Další senzace: Siniaková si v Shenzhenu vyšlápla na Halepovou

4. 1. 2017, 08:20
Aktuality 52
WTA SHENZHEN - Kateřina Siniaková má v úvodu letošní sezony formu jako hrom. V čínském Shenzhenu vydřela senzační výhru nad světovou čtyřkou Simonou Halepovou. Dvacetiletá rodačka z Hradce Králové zvítězila 6-3 4-6 7-5 a poprvé porazila hráčku Top 10. O semifinále si zahraje s Ninou Stojanovičovou.
Kateřina Siniaková

Po zveřejnění losu asi málokdo věřil, že by mohla Kateřina Siniaková na turnaji WTA v Shenzhenu obhájit loňské čtvrtfinále. Česká tenistka však potvrdila, že se rok od roku zlepšuje. Nejprve vyřadila domácí Shuai Peng, a ve druhém kole dokonce přehrála světovou čtyřku a vítězku turnaje z roku 2015 Simonu Halepovou.

Siniaková si tak připsala premiérovou výhru nad hráčkou elitní desítky. V nervy drásající bitvě měla často navrch, ovšem Halepová uplatňovala své zkušenosti a vedení české tenistky často likvidovala.

Statistiky zápasu
Siniaková - Halepová
4 esa 3
5 dvojchyby 2
58% 1. servis do kurtu 57%
32 vítězné míče 14
38 nevynucené chyby 21
8/11 brejkboly 7/16
čas: 2:06

52. hráčka žebříčku WTA odehrála fantastický první set. Ujala se rychlého vedení 4-0 a i když jednou přišla o servis, výhodu brejku si pohlídala až do konce. I do druhé sady vstoupila skvěle. Opět šla do brejku, Rumunce se však povedl rebrejk a od té doby byla rovnocennou soupeřkou.

Siniakovou nicméně ztráta vedení nerozhodila a v sedmém gamu znovu sebrala Halepové podání. Vzápětí nevyužila gamebol, čehož se Rumunka chytla a třemi získanými hrami v řadě si vynutila rozhodující dějství.

Následovala série pěti ztracených servisů, Siniakové se povedlo brejk potvrdit až v šestém gamu. Náskok ale opět ztratila a rázem byla ve vedení Halepová, kterou dělila od vítězství jediná hra. Siniaková však i nadále bojovala jako lvice a ve dvanáctém gamu šla podávat na vítězství.

V dramatické koncovce čelila třem brejkbolům, všechny zlikvidovala a po dvou hodinách a šesti minutách využila druhý mečbol.

"Snažila jsem se soustředit na každý míč. Jsem šťastná, že jsem to zvládla. Tlak jsem cítila velký, několikrát jsem ztratila vedení, ale nakonec se mi podařilo zvítězit", řekla po utkání šťastná Siniaková.

Ve čtvrtfinále čeká Siniakovou vítězka 142. hráčka světa Nina Stojanovičová. V něm bude česká tenistka jasnou favoritkou. Naposledy si semifinále zahrála loni v září v Tokiu.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
středeční výsledky (4. 1. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Siniaková (ČR) - Halepová (2-Rum.) 6-3 4-6 7-5
Kr. Plíšková (ČR) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6-1 6-2
Stojanovičová (Srb.) - Jabeurová (Tun.) 4-6 6-3 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
na O2 TV Tenis ted opakujou její včerejší zápas s Halepovou ...
Tady je odkaz na jeden článek na WTA stránkách:
http://www.wtatennis.com/news/article/6205568/title/siniakova-shocks-former-champ-halep-in-shenzhen
je tam i vyjádření Halepky který na TP chybí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jako jedina Kacence to podani nezritla.. :-)
Reagovat
tommr
no mě to její podání taky nepřišlo nějak strašný. Už to není taková slabina jako v minulosti ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ozyvaji se spis esteti.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a chtela jsem samozrejme napsat "nezkritla".. jeee
Reagovat
janek_da
:))
Reagovat
tommr
Katka má docela "divný" i ostatní údery nejen servis. Důležitá je ale přece kvalita úderu a jeho účinnost a ne estetickej dojem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jak u koho.. :-))
Reagovat
jb007
Návrat Katky k juniorskému servisu mně nemile překvapil. Věřil jsem, že loňský model už zautomatizovala a s pár nutnými vylepšeními si jej podrží. Přesto může být celkově úspěšnější hráčkou, protože se stále mírně zlepšuje v ostatních činnostech. Ale o servis se opírat nebude. Bojím se, že ji to zavře dvířka do TopTen. Třeba ne.
Reagovat
VlS
Podívej se na servis Tyndy nebo Káji, ( přirozeně i Sereny a dalších)jak vypadá přirozeně, nenuceně a ne jak pantomima a porovnej s Kačou a už se divit nebudeš. Ale ona za to moc nemůže, to se mělo řešit tak 10, 15 let zpátky. Čili ne kritika, ale konstatování stavu.
Reagovat
mrafe
Tady to máš i v češtině

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1722--jsem-velmi-stastna-netajila-po-zivotni-vyhre-siniakova-zaslouzene-vitezstvi-chvalila-cesku-svetova-ctyrka
Reagovat
Fandina
chválím tě, že jako jediný používáš Katka. Ti ostatní tu píšou tak rozmanitě, že jsem původně nevěděla o kom je řeč ... úsměv
Reagovat
VlS
Klasik napsal dokonce operu "Čert a Káča" , holt nemohl za to, že jeho tata dělal řezničinu v blbým místě mocnářství , kde natahujou a tak tam Kateřině přidali. čárku nad a. Správně je to prostě Kača. Zeptej se Gigina jak je to na Valachách.
Reagovat
Fandina
Ale no tak, já jsem sice z Českomoravské vrchoviny, ale zrovna podle Valachů se řídit nemíním ... úsměv
Reagovat
VlS
Jde teda vo to, vodkaď z Vysočiny, na severu a východě je jinej dialekt, než na jihozápadě, tam už je to ovlivněny jižnima Čechama. A slyšelas na Vysočině někoho řict Káááča?
Reagovat
vrabejka
Češky mají teda parádní vstup do sezony!!!!!
Reagovat
Lunej..
Jj vsimla jsem si, kdyz te vidim obcas v televizi:D:D
Reagovat
VlS
je fakt šílená, jak Fidorka Opavia, když musíš, tak musíš, není co řešit. Ale i tak gratulka, koukám na ní rád, jen mi připadá, že má nějak dlouhý šatky:-)
Reagovat
kada.tom
5-2 a 5-4 => 6-7 :-D
Reagovat
EllNino
hele starej se o Serenu zmetku :)
Reagovat
Lunej..
Hm, taky koukam, ze se to otocilo. Jakmile Roger zacne vice pinkat od BL, vic chybuje. Jemu je vlastni utocna hra a co nejdrive zakoncovat, snaf to jeste otoci. Sasa se holt probudil:)
Reagovat
PetaM
Naprosto běžné :D Mně se to stává taky :D :D :D
Reagovat
Krisboy
TK Prostějov vypsal odměnu Kč 100000,- za pomoc při dopadení toho hajzla, co napadl Petru.
Reagovat
Frick
http://hc-slavia.cz/zapas.asp?sezona=2017

Sobotní program je jasnej :o)
Reagovat
janek_da
živého či mrtvého?
Reagovat
smazaný uživatel
https://youtu.be/3G-ngL74TKg?t=12m21s
zivy nebo mrtvy, dulezite je za kolik:)
Reagovat
Frick
Je možný, že silně psychicky narušenej člověk (schyzofrenik?) by si mohl takové zraněné přivodit sám a pak ještě vymslet historku o muži v bekovce?

Ale to by se asi na Petře nemohlo nepoznat, že?
Reagovat
Frick
Sorry, to je asi skutečně nemysl. Ale já se skutečně domnívám, že nějaká skutečnost je veřejnosti skryta.
Reagovat
smazaný uživatel
tatik Prdelky podle vizaze rok od roku zdrchanejsi, logicke.. :-)
Reagovat
VlS
No, jen zázrak, že ty vlasy furt má. Mít prdelku na starosti, tak se asi skalpuju sám.
Reagovat
EllNino
já už bych si šel hodit ... :) ta to zase zvoslila ten závěr 2. setu :D
Reagovat
kada.tom
Kristýna i Kateřina velmi dobře :-)
Zvlášť skalp Halep vypadá velmi velmi dobře :-)
Reagovat
janek_da
není to degradace turnaje?
Reagovat
PetaM
Ještě je tam Aga Pinkalowa, tak pohoda.
Reagovat
Lunej..
Hm, tak holky mi zatim moc radosti nedelaji, ale porad je omlouvam po tech vanocich:)
Reagovat
VlS
A tak nám zas docela radost dělají
Reagovat
Lunej..
Jo to naprosto chapu a dokonce vam tu radost preju, jen nemusi byt vzdy na ukor mych kobylek:)
Reagovat
kada.tom
do finále daleko, takže těžko předvídat :-)
navíc tohle je jen International, tam o překvapení není nouze ... až na základě sestavy SF a F lze usuzovat jestli turnaj utrpěl nebo ne
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Díval jsem se od stavu 3:3 ve 2. setu, většina 3. setu pak byla na SuperTennisu. Katka hrála výborně, jenom jsem se bál, aby ji ty nepotvrzené brejky nemrzely. Simona chybovala víc než obvykle, ale přesto byla pořád těžkou soupeřkou. Když Katka ve 3. setu z vedení 4:2 prohrávala 4:5, tak jsem to začínal vidět bledě, ale naštěstí dokázala srovnat při vlastním podání a ten závěr zvládla skvěle. Na vítězný mečbol se mnou koukal i synovec. :D

Katka si v letošní sezoně dala za cíl Top 20 a dneska ukázala, že hru na to rozhodně má. Ve čtvrtfinále ji navíc čeká Stojanovic, takže Katka bude tentokrát favoritkou...
Reagovat
Krisboy
Skvěle Kačenko, mám z tebe radost!
Reagovat
babolat.cz
gratulace!!
Reagovat
A.R.R.
Jedno překvapení za druhým, Serena out, Simča out...gratulace Katko!
Reagovat
smazaný uživatel
to dokazala! :-) Jen jsem nahledla, Halep nepresna, ale moc pekne, Kacka vyborny pohyb, hra rozhodne vyspelejsi nez ty nestastne plactive skleby, nastesti jsou zdrave vzdorovite, provzlyka a provzteka se tim, je to bojovnice.. :-)
Reagovat
VlS
A, tak už jsem jí viděl rozhodně ve větším amoku. Jo, bojovnice to je. Pohyb má skvělej, údery OK, jen ten servis furt teda nepobírám, ale když s tím bude vyhrávat, tak ten pohyb sekerou budu ignorovat. Moc dobře hrála.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to ja taky zazila vetsi besy, videla jsem jen kousicek a zaver vubec, jen se vzdycky spesl vsimam, jestli uz trochu prece jen nedospiva.. :-) Ten servis bude mozna nejaka pracovni prechodna faze na "smazani". U ni opravdu neni co oplakavat, masle musela umrit.. :-)))
Reagovat
VlS
Já jsem to viděl celý a od začátku Kača ( jak jí začnu říkat Katuška, Kačenka, Katka, tak to zvoře, proto Kača) byla v módu " trhej Kazane". Bál jsem se, kdy se jí to převalí přes hlavu a mimo sem tam chvilek ani ne. Prostě na Simonu vlítla jak urvanej vagón a bila jí a bila. Pak v druhým jí začlo vrtat v hlavě, že by to fakt mohla vyhrát a myslel jsem si, že teda konec a moc příjemně překvapila, źe ne.
Reagovat
Krisboy
Říkej jí raději Kateřina.
Reagovat
VlS
To by mě připadalo, že ju nemám rád :-)
Reagovat
Krisboy
Kdepak, z toho tě nikdo nepodezírá. Ale je to jistější, výhry jsou nejdůležitější. Nic nepodcenit!
Reagovat
George_Renel
Nabízím kompromis Kačka .-).
Reagovat
d@ve
Wow, bomba Káťo. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist