc bude opakovat a GS budou zneužívány na provokace a placenou propagandu, a konflikt se zaostří i v tenise...

Z toho důvodu, že je šéfem PTPA. A pokud to má mít nějakou váhu, tak musí mít váhu i jeho postoj...k takovým věcím...

A z plno jiných důvodů, neb je 21. nasobný držitel GS a má možnost mít víc vliv, aby se tyhle věci neděly... atd. tad.
Reagovat
Krisboy
A fotr je člen jeho nejužšího týmu a sedí v jeho loži každej zapas. Že se to Ježíše netýká, že jsou dvě samostatné jednotky, je pouhý alibismus.
Reagovat
Vlk-v-trave
smile
jen si myslím, žeby se měl vyjádřit dříve než se ho zeptají, ...je dost možné, že byli zaplacení ti tzv. fans...to je už i ověřené a potvrzené, že existuje plno placených provokáterů, ale právě i z toho důvodu je důležité, aby to Djokovič udělal...otec neotec...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
souhlasím.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Srdjan
Srbija najbolja zemlja na svetu !!!! Novak je Srbija! smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Kosťyuk praskne žilka :-)
Reagovat
Krisboy
Hodně hloupý titulek. Jakej přešlap? Ten chlap je prostě tupé, zakomplexované nacionalistické hovado. Přešlap je něco úplně jiného.
Reagovat
Tennisfan77
Jeho syn je stejný, akorát se to snaží v sobě držet. Těžko věřit tomu, že je doma s taťuldou v nějakém politickém rozporu. smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
no, nevím, jestli je stejný, byl v kontaktu se Stachovským, který byl na frontě a poté sám konverzaci s ním zveřejnil.

Djokovič mu tam jasně psal, ať dá vědět, kam může poslat peníze a jak může pomoct, nebo něco v tom smyslu. takže kdyby byl pro válku, tak asi tohle nepíše.

https://twitter.com/josemorgado/status/1618443014179028994
Reagovat
Tennisfan77
Já to všechno beru, ale Nolemu tu jeho hru nevinného a všeho milujícího člověka prostě nevěřím.
Reagovat
Ondrej2280
A co mu veris?:)
Reagovat
Blondie
Ale prosím tebe. Jako kdybychom v Česku zrovna teď neviděli, že mohou být členové jedné rodiny v ostrém rozporu.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Marduch
Je to blbost, ale dojde ti to až postupem času. Do ty doby si ten koncept budeš rád hýčkat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist