Davis Cup: Čechy čeká v baráži Rumunsko

13. 7. 2011, 12:13
Aktuality 16
Čeští tenisté se v baráži o Světovou skupinu Davis Cupu utkají s Rumunskem, které bude mít výhodu domácího prostředí. Rozhodl o tom dnešní los v Londýně, se kterým je kapitán Navrátil spokojený.
Český daviscupový tým

Svěřenci Jaroslava Navrátila dostali za soupeře nejvýše postavený nenasazený celek, Rumuni ovšem v posledních letech spíše vzpomínají na dřívější úspěšnější časy. Jedničkou je aktuálně 64. hráč žebříčku ATP Victor Hanescu, v týmu figuruje také deblista Horia Tecau, který v posledních dvou letech dvakrát došel až do finále čtyřhry ve Wimbledonu. Další Rumuni jsou až ve druhé stovce světového pořadí - Andrian Ungur na 155. místě a Viktor Crivoi na 195. příčce.

Navrátil byl s losem spokojen, jeho tým se totiž vyhnul nepříjemné cestě do Brazílie i souboji s nebezpečnou Austrálii. "Brazílie venku by byla určitě nejtěžší, do Rumunska to máme kousek. Myslím, že los je příjemný," řekl kapitán. "Rumunsko je vyrovnaný tým v čele s Haneskem. Mají vynikajícího deblistu, který byl ve finále Wimbledonu, ale pořád si myslím, že mají slabinu v podobě druhého hráče. Přes něj bychom měli udělat body," uvedl.

Očekává, že Rumuni pravděpodobně zvolí antukový povrch. Hrát by se mělo v tenisovém centru v Bukurešti. "Na všech daviscupových zápasech tam bývá plno, takže se dá čekat bouřlivé prostředí. Ale kluci jsou zvyklí na všelijaké prostředí a věřím, že to zvládnou," prohlásil Navrátil.

"Musíme se dobře připravit, nic nepodcenit a soustředit se na to, abychom Rumuny jakýmkoliv způsobem porazili. Doufám, že budeme kompletní," dodal kapitán.

Česká jednička Tomáš Berdych se zatím s Haneskem utkal na okruhu ATP jednou, před třemi lety ho porazil ve Wimbledonu ve čtyřech setech. S Ungurem ani Crivoiem ještě nehrál. Radek Štěpánek má s Haneskem bilanci 3:1, dvakrát ho porazil v loňském roce. Na Crivoie ani Ungura rovněž dosud nenarazil.

S Rumunskem se čeští tenisté naposledy utkali před deseti lety, kdy v Prostějově zvítězili těsně 3:2. Ze současného výběru tehdy nehrál nikdo. V historické bilanci vede Československo a nástupnická ČR 3:1 na zápasy.

Navrátilovi svěřenci spadli do baráže po březnové domácí porážce 2:3 v prvním kole Světové skupiny s Kazachstánem. O udržení museli Češi naposledy bojovat v září 2007, kdy si v Praze poradili 3:2 se Švýcarskem v čele s tehdejší světovou jedničkou Rogerem Federerem.

Los daviscupové baráže:
Rumunsko - ČR
Rusko - Brazílie
Izrael - Kanada
Jihoafrická republika - Chorvatsko
Chile - Itálie
Japonsko - Indie
Belgie - Rakousko
Austrálie - Švýcarsko

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rumusko-Česko 1:4
Rusko-Brazílie 3:2
Izrael-Kanada 3:2
JAR-CHorvatsko 1:4
Chile-Itálie 2:3
Japonsko-Indie 2:3
Belgie-Rakousko 3:2
Auatrálie-Švýcarsko 2:3
Reagovat
smazaný uživatel
Rakušáci v Belgii vyhrajou. A pokud nebude hrát Roger, tak Austrálie přes Švýcary taky přejde.
Reagovat
smazaný uživatel
tem rakusakum neverim, nemaj se o koho oprit.. malisse, bemelmans, rochus, darcis proti melzerovi, haider-maurerovi, marachovi.. at se na to divam jakkoliv, vidim to na postup belgie
Reagovat
smazaný uživatel
Vem si ale, že Melzer může klidně vyhrát oba singly, navíc umí skvěle debla, což i Marach, deblový specialista.
Reagovat
smazaný uživatel
melzer je absolutne z formy..zatim.. muze se to otocit,jenze na hardu ho muze kdokoliv s vyjimkou darcise porazit. nechme se prekvapit:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je na pytel, takový los. Já se těšil na Austrálii a Lleytona! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc bohužel Australani chytli Švýcary, což je škoda, přál jsem si je ve Světové skupině.
Reagovat
jacksax
jo, na LLeytona bych si zajel i naživo, no co, uvidíme. Třeba v příštím kole
Reagovat
smazaný uživatel
osoben moc neverim, ze maji sanci prejit pres svycary s fedexem..
Reagovat
smazaný uživatel
Dost pochybuju, že se bude chtít Rogerovi týden po US Open trajdat do Austrálie. V tom případě budou favoriti domáci. Tak třeba se Lleytona dočkáme příští rok v prvním kole. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc by byli Australané hloupí, kdyby nepoužili trávu, kterou někde tuším mají. Tam dokážou Tomic i Hewitt odvést svůj top, kdežto Wawrinka je na ni marný.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud chce roger na olympiadu, bude nejspis muset startovat v DC..
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim, ze nemaji nikde travnaty kurty......
Reagovat
smazaný uživatel
DC už doma hráli na trávě Australani před pár lety co tak vím.
Reagovat
Matti
jj už to bylo více let mám pocit. A bylo to dokonce finále a tuším Escude získal, myslím oba body a Francie vyhrála.
Reagovat
darek.vrana
Ja pamatuju, kdyz hrali na trave doma i proti nam, tehdy hral Rafter a Philippoussis, za nas Damm a Rikl. Dostali jsme 5:0, i kdyz nasi hrali prekvapive dobre.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist