Davyděnko dohrál, nestačil na Kiefera

15. 5. 2008, 22:55
Aktuality 0
ATP HAMBURK - O překvapení se v Hamburku k radosti domácích fanoušků postaral Němec Nicolas Kiefer, když dnes vyřadil světovou čtyřku Nikolaje Davyděnka. Naopak Federer, Nadal ani Djokovič opět neztratili ani set. Do čtvrtfinále postoupili hned čtyři Španělé.
Nicolas Kiefer

Třicetiletý německý tenista Nicolas Kiefer letos postoupil do svého prvního čtvrtfinále. Na domácím turnaji v Hamburku překvapil výhrami nad Mathieuem a Wawrinkou a dnes si vyšlápl i na světovou čtyřku Nikolaje Davyděnka. Kiefer i s pomocí 8 es vyhrál po setech 7-5 6-3 a zítra se utká s dalším nenasazeným hráčem - Italem Andreasem Seppim.

Naopak druhý tenista světového žebříčku Rafael Nadal po včerejším matném výkonu ve třetím kole nezaváhal - porazil Andyho Murrayho 6-3 6-2 a britskému hráči pokazil dnešní oslavu 21. narozenin. O postup do semifinále si rodák z Mallorky zahraje s krajanem Carlosem Moyou. Ten dokázal v utkání plném chyb porazit přemožitele Tomáše Berdycha - Rusa Marata Safina 6-2 6-7 6-1.

Srb Novak Djokovič se proti chorvatskému obrovi Ivu Karlovičovi dlouho nemohl dostat do trháku, ale závěr utkání zvládl a vyhrál 7-6 6-3. Bezproblémový postup mezi nejlepších osm si zajistil i obhájce titulu Roger Federer.

Ve čtvrfinále jsou kromě nasazených Španělů Nadala a Moyi i další dva tenisté z pyrenejského poloostrova - Fernando Verdasco a Albert Montaňes.

ATP Masters Series Hamburk - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Söderling (Švéd.) 6:3 6:2
Verdasco (Šp.) - Ferrer (5-Šp.) 7:6 (7:2) 6:2
Montaňés (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6:2 6:1
Seppi (It.) - Monaco (12-Arg.) 6:0 6:3
Djokovič (3-Srb.) - Karlovič (Chorv.) 7:6 (7:3), 6:3
Moya (11-Šp.) - Safin (Rus.) 6:2 6:7 (3:7) 6:1
Kiefer (Něm.) - Davyděnko (4-Rus.) 7:5 6:3
Nadal (2-Šp.) - A. Murray (15-Brit.) 6:3 6:2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Damm/Vízner (6-ČR) 7:5 6:4
Blek/Fish (USA) - Benneteau/Llodra (Fra) 7:6 (8:6) 7-6 (7:5)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist