Darcis v Amersfoortu neobhájil, vyhrál Montaňes

20. 7. 2008, 17:14
Aktuality 0
ATP AMERSFOORT - Belgický tenista Steve Darcis loňský titul na antuce v holandském Amersfoortu neobhájil. Ve finále se musel sklonit před výkonem Španěla Alberta Montaňése, který po setech 1-6 7-5 6-3 získal svůj premiérový titul.
Albert Montaňés

Steve Darcis do utkání vstoupil poznání lépe. V prvním setu nenabídl soupeři žádný brejkbol a úvodní dějství vyhrál hladce 6-1. V druhé sadě se však karta začala obracet. Albert Montaňés se začal prosazovat na returnu, a jelikož zvládl lépe koncovku setu, vyhrál ho 7-5.

Třetí dějství rozhodl jediný brejkbol, který si v úvodu vypracoval a následně proměnil španělský tenista. Pak už si oba hráči bez problémů drželi své servisy, což vyhovovalo Montaňésovi, který tak po čtyřech neúspěšných finálových účastích získal svůj první titul na okruhu ATP. V předchozích letech prohrál sedmadvacetiletý tenista finále v Bukurešti, Valencii, Acapulcu i před rokem v Casablance.

Darcis ve své dosavadní kariéře pouze dvakrát postoupil dál než do druhého kola. Následně však v obou případech získal titul. Do třetice se mu ale tento kousek zopakovat nepovedlo a v Amersfoortu svůj loňský překvapivý triumf nezopakoval.

Montaňés odjede z Holandska o 54.250 eur bohatší. Díky získaným 175 bodům do žebříčku ATP Ranking by se měl dostat do první světové padesátky, ale své maximum, kterým je 44. místo, by překonat neměl.

František Čermák získal titul v deblu
Český tenista František Čermák získal na turnaji v nizozemském Amersfoortu první letošní titul ve čtyřhře a celkově šestnáctý v kariéře. Společně s domácím Rogierem Wassenem, s nímž tvořil nejvýše nasazenou dvojici, v dnešním finále porazili nizozemský pár Jesse Huta Galung a Igor Sijsling dvakrát 7-5. Vítězové získali prémii 15 tisíc eur.

ATP AMERSFOORT (Holandsko, antuka, 326.000 euro) - nedělní výsledky:

Dvouhra - finále:
Montaňés (5-Šp.) - Darcis (3-Bel.) 1-6 7-5 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Wassen (1-ČR/Niz.) - Bednarek/Hernandez (Pol./Šp.) 6-4 7-6(3)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist