Davis Cup: Murray přidal třetí bod, Britové jsou poprvé od roku 1981 v semifinále

19. 7. 2015, 17:12
Aktuality 13
Andy Murray zajistil britskému týmu postup do semifinále Davis Cupu. Třetí hráč světa přehrál v domácím prostředí londýnského Queen's Clubu Gillese Simona a ve čtvrtfinálovém utkání s Francií tak získal potřebný třetí bod. Britové si semifinále Davis Cupu zahrají poprvé od roku 1981 a narazí v něm na Australany.
Andy Murray

Andy Murray byl pro čtvrtfinálové utkání Davis Cupu s Francií pro britský tým stěžejním hráčem. V týmu jej doplnili James Ward (89.), Jamie Murray, starší bratr světové trojky, a Dominic Inglot. Za Francii byli nominování 11. hráč světa Gilles Simon, Jo-Wilfried Tsonga (12.), Richard Gasquet (13.) a Nicolas Mahut (64.).

Dvojnásobný grandslamový šampion potvrdil svou výbornou formu a v průběhu víkendu vyhrál na trávě v londýnském Queen´s Clubu oba své singlové zápasy - v pátek přehrál Tsongu. V sobotu se navíc kapitán britského výběru Leon Smith rozhodl nasadit do čtyřhry k Jamiemu Murraymu namísto Doma Inglota mladšího bratra Andyho a sázka na světovou trojku ve dvouhře se mu vyplatila. Sourozenecká dvojice se sice v úvodních 20 minutách hledala, pak ale v bouřlivé atmosféře slavila nad párem Nicolás Mahut a Jo-Wilfried Tsonga vítězství 4-6 6-3 7-6 6-1.

Britové tak po sobotě drželi nad Francií vedení 2-1. Jediný bod Francie získala v pátek zásluhou Gillese Simona, jenž v otevíracím utkání přehrál Jamese Warda.

Rozhodující třetí bod dnes přidal právě Andy Murray, když ve svém druhém singlovém utkání porazil Simona 3-1 na sety, čímž zajistil Velké Británii první postup do semifinále od roku 1981. Britové v boji o finále narazí na Australany, kteří ve čtvrtfinále otočili nepříznivý stav 0-2 proti Kazachstánu.

Druhá semifinálová dvojice byla jasná už po sobotě, Belgie přivítá doma Argentinu.

• DAVIS CUP 2015 •
Světová skupina, čtvrtfinále
17. - 19. 07. 2015

Darwin: Velká Británie - Francie 3-1
Ward - Simon 4-6, 4-6, 1-6
Murray - Tsonga 7-5, 7-6(10), 6-2
Murray/Murray
- Tsonga/Mahut
4-6, 6-3, 7-6(5), 6-1
Murray
- Simon 4-6, 7-6(5), 6-3 6-3

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Postup do semifinále jsem více přála Francii. Ale včera Simon neměl sebemenší šanci Andyho porazit. Takže, zasloužené vítězství.

Doufám, že stejně jako vloni se Švýcarům podařilo vyhrát DC se podaří letos i Velké Británii. Hlavně Andymu, který mísu ještě nevyhrál.
Reagovat
kada.tom
Ram!!!
Titul mu přeju, nesympatický Esovič ostrouhal .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovic není tenista, nemůžu si pomoct. Vsadil jsem si na Rámíka a potěšil, 2 tiebreaky proti Karlovicovi, to je kumšt :)
Reagovat
kada.tom
přesně přesně, Esovič je prostě jen servisman a nic víc nabídnout neumí ... zlatej Marin a jemu podobní, ti maj alespoň nějakou mezihru :-)
Reagovat
darek.vrana
Ale že by byl Ivo nesympatický? Proč?
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
+1 Pánes prostě, na trávě mi prostě nic nenabídne víc, ty prohozy a hlavně ty geniální loby, to je nádhera.
Reagovat
smazaný uživatel
Pome Ráme Rámečku!
Reagovat
Mayo
Andy deklasoval na záver Simona. Pekne, tak snáď vyhrajú tú misu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to dřina, rozhodl ten druhý set, Simon pak šel hodně dolů a Adny nahoru. Do té doby to byla bída a Simon byl dva sety lepším hráčem. Naštěstí nezvládl ten TB, kdy vedl 4:1 a šel 2x podávat a Andy si to potom už nenechal vzít.

Skvělé vítězství, klíčem byla čtyřhra. Austrálii by to chtělo porazit taky tak. 2 body Andy + debl, případně bonus v podobě Warda.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom týmu je ale velká síla a soudržnost. Andy se pochvalně vyjadřuje ke všem spoluhráčům, i když to táhne hlavně on. Hlavně ty slzy po zápase ukazujou, jak moc mu na té výře záleželo. Vyhrát DC as bráchou by pro něj asi bylo neskutečného. Skotsko-Francie 3:0 tenhle víkend :-)))

S Australany nejspíš doma v Glasgow jako s USA.
Reagovat
smazaný uživatel
They need to have a capacity of at least 8,000 and submissions must be with the International Tennis Federation by "early August", although extensions are not unheard of. The Emirates Arena in Glasgow, which hosted the first round-win over the United States, held 7,700 for that tie.

Tak Glasgow možná ne, škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist