Dateová je ve 42 letech nejstarší tenistkou ve 3. kole Wimbledonu

27. 6. 2013, 15:42
Aktuality 7
Kimiko Dateová-Krummová se zapsala do historie Wimbledonu. Japonská tenistka dnes porazila Rumunku Cadantuovou a ve 42 letech postoupila jako nejstarší tenistka do 3. kola. V něm vyzve obhájkyni titulu Serenu Williamsovou.
Kimiko Dateová-Krummová

42letá Kimiko Dateová-Krummová v prvním kole smetla osmnáctiletou Němku Witthoeftovou a stala se druhou nejstarší ženou, jež dokázala ve Wimbledonu vyhrát zápas. Rekord patří Martině Navrátilové, která v roce 2004 postoupila do druhého kola v 47 letech. 

Dnes však japonská veteránka legendární Čechoameričanku Navrátilovou v jiném rekordu překonala, neboť porazila 6-4 7-5 o devatenáct let mladší Alexandru Cadantuovou z Rumunska a jako nejstarší tenistka od roku 1968 postoupila do třetího kola londýnského grandslamu. 

Velezkušená Japonka je navíc druhou nejstarší ženou mezi 32 nejlepšími hráčkami v moderní historii všech grandslamů. Jen Renee Richardsové bylo v roce 1979 na US Open o tři roky víc. 

"Ani se mi tomu nechce věřit. Ale letos jsem vynechala hodně antukových turnajů a soustředila se na trávu. A také jsem měla štěstí, že jsem v prvním kole nepotkala nasazenou hráčku. Mám opravdu velkou radost," řekla Dateová-Krummová, která si ve třetím kole v All England Clubu navíc zahraje poprvé od roku 1996, kdy došla až do semifinále. 

Zápas se Steffi Grafovou tehdy za stavu 1-1 přerušil déšť. "Když jsme se druhý den vrátily na kurt, Steffi už hrála jako obvykle a já neměla žádnou šanci," zavzpomínala na 17 let starý zápas Dateová-Krummová.

Serena Williamsová

Její soupeřkou bude světová jednička a obhájkyně titulu Američanka Serena Williamsová. "Doufám, že na kurtu vydržím déle než hodinu. Alespoň hodinu a půl. Zkusím to, ale ona je hrozně dobrá a silná, bude to těžké," prohlásila japonská veteránka. 

Dateová-Krummová debutovala ve Wimbledonu v roce 1989, kdy bylo Williamsové osm let. "Hrozně si Kimiko vážím a skutečnost, že v takovém věku hraje na nejvyšší úrovni, je pro mě inspirací," řekla Williamsová, které v roce 1989, kdy Dateová-Krummová debutovala ve Wimbledonu, bylo osm let. "Před pár lety jsem viděla její zápas s Venus a přišla jsem při něm o čtyři roky života. Kimiko má rychlé ruce, skvělý volej a chodí často na síť. Musím se poradit se sestrou, jak na ni hrát," dodala. 

Dvě největší soupeřky Williamsové ve Wimbledonu vypadly už ve druhém kole, ovšem sama obhájkyně titulu bez potíží prošla i přes svou druhou soupeřku. Dnes porazila 6-3 6-2 Francouzku Caroline Garciaovou, proti které na podání ztratila jen 8 fiftýnů, a vyhrála už 33 zápas v řadě.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
čtvrteční výsledky (27. 06. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Garciaová (Fr.) 6-3 6-2
A. Radwaňská (4-Pol.) - Johanssonová (Fr.) 6-1 6-3
Na Li (6-Čína) - Halepová (Rum.) 6-2 1-6 6-0
Vinciová (11-It.) - Čepelová (SR) 6-1 4-6 9-7
Stosurová (14-Austr.) - Pučkovová (Rus.) 6-2 6-2
Cibulková (18-SR) - Torrová-Florová (Šp.) 6-0 6-1
Lisická (23-Něm.) - Vesninová (Rus.) 6-3 6-1
Erakovicová (N. Zél.) - Shuai Peng (24-Čína) 7-6(6) 6-2
Keysová (USA) - Barthelová (30-Něm.) 6-4 6-2
Dateová-Krummová (Jap.) - Cadantuová (Rum.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Heather_Fedex
jeji zapas proti venus pred 2 roky byl 1 z nej zenskych zapasu, jake jsem vubec videla
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, byl to pěkný zápas, Venus měla namále, Kimiko hrála skvěle.:) Pamatuju se, že to bylo pod zataženou střechou....
Reagovat
Frick
Inspirace pro Kláru apod...
Reagovat
spaniel
Kapitanka dela radost :)
Reagovat
Frick
http://denism.net/olol/olol313.jpg
Reagovat
brixner
To nemá chybu, muehhehe :-)) :-)) Fricku, dobrý !
Reagovat
Frick
To je zkopčený z Ololů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist