Davis Cup: Proti Nizozemcům budou hrát Berdych i Štěpánek

21. 1. 2014, 11:56
Aktuality 13
V nejsilnější sestavě odstartují čeští tenisté svoji cestu za ziskem třetího titulu v Davis Cupu v řadě. Proti soupeřům z Nizozemska jsou v nominaci Jaroslava Navrátila na zápas 1. kola Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý.
Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem (© daviscup.com)

"Hrajeme v domácím prostředí, na ostravské publikum se těšíme a doufáme, že navážeme na výsledky. Zkusíme vyhrát i podesáté," řekl Navrátil.

Sedmý hráč světa Berdych se Štěpánkem jsou hlavními strůjci českého daviscupového úspěchu. Oba se největší měrou podíleli na loňském a předloňském titulu. Pro první kolo letošního ročníku přislíbili účast již koncem minulého roku.

"Berdych hraje ve velké pohodě, výborně servíruje, hraje razantně od základní čáry," komentoval kapitán Navrátil současnou výkonnost české jedničky Berdycha, který dnes po výhře nad Davidem Ferrerem postoupil do semifinále Australian Open.

Je ale možné, že pro Berdycha bude zápas proti Nizozemsku na nějaký čas v daviscupovém týmu poslední. "Rozhodnutí je vždy na hráčích. Vyhrál jsem Davis Cup dvakrát a pro tým jsem za posledních deset, jedenáct let udělal hodně. Řekl bych, že si zasloužím nějaký odpočinek," řekl Berdych novinářům v Melbourne.

Štěpánek sice na Australian Open nedohrál kvůli zranění 1. kolo dvouhry, ale dal se rychle do pořádku a v Melbourne pokračuje ve čtyřhře. "Měl zablokovaný krk. Lekl jsem se, ale je úplně v pohodě," řekl kapitán týmu.

Navrátil, který kvůli plicní embolii chyběl loni ve finále v Srbsku, k osvědčené dvojici povolal Rosola (47. v pořadí ATP) a nadějného Veselého (83.).

Nizozemský kapitán Jan Siemerink podle očekávání nominoval Robina Haaseho (45.), Igora Sijslinga (73.), Thiema de Bakkera (145.) a šestnáctého deblistu světa Jeana-Juliena Rojera. "Jsem rád, že se Sijsling vrátil do týmu a myslím, že můžeme předvést skvělý výkon a dostat ze sebe maximum," řekl Siemerink na webu nizozemského svazu.

S Nizozemskem mají čeští tenisté pozitivní bilanci čtyř výher a jedné porážky. Naposledy Nizozemce zdolali v roce 2006.

Nominace:
ČR: Berdych (7. v žebříčku ATP ve dvouhře), Štěpánek (44.), Rosol (47.), Veselý (83.). Kapitán: Navrátil
Nizozemsko: Haase (45.), Sijsling (73.), De Bakker (145.), Rojer (16. v žebříčku ATP vecčtyřhře). Kapitán: Siemerink

 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
tommr
bylo by hezký kdyby aspon jeden z našich dvou tahounů přijel do Ostravy jako čertvej GS vítěz ... :)
Jinak pořád doufám, že Tomáš odehraje celej letošní DC ročník. Pokud by oslabení Španělé prohráli v Německu byla by šance na třetí DC titul v řadě poměrně slušná. Bez Tomáše by to ovšem nešlo ... :)
Reagovat
Jan
Mám obavu, že v dalších kolech Tomáš nebude a půjde to do háje. Pokud by Španělé vypadli, byla by to šance a škoda jí nevyužít. Ale je to na Tomášovi. Nám se to lehce mluví, on to táhne tolik let a asi to není jednoduché jako zátěž navíc k ostatním turnajům.
Reagovat
tommr
jednoduchý to není, ale pořád se mu to vyplácí - ty dva DC tituly mu aspon částečně vynahrazujou chybějící GS tituly ...
Podle posledních zpráv bude v prvním kole výrazně oslabený i Srbsko a v případě vyřazení Srbska a Španělska by naše šance na třetí titul v řadě opět o něco vzrostla. Byla by proto opravdu velká škoda kdyby to Tomáš předem vzdal ... :)
Reagovat
Jan
To by byla velká škoda. V případě plné síly těchto soupeřů nemáme moc šanci.
Reagovat
Jan
Stejně tak při plné síle Argentiny např.
Reagovat
tommr
s Argentinou bychom měli šanci na úspěch i kdyby hrál Del Potro. Nezapomen, že v roce 2012 jsme je porazili u nich doma i s Del Potrem ... :)
Vyložený ousideři bychom byli jen proti Španělsku a Srbsku v plný síle, protože na Nadala a Djokovice naši neumí zahrát ...
Reagovat
Jan
Nezapomeň, že Del Potro hrál tenkrát s poraněným zápěstím proti Štěpánkovi a v dalším zápasu už nenastoupil. Jinak to dopadlo kdovíjak.
Reagovat
carolyn
teda bez Nadala? Nominace španělského týmu na DC je Feliciano, Verdasco, Bautista a Marrero
Reagovat
tommr
Španělé jsou zřejmě nepoučitelný a chtějí si i letos zahrát play-off. Loni takhle podcenili Kanadu, letos je doufám podobně vypráskají Němci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Těším na hlavně debla, můj neoblíbenější zápas celýho DC, pokud hraje Tom s Radkem.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fajn, nějak si to bez nich zatím neumím představit :)
Reagovat
Jan
Bez nich to bude o ničem. A hrozí to v dalších kolech. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Během týhle sezóny dozraje Veselý a problém vyřešen :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist