Dauhá: Veselý s neznámým Turkem nezaváhal, dál jde i Štěpánek

2. 1. 2017, 15:13
Aktuality 14
ATP DAUHÁ - Jiří Veselý si na úvod nové sezony poradil s šestadvacetiletým Turkem Anilem Yukselem, který nebyl v žebříčku nikdy výš, než v páté světové stovce. Při debutu v Dauhá český tenista vyhrál hladce ve dvou setech a postoupil do osmifinále. V něm je i Radek Štěpánek, který vyřadil Baghdatise a vyhrál třetí zápas v řadě.
Jiří Veselý

Jiří Veselý vstoupil do sezony 2017 premiérovým startem na turnaji v Dauhá. V úvodním kole podniku s více než milionovou dotací porazil tureckého soupeře Anila Yüksela 6-2 6-3.

Třiadvacetiletý Veselý se v duelu s Yükselem, který v Dauhá startoval v hlavní soutěži na divokou kartu, mohl opřít o servis. O tři roky staršímu soupeři nenabídl ani jednu příležitost k brejku a celkem přišel při svém podání jen o pět fiftýnů. Po hodině a šesti minutých proměnil druhý mečbol.

O postup do čtvrtfinále se může utkat s českou jedničkou Tomášem Berdychem (h2h 0-3), kterého zápas prvního kola s Italem Alessandrem Giannessim čeká až v úterý.

Radka Štěpánka v Dauhá nezastavil ani třetí soupeř. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci dnes vstoupil vítězně do hlavní soutěže, když mu stavu 6-3 a 5-3 vzdal osmý nasazený Kypřan Marcos Baghdatis.

Štěpánek si postupem do druhého kola polepšil ve snaze o návrat do elitní stovky žebříčku. Pro dvojnásobného daviscupového vítěze, jemuž patří 107. pozice na světě, by nemuselo být konečnou ani druhého kolo. Střetne se v něm se 134. hráčem pořadí ATP Arthurem De Greefem z Belgie.

Vlažný vstup do sezony předvedl Novak Djokovič, na kterého Štěpánek může narazit do čtvrtfinále. Srbský favorit vykročil za obhajobou titulu dvousetovou výhrou 7-6 6-3 nad Němcem Janem-Lennardem Struffem, začátek utkání se mu ale vůbec nepovedl.

Devětadvacetiletý Srb hrál nedůsledně, často chyboval a první game uhrál až za stavu 0-4. I když však prohrával 1-5, setbolu nečelil a vývoj otočil. Zápas ukončil s větším počtem chyb, než vítězných úderů. V osmifinále se střetne s Argentincem Horaciem Zeballosem.

Světová jednička Andy Murray do soutěže vstoupí v úterý, kdy se utká s s Francouzem Jeremym Chardym. Dnes už odehrál první ostrý zápas v sezoně 2017 utkáním ve čtyřhře po boku Mariusze Fyrstenberga. Britsko-polský pár však skončil hned v prvním kole, v němž prohrál 2-6 4-6 s duem Marrero/Zimonjič.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.334.270 dolarů
pondělní výsledky (02. 01. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Štěpánek (ČR) - Baghdatis (8-Kypr) 6-4 5-3 skreč B.
Veselý (ČR) - Yüksel (Tur.) 6-2 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Struff (Něm.) 7-6(1) 6-3
Goffin (4-Belg.) - Haase (Niz.) 7-6(4) 6-2
Brown (Něm.) - Bagnis (Arg.) 6-1 6-7(2) 6-4
Zeballos (Arg.) - Mayer (Něm.) 6-7(3) 6-4 7-6(9)
Almagro (Šp.) - Lorenzi (It.) 7-6(2) 4-6 6-3
Verdasco (Šp.) - Pospisil (Kan.) 7-5 6-0
De Greef (Belg.) - Safvat (Eg.) 6-7(6) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Krisboy
Vašek proti Fernandovi nějak přepálil začátek.
Reagovat
Kytka
A Bagdatis skrečoval, za stavu 6:4, 5:3 pro Štěpánka, typické.
Reagovat
EllNino
trapný ... ten gem už mohl odchodit, lepší než tyhle skreče, akorát je to podezřelý
Reagovat
Krisboy
Radek ho uštval, no...
Reagovat
Kytka
Ty jeho skreče jsou fakt trapný. Ale podezřelý se mi nezdá. Vidí, že na to nemá tak skrečuje no. Co by se dřel byť ten jeden game. Typický Řek, i když z Kypru.
Reagovat
Kytka
Ale další kolo by nemuselo být pro Radka těžké, tak má šanci dostat se do čtvrfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
jizi budouci no1
Reagovat
Kozoroh
Velmi špatný start do zápasu dnes předvedl Djoker, fůra chyb a servis nic moc. Pak se však do soupeře zakousl a nakonec dosáhl vítězství ve dvou setech. Špatný začátek však dal vzpomenout na loňský mizerný podzim :-(
Reagovat
Krisboy
Neviděl jsem to, koukám jenom na průběh zápasu. Je už docela klasikou, že když proti Djokovi outsider nevyužije šance (tedy vedení 5-1), pak už rychle odpadne. TB byl naprosto jednoznačný a se ztraceným setem je to proti Djokovi ještě těžší.
Reagovat
Kytka
Dělal hodně chyb, Struff do toho pálil jako kovboj, zpočátku to vycházelo a s přispěním chyb Djokera. Pak to Struffovi přestalo padat a Djoker se chytil, asi tak mi to přišlo.
Reagovat
turista
Novak splnil povinnost. První set rozpaky, druhý po přidání plynu už jednoznačný průběh.
Reagovat
Krisboy
Pro J1rku pouze splněná povinnost, tohle nebyl rovnocenný soupeř. Zajímavější bude jeho souboj s p.Berdychem, pokud k němu dojde. Sice Tomášovi přeju jen to nejlepší, ale kdyby ho J1rka dal, nezlobil bych se.
Reagovat
Fandina
Doufám, že p.Berdych se s J1rkou utká a pak je mi jedno, kdo vyhraje. Předpokládám, že Berďulka, ale kdyby to byl Veselka, tak bych si pak představovala, že by mohl dojít hodně daleko, samozřejmě, pokud ho zase nezlomí nějaký zdravotní problém, jak se bohužel často u jeho křehkého zdraví stává.
Reagovat
Kytka
Tak, tak. Úplně přesně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist