Dateová září dál. Porazila i Hantuchovou

25. 9. 2009, 16:00
Aktuality 1
Jediná nasazená hráčka se dostala do semifinále turnaje v Soulu. Papírové favoritky bude zastupovat jen Španělka Medinaová, která dnes ve dvou setech vyřadila Slovenku Rybárikovou. Největším překvapením turnaje je dnešní vyřazení nejvýše nasazené Daniely Hantuchové, která podlehla osmatřicetileté Japonce Dateové.
Kimiko Dateová

Kimiko Dateová, která se loni vrátila do světa profesionálního tenisu po dvanáctileté pauze, čekala na premiérovou výhru na okruhu WTA až do tohoto týdne. S prvním vítězstvím se ale nespokojila a po dnešním úspěchu je na turnaji v Soulu už v semifinále.

Stejně jako předchozí zápas, i ten dnešní musela otáčet. Daniela Hantuchová vedla v prvním setu už 5-1, Dateová ale nesložila zbraně a úvodní dějství se dostalo do tie-breaku, který vyhrála.

Druhý set získala Slovenka, která si tak vynutila rozhodující sadu. Bývalá hráčka světové desítky Dateová ale lépe zvládla dramatický závěr; využila všechny tři své brejkboly a zvítězila 7-6 4-6 6-4.

V semifinále ji čeká obhájkyně titulu Maria Kirilenková. Ta sice v Koreji nastupuje jako nenasazená, už ve druhém zápase v řadě ale vyřadila nasazenou soupeřku. Po Italce Schiavoneové porazila i Krajanku Veru Duševinovou. Také Kirilenková strávila na kurtu přes dvě hodiny a zvítězila 7-5 7-6.

Jedinou nasazenou tenistkou mezi nejlepšími čtyřmi je turnajová dvojka Anabel Medinaová. Ta dnes vyřadila další Slovenku Magdalenu Rybárikovou, kterou porazila dvakrát 6-3.

Švedovová hrála přes tři hodiny
O moc lépe si vedou favoritky v uzbeckém Taškentu. Do semifinále se ze čtyř nejvýše nasazených neprobojovala jen jedna.

Turnajová jednička Jaroslava Švedovová dnes ovšem musela strávit na kurtu přes tři hodiny, než se jí podařilo udolat Monicu Niculescuovou z Rumunska. Švedovová si během utkání vypracovala 21 příležitostí k brejku, z nich ale využila jen osm. První sadu tak vyhrála její soupeřka, která po 199 minutách prohrála 7-6 5-7 2-6.

Svou rostoucí formu v Taškentu potvrdila druhá nasazená Shahar Peerová z Izraele. Bývalá patnáctá hráčka světa, která minulý týden vyhrála turnaj v Guangzhou, v Uzbekistánu ještě neztratila ani set a ten jí nevzala ani Alexandra Panovová, kterou Izraelka porazila dvakrát 6-4.

Jedinou nenasazenou tenistkou v semifinále je domácí Akgul Amanmuradová, která po včerejším těsném vítězství dnes porazila pátou nasazenou Švýcarku Vögelovou přesně za hodinu hladce 6-1 6-4.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dateová-Krummová (Jap.) - Hantuchová (1-SR) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, Medinaová (2-Šp.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:3, Kirilenková (Rus.) - Duševinová (7-Rus.) 7:5, 7:6 (7:5), Grönefeldová (Něm.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 6:0, 2:6, 7:5.

Semifinálové dvojice: Kirilenková - Dateová-Krummová, Grönefeldová - Medinaová.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Švedovová (1-Kaz.) - Niculescuová (6-Rum.) 6:7 (3:7), 7:5, 6:2, Peerová (2-Izr.) - Panovová (Rus.) 6:4, 6:4, Govorcovová (4-Běl.) - Kustovová (Běl.) 6:3, 2:6, 6:2, Amanmuradovová (Uzb.) - Vögeleová (5-Švýc.) 6:1, 6:4.

Semifinálové dvojice: Švedovová - Amanmuradovová, Peerová - Govorcovová

Komentáře

1
Přidat komentář
letityfanousek
a ta druhá hráčka to je ale Hérečka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist