Davenportová byla uvedena do Síně slávy

12. 7. 2014, 21:20
Stalo se... 27
Bývalá světová jednička a vítězka tří grandslamů Američanka Lindsay Davenportová byla uvedena do mezinárodní tenisové Síně slávy. Slavnostní ceremoniál s přijetím celkem pěti nových členů se uskutečnil v americkém Newportu.
Profily hráčů
Síň slávy 2014

Spolu s Davenportovou kandidovaly do Síně slávy i další dvě grandslamové šampionky Mary Pierceová z Francie a Španělka Conchita Martínezová. O tom, kdo bude do síně uveden, hlasovali po několik měsíců novináři.

Do tenisové Síně slávy přibylo celkem pět nových členů, spolu s Davenportovou to je například slavný kouč a provozovatel proslulé tenisové akademie na Floridě Nick Bollettieri.

"Jsem velmi poctěna a prožívám to hodně emotivně," řekla k uvedení do Síně slávy Američanka. "Měla jsem nádhernou kariéru a tenis jsem si moc užívala, ale nikdy bych nepomyslela na to, že budu uznána po boku takových mistrů, kteří mě v mé kariéře inspirovali."

Sedmatřicetiletá Davenportová vyhrála celkem 55 turnajů ve dvouhře včetně Australian Open, Wimbledonu a US Open. V čele žebříčku byla celkem 98 týdnů a čtyřikrát zakončila rok na prvním místě, což se povedlo jen čtyřem tenistkám v historii. Nyní si místo profesionálního sportu matka čtyř dětí užívá rodiny.

"Nikdy jsem nechtěla být středem pozornosti, jen jsem prostě milovala to, co jsem dělala. Nelituju ani minuty, kterou jsem tenisu věnovala, protože tenis mi to všechno vrátil. Teď už nehraju profesionálně, ale jsem stále šťastná žena, užívám si rodinu a často vyrážím i na tenis, neumím bez něj žít. Právě to je na tom sportu krásné, že se mu můžete věnovat stále."

"Tenis je moje srdeční záležitost, opravdu mi toho hodně dal a já jsem za to všechno hrozně moc vděčná, moc si toho vážím a nic bych neměnila. Všechno zlé je pro něco dobré a to platí v tenise dvojnásobně. Už od malička mi rodiče vštěpovali lásku ke sportu a ta mi vydržela."

Komentáře

27
Přidat komentář
Fandina
Hezky a podle mě zasloužené uvedení do Síně slávy. Davenport byla ve své době bezesporu dobrou reprezentantkou tenisu. Gratulka.
Reagovat
dadaft
a hlavně Lindsay díky za finálovou wimbledonskou bitvu z roku 2005 s Venus Williams.
byl to mazec.
bohužel 7-9 ve třetím....... - proti sestrám W. to halt ve finále GS nikdy nevyšlo, ale tehdy to bylo blízko. ((
Reagovat
smazaný uživatel
;)
ale zase byla posledni vitezkou XX stoleti ve Wimbly, to mas jak za 10 GS;)
Reagovat
ludolf
To byla o rok později Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, clovece;) Mas pravdu;)
Tak posledni rok, kdy na zacatku byla jednicka;) ale to uz za 10 neni;)
Reagovat
tommr
hele vlku co říkáš na tohle:
http://www.tennis.com/pro-game/2014/07/breaking-tradition/52063/#.U8GmTWflr5o
hlavně si všimni bodu číslo dva. Je vidět, že nejsem jedinej koho s tím Angláni štvou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
rikam...
...areal bude rozsiren, to je dobre...to jsem si nevsiml, zeby tam nejak napsali...to je velmi dulezita vec...a pozitivni....
Svetla OK.
Djokovic mi zere nervy...s Nadalem uz zrusili modrou antuku...
Strechu bych zrusil...a nebo tribuny na hlavnim kurtu udelat jinak
Bila je bila...
Sezonu na trave prodlouzit, o tom by se melo jednat vic...a nejen o tyden;D)
...ale spis budu v tomhle dost osamocen;)

Jestli jde o nedeli...eh, udelal bych Wimblas na dva a pul tydne...a bylo by to super;) Takze s kvaldou by to trvalo 3 a pul tydne...jo to bych byl nadsen...

Hlavne, ze si nestezuje Nadal;DDD)))

A Roger to mel vyhrat...to byla nejvetsi chyba...letosniho turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně osamocen ne, jsem pro travnatou sezónu aspoň 2 měsíce, proti dalším povrchům je dost diskriminována a tenis na ní je obvykle nejzábavnější ;)
Reagovat
gedzitka
Souhlasím s ghostem do puntíku.
Reagovat
VlS
Viděl jsem opačné názory hráčů, že jim volná neděla naopak vyhovuje. Petře letos bych řekl i pomohla. X let se USO bez volné neděle a s night show dohrávalo až v pondělí. Wimbl se dohrál podle plánu.
Tradice je tradice a zrovna Wimblí tradice ( všechny) mi nevadí, naopak bych ještě jednu přidal - že se bude hrát důstojně be ryku, jekotu a oslího hýkání.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze Ivo uz je ve finale...no a Jack zatim teda nic moc, Hewitt jede...jak za mlada;)
Ten prvni set byl prusvih;) Ale Hewittovi to preji nakonec taky;)

Zatim to vypada na finale veteranu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to dost jednoznacne...;/
Reagovat
EllNino
Achjo, to jsem si předně nepřál ://
Reagovat
smazaný uživatel
no...co uz...tak zase to aspon vyhraje nejaky "veteran";) Asi bych to vic pral Hewittovi, kdyz uz je tato situace...
Reagovat
EllNino
určitě Lleyton ...snad :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
;) Snad
Reagovat
Mayo
To bola tenistka a nie tieto dnešné ... :(
Reagovat
darek.vrana
A v čem byla lepší? Zrovna Davenportová bych řekl, že byla mezi jednookými králem a využila slabšího období. Dokud hrály Grafová a Hingisová, tak byla spíš průměr.
Reagovat
dadaft
no, právě že ty dvě jmenované ve finále grandslamu vyklepla.
o čtyři GS tituly ji naopak připravily Williamsky.
Reagovat
VlS
Zrovna lindsay bych neviděl jako nějakou super super hráčku. Myslím, že v dnešní konkurenci by těch výsledků dosáhla těžko.
Reagovat
darek.vrana
Pamatuju, jak ji ve Wimbledonu vyklepla Chládková:).
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si pamatuji na jeji dost specificky pohyb...

tady je jeden zapas s Venu pro pripomenuti, co jsem rychle nasel, nebot sleduji Hewiita se Sockem...
....jestli jde o mne, mne moc nechybi na okruhu;) Ale ta specificnost s ni delala zajimavou hracku, ale jestli jde o mne, nebyl to muj typ...;)

http://www.youtube.com/watch?v=zsrLhmCqpOI
Reagovat
dadaft
3 GS tituly + další čtyři finále, TM, zlatá medaile OH, 55 titulů v singlu.... - - - - - poznávací znamení průměrné hráčky???

no, nevím nevím...
Reagovat
dadaft
+ 98 týdnů na postu No.1, 4x na konci roku, jsem zapomněl.

zkrátka průměr.
Reagovat
darek.vrana
Říkám dokud hrály hvězdy, byla hráčkou druhého sledu, něco jako Novotná. Pak využila období, kdy nebyla žádná velká hvězda ve vrcholné formě (Graf, Seleš, Hingis, Williamsky, Henin) a stala se jedničkou. Nechci ji snižovat, ale nevím, co mělo znamenat to "to byla hráčka, ne jako ty dnešní". Podle mě byla něco jako dejme tomu Ferrero nebo Roddick nebo Rafter, tedy hráči, kteří využili slabšího období, toť vše. Průměr jsem samozřejmě přehnal, ale neřekl bych, že byla lepší než třeba Novotná, jen měla příhodnější období.
Reagovat
jackiec
nesouhlasím, nebyla hráčkou druhého sledu, a historie se neptá na to kdo měl či neměl v éře slabé období!davenport měla pozitivní celoživotní bilanci např. s v. williams, seleš, capriati, hingis...a rozhodně je výš než všechny radvanské, wozniacké, azarenky, li na apod, které po ukončení kariéry nebudou tak úspěšné!!!
Reagovat
dadaft
a moc ti to přeju. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist